Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Бугарска десница у БЈР Македонији  (Pročitano 28409 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 30714
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Па та Македонска склавинија је била "држава" Словена који стижу на Балкан у 7. веку и нешто раније. Значи држава Словена.

To i ja kazem, time sto su prvi kraljevi te Sklavinije bili starosedelci,  anticki Makedonci od koji su najpoznatiji Kral Hadson i kralj Prebond. Mesanjem antickih makedonaca, starosedeoca i slovena koji su naselili Balkan stvara se etnogeneza Makedonskog naroda.

Већ тада се спомиње име Срби и област Сервиа...

Pa to ti i ja pricam celo vreme.
Kada su sloveni dosli na Balkan dosli su bez izgradjenog nacionalnog identitata i narodne pripadnosti
Srbi dobili ime po teritoriji koja se zvala “Servia”, Makedonci po teritoriji koja se zove Makedonija i to je to.
Svako drugo tumacenje je cisti idiotizam i pokusaj da se izvrce istorija.

Ево ти мало "царе" цитата са википедије о тим "вуцима и непостојећим болестима"

Covece ja cu ti jos jednom ponoviti da je to cista glupost.
Ajde mi samo objasni onda koji su to onda narodi ziveli na Balkanu kada su dosli sloveni.
Boginje Smile , vuci Smile

Пронађи себе човече.

Ja odlicno znam ko sam i sta sam. A ti???

Читам ја и то али су то махом македонски аутори са крајње чудним изворима.

Pa neznam bas dali je to tako.
Ja sam postavio hronike vizantiskih istoricara, zapise austro-ungaraca, rusa itd, itd, i u nijdnom momentu nisam citirao makedonskog istoricara.
Sansa da svi oni grese, a jedino da su srpski “istoricari” u pravu … ma budite realni takva sansa ne postoji.

@ bambyle

Svaka ti cast na postu  Smile Smile Smile
Ti si ziv dokaz sta znaci srpsko “prijateljstvo”.

IP sačuvana
social share
Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар помеѓу народите - Гоце Делчев, Македонски револуционер

Свеста и чувството дека сум Македонец треба да стојат повисоко од се друго на светов - Крсте Петков Мисирков, Македонски просветител

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Цане, Срби нису добили име по земљи, већ земља по њима. Помен српског и хрватског имена постоји од пре доласка на Балкан.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
To i ja kazem, time sto su prvi kraljevi te Sklavinije bili starosedelci,  anticki Makedonci od koji su najpoznatiji Kral Hadson i kralj Prebond. Mesanjem antickih makedonaca, starosedeoca i slovena koji su naselili Balkan stvara se etnogeneza Makedonskog naroda.

Како су ти за мене непознати ликови антички Македонци после 700 година непостојања античке Македоније и владавине Рима. Дај мало факте о тим првим владарима.

Онда смо ми Срби Римљани пошто мора да су владали на почетку неки староседеоци Римљани!  Smile

Citat
Pa to ti i ja pricam celo vreme.
Kada su sloveni dosli na Balkan dosli su bez izgradjenog nacionalnog identitata i narodne pripadnosti
Srbi dobili ime po teritoriji koja se zvala “Servia”, Makedonci po teritoriji koja se zove Makedonija i to je to.
Svako drugo tumacenje je cisti idiotizam i pokusaj da se izvrce istorija.

Срби се спомињу много раније (неки историчари тврде да Србин значи саплеменик) значи та област-склавнија (територијална јединица словена у Византији) северно од Солуна је добила име Сервиа по Србима а не Срби по њој. Добија то име у 7. веку јер је ту било већинско становништво племена Срба. Нису имали државу јер је ту била Византија али то само показује докле се простире утицај словенско-српских племена на Балкану.

Citat
Covece ja cu ti jos jednom ponoviti da je to cista glupost.
Ajde mi samo objasni onda koji su to onda narodi ziveli na Balkanu kada su dosli sloveni.

Па леп цитат сам ти дао и то је опште познато. Владала је бубонска куга баш пре досељавања Словена на Балкан. Куга је десетковала становништво и Византија је због тога много ослабила. Зато је између осталог Византија касније позвала Словене да јој помогну у борби против варвара. Зато није дирала словенско становништво око Солуна. Та земља је била готово празна.

Ти си Цане мој брат и никаква лажна историја то неће променити. Ти ниси син Зевса већ потомак једног дивног и великог народа. Толико!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 30714
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Дај мало факте о тим првим владарима.

Samo kratko

Citat
In the course of the 7th century the Slav tribes which had settled in Macedonia were already attempting, through an association of larger tribal leagues, to take Salonica, which had remained as the single Byzantine base on the territory of Macedonia, and to create their own Slav state in Macedonia. The first such league was created in the second decade of the 7th century with Price Hacon at its head. Byzantium, however, succeeded in rendering it impossible for the associated Macedonian Slav tribes to capture Salonica. In the second half of the 7th century the Slavs in Macedonia once more came together in a larger tribal league led by Rex ("King") Prebond. But this tribal league was also dispersed by Byzantium when Prebond was captured by deceit and put to death in 674. After his death the Macedonian Sklavinii were exposed to continual attacks from the Byzantine army; and yet, in spite of this, they were not subdued. In the course of the 8th century the Macedonian Sklavinii developed into anti-state formations, administered by their princes (archonts) and "kings" (reges). During this period the Sklavinii had at their disposal their own hoplites (heavily-armed infantrymen) (9).

Da bi "tragedija bila veca, autor ovog citata je bugarski istoricar  Smile

Владала је бубонска куга баш пре досељавања Словена на Балкан.

A sloveni su dosli da rade kao grobari  Smile Smile Smile

Znaci logicki zakljucak:
Srbi su dosli na Balkan sa izgradjenim nacionalnim identitetom, sa svojim licnim kartama i pasosima. Isti su postavili svoje diplomatske pretstavnike kod ostalih "zaostalih i nacionalno neizgradjehih plemena" i prvi su na svetu otvorili "SrbDonalds". Imali su konvertabilnu valutu jacu od funte i gordo su prenosili pricu o svome prapretku Adamu....  Smile Smile

Ти си Цане мој брат и никаква лажна историја то неће променити

Ne momak, jedino sto mogu biti je prijatelj i ortak za pivo, dodji na okupljanje pa mozemo se druziti. Toliko.
IP sačuvana
social share
Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар помеѓу народите - Гоце Делчев, Македонски револуционер

Свеста и чувството дека сум Македонец треба да стојат повисоко од се друго на светов - Крсте Петков Мисирков, Македонски просветител

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
... ako smijem dodati:

"Antropoloska istrazivanja ovih prostora , u poslednjih 20 godina , nedvosmisleno pokazuju da su Srbi starosedeoci ovih prostora , te da su nekadasnji Srbi imali velicinu noge koja bi danas odgovarala broju 54 , i da su se na zemlji pojavili nesto posle nestanka mamuta."

Ne znam otkuda mi ovo, ali nekad sam taj citat pospremio u memoriju ....   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 22
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC 

никада нисам рекао да су Македонци, Срби, већ да су мешавина Срба и Бугара.

Колики је проценат српске крви, а колики бугарске у овим мешанцима званим Македонци?
Моје мишљење је да српски удео није већи од 20%, и то у северним деловима Македоније, где се простирала првобитна Рашка држава.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Impossible is nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 880
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia N95
... ako smijem dodati:

"Antropoloska istrazivanja ovih prostora , u poslednjih 20 godina , nedvosmisleno pokazuju da su Srbi starosedeoci ovih prostora , te da su nekadasnji Srbi imali velicinu noge koja bi danas odgovarala broju 54 , i da su se na zemlji pojavili nesto posle nestanka mamuta."

Ne znam otkuda mi ovo, ali nekad sam taj citat pospremio u memoriju ....   Smile

sto i jeste istina, 40% nase krvi je slovensko, 5-10% Germansko, pa Tracko, ilirsko i keltsko.
IP sačuvana
social share
С вером у Бога, за Краља и Отаџбину! Живела Краљевина Србија!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
... ako smijem dodati:

jel to mozda citat nekih vasih znanstvenika? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hoi Polloi

Zodijak
Pol
Poruke 573
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung D780
... ako smijem dodati:

Pa secam se istrazivanja hrvatskih naucnika da su danasnji Nemci poreklom od Hrvata. Mozes u svoju riznicu gluposti ubaciti i ovu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Citat
Inace kaze se da je onaj koji slavi slavu u Makedoniji Srbin a koji ne slavi Bugarin.
Тачно.
Citat
nisam znao da makedonci slave slavu!?!.....
to moze da bude vid prisilnog asimilovanja odstrane srba...
Марко много тога не знаш, а да си мало боље пратио ову тему сазнао би из прве руке од Цанета, да је истина да Македонци славе славе као и ми ... пошто нама не верујеш.
И не бој се тебе ће Грци да пропусте на грани, ниси довољно асимилован.
 Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.