Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 23:47:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bugarski vozovi 200 na sat u EU  (Pročitano 16793 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 3720c
Kombiondžija, ovakvih slika možeš da se naslikaš po Priboju, Prijepolju, Dimitrovgradu, Trgovištu, Bosilegradu, Knjaževcu koliko voliš. Ako te mrzi da ideš tamo, možeš i u Beogradu koju da okineš.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 5610
Kombiondžija, ovakvih slika možeš da se naslikaš po Priboju, Prijepolju, Dimitrovgradu, Trgovištu, Bosilegradu, Knjaževcu koliko voliš. Ako te mrzi da ideš tamo, možeš i u Beogradu koju da okineš.
Слажем се да се свашта може сликати у набројаним местима, али је  све то и даље појам за Бугарску.  Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Hm, ne znam koliko je Slovenija zaista dobar primer, ako se zna da su oni debelo profitirali od toga što su geografski najbliži Italiji i Austriji, da su tokom rata bili deo Nemačke i ako ćeš tako, oni su opet bili sa boljim početnim osnovama od Srbije. I tako u nedogled. Takođe, ako se zna da su pojedine fabrike pre velikog ekonomskog buma SFRJ premeštene iz Srbije u Sloveniju.

Slovenija je odličan primer za nas. Nisam siguran da su oni profitirali što su blizu Italije i Austrije, već zato što su čak i u komunističkom režimu imali izgrađene radne navike i poslovnost.

Takođe me interesuje koje su to fabrike preseljene iz Srbije u Sloveniju? Navedi mi neku. Uostalom, u bivšoj SFRJ, Srbija je bia daleko najindustrijalizovanija republika, pogotovo teška industrija i metalski kompleks, kao i građevinski sektor.

Cela Slovenija je imala 6 većih fabrika (Gorenje, Iskra, TAM, Litostroj, Fructal i Elan i nešto drvne industrije).

Samo u mom Zemunu je bilo više industrijskih kapaciteta nego u celoj Sloveniji (Zmaj, Teleoptik, Insa, Impa, Navip, Galenika, Geomašina, Ikarus, Coca Cola itd.), tako da nisam siugarn da su nam slovenci krivi što smo sada tu gde smo.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 3720c

Slovenija je odličan primer za nas. Nisam siguran da su oni profitirali što su blizu Italije i Austrije, već zato što su čak i u komunističkom režimu imali izgrađene radne navike i poslovnost.

Takođe me interesuje koje su to fabrike preseljene iz Srbije u Sloveniju? Navedi mi neku. Uostalom, u bivšoj SFRJ, Srbija je bia daleko najindustrijalizovanija republika, pogotovo teška industrija i metalski kompleks, kao i građevinski sektor.

Cela Slovenija je imala 6 većih fabrika (Gorenje, Iskra, TAM, Litostroj, Fructal i Elan i nešto drvne industrije).

Samo u mom Zemunu je bilo više industrijskih kapaciteta nego u celoj Sloveniji (Zmaj, Teleoptik, Insa, Impa, Navip, Galenika, Geomašina, Ikarus, Coca Cola itd.), tako da nisam siugarn da su nam slovenci krivi što smo sada tu gde smo.

Kada je Tito rekao "Ne!" Staljinu 1948. postojala je opasnost da SSSR i njoj podređene zemlje napadnu SFRJ pri čemu bi Srbija bila na najvećem udaru. Tada su se Slovenci setili pa dogovorili premeštanje pojedinih vitalnih fabrika iz Srbije. Primera radi: fabrika kamiona iz Rakovice je premeštena u Maribor ( TAM ) i još par nekih drugih. Govorilo se i o izmeštanju Slobode iz Čačka.
U vreme SFRJ je važilo da je Srbija proizvođač sirovine ( otud ta teška industrija koju ti spominješ ), ali se najbolja tehnička roba ( samim tim i najskuplja ) radila u Sloveniji i Hrvatskoj ( Iskra, Gorenje, Rade Končar, Kontakt...)
Roba iz EI Niš nije mogla da prismrdi  Iskri, Radu Končaru, niti Sloboda Gorenju ( osim možda usisivača )...

Poljoprivreda je posebna priča. Godinama su kupovali jabuke i ostalo voće iz Srbije, pravili Fruktal sokove i prodavali ga po enormno visokim cenama. Alpsko mleko se "proizvodilo" u Dobanovcima i takve stvari.
« Poslednja izmena: 24. Maj 2008, 02:57:43 od Gibanichar »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
@ gibaničar

Pa ja o tome govorim. Slovenci su bili poslovni i odgovorni. Kupe mleko u Srbiji pa ga malo prerade i prepakuju i vrate ga kao alpsko mleko. To se zove smisao za biznis ili poslovnost.

Oni su to imali čak i u komunizmu, šta znači da socijalistički sistem kao takav nije bio prepreka za odgovornost prema poslu. Zašto niko iz Srbije nije došao na sličnu ideju, pa da otkupljuje jeftino mleko u Makedoniji pa da im ga onda preprodaje pod firmom kravica ili slično.

Generalno, Srbija je imala mnogo jaču industriju od Slovenije, čak i tu laku (prehrambenu) industriju, problem je u generalno lošem kadriranju menadžmenta i naravno netržišni način poslovanja naših firmi. 99% direktora u BG je razmišljalo kako da svojoj ženi ili švalerki obezbedi društveni stan i kako da na račun firme sazida 2 vikendice (jednu na Avali i drugu negde na moru).

Sa druge strane, Slovenac je razmišljao kako da u svakoj selendri u SFRJ otvori predstavništvo ili bar prodavnicu Gorenje aparata.

Ja sam služio vojsku u Ljubljani i prvi utisak iz grada mi je bio totalni nedostatak reklama i predstavništava firmi iz Srbije. Sećam se, jedva sam u Ljubljani našao jednu jedinu ekspozituru Beobanke (u celoj Sloveniji) da podignem pare sa knjižice, a u BG je Ljubljanska banka imala filijale doslovno na svakom ćošku. Koliko me sećanje služi (prošlo je 20 godina) mislim da sam u Ljubljani video samo Simpo prodavnicu nameštaja i autosalon Zastave iz Kragujevca.

Niko me neće ubediti da srpske firme nisu mogle da pokupuju lokale i poslovne prostore po Ljubljani (kao što su slovenci radili u čitavoj SFRJ) i da posluju na slovenačkom tržištu.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
Kombijeve slike Bugarske:
Satelitske antene svuda, da bi uhvatili "TV Pink"  Smile
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Roba iz EI Niš nije mogla da prismrdi  Iskri, Radu Končaru, niti Sloboda Gorenju ( osim možda usisivača )...

Nemas pojma kad si ovo napisao.EI Nis je imao 100 puta bolje televizore od Gorenja a 100000 puta bolje od Iskre i Koncara.Imam na vikendici 2 televizora i oba i rade 100%.Cak sam imao i neki drveni od pre 100 godina ali on se pokvario pre 2 godine i nije bilo delova za njega.Imao sam iskrin tv koje je najvece djubre.Nije radio ni kad je bio nov a kamoli nesto drugo  Smile Smile Smile Gorenju jedino sto skidam kapu jeste bela tehnika.Mada i tu je Crnogorski OBOD bio bolji od njih koji je ima super frizidere.E sad Srbija je imala 10 godina vlasti Milosevica a Slovenija se izvukla to je vec druga prica.Da je u Srbiji bila normalna vlast ja garantujem da bi mi sada kupovali njihove televizore.Ne bi bili savremeni kao sony samsung,LG i ostale svetske kompanije ali bi bili sigurno bolji od gorenje televizora
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 3720c
Citat

Nemas pojma kad si ovo napisao.EI Nis je imao 100 puta bolje televizore od Gorenja a 100000 puta bolje od Iskre i Koncara.Imam na vikendici 2 televizora i oba i rade 100%.Cak sam imao i neki drveni od pre 100 godina ali on se pokvario pre 2 godine i nije bilo delova za njega.Imao sam iskrin tv koje je najvece djubre.Nije radio ni kad je bio nov a kamoli nesto drugo  Smile Smile Smile Gorenju jedino sto skidam kapu jeste bela tehnika.Mada i tu je Crnogorski OBOD bio bolji od njih koji je ima super frizidere.E sad Srbija je imala 10 godina vlasti Milosevica a Slovenija se izvukla to je vec druga prica.Da je u Srbiji bila normalna vlast ja garantujem da bi mi sada kupovali njihove televizore.Ne bi bili savremeni kao sony samsung,LG i ostale svetske kompanije ali bi bili sigurno bolji od gorenje televizora

Pa, budući da mi je otac električar, rekao bih da se pomalo razumem u materiju Smiley No nema veze, tema je bratko Bugarin.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia E
Hm, ne znam koliko je Slovenija zaista dobar primer, ako se zna da su oni debelo profitirali od toga što su geografski najbliži Italiji i Austriji, da su tokom rata bili deo Nemačke i ako ćeš tako, oni su opet bili sa boljim početnim osnovama od Srbije. I tako u nedogled. Takođe, ako se zna da su pojedine fabrike pre velikog ekonomskog buma SFRJ premeštene iz Srbije u Sloveniju.

Pa nisu oni krivi kriv je sistem koji je "pravedno" sve raspodeljivao dodao bih jos i zlato iz Majdanpeka i Bora koje je odlazilo u Celje i vracalo se sa zigom njihove zlatarne sa 3-4x vecu cenu, mada ako pitate njih oni kazu da su samo oni radili dok su Srbi uzivali od njihovog rada i da su nas oni izdrzavali ali ajd sad... Smile

Bugarska je debelo propatila od Staljina  injihovih "drugova" to se vidi na svakom koraku kad su skinuli komunizam dosli su "demokratski" lopovi i sve se prelilo iz drzavnih fondova u privatne dzepove vlastodrzaca koji su prodali primorje ruskoj mafiji, jedino sto se u Bugarskoj gradi je Sofija i primorje.. zasto me ovo asocira na neku zemlju Smile elem, jebes EU kad su ljudi u njoj praznih dzepova i gladnog srca, nemoj da me shvatite pogresno nisam protiv EU i ulaska u istu samo me nerviraju price samo mi da udejmo mi ovo ono kad udjemo to je to samo da udjemo...zajebite te price! mnogo mi mozemo da uradimo i bez EU samo da hoce ovi nasi lopovi!

@kombi
ovo na kolovrsno?
« Poslednja izmena: 25. Maj 2008, 14:49:34 od Dominick »
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 1.5
Kombijeve slike Bugarske:
Satelitske antene svuda, da bi uhvatili "TV Pink"  Smile

Smile
 Smile
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 23:47:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.