Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Budizam-Hriscanstvo: slicnosti i razlike  (Pročitano 34213 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
A sta si ti ustvari?
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
frulash shto svira u frulu bez rupa - chujesh li moju muziku ? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Moramo biti realni i reći da budizam ne nudi odgovor na univerzalno ljudsko pitanje : ZAŠTO ?

Decky jel se slažeš?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Zasto, sta? 
Pa, koja religija i odgovara? Ili filozofija? Svi se trude... Mislim da je univerzalnije pitanje- Kako?  Smile

Inace, Sloveni su dosli u VI veku. Papa, neki, je pomesao vekove i izjavio da je Jeronim, dao pismo Slovenima. Sto, naravno, nije tacno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Pinot

Slazem se ali isto tako ni jedna druga religija ovog sveta ne nudi taj odgovor. Sve one samo nude put ka tom odgovoru. A svaki covek za sebe, iduci tim putem, treba da nadje odgovor na to pitanje. Zao mi je ali jedina istina na ovom svetu je da nema istine - istina se nalazi u nama a ne van nas. Ili ko sto BF lepo rece - svi smo mi frulasi koji sviraju u frulu bez rupa - a odgovor na piatanje "zasto?" je muzika koju proizvodimo.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49935
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
znaci, odgovor na to pitanje ne lezi u racionalnom zakljucivanju, vec u nama
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
 Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49935
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
zato ja s mukom ucim filozofiju,   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Ne postoji empirijski odgovor na pitanje "ZAŠTO ?"

E , sad idemo dalje . ZAŠTO ne postoji ?

Zato što je ovaj svijet uzavrela juha koja kuha ( zvuči glupo kad nemaš za duvana i kruha ). I sada nama dati empirijsku istinu bilo bi glupo . ZAŠTO? Pa dogodilo bi se ono što se inače događa . Sjetite se Tita . "Mi smo Titovi Tito je naš !" Šta je bilo malo nakon što je umro ? U pizdu materinu , svi ustaše i četnici . Znači u našim srcima nije pisalo mi smo Titovi-Tito je naš . Rijetki su ostali na toj liniji kada su se okolnosti promjenile ( takvima svaka čast-nisu licemjeri ) .

Isto bi se dogodilo s Stvoriteljem . Da nam da pravu empirijsku istinu , svi bi deklarativno bili za njega . Ali , šta bi bilo u srcima tih ljudi ? Budite sigurni - nešto sasvim jedanesto.Bi li takav sistem funkcionirao ? Ne bi . Raspao bi se .Jel tako?

Tu dolazimo da smisla pojma -vjera . Mi vjerujemo , mada ne vidimo . Vjera izlazi iz iskrenosti . Mi nemamo direktne koristi zato jer vjerujemo . Mi vjerujemo da i Stvoritelj to cijeni . Ko što je Tito cijenio svoje idealističke , proganjane ilegalce .

Interesantan je stavak u Apokalipsi ( odnosi se na daleku budućnost ) : "otvoriše se nove knjige ". Mislim da to znači : Kada ljudski rod bude spreman , biti će mu data puna empirijska istina .

Tada ćemo znati npr. jedinstvenu fizikalnu teoriju koja povezuje teoriju čestica i teoriju relativnosti i sve objašnjava , saznati ćemo empirijske stvari o Stvoritelju ... Mislim da će to biti opće poznate stvari ko što sada znamo da npr. "mjesec nije od sira " ili "niti jedan bakalar ne može da bude operni pjevač".

Dok to ne dođe - ljudi - vjerujte ! Ja sam našao Krista , mislim da je on onaj pravi . A je li - saznaćemo .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49935
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Evo jednog primjera,

Uzmimo za njega tri čovjeka: ateistu, budistu i hrišćanina.

Sve trojici dajemo da pojedu ukusan sendvič. A oni počinju da jedu i....

Ateista će pojesti čitav sendvič. Jer sendvič je isuviše ukusan da bi mu odolio, prava poslastica....

Budista će nakon prvog zalogaja citav sendvič iznenada baciti kako bi ovu priliku iskoristio da poradi na trganju korjena ljudskih zelja za uzivanjem ( u ovom slucaju ukusna hrana ). Kod njega je vazno da se u sposobnostima uzdigne sto ce mu omoguciti odbacivanje poslastice.

Hriscanin ce pojesti zalogaj a zatim citav sendvič ponjeti i poslije ( ili odmah ) dati gladnome da jede. Za njega je mogucnost da drugome pomogne najveca sreca, tuđa sreca je njegova sreca !

Iz ovoga vidimo da su u sustini ateista i budista slicni izeđu sebe u pogledu sto obojicu zanima kako da njemu bude sto bolje, doduše na dva suprotna nacina, ali istom namjerom.... Sa druge strane hrišcanu je nebitan on sam, njemu je najvaznije pomoci drugima !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.037 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.