Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 46
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Burkini je u stvari simbol slobode...  (Pročitano 40849 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.122
Ti kao propali moler, baron i alkos to najbolje znaš.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
Zadovljstvo je ovo posmatrati...

Kako se tzv civlizovana evropa polako pretvara u posrnulo nazi cheljade zeljno paznje...

I oni ce sve uciniti da se dobije ta paznja...apsolutno sve...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.12
Browser
Safari 602.1.50
mob
Apple 15
Prolazila sam juce pored tzv. Valjevske Gracanice.

Jos uvek je pod vodom... a mirni susJedi su digli dzamiju sa minaretom koji se vidi sa udaljenosti od 10km u pustahijama iznad Perucca u kojima zive samo medvedi i lisice...

Ali... vazno je da da Vlasi vide minaret....
« Poslednja izmena: 26. Sep 2016, 15:00:46 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.12
Browser
Safari 602.1.50
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.122
Bolesni isprani mozgovi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Švajcarska zabranjuje nošenje burki

Poslanici donjeg doma švajcarske Skupštine usvojili su danas većinom glasova zabranu nošenja tradicionalne muslimanske burke, koju je predložila vladajuća populistička Demokratska unija centra.

Da bi zabrana stupila na snagu, odluku donjeg doma, odnosno Nacionalnog saveta, treba da potvrde i poslanici Saveta kantona, odnosno gornjeg doma Skupštine.

Istovremeno, pokrenuta je i federalna narodna inicijativa o zabrani burke, koju predvodi švajcarska desnica, posle čega bi mogao da usledi i referendum ako bude sakupljeno dovoljno potpisa.

Desničarski aktivisti formirali su komitet i pokrenuli kampanju sakupljanja potpisa, a za raspisivanje federalnog referenduma o zabrani burke potrebni su potpisi 100.000 gradjana.

Komitet je saopštio da kampanja i dalje traje, a zakonski rok za sakupljanje potrebnog broja potpisa je 18 meseci, dok referendum može biti raspisan u roku od dve godine.

Rezultati ankete koju je u avgustu sproveo dnevni list Maten dimanš (Le Matin Dimanche) pokazali su da zabranu burke podržava 71 odsto Švajcaraca.

Nošenje burke dozvoljeno je u skoro svim delovima Švajcarske, osim u kantonu Tesen na jugu zemlje, gde je pre tri godine održan referendum na kojem se većina birača izjasnila za zabranu.

Zabrana je stupila na snagu 1. jula, a za njeno kršenje propisana je novčna kazna od najmanje 100 franaka (90 evra).

U Švajcarskoj živi oko 300.000 muslimana, a žene koje u gradovima nose burku uglavnom su turistkinje s Bliskog istoka.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
Ih...a posle ce im vade zlatni zubi...

Tako je pocelo...

Samo gledaj sad koje ce to izivljavanje nad muslimanima da bude...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.148
Izašla sam u grad sa namerom da se majmunišem i provociram. Šta je uslijedilo? Poniženje, sram i prije svega - STRAH!  Smile

ŠOK NA ULICAMA BEOGRADA: ''Beograđanka'' obukla burku, prošetala Knezom i preživjela šok!
01/10/2016

Izašla sam u centar prijestonice u burki. Šta je uslijedilo? Poniženje, sram i prije svega – STRAH

Buljite? Ponovo? Jeste li uhvatili sami sebe u tome – kako pogledom proždirete one koji su drugačiji od vas? Ili ste to uradili tek kad sam vam skrenula pažnju?

Nagađam da je ovo drugo u pitanju. Kako god – da pojasnim. Izašla sam u centar prijestonice ove zemlje, zvane Srbija, u burki. Za vas koje ne znaju o čemu se radi, burka je odjeća koju nose muslimanke.

Naravno – ne bilo kakva. Zapravo, tradicija nalaže da burka pokriva na ženama sve, od glave do pete. Kad kažem sve, bukvalno tako i mislim. Ne vide vam se ni oči, jer vas dva sloja tila odvaja od ostatka svijeta.

Šta ja lično mislim o tome? Jadne te žene. Ali, još je jadnije ono što moraju preživjeti kada dođu ovde, u kako nazivate „slobodni grad“. Poniženje, sram i prije svega – STRAH.  Smile  Smile

Da počnem. Kao da nije dovoljno što sam pokrivena od glave do pete i jedva hodam u tom čudu, saplićem se i izgledam kao ludak. Izlazim na ulicu i poslije manje od tri sekunde, tu je.
– Evo ga, ovaj me mrzi. Prvi. Zašto, je*ote? Šta sam ti, bre, uradila čovječe? Jesi se istripovao da sam terorista ili me mrziš samo zato što sam (kao) muslimanka?

Iz očiju mu sijeva mržnja. Vidi se. Koraci nikad duži. Pokušavam da ostanem podignute glave i da idem naprijed. Da ne primjećujem da svi je*eno bulje u mene. Stežem kolegu Kostića za ruku, u trenutku kad pored nas prolaze četiri frajera i komentarišu kako ću baciti bombu.  Smile  Smile

Strah. Poniženje. Ljudi na klupi ostaju bukvalno širom otvorenih usta, dok koračam pored njih. Kao prokleta utvara.

Na sve to, napolju je 30 stepeni i kuham se. Mada, to je od svega najmanji problem. Od Trga Nikole Pašića krenuli smo ka Knezu, gdje je atmosfera postala bolja. Kole je govorio kako ne zna kome je gore. Njemu što se pravi da mi je muž ili meni u toj burki.

Ta bolja atmosfera trajala je nekoliko minuta i to, izgleda, samo u mojoj glavi. Djevojka me je izrešetala pogledom, a onda se uhvatila za srce. Bukvalno. Pa, čekaj, kome je ovdje gore? Tebi, što si vidjela muslimanku ili meni što me cijeli Beograd gleda? Potresla si se? Da te vidim u ovoj situaciji, vjerovatno bi umrla.

Netrpeljivost. Netolerancija nečega što je drugačije. Tuđih običaja. Kulture. Srbijo, šta bi s onim da si slobodna? Gdje nestadoste svi vi zagovornici poštovanja mira i tolerancije?

Neki tip nam prilazi i traži nam pare. Dobrotvorne svrhe ili tako nešto. Sve vrijeme gleda u mog kolegu. Neprijatno mu je. Nijedan pogled ka meni. Ništa.  Smile  Smile

Sedamo u kafić. Konobar koji nas uslužuje ima sličan metod ponašanja. Pita njega šta ću ja da popijem.  Smile  Smile Osjećam se kao da sam nečije vlasništvo. Tako me i tretiraju. Naravno, ljudi se okreću, komentarišu. Neki se i smiju. Deset minuta prolazi kao 10 sati. Trpam onaj espreso ispod burke, pokušavajući normalno da pijem kafu. Teško. Kako piju uopšte?

Konačno prolazi. Sve je gotovo. Preživjeli smo. Ne mogu da dočekam da skinem ovo sa sebe i da se ponovo osjetim normalno. Čekajte, da li je samo meni ova izjava čudna? Da se osjetim NORMALNO? Čim sam skinula burku, sve se vratilo u “tu neku normalu”.

Mjesto gdje ne smiješ da budeš drugačiji. Jer… Pa, eto kako ćete proći.  Smile  Smile

Sad, vi možete pričati šta god vam padne na pamet. Pljuvati, vrijeđati, govoriti da nisam normalna i slično. Najlakše je sjediti na bezbijednom, osuđivati… Ali, šta je sa ženama koje stvarno postoje i nose burke? Hoće li se svaka osjećati kao ja, dok bude šetala Beogradom? Vjerovatno.  Smile  Smile

A, čija je to zasluga?

Neki fresh press, portal u pokušaju

Strah. Poniženje. Netrepeljivost. Sviranje kurcu. Sram. Provociranje. Jedenje govana. STRAH!  Smile

Inače ja sam spojio neke pasuse da bi tekst bio makar malo čitljiviji. U originalu izgleda kao da ga je pisao učenik 2. razreda. Što se vidi i po patetici i ponavljanju koje mu krase svaku 2. rečenicu.
« Poslednja izmena: 03. Okt 2016, 21:17:38 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50074
Zastava Босна
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 49.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ако жели да поправи утиске нек понови перформанс у Сарајеву. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
Jedna zena je razduvala sve iluzije koje je superiorna evropa imala o sebi...

Dovoljno je bilo da se obuce i proseta ...

Smile Smile Smile

Divlja plemena sa zapada...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 46
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.