Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 23:24:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Branimir Glavas  (Pročitano 21985 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 20
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
To je zato sto je Srbija demokratska zemlja.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
SonyEricsson k800i i D820
Добро, копирао си оптужницу, али Шешељ и поред тога што пише за разлику од Главаша није оптужен да је својеручно урадио све те ствари.
Не терете га ни да је све то наређивао па чак ни по командној одговорности, већ да су његови јавни иступи подстакли одређене људе да чине таква дела. Мада морамо истаћи да је Шешељ ретко ако уопште, позивао на вршење било којих кривичних дела или злочина.

Дакле, његова оптужница се своди на неки уопштени вербални деликт.

Са друге стране у хрватски парламент као посланик улази човек који је оптужен да је терао Србе да пију киселину из акумулатора, а сведок је неко из његовог најближег окружења.

У Србији заиста нико од Шкорпиона није биран за посланика нити је некоме пало на памет да их кандидује.  Smile

Ja sam ti lijepo naveo za sto je njega optuzuje ti meni sada nesto trabunjas o tome da on je optuzen za govor mrznje... lijepo ti pise sve:

Od 1. avgusta 1991. ili oko tog datuma do barem septembra 1993, Vojislav Šešelj, delujući pojedinačno ili u dogovoru s drugim poznatim i nepoznatim učesnicima udruženog zločinačkog poduhvata, planirao je, naredio, podsticao, počinio ili na drugi način pomagao i podržavao planiranje, pripremu ili izvršenje zatvaranja u nehumanim uslovima muslimanskih, hrvatskih i drugih nesrpskih civila na teritorijima koje su srpske vlasti nazivale "Srpska Autonomna Oblast (SAO) Krajina", "SAO Zapadna Slavonija" i "SAO Slavonija, Baranja i Zapadni Srem", ili kolektivno, "Republika Srpska Krajina" (RSK), kao i "Dubrovačka Republika", u opštinama Bosanski Šamac, Zvornik, na "širem području Sarajeva", (opštine Ilijaš, Vogošća, Novo Sarajevo, Ilidža i Rajlovac), te u opštinama Bijeljina, Mostar, Nevesinje i Brčko u Bosni i Hercegovini, kao i u delovima Vojvodine u Srbiji. Ovi progoni su počinjeni na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi i uključivali su:

· Istrebljenje ili ubistvo mnogih hrvatskih, muslimanskih i drugih nesrpskih civila, uključujući žene, decu i starije osobe, u opštini Vukovar i selima Voćin, Hum, Bokane i Krasković u Hrvatskoj, u opštinama Bosanski Šamac, Zvornik, na "širem području Sarajeva", te u opštinama Bijeljina, Mostar i Nevesinje u Bosni i Hercegovini;

· Dugotrajno i rutinsko zatvaranje i zatočenje hrvatskih, muslimanskih i drugih nesrpskih civila u zatočeničkim objektima u Hrvatskoj, i Bosni i Hercegovini, uključujući zarobljeničke logore u Vukovaru, u Voćinu i
okolini, te u Bosanskom Šamcu, Zvorniku, na "širem području Sarajeva", te u Bijeljini, Mostaru, Nevesinju i Brčkom u Bosni i Hercegovini;

· Uspostavljanje i održavanje nehumanih životnih uslova za hrvatske, muslimanske i druge nesrpske civile u pomenutim zatočeničkim objektima;

· Stalno mučenje, premlaćivanje i ubijanje zatočenih civila hrvatske, muslimanske i druge nesrpske nacionalnosti u zatočeničkim objektima;

· Dugotrajan i čest prisilni rad hrvatskih, muslimanskih i drugih nesrpskih civila zatočenih u pomenutim zatočeničkim objektima ili držanih u kućnom pritvoru u njihovim domovima u Vukovaru, Voćinu, Bosanskom Šamcu, Zvorniku, na "širem području Sarajeva", te u Bijeljini, Mostaru i Brčkom. Prisilni rad obuhvatao je kopanje grobova, utovarivanje municije za srpske snage, kopanje rovova, te druge vidove fizičkog rada na frontu;

· Seksualno zlostavljanje hrvatskih, muslimanskih i drugih nesrpskih civila od strane srpskih vojnika prilikom zarobljavanja i u zatočeničkim objektima;

· Uvođenje restriktivnih i diskriminacionih mera uperenih protiv hrvatskog, muslimanskog i drugog nerspskog civilnog stanovništva, uključujući osobe u Voćinu u Hrvatskoj i Bosanskom Šamcu, Zvorniku, na "širem području Sarajeva", te u Bijeljini, Mostaru i Nevesinju u Bosni i Hercegovini, ali i u delovima Vojvodine u Srbiji, kao što su ograničavanje slobode kretanja; uklanjanje sa položaja vlasti u lokalnim institucijama državne vlasti i u policiji; otpuštanje sa posla; uskraćivanje prava na zdravstvenu zaštitu i samovoljni pretresi kuća;

· Mučenje, premlaćivanje i pljačkanje hrvatskih, muslimanskih i drugih nesrpskih civila;

· Deportacija ili prisilno premeštanje desetina hiljada hrvatskih, muslimanskih i drugih nesrpskih civila sa gorenavedenih teritorija i iż delova Vojvodine u Srbiji;

· Namerno uništavanje domova i druge javne i privatne imovine, kulturnih ustanova, istorijskih spomenika i verskih objekata hrvatskog, muslimanskog i drugog nesrpskog civilnog stanovništva u opštini Vukovar
i u Voćinu u Hrvatskoj, te u opštinama Bosanski Šamac, Zvornik, na "širem području Sarajeva" i u opštinama Bijeljina, Mostar i Nevesinje u Bosni i Hercegovini;

· Direktno i javno omalovažavanje hrvatskog, muslimanskog i drugog nesrpskog stanovništva u Vukovaru, Zvorniku i Hrtkovcima putem govora mržnje, a na osnovu njihove nacionalne pripadnosti.

Glavas:

Glavaš se tereti da je 1991. godine u Osijeku naredio hapšenja i likvidacije nekoliko civila srpske nacionalnosti, koji su ubijeni i bačeni u reku Dravu sa vezanim rukama i selotejp trakom preko usta. Svi se terete za krivično delo protiv čovečnosti i medjunarodnog prava, odnosno za ratni zločin protiv civilnog stanovništva prema Osnovnom krivičnom zakonu Republike Hrvatske.

U saopštenju za javnost, objavljenom na web stranici Državnog pravobranilaštva, navodi se da je "protiv svih optuženih predloženo odredjivanje, odnosno produženje pritvora, zbog posebno teških okolnosti, pod kojima je krivično delo počinjeno". Od sedam osumnjičenih, jedino je Branimir Glavaš na slobodi, dok se svi ostali nalaze u pritvoru.

Krnjak i Getoš-Magdić terete se da su 1991. godine u Osijeku, na osnovu naredbe prvookrivljenog Branimira Glavaša, koji je tada bio šef Sekretarijata za narodnu obranu grada, formirali jedinicu za posebne namene, koja je bila pod Glavaševom kontrolom.

Glavaš im je nakon toga davao naredjenja da, suprotno odredbama medjunarodnog ratnog i humanitarnog prava, protivzakonito hapse civile srpske i drugih narodnosti, zlostavljaju ih i ubijaju, što su oni prihvatili, u tome su učestvovali i sami izvršavali pojedina naredjenja.

Oni se terete i da su Glavaševa naredjenja prenosili optuženima Siviću, Kontiću, Valentiću i Dragiću, koji su postupajući po tim naredjenjima srpske civile neosnovano hapsili, zlostavljali i odvodili do reke Drave, gde su ih ubijali.

Na taj je način ubijeno 10 osoba, a jedna je uspela da preživi pokušaj ubistva.

Vidis Pishax, kada nisi objektivan kao sto ti naprimjer nisi nema se o cemu pricati..

I svijedoci protiv Glavasa su najblizi suradnici ili bivsi komadanti, koji su culi vidjeli sto je Seselj radio...zato molim te  Smile ako vec umanjujes ono kao eto Seselj je blebekao pa zbog toga ga optuzuju, eto ti svijedok Srbin pa on prica sta je radio..

Daleko vece je zlocine uradio od Glavasa pa opet mnogooooooooooooooooooo veci broj Srba u Srbiji ga tu stranku podrzavaju! Nisi mi rekao koliko Srba podrzava jednu stranku cijeg se sefa optuzuje za ratne zlocine u Srbiji a onda mi reci koliko Hrvata podrzavaju Glavasa koji je osudjen za ratne zlocine...ajde da cujemo!
« Poslednja izmena: 15. Jan 2008, 23:42:42 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Није ми намера да умањујем било шта, али говорио сам о томе на шта се оптужница реално своди јер ово су све голе фикције.
Како мисле да докажу да је Шешељ било шта наредио када није ни имао никакву власт? Нисам ни знао да та оптужница садржи ово што си навео, али све ће се то свести (као што већ и јесте) на доказивање да је Шешељ негде држао запаљиве говоре.

Ако већ убацујеш Шешеља у причу онда му више приличи да га поредимо са рецимо Тућманом зар не. То само по рангу можда, мада не знам стварно где су ти велики злочини које је Шечељ наредио или извршио.

Паралела са Главашем у Србији може да се прави једино са Шкорпионима и још по неким злочинцима, а такви су овде већ увелико на дугогодишњим робијама, а не у парламенту
« Poslednja izmena: 16. Jan 2008, 00:06:15 od pishax »
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Није ми намера да умањујем било шта, али говорио сам о томе на шта се оптужница реално своди јер ово су све голе фикције.
Како мисле да докажу да је Шешељ било шта наредио када није ни имао никакву власт? Нисам ни знао да та оптужница садржи ово што си навео, али све ће се то свести (као што већ и јесте) на доказивање да је Шешељ негде држао запаљиве говоре.

Паралела са Главашем у Србији може да се прави једино са Шкорпионима и још по неким злочинцима, а такви су овде већ увелико на дугогодишњим робијама, а не у парламенту.

Ako si slusao zadnjeg svjedoka Srpskog zapovjednika koji je se druzio sa Seseljem i koji je vidio sta je radio Seselj, onda ce ti biti malo jasnije sta je on cinio...i vidjeti ti ces da je on mnogo vise zla nanjeo nego Glavas...Paralela se upravo moze povezati i jos gore nego sa Glavasevom strankom, jer Glavas nije za ovoliko zlodjela osudjen kao sto je Seselj...a SRSovci ili Seseljevci su bili vojska zbog cega se tereti Seselj, jer ih je on financirao,podrzavao,ucestvovao i bio njihov vodja...a danas ta ista stranka ima 38% na izborima a Glavaseva stranka koliko je dobila oko 5 % jeli...tu negdje...isto tako je optuzen Seselj optuzen za zlocinacki poduhvat koji je bio skupa sa Slobom, Marticem i jos 10 drugih provodio...

Daleko gore je cinio Seselj i to kako ce mu dokazati eto ti svjedok kojega si mogao malo prije slusati na RTS2...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung 
Ajde tiger da se ne lažemo svima je jasno da s Glavašem ne bi bilo ništa da nije otišao iz HDZ-a. Nego se dirnuo u njihovo biračko tijelo i ajmo sad tuci po njemu. Tako bi ti isto mogao povući paralelu za SRS i HDZ samo se Glavaš nije smio okrenuti protiv njih.  Smile
IP sačuvana
social share
Sledimo duh naših predaka... 1389 

Kosovo je srce Srbije
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Ajde tiger da se ne lažemo svima je jasno da s Glavašem ne bi bilo ništa da nije otišao iz HDZ-a. Nego se dirnuo u njihovo biračko tijelo i ajmo sad tuci po njemu. Tako bi ti isto mogao povući paralelu za SRS i HDZ samo se Glavaš nije smio okrenuti protiv njih.  Smile

To ja neznam dali bi bilo ili nebi...u svakom slucaju moze biti da je to sve na politickoj razini protiv njega...ali ja bih volio vise da je to cisto zbog onog sto je pocinio a ne zato ste je odustao od HDZa...ali to su predpostavke..bitno je da se njemu sudi ako je kriv za nesto..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung 

To ja neznam dali bi bilo ili nebi...u svakom slucaju moze biti da je to sve na politickoj razini protiv njega...ali ja bih volio vise da je to cisto zbog onog sto je pocinio a ne zato ste je odustao od HDZa...ali to su predpostavke..bitno je da se njemu sudi ako je kriv za nesto..

Heh... ne znaš. Ne govorim ja tebi ništa, ali i sam znaš da ne bi. Kako to nikome nije palo na pamet sve dotad? Šešelju se isto sudi prema tome jednako je za obojicu, a to što je ovaj ponovno izabran u sabor dovoljno govori o Hrvatskoj. Samo što se neki prave glupi pa ne vide istinu.  Smile
IP sačuvana
social share

Kosovo je srce Srbije
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob

Heh... ne znaš. Ne govorim ja tebi ništa, ali i sam znaš da ne bi. Kako to nikome nije palo na pamet sve dotad? Šešelju se isto sudi prema tome jednako je za obojicu, a to što je ovaj ponovno izabran u sabor dovoljno govori o Hrvatskoj. Samo što se neki prave glupi pa ne vide istinu.  Smile

Pa ajde mi reci kako se postane saborski zastupnik...lijepo ti ima zakon, izadjes sa nekom strankom koju sam osnujes na izbore i ako dobijes preko nekoliko procenta postajes saborski zastupnik...jednostavno, a tako nema ni u Srbiji ni u Hrvatskoj nigdje nema jedan zakon koji zabranjuje da jedan covijek koji je optuzen ne osudjen izlazi na izbore...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung 

Pa ajde mi reci kako se postane saborski zastupnik...lijepo ti ima zakon, izadjes sa nekom strankom koju sam osnujes na izbore i ako dobijes preko nekoliko procenta postajes saborski zastupnik...jednostavno, a tako nema ni u Srbiji ni u Hrvatskoj nigdje nema jedan zakon koji zabranjuje da jedan covijek koji je optuzen ne osudjen izlazi na izbore...

Nisam na to ciljao. Nego na raspoloženje birača kako se uvijek hvalite da kod vas neko ko radikali nikad ne bi prošao, a ja ti tvrdim da je HDZ njihova blaža verzija  Smile. I ne osporavam naravno pravo Glavaša da sudjeluje na izborima ako se kandidira i dobije dovoljnu podršku birača znači da je zaslužio to mjesto u saboru  Smile
IP sačuvana
social share

Kosovo je srce Srbije
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
@Lazial daleko je Sanader i njegova politika od SRS i takve politike koja ima najvecu podrsku u Srbiji pojedinacno... u Svijetu je Sanader dobro primljen, sto se o Tomi nemoze pricati, bio je koliko jedan dva dana predsjednik skupstine i izazvao je vec haos pa je index berze u Beogradu se prepolovio....najbolje o tome pokazuje HDZ i Pupovac...prije bih se reklo da je Glavas slican SRSovcima, daleko slicniji ...a koliko je dobio to svi znamo!  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 23:24:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.