Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 14:22:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 68
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Buduci odnosi Srbije i Crne Gore  (Pročitano 94055 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Sto se tice tretmana koji imaju Srbi iz CG ovde u Srbiji,mislim da ne bi trebalo da im se to vise dozvoljava.Evo zasto.
Potrebno je da se Srbi u CG bore i izbore za svoja prava.A,ne da se na svaku poteskocu okrenu Srbiji i doperjaju ovamo.
Nema mesta vise ni za njih ovde,jer nema ni za nas.
Moraju da jacaju svoje uporiste u CG,da oni postanu obrazovana vecina koja ce ostati tamo i time ne dozvoliti da se ostvare teznje onih koji zele da Crmu Goru polatine i posiptare.
IP sačuvana
social share
Usliši molitve,anđele,dabogda pocrkali dusmani,pa budi andjeo osvete,neka na svojoj koži osete šta znači beda,strah i bol.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Apple Iphone 5
U al se ovde neki vredjaju sto su se Crnogorci odvojili. Alo bre, njihova volja i to postujem. Nema to nikakve veze, ionako smo godinama funkcionisali kao dve zasebne drzave. Odvojeni carinski i poreski sistemi, valuta...
Dakle sta je cudno? Ovo je bilo samo "pro forme".
Totalni je debilizam da se sad vredjamo, vec treba da gradimo jos bolje i jace odnose. Bez obzira sto je Milo ugostio onog teroristu i tako opalio Srbima samar. Nece njegova stranka doveka vladati aman.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Па поента је у томе што су Мило и компанија тровали тај народ 15 година без проблема. Додај и утицај комунизма... мора да ти буде бар криво!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Apple Iphone 5
Dovoljno vec placaju. Em sto je Milo primio Cekua, al vrh vrhova bilo je proglasenje Mesica za pocasnog gradjanina Podgorice. Brate mene bi zesce bilo sramota da sam Podgoricanin.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Citat
Dovoljno vec placaju. Em sto je Milo primio Cekua, al vrh vrhova bilo je proglasenje Mesica za pocasnog gradjanina Podgorice. Brate mene bi zesce bilo sramota da sam Podgoricanin.

И мене  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Đukanović poliglota, govori i crnogorski jezik
Autor: Tanjug | 28.04.2007 - 10:23

Predsednik vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović založio se sinoć da se u novom crnogorskom ustavu službeni jezik nazove po imenu države, odnosno „crnogorski”.
„Ako su to mogli da urade Srbi, Hrvati i Bosanci, to treba da uradimo i mi”, kazao je bivši crnogorski predsednik i premijer u intervjuu Televiziji Crne Gore.
Đukanović je rekao da lično govori „jednim jasnim i dobronamjernim, odgovornim jezikom”.
„Ako me pitate kako se taj jezik zove, pa naravno, crnogorski jezik”, naglasio je on.
Đukanović je ocenio da u novom ustavu nije neophodno imenovati crkve, već da je njime potrebno garantovati slobodu veroispovijesti i odvojenost države i crkve, a „sve ostalo prepustiti nekim drugim pravilima i propisima, mimo ustava Crne Gore”.
On je izrazio uvrenje da se, uprkos velikim razlikama po tim i sličnim pitanjima, koje je nazvao „manje važnim”, u parlamentu može postići konsenzus i novi ustav donijeti dvotrećinskom poslaničkom većinom.
„Ako takve spremnosti ne bude, i ako prevladaju, kao i mnogo puta do sada, neki dnevno-politički interesi, onda nećemo ostvariti većinu, ali ne treba ni zbog toga očajavati - idemo na referendum”, naglasio je Đukanović.
On je nazvao „neozbiljnim” ponude nekih parlamentarnih stranaka da će u parlamentu omogućiti postizanje dvotrećinske većine za usvajanje ustava, ukoliko poslije njegovog usvajanja uslijede vanredni izbori.
Đukanović je ponovio da, za sada, ne razmišlja da se vraća na visoke državne funkcije u Crnoj Gori, već ima nameru da se posveti biznisu.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Komunistička mrcina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 5610
Само нас опуча и тежиња.  Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
BlackBerry bold 9000
ja tog čoveka ne razumem, verovatno je to zato što govori crnogorski...
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Predrag Nenezić, ministar turizma Crne Gore, za „Blic“
Turisti iz Srbije uvek dragi gosti
Autor: Danijela Nišavić | 30.04.2007 - 09:33

Predrag Nenezić
Cene smeštaja na Crnogorskom primorju ovog leta biće uglavnom kao i prošle godine i bukvalno će moći da se nađe aranžman za svaki džep. U hotelima gde je visok nivo usluge logično da će biti skuplje, ali ono što je najvažnije cene će pratiti kvalitet - kaže za „Blic“ Predrag Nenezić, ministar turizma Crne Gore.
Prema rezultatima anketa, 50 odsto građana Srbije planira da svoj letnji odmor ove godine provede u Grčkoj. Koja je strategija Crne Gore da privuče srpskog turistu, za koga se očito i zemlje u okruženju bore atraktivnim i povoljnim aranžmanima ?
- Proteklih četiri-pet godina raznim aktivnostima kao i ponudom pokazali smo da je Crna Gora zainteresovana da turisti iz Srbije dođu kod nas. Početkom ovog milenijuma počeli smo ne samo da računamo na tradicionalnu lojalnost srpskog tržišta već smo se suočili i sa činjenicom da se svet otvorio, da turista iz Srbije može da bira između jako puno destinacija i da mi moramo da učinimo sve da se za ovo tradicionalno tržište izborimo. I ove godine, kao i ranijih godina, pokušavamo da na više načina gostima iz Srbije pokažemo da je Crna Gora napravila pomak kada je u pitanju kvalitet u svakom segmentu lanca turističke ponude. Crna Gora je jako blizu Srbije, priča se istim jezikom, čitaju iste novine, živi sa vrlo bliskim ili istim narodom, a to je preduslov da se odmor provede prijatno.
Ali, to nije dovoljno?
- Tačno je da turiste ne mogu da privuku samo klima, prirodne lepote, kulturno-istorijski spomenici... Isto tako svesni smo da nove generacije koje dolaze, ne poznaju previše Crnu Goru i da im treba predstaviti i Durmitor i Bjelasicu, Skadarsko i Biogradsko jezero, Adu Bojanu, Budvu, Boku Kotorsku... Crna Gora prvi put posle nove godine ima ponudu i za najzahtevnije turiste, one više i najviše platežne moći. Oni nisu dolazili u Crnu Goru ili ih je bilo vrlo malo, išli su na druga mesta jer za novac koji su želeli da izdvoje nisu imali adekvatnu ponudu. Sada i za njih imamo ponudu, ali nisu zaboravljeni ni oni sa plićim džepom.
Glavna zamerka svih turista u jeku sezone jeste problem vodosnabdevanja. Hoće li i može li ove godine taj problem biti rešen?
- U pravu ste. Snabdevanje vodom, za razliku od one katastrofalne situacije iz 2002. godine, sada je mnogo stabilnije. Mogu da garantujem da će ove sezone biti stabilnija situacija sa vodosnabdevanjem nego što je bila prošle i prethodnih godina. Ako se desi problem sa vodosnabdevanjem, on će za 70-80 odsto biti manji nego prethodnih godina.
Jedan od problema jeste i saobraćajna gužva na putevima. Put Budva-Bar je rekonstruisan, a upravo na njemu su tokom leta i najveće gužve.

Dvojno državljanstvo
Zakonsko rešenje o dvojnom državljanstvu neće biti na štetu ni građana Srbije ni Crne Gore, ali da bi bilo doneto, odnosno kada će se primenjivati zavisiće isključivo od dogovora obe države - ističe Nenezić.
- Po meni je to možda i najveći problem. Siguran sam da se u špicu sezone na takve stvari mora računati. Ne mogu da obećam da će taj problem biti rešen. Veliki broj deonica na putu od Srbije do Crne Gore je rekonstruisan, od Bijelog Polja prema Mojkovcu, kanjon Platije do Podgorice, tunel Sozine... Od 15. juna do 20. avgusta, međutim, mora se računati na saobraćajne gužve. Zato apelujem na turiste da na odmor u Crnu Goru kreću preko agencija organizovanim prevozom autobusima, ili vozom ili avionom, a u Crnoj Gori mogu da koriste lokalni saobraćaj jer je jeftin. Za jedan evro možete da se vozite od Budve do Svetog Stefana klimatizovanim autobusima, na svakih petanaest minuta, ili kroz Boku Kotorsku brodićima.
Gužva na granicama između Srbije i Crne Gore takođe može da demotiviše turiste i pokvari već na početku odmor. Šta ste učinili da ih ne bude?
- Međugranična saradnja je odlična, i među železnicama. Na graničnom prelazu Dobrakovo se gradi i treća traka, namenjena kamionima i šleperima. Lična karta je sredstvo identifikacije. Kada je reč o zdravstvenom osiguranju, novi sporazum je ratifikovala skupština Crne Gore, čeka se da to učini i srpski parlament, a do tada će stari sporazum biti na snazi.
Zahvaljujući kojim gostima planirate da ove sezonu ostvarite 17 odsto više prihoda u turizmu?
- Najveći deo na koji računamo su gosti iz Srbije, a procene su da će ove sezone doći preko 400.000 turista. Naravno, preko 25.000 vikendica, kuća i stanova na Crnogorskom primorju je u vlasništvu građana iz Srbije, tako da se očekuje i njihov dolazak. Osim toga, očekujemo i turiste iz srednje, zapadne Evrope, Skandinavije, Velike Britanije, Nemačke i Rusije. Sigurni smo da će ovu godinu posetiti 1,1 milion turista i da ćemo ostvariti 6,7 miliona noćenja.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 68
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 14:22:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.