Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 01:12:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Budizam u Srbiji  (Pročitano 166655 puta)
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
A što uglavnom svi imate negativan stav prema svemu što nije hrišćansko (čitaj navodno ispravno)??? Smile
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1

Znači Wikipedia. Pa tamo može da piše ko šta hoće. Vidiš da lepo kaže [citation needed]
tako da mož da bidne al ne mora da znači.

kad je neko zaglupljen propagandom onda morash cekicem da mu dokazujesh da nije u pravu. da si pogledao malo nize na istoj strani :

i nemoj da mi odgovarash , sad cesh da kazesh i da je pali kanon izmishljen  Smile Smile Smile

The 32 Signs of the Great Man

There are 32 main characteristics (Pali: Lakkhana Mahapurisa 32):

1. He has feet with a level sole (Pali: supati thapado). Note: "feet with level tread,/ so that he places his foot evenly on the ground,/ lifts it evenly,/ and touches the ground evenly with the entire sole." (Lakkhana Sutta)
   2. He has the mark of a thousand-spoked wheel on the soles of his feet (Pali: he thapadatalesu cakkani jatani).
   3. He has projecting heels (Pali: ayatapa ni).
   4. He has long fingers and toes (Pali: digha nguli).
   5. His hands and feet are soft-skinned (Pali: mudutalahathapado).
   6. He has netlike lines on palms and soles (Pali: jalahathapado).
   7. He has high raised ankles (Pali: ussa nkhapado).
   8. He has taut calf muscles like an antelope (Pali: e nimigasadisaja ngho).
   9. He can touch his knees with the palms of his hands without bending. (Pali: thitako va anonamanto).
  10. His sexual organs are concealed in a sheath (Pali: kosohitavatguyho).
  11. His skin is the color of gold (Pali: suva n nava no). "His body is more beautiful than all the gods." (Lakkhana sutta)
  12. His skin is so fine that no dust can attach to it (Pali: sukhumacchavi).
  13. His body hair are separate with one hair per pore (Pali: ekekalomo).
  14. His body hair are blue-black, the color of collyrium, and curls clockwise in rings. (Pali: uddhagalomo).
  15. He has an upright stance like that of brahma (Pali: brahmujugatto).
  16. He has the seven convexities of the flesh (Pali: satusado). Note: "the seven convex surfaces,/ on both hands, both feet, both shoulders, and his trunk." (Lakkhana Sutta)
  17. He has an immense torso, like that of a lion (Pali: sihapuba dhakayo).
  18. The furrow between his shoulders is filled in (Pali: pitantara mso).
  19. The distance from hand-to-hand and head-to-toe is equal (Pali: nigrodhaparima n dalo). Note: incidentally, these are also the ideal proportions according to Leonardo Da Vinci’s Vitruvian Man.
  20. He has a round and smooth neck (Pali: samva d dakhando).
  21. He has sensitive taste-buds (Pali: rasagasagi).
  22. His jaw is like that of lion's (Pali: sihahanu).
  23. He has 40 teeth (Pali: cata.lisadanto). Note: The average person normally has 32 teeth.
  24. His teeth are evenly spaced (Pali: samadanto).
  25. His teeth are without gaps in-between (Pali: avira ladanto).
  26. His teeth are quite white (Pali: sukadanto).
  27. He has a large, long tongue (Pali: pahutajivho).
  28. He has a voice like that of Brahma (Pali: brahmasaro hiravikabha ni).
  29. He has very blue eyes (Pali: abhi nila netto). Note 1: "very (abhi) blue (nila) eyes (netto)" is the literal translation. Nila is the word used to describe a sapphire and the color of the sea, but also the color of a rain cloud. It also defines the color of the Hindu God Krishna. Note 2: "His lashes are like a cow's; his eyes are blue./ Those who know such things declare/ 'A child which such fine eyes/ will be one who's looked upon with joy./ If a layman, thus he'll be/ Pleasing to the sight of all./ If ascetic he becomes,/ Then loved as healer of folk's woes.'" (Lakkhana Sutta)

30. He has eyelashes like an ox (Pali: gopa mukho).
  31. He has a white soft wisp of hair in the center of the brow (Pali: una loma bhamukantare jata). Note: this became the symbolic urna.
  32. His head is like a royal turban (Pali: u nahisiso). Note that this denotes his cranial protrusion, visible on Buddhist iconography.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 637
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
kad je neko zaglupljen propagandom onda morash cekicem da mu dokazujesh da nije u pravu. da si pogledao malo nize na istoj strani :
i nemoj da mi odgovarash , sad cesh da kazesh i da je pali kanon izmishljen  Smile Smile Smile
A ja mislio ti prosvetljen. Kad ono okice zakrvavile.
Više nisu plave, arijevske. A tek ego! Ko kuća  Smile

Pa nisam ja kriv što falsifikuju Wikipediju, a ti se primio.
Dobro, neću ti više odgovaram. Vidim razbija ti satori...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
A ja mislio ti prosvetljen. Kad ono okice zakrvavile.
Više nisu plave, arijevske. A tek ego! Ko kuća  Smile

Pa nisam ja kriv što falsifikuju Wikipediju, a ti se primio.
Dobro, neću ti više odgovaram. Vidim razbija ti satori...

moj ego jeste veliki kao kuca - ali ipak ne ide toliko da ne moze da prizna kad pogreshi ,nego krivi sve na svetu - od wikipedije pa nadalje  Smile . ti mozesh da zivish u obmani ,ali obmanjujesh samo sebe .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
lightsoft  Smile  Smile
nisam bas na to mislio. mislim prvi put cujem za tog Dr-a. covek pominje magiju, oblacenje, astralno sugerisanje,...  Smile
pa to je sve zabranjeno. jos kad videh da je link od fensi masoncica  Smile
raspitacu se da li smem i sta da napisem ovde.

Sto se tice Bude, mozda Buda ima plave oci, mozda je u budizmu to nesto kao oreol kod hriscana  Smile . ne bih nikoga da uvredim, ali ima dosta, da kazem roma koji imaju zelene oci. na nekom egzoticnom ostrvu (neznam kako se zvase) postoji pleme crnaca, gde svi crnci imaju plave oci i zutu kovrdzavu kosu.
   elem, kod budista je (kako sam cuo) nirvana raj, a nistavilo nesto kao pakao. jel to tacno?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Citat
pa to je sve zabranjeno
Mnogo sta jeste, ali za koga i pred kim ??  Smile

Citat
jos kad videh da je link od fensi masoncica
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Nista nije zabranjeno  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Bosch ima centrifugu

elem, kod budista je (kako sam cuo) nirvana raj, a nistavilo nesto kao pakao. jel to tacno?

Nije - jer su raj i pakao jedno te isto mesto. Buda prica o "mestu" iza raja i pakla.
« Poslednja izmena: 21. Avg 2008, 11:11:01 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Ja mislim da je Buda upravo pricao o raju samo se drugacije izrazio jer vecina ljudi ima pogresnu percepciju o raju, kao o mestu gde ce dobiti nagrade i uzivanja za svoj posten ovozemaljski zivot a nemaju ni d od duhovnosti, nisu se oslobodili zelja...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Upravo se o tome radi - kao i uvek o percepciji. Svako ima svoju sliku raja i/ili pakla - samim tim ti pojmovi nemaju nista sa apsolutnom egzistencijom o kojoj Buda govori. Proces dostizanja apsoluta upravo podrazumeva odbacivanje ego-kreiranih pojmova kao sto su raj, pakao, nistavilo, nirvana, buda.... Egzistencija van pojmova i umnih koncepata je ono sto je uvek ispred nas, sad u ovom trenutku, u svakom trenutku, samo treba da ga izaberemo.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 01:12:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.