Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 16:44:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: „Бубица“ у грбу САД  (Pročitano 956 puta)
06. Nov 2015, 21:25:25
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
Browser
Chrome 46.0.2490.80

(ВЕОМА ПАМЕТНО И КРЕАТИВНО РЕШЕЊЕ ЗА ПРИСЛУШКИВАЊЕ)
Дрвени грб САД, „поклон совјетских пионира“, седам година је без батерија шпијунирао америчког амбасадора помоћу високотехнолошког предајника.
Након завршетка рата односи између СССР-а и САД брзо су почели да се погоршавају, тако да су информације о новом противнику биле посебно вредне за Москву. Циљ совјетске обавештајне службе постала је зграда америчке амбасаде. Једно лукавство довело је до успеха.
Бубица звана „златоуст“ била је постављена у амбасаду заједно са „поклоном совјетских пионира“ — грбом САД, урађеним у дрвету. Сувенир је био направљен тако добро да амбасадор САД никако није могао остати равнодушан. Тако се грб са „златоустом“ нашао на зиду у амбасадоровом кабинету. Захваљујући „бубици“, совјетско руководство је током седам година о амбасадоровим одлукама сазнавало пре председника САД.

„Златоуст“ је преживео четири амбасадора — мењан је намештај, али грб је остајао на свом месту. Открили су га тек 1952, када је радио-сигнал „бубице“ био пеленгиран. Американци нису одмах схватили каква је то направа сакривена у штиту са грбом. Тај апарат није имао батерије, већ само мембрану која је радила помоћу радио-снопа из зграде преко пута. Услед вибрирања мембране током разговора у просторији, одбијени радио-сноп се модулирао, тако да се тек тај сигнал примао и дешифровао.

Извор :Руска реч
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11

ovo je  zlatoust  .....tj taiiga  Smile
cisto da budete upuceni oko 'bubice'... zlatoust..asoijacija i to...  Smile

nije ordjidji taiga....  Smile to samo u rusiji ima ... Smile
nego je kustom Smile ali vrhunska izrada je  Smile
noz je napravljen da ubije...i nema tako efikasno -(model noza) nista...

ja sam vdjiao samo borbene

a ovako nekako luksuzni izgleda...samo sa nekom drskom od kljove morza ili rogom itd...

otprilike orginal ruski...damaskus... sa kljovom rezbarenom... kosta kao nov bmw-e  Smile

Smile

« Poslednja izmena: 12. Nov 2015, 05:22:32 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.86
 Smile

Lepo sto si nam objasnio  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
zlatoust-taiga-nekad bijase najveci strah ruskih neprijatelja..od pomena zlatoust-taige..krv se u zilama ledila..
zvali su ga i 'tiha smrt' ...itd...
a to su im uradilii i sa ovom 'tvojom' bubicom'...

iako je bez premca.. i savrsen je noz za svoju namjenu... a ima ih vise...
u modernim vremenima je prevazidjen
kako je napredovala i sama borbena taktika...tako su napredovali i nozevi za tu namjenu...
sada su nozevi za takve namjene znatno manjih gabarita ..drugacijeg izgleda...i drugacijeg profila ostrice...
i znatno su laksi...i brzi... Smile

etotako  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Bobak.... Smile ...retko ko moze da spoji bubice sa nozevima  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
arijada...nemoj da se kleberis bezveze... Smile
trebas prvo da se informises o zlatoustu...i o nekim herojima iz zlatousta...i njihovim djelima..sa nozevima
iskovanim u zatoustskim kovacnicama..
pa da onda razmislis zasto su bubicu nazvali zlatoust...

a sem toga... ti si juce cula za ovaj slucaj..
koji se i pre 20 g nalazio u nekim udzbenicima...koji su prosli kroz moje ruke... i tako dalje.. Smile

Smile a sem toga..zaboravio sam napisati... Smile
noz je je najveci izum covjecanstva...bez noza ni covjecanstvo ne bi bilo ovakvo kakvo je danas...
a sem toga 2  Smile ne postoji tema..prica..misao...u koju ja ne mogu da ubacim noz... Smile
« Poslednja izmena: 12. Nov 2015, 23:04:23 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Ok, ok, mislim da si omasio poentu al nema veze. Bitno je da su jajare ostale jajare  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 16:44:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.