Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Бугарска десница у БЈР Македонији  (Pročitano 28264 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 30714
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
to kazem zato sto sam primetio da si 'ispljuvao' gambina da je kompleksas i da nije nacionalno izdefinisan

Druga je prica sa Gambinom. Nije u pitanju njegova nacionalna opredeljenost vec njegove sovinisticke i samo njemu poznate teorije.

Ali evo kad smo pocelu pozdrav i za Gambina  Smile
IP sačuvana
social share
Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар помеѓу народите - Гоце Делчев, Македонски револуционер

Свеста и чувството дека сум Македонец треба да стојат повисоко од се друго на светов - Крсте Петков Мисирков, Македонски просветител

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Македонци нису једини народ који су доживели да се са рођеном браћом заваде и пређу на страну душмана, да вас подсетим постоје и Црногорци који такође имају непризнату цркву, отимају верске објекте и отворено заговарају србофобију.

Македонци и Црногорци који овде у Србији имају родбину, не могу да очекују толерантност какву им пружају Срби који немају никакве везе са тим државама из простог разлога што није нормално да се рођена браћа деле по националној основи.
Оно што је занимљиво за обе нове нације је то што имају националне мањине које ће их у будућности прогутати или поделити земљу на 2 или више делова.
Македонски идентитет је за један степен трагикомичнији, јер они се одричу и словенског порекла (за време Тита се нису бунили што су их комунисти сврстали у Словене), а обе нова народа су одбачена од Православне заједнице и имају проблеме са суседима, у случају Македоније проблеми са свим суседима.

Citat
e, sada, gambino, sa boldovanim ne mogu da se slozim nikako.
u jabuci(selu odakle je moj deda) svi pricaju makedonski, 90% su makedonci i retko ko je obrazovan a opet kod njih SRS pobedjuje.
ja znam gomilu makedonaca koji su srpski nacionalisti a kazu da su im oba roditelja makedonci...

bem ti zivot, ali posle ovih 10ak strana nemam pojma sta da mislim.
ali jedno je sigurno: ja sam srbin i to se nikada i nikako nece promeniti.
Радује ме та вест да у Јабуци побеђује СРС, али могу да се кладим да се тамо не прича македонским, већ јужно-србијанским дијалектом, попут Ђоше. Smile

Citat
ja znam gomilu makedonaca koji su srpski nacionalisti a kazu da su im oba roditelja makedonci...
У праву си и ја знам такве 'Македонце', што је најчудније неки су симпатизери ДС (евро-националисти) и толерантни су према свим нацијама, осим према Македонцима и Црногорцима.
Зашто ?
Па можеш да будеш и најгори чедиста, али такве глупости које сервирају ови горе поменути, то не може нико да прогута.
Исто такве познајем и 'Црногорце'.
Очигледно да је то проблем тих нових нација, јер и мене не могу да убеде да су најстарији народ на свету и потомци Александра Великог.
Ето и да се сложим у нечему и са тобом, нова су нација нека и призна ко год хоће, али што каже један мој пријатељ из Црне Горе''пушти их, све ће то да се врати на своје мјесто''.
« Poslednja izmena: 31. Jul 2007, 21:55:32 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 30714
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Македонци нису једини народ који су доживели да се са рођеном браћом заваде и пређу на страну душмана

Smile ups bolje je  Smile

...у случају Македоније проблеми са свим суседима...

Ovo je jedino realno nesto sto si napisao.
Samo da potsetim da Makedonci za razliku od suseda nemaju pretenzije prema susednim drzavama, za razliku od suseda.

IP sačuvana
social share
Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар помеѓу народите - Гоце Делчев, Македонски револуционер

Свеста и чувството дека сум Македонец треба да стојат повисоко од се друго на светов - Крсте Петков Мисирков, Македонски просветител

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hoi Polloi

Zodijak
Pol
Poruke 573
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Samsung D780
Samo da potsetim da Makedonci za razliku od suseda nemaju pretenzije prema susednim drzavama, za razliku od suseda.

Imaju Cane. Postoje mape velike Makedonije koje ukljucuju i Prohor Pcinjski.
Uzasno mrzim te price: "Moj narod je kulturan i miroljubiv i nikoga ne bi napao a drugi su agresori". Svaki narod je sklon sirenju pa i Makedonski. Samo je pitanje koliko je neki narod snazan da to uradi. Kada bi imao moc bilo koji narod bi se ponasao kao Ameri. Sam si rekao da su Makedonci pritesnjeni pa nisu u stanju ikome da prete.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Proterivanje Srba iz Hrvatske i sa KiM.

A kakve to veze ima sa Makedonijom i Makedoncima  Smile

Sta ste radili Albancima u par navrata?

Isto sto su im i Srbi radili na Kosovu i u Juznoj Srbiji  Smile

Vidis kako si spojio ove stvari u jedan post.....
Tako malo spojis stvari pa shvatis sta ce biti sa Makedonijom  Smile

Meni su "Makedonci" moja familija vec dolazili u posetu pri.......kao frka je tamo, za malo da postanu izbeglice...znas Gostivar kolko ima Albanaca....
« Poslednja izmena: 31. Jul 2007, 23:21:00 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
(Не обраћам се Цанету!!! и сходно томе не очекујем његов одговор на мој пост!!!)

Савременим Македонцима је тешко да се снађу у мешавини и разноликости историја које су учили у последњих 60 година!

Факат је да се на Балкан почетком 7. века насељују у ствари две групе: словенска племена и бугарска племена! Бугарска племена вуку порекло са  Кавказа и претежно су били номади који су рушили све пред собом. Нешто касније постају словенизовани и прихватају језик и доминантан утицај Словена!

А сада мало о Словенима који су населили Балкан: племена су била организована у склавиније и нису имала одлике народности. Њихов утицај и територија коју покривају долази чак до Солуна. Сасвим је сигурно да су доминирали тим територијама у односу на малобројно староседелачко становништво (што говори да је смешно и будаласто причати о античким македонцима на Балкану после римљана и болести које су пустошиле Балкан више пута).
Историја познаје једино имена Срби и Хрвати међу тим балканским Словеним (искључујући Бугаре). Али ни тада се ти народи, да тако кажем, не формирају у једној јединственој држави. Тамо где су могли балкански Словени праве своје државе. То је претежно на западу и близу Јадрана. Јужније нису могли обухватити своју јужну браћу јер то једноставно није дозвољавала Византија (иако је дозвољавала живот тим Словенима). Касније та територија пада под власт Бугара. Па нешто касније опет под Византију. Углавном много мешања и комешања. На крају већи део Македоније долази под власт Србије.

Мишљења сам да је становништво Македоније углавном мешавина порекла правих јужних Словена (чија су једина не-територијална имена Срби и Хрвати) и порекла Бугара који су немали број година имали главни утицај над Македонијом!!!

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hoi Polloi

Zodijak
Pol
Poruke 573
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Samsung D780
Мишљења сам да је становништво Македоније углавном мешавина порекла правих јужних Словена (чија су једина не-територијална имена Срби и Хрвати) и порекла Бугара који су немали број година имали главни утицај над Македонијом!!!

Ma mozes do sutra to da pricas. Cane pa ni jedan Makedonac to nece prihvatiti. Da bi opravdao stvaranje nove nacije moras naci dovoljno razlika u odnosu na onoga od koga se izdvajas. Naravno uvek tvrdis da si ti bio to i to od pamtiveka. To me podseca na one cuvene tribine hrvatskih jezickih strucnjaka gde vecaju par dana i dodju do cuvenog zakljucka "Hrvatski jezik je potpuno razlicit od srpskog". Jedan cuveni filozof je rekao "Ako se cinjenice ne poklapaju sa mojim razmisljanjem utoliko teze po cinjenice". Takav sablon primenjuju i Makedonci ali sta je tu je. Nikla je nova nacija Makedonci i videcemo da li ce ona opstati ili ce se pretopiti u Bugare ili Srbe ako Siptari budu po strani. Na ovo sam mislio kad sam Canetu rekao da cemo videti da li ce njegovi potomci biti Bugari a on je to shvatio kao provokaciju. Ali zdrav razum vredja cinjenica da se konstruisu istorijske neistine u cilju prikupljanja argumenata za svoju teoriju. A da nema tih argumenata ne bi se mogla odrzati ta teorija. I ovo postaje zacarani krug takozvana kvaka 22.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
Ma mozes do sutra to da pricas. Cane pa ni jedan Makedonac to nece prihvatiti.

Нема везе. На то сами утичу. Ми бисмо били само агресори и силеџије ако бисмо се на било који начин мешали. Већ сам рекао да у било којој неприлици имају моју помоћ.

Оно што си цитирао је само моје мишљење.
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
ja se samo nadam da smo svi ljudi na prvom mestu...
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Нико није рекао да Србе у РМ вешају по трговима, већ да трпе притисак бугараша и Шиптара

Ma covece daj shvati jednom da je ovo tesko sranje.
Srbe u Makedoniji niko niti dira niti terorizira. Ljudi zive slobodno i imaju usta prava i problemi kao Makedonci.
Jedino sto muci Srbe u Makedoniji su ekonomski problemi ali iste probleme imaju i Srbi u Srbiji.

Evo ja cu ti reci da od mojih najboljih prijatelja, cetvorica na broju, jedan je Srbin. Imam ga ko brata i mogu ti obecati da niti u jednom momentu nije bio kako sto ti kazes pod pritiskom ili terorom zato sto je Srbin. I da odgovoriim odma Gambini na pitanje koje ce pretpostavljam slediti, preziva se na ic, odnosno niko ga nije terao da promeni prezime.

...3 словенска народа која су населила Балкан ...

Daj mi molim te objasni koja su ta tri naroda koji su dosli na Balkan sa izgradjenim nacionalnim identitetom.

Што се списка из украјинског музеја и аустријских извора тиче, вероватно су становници именовани по територијалној, а не припадности народу, то је био чест случај.

Smile Smile
Ma daj budi ozbiljan.
Nemoj mi reci da su i Rusi i Austro-ungarci bili idioti i nisu znali da razlikuju narod od teritorije. Ali ajde kada bas hoces, da definisemo drzavu trebaju  dva konstitutivna elementa, znaci teritorija, narod. Ostali elementi su vlast, pravo itd. Mkedonija je svoju drzavnost vozobnovila '41 sa trecim elementom. vlast, dok je teritorija i narod postojao celo vreme.
Lepo su si oni zapisali nacionalnu pripadnost, a ako lepo pogledas nigde ne postoji grafa teritorijalna pripadnost  Smile.
E sada ako mislis da su Rusi pogresili ti uputi protestnu notu Ruskoj ambasadi.

то је био чест случај.

Ajde molim te nabroji mi 3 slucaja.
Nece ti biti tesko posto si sam rekao da je to bila cesta pojava  Smile

1. Објаснио сам ти шта је човек хтео да каже, јер си ти помињао некакво вешање по трговима. Даље, не можеш порећи да је у Македонији јак пробугарски елемент, као ни то да Шиптари никоме у Македонији не мисле добро.

2. Срби, Хрвати и, касније словенизовани Бугари (мада постоји и теорија да су Бугари већ као Словени дошли на Балкан).

3. Та два документа, аустријског паушалан (из кога се заиста стиче утисак да се ради о становницима одређене земље, а не о народу), и руски, у коме се Македонцима називају и Јаманди Јанаки, Никодим Пешеја, Игнат Волошенко, Јоан Хулијенко, Иван Батури, Иван Хомецкој, Иван Орловској (по звуку тих имена рекао бих да су побројани Цинцар, Шиптар православац, Руси итд.) који оставља утисак да је у питању административно поједностављивање - "ако су дошли из Македоније, онда су Македонци по народној припадности" - примењено на све припаднике пука, без обзира на њихову праву народност.

4. Поред 2 наведена случаја, нпр. Меклембуржани, Баварци, Пруси, Бургунђани, Млечани, Босанци итд. Сви они су Немци/Французи/Италијани/Срби или Хрвати, а воде се у документима баш под именима својих покрајина/држава.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.692 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.