Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 09:26:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Brzina stupanja u brak  (Pročitano 3729 puta)
31. Avg 2006, 01:46:59
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Jos jedno pitanje tipa - "sta je normalno" - uobicajeno je (sto mrzim ovu rec) da pre nego sto se dvoje ljudi odluce na brak provedu duze vremena zajedno par godina, 10 godina cak i duze. Postoje institucije, veridbe, pricali smo cini mi se o tome, koja je nesto kao proba pred brak ili sta god.

Pitanje je - zasto bi sve to bilo potrebno - mislim i na dugo zabavljanje i na veridbu i sve sto ide uz to ako svi pricaju i sanjaju o nekoj imaginarnoj (ili pravoj)  ljubavi na prvi pogled, nalazenju srodne duse itd. Da se ne rasplinjavam sad u nedogled - ali poenta je - ako znamo nekog da volimo bez ustrucavanja i uslovljavanja cemu onda probni periodi, upoznavanje, proveravanja. Da li je samo tradicija u pitanju ili zaista ima necheg korisnog u celom "uvodu" u brak. I na kraju koja je vaznost braka posle tolikog uvoda?  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Pa nekad za sklapanje braka love is not enough.Postoje razni cinioci tipa novca, mesta za stanovanje i slicnih stvari koje kvare romantiku ali, na zalost, su deo stvarnosti.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia N97
Svi vise verujem da je to lutrija.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Ja imam dvoje prijatelja koji zive zajedno vec duzi niz godina ali svesno ne zele da se ozvanche jer misle da ce to da promeni iskrenost i otvorenost njihove veze. Poenta je da zakonska procedura i zakonske obaveze vrse pritisak i stavljaju neprirodan osecaj odgovornosti koja po njima moze da unisti nesto sto je iskreno i chisto.

Ja se licno ne slazem sa tim principom jer zasto bi mene opterecivala zakonska procedura i sve sto ide uz to ako vec imam nesto iskreno sto hocu da sacuvam. Malo je kontradiktorno.

Da li postoji neka vrsta straha da kod ljudi da ce stupanje u brak da ih "promeni" da treba da rade stvari drugacije i da se ponasaju drugacije, pa je veridba kao neka vrsta probe da li oni to mogu??? Smile Ne znam malo mi je nedokucivo.

Znam da ima strasno mnogo prakticnih aspekata lova, matorci, rodbina. Ali van toga zasto nam svi ti uvodi trebaju. Poneakd ljudi mogu da zive 40 godina i da shvate da su se mucili sve te godine i razvedu se. Da li je brak i razvod izmisljen samo da bi se ljudi psihicki mucili, advokati bogatili a drzava imala nacin kako efikasnije da prikupi porez. Jer nekako bez emocija gledano spolja sve se svede na to. Naravno opet sam extreman - povlacim se u normalu. Ono sto me ustvari kopka sve ovo vreme je - da li ljudi uopste slusaju neki svoj instinkt i osecaj ili stupaju u brak sa osobom koja im "najmanje smeta" umesto sa onom koju najvise vole, pa se po toj liniji i zene i udaju zato "sto tako treba" a ne zato sto oni zaista osecaju potrebu i zelju da sa nekim udju u brak.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
ah taj brak ...
daj da se slozhimo prvo , posle cemo lako ...
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
tuzna istina.. prvo pare, stan, posao, pa brak...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
i jedno 2 miliona propratnih stvari koje samo iskachu ni od kuda ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
npr. dozivotne zalihe vijagre i masina za pranje sudja.... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
njegova mama ... etc..etc... dechije bolesti ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Uf uf frustracije sa njegovom mamom su ipak neprevazidjene - najsigurnije je odseliti se od mame i tate na bar 10000 kilometara. Ja sam hteo da budem siguran pa sam se odselio 24000km - ziher je ziher  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 09:26:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.