Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 18:40:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Brak, put bez povratka...  (Pročitano 14659 puta)
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

Ne bih se zadrzavao na ovom primeru koji mozda nije najrelevantniji. Neka posluzi samo kao parafraza.

I sam sam se ogradio na pocetku kada sam rekao da je taj primer posluzio iskljucivo kao parafraza.

rekao sam da taj slucaj nije relevantan za ovu temu, jos na samom pocetku. Pomenut je samo hipoteticki.

Dakle, taj slucaj je spomenut u sluzbi najradikalnijeg i najlosijeg "resenja" problema...Primer je krajnje glup i necemo polemisati o njemu, ok?

Banalan primer:
Muskarac je taj koji u braku trpi psihicko zlostavljanje svoje zene. Nakon toga, zbog nemogucnosti zajednickog zivota, dolazi do razvoda....deca pripadaju majci i vrsi se velika nepravda nad tim muskarcem. Da ne prosirujemo temu eventualnim nastavljanjem nasilja od strane zene na vise nacina: detetu se ocuh predstavlja kao otac; ocu je dozvoljeno da vidja decu samo onda kada mu je sud to dozvolio; detetu se otac predstavlja kao negativna licnost....i tako dalje.

Kako spreciti nepravdu, tj. kako "izleciti" nepravdu?

Ako bas moram da rezimiram... ako ikada budem bio u prilici da primetim ovakav slucaj, bio on u situaciji gde je moguca preventiva ili ne, znacu kako da posavetujem tu osobu. Mozda pravda na kraju nece biti zadovoljena, ali i sama "borba" se moze okarakterisati kao neka vrsta satisfakcije.
Prvo, borba za opstanak porodice, a onda i borba za dete, sto na sudu, sto davanjem celog sebe detetu na raspolaganje.....pa makar se osecao i kao "banka", a ne kao otac.

Pravda mozda jeste dostizna, ali ume da bude izuzetno spora....i sa nesagledivim posledicama.
Valjda ce nekada i ta pravda biti brzo dostizna. A za to se vredi boriti, ako nicim drugim, onda barem razgovorom...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla
Da je tema drugacijeg tipa, pitao bih te da li imas devojku.   Smile ...ali necu.

LOL
Imas li ti sta pametnije da me pitas?
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
LOL
A ja mislio da si imala nesto pametno da kazes na temu  Smile

Salim se, Jejo, dobra si ti curica....malkice nerealna, ali si generalno ok.  Smile

ps: a znam i da se lozis na Pacina, tako da je tebi sve oprosteno... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 12613
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Citiracu Sekspira, koji kaze "Nikada se ne treba zeniti, jer uvek treba biti zaljubljen"
Znamo kakvi smo mi Balkanci...sve nam brzo dosadi...i ljubav, i sve..taman nam se nesto svidi, i kao igracka, bude zanimljivo neko vreme, a posle ga stavimo u neko skroviste u glavi...I takvi su danasnji brakovi, zavrsis zivot momenta kada se vencas...na svu srecu, nisu svi, i ja ne namerevam da moj bude takav, ali ljudi su zaglupljeni cinjenicom da je u braku sve sjajno...sta ako se ozenis/udas sa 25...i zaljubljenost moze da traje 5 godina..moze i 10 godina...ali sta ako se na poslu pojavi zgodna medicinska sestra, koja te prosto odusevi smislom za humor, ironicnim dugim recenicama koje ne razumes...sta ako se zaljubis?? A imas zenu, decu, uzoran brak....za sta ces da se odlucis?? Dilema je to dragi moji...

Sa druge strane, jedan stari Vatikanski nadbiskup iz XVI veka je rekao " Brak ima manje lepote, ali vise sigurnosti. Pun je radosti i tuge, i nosi teret, ali je podrzan snagom ljubavi, i taj teret je pozeljan".
Shvatili ste? Ili ne?

Brak je jedna zivotna baza...porodica je jedno uporiste..skloniste od svih nevolja koje te cekaju na poslu, na ulici, sa kolegama...sve nedace mozda neces moci da resis, ali ces moci da ispricas onima cija ljubav je bezrezervno uprta ka tebi, i koji te neizmerno vole...svaki tvoj poslovni uspeh je i njihov. Ponosan si na njih, gledas zenu kako od devojke postaje supruga i majka, decu kako odrastaju, vaspitavas ih....posla je preko glave...

Dakle, to su dva resenja, dva aspekta sa kojih ja vidim brak...za koje cu se odluciti jednog dana ne znam, ali znam da cu nekoliko pute procitati obe opcije, i razbistriti i razmotriti sve u svojoj glavi pre nego sto ucinim jedan od najvaznijih koraka u svom zivotu, sto savetujem i dragim kolegama sa Burek foruma  Smile
na sve, ja samo mogu da kazem da me covek odusevio. totalno.

i moram reci, takav stav i takvo razmisljanje verovatno nisu retki medju muskim svetom danas, ali je zaista retkost da neko to tako otvoreno i jednostavno kaze.
sve pohvale, od srca  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

arogantan sam i uglavnom bezobrazan

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1172
Zastava doboj republika srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson D750
nije uvek put bez povratka
IP sačuvana
social share
partizan u srcu, zvezda ciganima ali čergašima.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Sledeci put, pre nego sto prospes neki komentar, potrudi se barem da procitas uvodni post....ako nista drugo.
Ovako bi neko mogao shvatiti kao glupost to sto si rekao.

Ne bi bilo lose da, kada ti je ovako dosadno, svratis malo do blablaonice....daleko je adekvatnije tamo slati ovakve komentare.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

То сам ја.

Zodijak
Pol
Poruke 3256
Zastava
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla
LOL
A ja mislio da si imala nesto pametno da kazes na temu  Smile

Salim se, Jejo, dobra si ti curica....malkice nerealna, ali si generalno ok.  Smile

ps: a znam i da se lozis na Pacina, tako da je tebi sve oprosteno... Smile

Zar ti misliš? A sebi daješ za pravo da si neki parametar koji odlučuje ko je tu ok a ko nije... ko je dobra , čuj... šta si napisao ? curica?  Pa, hvala za konstataciju... , a za Paćina... pa, ne ložim se ni na šta ispod 185cm, tako da znaš.. ali priznajem da je šmeker, onoliki, kol'ki je.. Smile

Taj tvoj drugar je zaslužio da ga supružnica veže u čvor i uzduž i popreko, a pošto je poznato da to sa vama ne može na snagu, onda preko novčanika.....
Ako mi ne veruješ da žene nisu zaštićene, probaj da pozoveš bilo koji od poznatih SOS brojeva za žene, žrtve nasilja, decu, žrtve nasilja i sl. pa smisli neku situaciju, i vidi da li će ti i kako pomoći, i kako će te posavetovati....PIH, to je sve sto ću ti reći...... Kod nas i dalje radi motka sistem, i to po mogućstvu us*ana. A možeš da probaš da zaštitiš njegova (muška) prava preko nekog od Centara za socijalni rad, i neka ti onda ispriča kako je tamo prošao... Nažalost, ja ne pričam ništa bez pokrića.....  Možeš da me mrziš zbog toga, ali tako će ostati..
IP sačuvana
social share
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls.
Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
Citiracu Sekspira, koji kaze "Nikada se ne treba zeniti, jer uvek treba biti zaljubljen"
Znamo kakvi smo mi Balkanci...sve nam brzo dosadi...i ljubav, i sve..taman nam se nesto svidi, i kao igracka, bude zanimljivo neko vreme, a posle ga stavimo u neko skroviste u glavi...I takvi su danasnji brakovi, zavrsis zivot momenta kada se vencas...na svu srecu, nisu svi, i ja ne namerevam da moj bude takav, ali ljudi su zaglupljeni cinjenicom da je u braku sve sjajno...sta ako se ozenis/udas sa 25...i zaljubljenost moze da traje 5 godina..moze i 10 godina...ali sta ako se na poslu pojavi zgodna medicinska sestra, koja te prosto odusevi smislom za humor, ironicnim dugim recenicama koje ne razumes...sta ako se zaljubis?? A imas zenu, decu, uzoran brak....za sta ces da se odlucis?? Dilema je to dragi moji...

Sa druge strane, jedan stari Vatikanski nadbiskup iz XVI veka je rekao " Brak ima manje lepote, ali vise sigurnosti. Pun je radosti i tuge, i nosi teret, ali je podrzan snagom ljubavi, i taj teret je pozeljan".
Shvatili ste? Ili ne?

Brak je jedna zivotna baza...porodica je jedno uporiste..skloniste od svih nevolja koje te cekaju na poslu, na ulici, sa kolegama...sve nedace mozda neces moci da resis, ali ces moci da ispricas onima cija ljubav je bezrezervno uprta ka tebi, i koji te neizmerno vole...svaki tvoj poslovni uspeh je i njihov. Ponosan si na njih, gledas zenu kako od devojke postaje supruga i majka, decu kako odrastaju, vaspitavas ih....posla je preko glave...

Dakle, to su dva resenja, dva aspekta sa kojih ja vidim brak...za koje cu se odluciti jednog dana ne znam, ali znam da cu nekoliko pute procitati obe opcije, i razbistriti i razmotriti sve u svojoj glavi pre nego sto ucinim jedan od najvaznijih koraka u svom zivotu, sto savetujem i dragim kolegama sa Burek foruma  Smile
na sve, ja samo mogu da kazem da me covek odusevio. totalno.

i moram reci, takav stav i takvo razmisljanje verovatno nisu retki medju muskim svetom danas, ali je zaista retkost da neko to tako otvoreno i jednostavno kaze.
sve pohvale, od srca  Smile

Tek shvatih da si me citirala..
Hvala na lepim recima, i drago mi je sto si "osetila" ono sto sam hteo reci  Smile
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

Ako mi ne veruješ da žene nisu zaštićene, probaj da pozoveš bilo koji od poznatih SOS brojeva za žene, žrtve nasilja, decu, žrtve nasilja i sl. pa smisli neku situaciju, i vidi da li će ti i kako pomoći, i kako će te posavetovati....PIH, to je sve sto ću ti reći...... Kod nas i dalje radi motka sistem, i to po mogućstvu us*ana. A možeš da probaš da zaštitiš njegova (muška) prava preko nekog od Centara za socijalni rad, i neka ti onda ispriča kako je tamo prošao... Nažalost, ja ne pričam ništa bez pokrića.....  Možeš da me mrziš zbog toga, ali tako će ostati..
Opet menjas teze. Nigde ja nisam rekao da su zene dovoljno zasticene, nego da su muskarci nedovoljno zasticeni.....ali, ocigledno ne razumes ti to, glupo je dalje polemisati.

ps: nemam ja dovoljno vremena da bih mrzeo nekog, pa ni tebe... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 19882
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Godinama sam radila u jednoj od zenskih kuca i vidjela sta su muskarci spremni uraditi svojim zenama iz raznoraznih razloga...
koliko je poznato iz neke strucne literature zene su bile i bice zrtve,pa u kojem god smislu...

Brak je samo institucija koja ne mora da garantuje zaljubljenost izmedju supruznika,godinama ta ista zaljubljenost svakako izblijedi ostaju povjerenje i sigurnost sto je po meni jos jaca veza izmedju muskarca i zene,a samim tim to je jedna velika iskrena i istinska ljubav.... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 18:40:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.