Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 20:48:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bravarski pomocnik Joska Broz  (Pročitano 60297 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
@Highlander
Koliko bi Srba danas pobeglo na zapad, ali ne može jer nema posla

A ko vlada danasnjom Srbijom?
Zar Srbima i patriotama hoces da nazoves one koji nastavljaju pljacku Srbije, koji dozvoljavaju potkradanje Srbije od strane susJeda? One koji prstom ne mrdnu zbog zlocina nad Srbima? Oni koji vracaju Hrvatima njihove nekretnine a ni glas ne puste kada se u Hrvatskoj prodaje 48. hotel u vlasnistvu srpskih firmi?
Zar su Srbi oni koji cute o zlocinima komunista nad Srbima i jedini od svih ex komunjarskih zemalja beze od Ceske inicijative (rasvetljavanje komunistickog perioda)?

Cak je i Rusija pobrojala zrtve a Srbija ne otvara ni tajne arhive
Tajkun Miskovic je nekada bio "istaknuti clan Partije" a medijima drmaju bivse SKOJ-evke (Beckovic) i unucici generala OZNE (Dragojevic).

I ti kazes da je ovo Srbija a ne neki komunisticki les?

Drugo, uvek ima ljudi koji rešenje vide u migraciji, inače ko bi naselio i SAD, pa i Beograd i to nema nikakve veze sa Titom i komunistima.
I to cak 2 500 000 ljudi. nema sta.."shaka nezadovoljnika"

Otkud toliki Irci po SAD?

Otkud toliki Istocnoevropljani u danasnjoj Irskoj?
Cak i predstavnik Irske na ES-u otpevao stih " immigrants, do you like Irish stew?"

Drugo, za položaj radnika na zapadu je u velikoj meri zaslužno postojanje socijalističkog bloka. Dok je bio SSSR, čim kapitalisti vide demonstracije, odma popuštaju jer se zapad bojao širenja komunizma. Danas ih boli patka, izvedu pandure sa vodenim topovima, pa ti vidi dal moraš da rmbaš 8 ili 10 sati dnevno.

Da, komunizam jeste dopirneo poboljsanju prava radnika, ali dugorocno ne tamo gde je vladao komunizam.
Na Zapadu su im popravili uslove i prava a na sta lici zivot radnika bivsih komunistickih zemalja ne treba podsecati.

Usput, gde se to u Evropi   danas prisilno rmba 10 sati?
U Austriji imaju 8-casovno radno vreme i 2 slobodna dana a pre krize su isli na 7-casovnu satnicu.
U Svedskoj petkom izlaze ranije sa posla da bi mogli u provod.
Svuda u Z. Evropi je svaki prekovremeni minut debelo placen, prava se postuju a radnici imaju pristojne plate.

Sve je to nastalo demokratijom, sindikalnom borbom i mudrom ekonomijom a ne otimacinom, pljackom i komunistickim nacelima. Kina postaje sila i to onda kada je napustila komunisticki model ekonomije.

Meni je u komunizmu smetao najviše kult ličnosti koji je za sobom povlačio negativnu selekciju u oblastima u kojima moraš da imaš pozitivnu selekciju, zbog čega je po meni i propao, ali i to je pitanje dal se radi o samoj ideologiji, ili karakteristiama istočnoevropskih naroda koji imaju urođenu sklonost kultu ličnosti.

Radi se upravo o sustinski budalastoj ideji a ne osobini pojedinih Evropljana.
Komunizam se zapatio na 4 kontineta a svuda je propao, to ti je dovoljan dokaz.

Tito je neuporediv sa drugim komunističkim vođama najviše po tome što nije bio toliko ideološki zadrt. Jedino su kod nas seljaci imali pravo na privatna imanja, jedino kod nas(posle Golog Otoka) nije bilo masovnih političkih progona itd. Ako je od svih komunističkih lidera, jedino Tito uživao respekt na zapadu, onda to nešto govori i o režimu koji je on uspostavio. 

A ja mislim da to "postovanje" nije bilo nista drugo nego trenutna korist do koje nije ni doslo zbog nekog Josipa nego dobrim polozajem Jugoslavije u tadasnjoj igri. Tampon zona je bila dobrodosla.
Kada je pao berlinski zid, "tampon" vise nije bio potreban i kraj se zna.

Ovo što mi radimo, tj totalno odricanje svega iz tog vremena je po meni glupo, posebno što se mahom deklarativno odričemo komunista, ali ne i onoga što smo od njih dobili, recimo stanova za 10 dojče maraka

To ti smatras da si nesto "dobio" i pofitirao.
A ja te pitam da li si primetio da ljudi na Zapadu nista nisu "dobili" a takodje ne zive na ulici nego u kucama/stanovima...samo daleko kvalitetnijim od onih po YUS-u.

« Poslednja izmena: 12. Jun 2011, 16:40:15 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Letaču,
vidim iz koje škole potječeš.
Opet teza da je tito bija dobar jer su druugi na istoku bili gori.Kakva laž i kakva utjeha.tito je nakon 1948 da bi dokazao da je na "pravom putu" bio ravan Staljinu a i ostalima.
Po čemu Tito nije bija zadrt'Čega se od komunističkih izuma odrekao.
U nas je kroz zatvore prošlo oko 3 milijuna ljudi po priznanju A.R.ankovića.Zar to nije masovni progon.
Sve što je zamislija propalo je:
-država,bratstvo-jedinstvo,samoupravljanje.
Kakav je to genijalni vođa kad ga njegova djela nisu nadživjela ni desetak godina.
Kao da ja napravim kuću i nakon mene deset godina ,sruši se.Šta bi rekli da sam bija genijalni graditelj.
Slažem se ja sa tobom, sem ovoga da je Tito bio jednak Staljinu, to si ladno odvalio. Međutim, pad komunizma ne govori ništa posebno o samom komunizmu, jer se radi o suviše kratkom periodu. I Francuzi su jedno vreme vratili monarhiju, pa nikom ništa. Drugo, jugoslovenski komunisti su poslednji pali, pa čak je morala i sila da se upotrebi prema Srbiji da bi se narod odrekao nekih stvari koje je ostavio komunizam. Komunizam u Jugoslaviji nije mogao da opstane pošto je pao komunizam u Rusiji i drugim slovenskim narodima. Da ovde nije podstaknut ekstremni nacionalizam, pitanje je dal bi i tad pao. Dugo ... grešiš, ja uopšte nisam glorifikator Broza, međutim nisam antikomunista, a ni desničar. Pre bi ja živeo u ovakvom sistemu nego u komunizmu, ali suština je u tome da ćeš se opet vratiti na komunizam, pitanje je samo pod kojim uslovima. Ja cenim da je bolje realno sagledati, nego opet uletati u priču iz DSR, nacionalizaciju i kolektivizaciju. Bolje je sagledati šta je valjalo kod komunista, i to postići bez onoga što nije valjalo. I ponavljam, uzimajući u obzir kako su drugi komunisti u istočnoj Evropi radili, Tito i jugoslovenski komunisti su bili daleko ispred.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
lettaču,
Tito je bio jednak Staljinu sve tamo do početka šesdesetih.Teror,nacionalizacija,kolektivizacija,Goli otok....
Jugoslavija bi se kao i druge komunističke zemlje urušile gospodarski ako nebi ništa mjenjale od komunističkim metoda gospodarenjaJug. je bila u velikoj krizi prij epojave "nacionalizma"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Za sve kamerade koji veruju u "visok standard" SFRJ:

Povratak u prošlost: Srbija sada živi kao u 1971. godini

Vidim, demokratija donela standard ko 1971 godine  Smile Smile
Nego, inace, eto dosla demokratija i opet Srbi odlazili na truli zapad, gomile njih cekale pred ambasadama, kako to da nisu ostali kad su mrski komunisti otisli sa vlasti  Smile

-država,bratstvo-jedinstvo,samoupravljanje.

Samoupravljanje je propalo zbog lopova a bratstvo-jedinstvo cik pogodi zbog cega  Smile

Drugo, za položaj radnika na zapadu je u velikoj meri zaslužno postojanje socijalističkog bloka. Dok je bio SSSR, čim kapitalisti vide demonstracije, odma popuštaju jer se zapad bojao širenja komunizma. Danas ih boli patka, izvedu pandure sa vodenim topovima, pa ti vidi dal moraš da rmbaš 8 ili 10 sati dnevno.

Potpisujem, radnik je danas na zapadu isto postao "ispod klasa" otkad otiso SSSR, ne boje se vise ni strajka ni demonstracija. JOs od kada Kina uvela neki svoj tip kapitalizma, samo se smeju i trljaju ruke jer tamo im rade za saku pirinca

Pa tvoje "demokrate"  Smile Smile

Svuda u Z. Evropi je svaki prekovremeni minut debelo placen, prava se postuju a radnici imaju pristojne plate.

Jes vala, unazad desetak godina sve nepovoljniji ugovori za radnike, razne posrednicke firme sto prodaju radnu snagu, ugovori na godinu dana i slicno, vidi se da ne zivis na zapadu.  Smile
Ujedno, pogledaj sada koliko ljudi rade u Srbiji i strepe za posao a ko ga nema, nece ga ni naci. A o stanovima, kreditima i slicno da ne pricam, al eto, glavno da je demokratija  Smile

Sve je to nastalo demokratijom, sindikalnom borbom i mudrom ekonomijom a ne otimacinom, pljackom i komunistickim nacelima. Kina postaje sila i to onda kada je napustila komunisticki model ekonomije.

Vidim, nasao si primer Kine, ajde malo navedi kako tamo stoje sa sindikalnim pravima i demokratijom, postavljaju mreze u fabrikama da se ljudi ne poubijaju skakanjem sa zgrade  Smile Smile

Mardići
tipični si proizvod komunizma.Jednu diktaturu(fnrj) uspoređuješ sa drugom gorom(ndh) da bi opravdao ovu prvu.

Pa bar si mogao da glasas umesto malj u glavu  Smile

A ja te pitam da li si primetio da ljudi na Zapadu nista nisu "dobili" a takodje ne zive na ulici nego u kucama/stanovima...samo daleko kvalitetnijim od onih po YUS-u.

Bas da vidimo  Smile

Evo nekog smestaja u Americi, ne znam dal je po YUS-u, proceni sam  Smile

Mozda ni ova klupa nije po YUS-u, ko bi ga znao

A da vidimo sada malo i bivsi SSSR   Smile

Sada, dal je ovaj obrok po YUS-u ko bi ga znao  Smile

Pa tvoje "demokrate"  Smile Smile

lettaču,
Tito je bio jednak Staljinu sve tamo do početka šesdesetih.Teror,nacionalizacija,kolektivizacija,Goli otok....
Jugoslavija bi se kao i druge komunističke zemlje urušile gospodarski ako nebi ništa mjenjale od komunističkim metoda gospodarenjaJug. je bila u velikoj krizi prij epojave "nacionalizma"

Ma gori i od Pavelica  Smile

IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Mardiću,
na svako pitanje na koje nemaš odgovor spomeneš pavelića ili ndh.Meni to nije nikakva provokacija pa možeš u nedostatku valjanih činjenica nastaviti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Mardiću,
na svako pitanje na koje nemaš odgovor spomeneš pavelića ili ndh.Meni to nije nikakva provokacija pa možeš u nedostatku valjanih činjenica nastaviti.

Dobro, to znam da ti nije provokacija  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
U redu je to da antikomunisti ne cene Tita, al kad baja 56. kaže da će Rusi da unište socijalizam svojim rigidnim pristupom, i to se 30 godina kasnije stvarno desi ... šta reći sem da je imao nešto u glavi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
U redu je to da antikomunisti ne cene Tita, al kad baja 56. kaže da će Rusi da unište socijalizam svojim rigidnim pristupom, i to se 30 godina kasnije stvarno desi ... šta reći sem da je imao nešto u glavi.

Potpisujem, nije to bio glup covek  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.91
mob
Apple 15
Citat
. Aj da vidim tog štiha koji će da vrati stan koji je kupio za 10 marona, jer ga je dobio od komunjara.

To ti je jos jedan deo kolektivne amnezije...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

Bas da vidimo  Smile

Evo nekog smestaja u Americi, ne znam dal je po YUS-u, proceni sam  Smile

Sta reci a ne spominjati Lazu i ostale "zasluzne drugove"  Smile
Mozda je najbolji muzicki odgovor:

A kako ide ona vasa .." Amerika i Engleska bice zemlja proleterska"  Smile

Citat
. Aj da vidim tog štiha koji će da vrati stan koji je kupio za 10 marona, jer ga je dobio od komunjara.

To ti je jos jedan deo kolektivne amnezije...  Smile

Kao sto rekoh, ako nesto treba da se vraca to je imovina oteta od strane komunista.
Ona beda zidana besplatnom radnom snagom omladinaca i stranim donacijama nema kome da se vraca jer dugove ionako svi otplacujemo.
Mada, ja verujem da bi i pored toga ljudi vratili svojih 40-50 betonskih kvadratica u zamenu za pola veka propustenog vremena i uslova kakve bi Srbija imala da nije skliznula u crveni teror.
Kad budete u stanju da  ponudite takvu razmenu  onda pitajte za vracanje Wink

A usput, zanimljive su mi ove moje turbo Knindze.
Pitaju se zbog cega im je od imovine ostao samo traktor a nekako zaboravljaju da su pre koju deceniju maltene svi do jednog glumili Jugoslovene.  Bili su pripadnici imaginarnog naroda a sada im i preostaje samo da masu virtuelnim zastavicama dok njihovom imovinom raspolazu oni koji nikada nisu zaboravili sta su ( a oni su Hrvati i svaka im cast na doslednosti).

Srbi su kaznjeni za slabost pred okupatorom 1945. i kasniju izdaju sebe samih. Neki to jos uvek ne shvataju jer im je stanje nacionalne svesti i opste logike nize nego kod africkih bufala.
« Poslednja izmena: 13. Jun 2011, 13:02:28 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 20:48:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.