Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 05:03:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Brak, put bez povratka...  (Pročitano 14778 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Još nešto bi ti mogla reći. Dok je razvod u toku vrlo često se supružnici konfrontiraju, govore i rade grube stvari, a posle svega pošto udare glavom u zid pokaju se i mnogo toga bi promenili. Čestoi je nakon razvoda mnogo lakše dobiti od supruge dete na staranje jer je njena sujeta zadovoljena a osetila se preopterećeno. Zato tokom razvoda ti ne smeš upasti u klopku da se prema ženi i detetu odnosiš grubo. Ja ti savetujem da snimiš eventualno zlostavljačko ponašanje tvoje žene prema detetu ako do toga dolazi, ili da o tome obezbediš svedoke. Pre svega ti savetujem da uzmeš dobrog (i skupog ) advokata za savetnika koja je tvoja strategija i da ga slušaš, da se konsultuješ u nadležnom centru za socijalni rad, i da tamo zauzmeš isti ovaj stav.

Ali još jedno, ako presuda o starateljstvu u ovom trenutku i ne ide tebi na ruku, to je promenljiva stvar. Budi strpljiv i uporan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Уз договор, дете може да се виђа свакодневно и не мора да се сведе на тако мало дана.
Slazem se, ali samo u slucaju da su prebivalista roditelja blizu...

@Simijon
 Smile
Hvala na savetu, ali (za sada) mi nije potreban  Smile

Jednostavno, mislim da se o ovom problemu premalo diskutuje. Bilo bi dobro kada bi postojao utemeljeniji zakon od kojeg bi zazirali oba roditelja. Za sada zakon stiti (navodno) dete, ali najzasticenije u svemu tome su zene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla
Pricamo o preventivi. Ima mnogo ljudi koji se vec nalaze u takvim situacijama...i koji ce se naci. Kako im pomoci?

Ne možeš ništa uraditi umesto njih, ali oni sami mogu... Jedino možeš nežno, kao prijatelj, pun razumevanja za novo-nastali kuršlus, da utičeš na njih(njega) da razumeju bolje situaciju tj. da vide dalje od sopstvenih sebičnih interesa... u većini slučajeva moguće je vratiti se na tačku razumevanja i to onda kada obe strane to žele, ako se nije već umešao neko treći (može biti i rodbina, ne mora neizostavno biti prevara u pitanju)
Citat
Jednostavno, mislim da se o ovom problemu premalo diskutuje. Bilo bi dobro kada bi postojao utemeljeniji zakon od kojeg bi zazirali oba roditelja.
Bilo bi dobro.. Ali bi bilo još bolje kada bi ljudi postali (samo)svesniji svojih postupaka i razmišljanja.
Citat
Za sada zakon stiti (navodno) dete, ali najzasticenije u svemu tome su zene.
To jednostavno nije istina...poslaću ti na pp i zašto.
Govoriš kao da si ljut (na žene..?)Ili na zakone? E, pa o tome ti pričam! Malo više uključi svest, ne daj da te išta zaslepi.. i u tome je rešenje
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
 Smile
Naravno da ne mrzim zene. Vise mi tvoj stav zvuci feministicki nego moj "zenomrzacki"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla
 Smile  To nije važno! Ju ar mising d point!
Očekuješ da im pomogneš, a prvi ti promašiš poentu... 
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Da se vratim poJenti....da, nikako mi se ne svidja zakon o starateljstvu nakon razvoda.  Smile

ps: i nemoj da mi demagogises tu, nego, ako vec mislis da sam je ja (JeJa  Smile) omasio (poentu), reci i gde je omasena...
« Poslednja izmena: 17. Jul 2007, 16:58:55 od vrcomm »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Hoces da kazes da bi se ti lepo osecala kada bi vidjala svoje dete dva dana nedeljno, 15 dana leti i 15 dana zimi, svakog drugog praznika...?

Smile odakle ti to

ne, naravno da se ne bih lepo osecala i ne znam na koji i ciji se slucaj to uopste odnosi  Smile
ovi o kojima ja govorim zive blizu i dele sve obaveze oko deteta
tipa jedno ga vodi na sport, drugo na nesto drugo itd., tako da oboje vidjaju dete svakodnevno.
« Poslednja izmena: 17. Jul 2007, 18:07:51 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
To mi je odavde:  Smile

Citat
vec smo vise puta pominjali da se neko razvodi od bracnog partnera, ali ne i od deteta...
u sustini, mislim da ljudi mnogo dizu buke oko toga kome ce dete 'pripasti'

OK, ocigledno se ne razumemo.

Eto, dala si primer savrsenog odnosa nakon razvoda braka...ali, da se ne lazemo, vecina razvoda ne protekne u takvoj atmosferi. Pritom najvise  mislim na zensku sujetu i ambiciju da se "sveti" muzu preko dece. A zakon vam je dao puno pravo za tako nesto.

Nazalost, na ovom forumu su mahom neozenjeni momci, tako da je tesko doci do komentara kompetentnog muskarca.
Simijon je dala konkretan i, rekao bih, kvalitetan predlog...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Protiv razvoda sam, deci trebaju oba roditelja Smile

Jedino ako nema reshenje nikakvog, i ako je to "spas" za decu, onda sam za razvod Smile Samo da se deca "spasu" od "roditelja" koji samo vide sebe isper sebe!

Nekad je (nazhalost) starateljstvo bolje oduzeti roditeljima.Jer neki roditelji ne zasluzhuju da imaju decu! Shta treba..da se otimaju oko neduzhnog deteta, koje nema pojma shta se deshva.. Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Neeeee..... Smile

Naucen sam da ne odustajem cak i kada mislim da je situacija beznadezna  Smile

Dakle, uopste se tema ne odnosi na to da li se treba razvoditi ili ne. Cak se ne odnosi i na to sta je "najbolje" za dete.
Tema se odnosi iskljucivo na zastitu muskaraca od posledica razvoda, prouzrokovanog krivicom zene, koju je tesko (skoro nemoguce) dokazati na sudu.
Banalan primer:
Muskarac je taj koji u braku trpi psihicko zlostavljanje svoje zene. Nakon toga, zbog nemogucnosti zajednickog zivota, dolazi do razvoda....deca pripadaju majci i vrsi se velika nepravda nad tim muskarcem. Da ne prosirujemo temu eventualnim nastavljanjem nasilja od strane zene na vise nacina: detetu se ocuh predstavlja kao otac; ocu je dozvoljeno da vidja decu samo onda kada mu je sud to dozvolio; detetu se otac predstavlja kao negativna licnost....i tako dalje.

Kako spreciti nepravdu, tj. kako "izleciti" nepravdu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 05:03:49
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.039 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.