Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Бугарска десница у БЈР Македонији  (Pročitano 28423 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Не можеш ме питати шта мислим после пар тема о Македонији и Македонцима о којима имам мишљење и које сам изнео небројано пута.
Читај мало уназад. Има ту доста факата и историје.

Ако желиш детаљније могу на ПП.
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hoi Polloi

Zodijak
Pol
Poruke 573
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung D780
a ono da novonastale i 'vestacke' nacije ne traju dugo, a one 'prave i iskrene' traju ti ne stoji.
pogledaj asteke, inke, aboridzine........ima primera koliko hoces.

elem, nikako ne mogu da zakljucim iz vasih postova da su makedonci nastali 45. godine...sve i dalje pokazuje da su kaonarod psotojali mnogo ranije.
a sada, ako su nastali 100 god posle nas, ne vidim sta vam to znaci...
mene takve stvari ne pale...

Ne znam odakle si izvukao Asteke, ja ih nisam spominjao niti sam govorio o pravim i iskrenim nacijama.
Sta dokazuje da su Makedonci postojali i pre 45. godine? (Za ovo konsultuj caleta  Smile)
Ne znam sta ti znaci da te to ne pali?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
pa, bio sam malo ironican.
nisam hteo da vredjam ali mi ipak bilo zanimljivo.
hteo sam da kazem: sta vam to znaci cak i da je tako kako kazete( a gotovo jenemoguce dokazati da ste u pravu)
sta vam znaci? jel vam se na to dize? ili sta?
kao, jeees, mi smo stariji narod odmakedonaca!!!
a onda se setimo da su grci stariji od nas pa nam se spusti... Smile

a rekao si da vestacke nacije ne traju dugo.
pa, dakle, koje traju dugo?
one koje nisu 'ljubicaste'
npr. asteci nisu ljubicasti pa nisu bas predugo trajali i sl..
mislim, odakle ti to da makedonci nece dugo trajti kao narod?
zato sto su nedavno nastali?
kao, mlad su narod..
pa i srbi su nekad bili mlad narod...pa vidi koliki smo! jaki, istrajni, postojani, ponosni!!! pre sveaga ponosni!!! Smile

ne moze nikoda kaze: od sada postoji taj i taj narod!
niko, ali niko na svetu ne bi imao nista dobro ako se formira drzava sa celokupnim narodom koji je nacionalnosti susedne drzave.
koja je korist od Makedonije ako su svi njeni gradjani nezadovoljni sto nisu u sastavu srbije?
nemoze ti niko reci: sad vi sto mislite da ste srbi, svi ste makedonci.ovo je vasa nova drzava...zove se makedonija, eto tako, jer smo mi tako rekli...

to nije logicno.
ne bi pravili drzavu bez razloga.
cilj je bio da makedonci budu zadovoljni(dakle, postojali su)

bar ja to tako vidim.
ok, vidim vec kako ces mi odgovoriti(radi smanjenja mocisrbije) ali ja u to nisam ubedjen.
jbg. u to ili verujes ili ne.
nema dokaza...
samo tvoje i moje misljenje.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hoi Polloi

Zodijak
Pol
Poruke 573
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung D780
@Kraljevicu Marko

Ne znam ja koliko ce trajati Makedonci. Zato sam rekao Canetu da ce mozda njegova deca biti Bugari a on je misleci da ga ja provociram meni odgovorio da ce moja deca mozda biti Hrvati (kao da nema gorih stvari nego biti Hrvat  Smile). No salu na stranu. Ja sam samo aludirao na to da je u Makedoniji jak probugarski element. Ja nemam nista protiv Makedonaca i Makedonije. Oni su sada nezavisni (a koliko to je drugo pitanje) pa im srecno bilo a kao sto kazes oni ne bi bili srecni da zive u sastavu Srbije.I sam si rekao u prethodnom odgovoru da su Makedonci mlad narod (pravilno bi bilo mlada nacija) sto sam i ja tvrdio. Znaci nisu nastali iz Zevsovog jajceta. Primer Rusina sam ti naveo da vidis da u odredjenim okolnostima i na odredjenoj teritoriji dolazi do izdvajanja etnickih skupina. A da li je to izdvajanje nastalo zbog slabljenja nekog naroda tesko je reci. Strani faktor kome je cilj zavada naroda samo nalazi "pukotine" u nekom narodu i maksimalno ih koristi. Po istom sablonu mozes da kazes da Juznosrbijanac i Lala nisu iz istog naroda. Pa da li bi bio u pravu? Ne bi. U odredjenom istorijskom trenutku je doslo do toga da se delovi istog naroda nalaze u dodiru sa razlicitim kulturama pa se razlicito razvijaju. A da li su oni onda razliciti? Pa ne bih rekao.
Inace kaze se da je onaj koji slavi slavu u Makedoniji Srbin a koji ne slavi Bugarin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
krofna, ne verujem da iko misli(i ma pravoda misli) sem grka da su potomci antickih naroda...

nisam znao da makedonci slave slavu!?! Smile
koliko ja znam, ni srbi nisu bas naivni.
naime, kada su se doselili makedonci u bivsi Apfesorft(danasnja jabuka) prvo im rekli da zidaju kuce od cigli iz crkve..
srusili su crkvu,a posle su im nametnuli da uzmu neku slavu. Smile
ne znam kako..deda mi je mrtav,kao i pradeda, a cale je u inostranstvu...ne mogu nikog da pitam
naime, ako su komunisti, onda ne zele da imaju veze sa bogom...
a onda, cap, slava...

to moze da bude vid prisilnog asimilovanja odstrane srba... Smile
to mozda dokazuje da je i medju komunistima srbima, bilo i nacionalista koji su razmisljali o sutrasnjici... Smile
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Марко много мало знаш о овоме да би причао. Треба да учиш. Без увреде. Ако те занима тема нађи нешто на нету и читај.

Нико не жели да посрбрљује Македонију. Ја само не волим кад неко измишља историју. (никада нисам рекао да су Македонци, Срби, већ да су мешавина Срба и Бугара). Они тврде да су наследници античких Македонаца што је смешно. Само то ми смета.
Оно о чему ти причаш, тј. о негодовању је наивно. Не знаш да се тада људи нису изјашњавали по народности већ по територији. Поготову јер су били под Турцима 5 векова.

Ја данима покушавам да докажем да смо исти народ са истим обичајима и са веома сличним језиком. И да, неки Македонци славе славе баш као и Срби. Много пре комунизма и ослобађања тих територија.
Проблем је само један. Име!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Стојим ја на Грчко - БЈРМ  граници, кад наилази аутобус из Скопја на коме пише "MACEDONIA TOURS" ... спази то ревносни Грчки цариник, издвоји аутобус из колоне и построји све путнике, претрес, дркање итд... неће да пусти аутобус да уђе у земљу (Грчку), на крају после 4 сата дркања БЈРМ-овца (ми смо чекали 5 сати због њих) натера Грчки цариник шофера да новинама и хартијом и селотејпом прелепи оно "MACEDONIA" у натпису фирме... јесте да сам чекао али ми је било драго што их је Грк изуо из гаћа ...  Smile  Smile

Smile Smile Smile Свака им част (Грцима) на истрајности да не допусте крађу националног идентитета и историје, иначе Грци сматрају да су БЈРМ-овци Бугари,Шиптари и понеки Србин ...
« Poslednja izmena: 03. Avg 2007, 12:08:56 od bambyle »
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
Стојим ја на Грчко - БЈРМ граници, кад наилази аутобус из Скопја на коме пише "MACEDONIA TOURS" ... спази то ревносни Грчки цариник, издвоји аутобус из колоне и построји све путнике, претрес, дркање итд... неће да пусти аутобус да уђе у земљу (Грчку), на крају после 4 сата дркања БЈРМ-овца (ми смо чекали 5 сати због њих) натера Грчки цариник шофера да новинама и хартијом и селотејпом прелепи оно "MACEDONIA" у натпису фирме... јесте да сам чекао али ми је било драго што их је Грк изуо из гаћа ... Smile Smile

Smile Smile Smile Свака им част (Грцима) на истрајности да не допусте крађу националног идентитета и историје, иначе Грци сматрају да су БЈРМ-овци Бугари,Шиптари и понеки Србин ...

da su dosledni, jesu...
eto i mene za nekih 15 sati na istoj granici pa da vidimo...
ako me nesto pitaju,ja sam Makedonac a ne BJRM-ovac... Smile
iako sam srbin sa makedonskim prezimenom.

feanor, ok, ali mozes ti da znas mnogo onoga sto su srbi pisali, treba se osvrnuti i na istoriju koju propovedaju drugi narodi...

mnogi autori daju totalno suprotne 'cinjenice' iznesene u literaturi.

ae, cujemo se za nekih 11 dana.
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Citat
eto i mene za nekih 15 sati na istoj granici pa da vidimo...

срећан пут ... спреми лове одваљују са ценама ...

Citat
ako me nesto pitaju,ja sam Makedonac a ne BJRM-ovac...

јеси ли рођен у Солуну или Катерини кад си Македонац, ако си Македонац (прави) онда си Грк и нећеш имати проблема ... али ако си "антички Македонац"  БЈРМ- овац из 1945 ... тешко теби .... Smile

« Poslednja izmena: 03. Avg 2007, 12:23:16 od bambyle »
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
feanor, ok, ali mozes ti da znas mnogo onoga sto su srbi pisali, treba se osvrnuti i na istoriju koju propovedaju drugi narodi...

mnogi autori daju totalno suprotne 'cinjenice' iznesene u literaturi.

Читам ја и то али су то махом македонски аутори са крајње чудним изворима.

Саветујем те да потражиш све што можеш и на крају донесеш свој суд о томе.
За почетак крени од варварских упада на Балкан...

Наравно после мора...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.