Ma decemo mi da ratujemo, pa vojska nam je ljudi 100 miliona u dugu ( bankrot) Nema tu vise ni tehnike ni morala, sve zastarilo, prodato, nije to bivsa JNA, treca sila u evropi... Damije znati na kojem smo sada mestu, negde skroz pri kraju, ispred Crne Gore ...
Пушкар! Срам те било кад можеш да изјавиш да си рат једва дочекао!
Али истина је да ратова има и да ће их увек бити. Нажалост, моје мишљење је да се све закувава и да ће тек да пукне како није пукло никада! Али прижељкивати зло,уништење, патњу, смрт, тугу коју рат производи, стварно је болесно! Рат је последње средство увек, и само одбрамбвени је оправдан!
Колико год желели мир, и тражили га, ми морамо живети као да ће сутра рат, не зато што га желимо већ зато што тако мора. Зато што нас је један огроман рат ухватио неспремне пре 60 година. Пали смо за петнестак дана, што је директно резултовало страдањем око 2 милиона Срба. То је скоро 1/3 тадашњег становништва. Наравно, у било каквом будућем сукобу могли ба да останемо и неутрални за промену, то би било најпаметније!
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Ima jedna izreka:"ko rat zelio u kuci mu bio"Ali zalosno je da onaj ko ne zeli rat uvijek naje*e.Puskar rece da rat nije los i da se "borio" 6 god i da nije strasno.Pa za nekoga ko je (ako je)proveo toliko vrijeme u ratu,nista se drugo ne moze niti ocekivati.Medjutim pitajte stanovnike Sarajeva da li je rat strasan. Sto se tice prirodnog prociscenja,s tim se slazem jer covijek nema neprijatelja u prirodi(osim covijeka)tako da ratovi dodju kao nesto neminovno,ali mi smo ovdje dosta "procisceni"neka malo "ciste po Americi i zapadu uopste
krajna (branio svoje selo i svoj zavicaj gde su nam ostale kuce i imovina), sarajevo a 99 i kosovo ( po sluzbenoj duznosti)
da ponovim za tebe (posto si nov) tri puta sam ranjavan
i vidim da sam posta zamorce za psihoanalizu pa da nekima pojasnim
od 95 godine pokusavam da pokrenem temu o PTSP (posttraumatskom stresnom poremecaju) u narodu poznatijem kao vijetnamski sindrom zbog toga moji stavovi mnogima izgledaju kao ludilo po povratku sam se izolovao i zivim van grada u kuci i ako imam stan u gradu
sada sam, hvala na pitanju dobro sto ne znaci da ponovo ne bih otisao u rat jer ja u ratu nisam bio iz ideoloskih razloga niti sam pripadnik SPS ili radikala
ovo napisah ne da bi pisao o sebi vec da bih nekima pojasnio zasto imam ovakav dosta cudan stav o ratovima na ovim prostorima i zasto definitivno mislim da sa ratovima nismo prestali
krajna (branio svoje selo i svoj zavicaj gde su nam ostale kuce i imovina), sarajevo a 99 i kosovo ( po sluzbenoj duznosti)
da ponovim za tebe (posto si nov) tri puta sam ranjavan
i vidim da sam posta zamorce za psihoanalizu pa da nekima pojasnim
od 95 godine pokusavam da pokrenem temu o ptsp (posttraumatskom stresnom poremecaju) u narodu poznatijem kao vijetnamski sindrom zbog toga moji stavovi mnogima izgledaju kao ludilo po povratku sam se izolovao i zivim van grada u kuci i ako imam stan u gradu
sada sam, hvala na pitanju dobro sto ne znaci da ponovo ne bih otisao u rat jer ja u ratu nisam bio iz ideoloskih razloga niti sam pripadnik sps ili radikala
ovo napisah ne da bi pisao o sebi vec da bih nekima pojasnio zasto imam ovakav dosta cudan stav o ratovima na ovim prostorima i zasto definitivno mislim da sa ratovima nismo prestali
samo neznam od koga ti to svoje selo brani,i otkud ti na kosovu jel i tamo si imao svoje selo. Tebi nije potreban rat tebi je potreban jedan dobar sokolac (ti posto kazes da si bosanac znas sta je to i gde je to)
[Edit by cg_ac: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjenoPravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 06. Apr 2006, 23:25:03 od cg_ac »
@ puskar ne ide se u rat eto tako samo da se ide pa šta bude(mislim na neki budući rat koji bi tebi odgovarao),u rat se ide sa jasno zaanim ciljem,organiziran,sa financijski jakom državom a to gdje je sada Srbija ispada samo busanje u prsa od kojeg nema ništa.zato uživaj u životu jebeš rat. žalosno je da je mnogo ljudi išlo u rat radi plaće,to je činjenica.
« Poslednja izmena: 06. Apr 2006, 23:19:40 od nikola34 »
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link Reply by nikola34: @x#%§!!
brani selo od ustasa koji su deset dana pre mog dolaska ubili 16 domacina, u susednim selima, na kucnom pragu, pred porodicama (sve nam je to licilo na 41 a sad procitaj ostatak posto sam ovo uneo naknadno kada sam procitao pazljivo sta si prvo napisao)
vrlo dobro znam i gde je i sta je sokolac, da si procitao ono sto sam napisao shvatio bi mnogo toga, ovako ne vredi ponavljati
a bosanac nisam bez obzira sto mislim da je to skroz ok,(ovo dokazuje da nisi procitao sta sam napiso, samo si citao)
@ puskar ne ide se u rat eto tako samo da se ide pa Å¡ta bude(mislim na neki budući rat koji bi tebi odgovarao),u rat se ide sa jasno zaanim ciljem,organiziran,sa financijski jakom državom a to gdje je sada Srbija ispada samo busanje u prsa od kojeg nema niÅ¡ta.zato uživaj u životu jebeÅ¡ rat. žalosno je da je mnogo ljudi iÅ¡lo u rat radi plaće,to je Äinjenica.
rat organizuje i pravi drzava a pojedinci u rat idu zato sto:
su profesionalci pa po duznosti moraju su ugrozeni fizicki i egzistencijalno su videli u ratu dobar biznis su umno poremeceni
ovo su po meni cetiri osnovna razloga koje mozes da razlozis na gomilu podrazloga
sto se tice ove nase jadne zemlje (koju su u rat uvukli mnogi drugi a ona budaletina nije znala da se odbrani) ona ni 90 godine nije bila spremna za rat a po najmanje gradjanski u kakav se uplela:
nije imala definisane oruzane snage nije imala definisane ratne ciljeve nije imala sposobno politicko rukovodstvo nije imala podrsku ni sa jedne strane imala je preveliko misljenje o sebi imala je tone oruzija imala je komunisticko rukovodstvo i dok smo mislili da ce istina i marketing sami raditi za nas drugi su profesionalno odradili posao plativsi ogromno lovu onima kojima treba za podrsku
najmanje ljudi je u rat islo zbog plate i vecina njih nije bilo casno u tom ratu
a sto se tice mene licno, ovu pricu sam odavno ispricao sa svim mojim ortacima i svi oni znaju moj stav po pitanju rata tako da nemam nikakve probleme zbog toga, a vrlo dobro znam kakva osecanja izazivam sa tim stavovima kod ljudi sa kojima prvi put razgovaram o ovoj temi
na kraju ljudi smo, razliciti smo, odrasli smo u razlicitim sredinama pod razlicitim uslovima sa razlicitim vaspitanjem pa mi zbog toga dozvolite da budem vojnicki vaspitan i da mi je rat normala i da ne kukam za ovaj bedni zivot ko poslednja pi... vec da ga zivim na svoj nacin.
naravno ovo ne znaci da cu ja rat praviti i da cu ja biti agresivan vec znaci da cu u svakom trenutku biti spreman da na agresiju odgovorim a do tada da citiram pesnika
"volite se deco u ljubavi je spas to vam deco porucuje cika Jova Zmaj"...
jer
"...drznes li dalje cuces gromove kako tisinu zemlje ponosne...."
« Poslednja izmena: 07. Apr 2006, 06:20:12 od puskar »
Пушкар, Лоше си се објашњавао онда у предходним порукама. Већ сам једном рекао да ако се у рат иде са јасним заједничким циљем, организовано, нема тога што један народ или држава не могу да постигну. Причам о одбрамбеном рату, наравно. О рату у коме браниш себе и своје ближње на граници своје државе и кад то желиш да радиш по цену да погинеш! Да је Србија учествовала у ратовима деведесетих, и да је онај кретен (који је замлаћивао људе да Србија не учествује) наредио да Срби из Србије бране све друге Србе не би све било овако лоше како је сада. Сви би га послушали. Али не, кретен је жртвовао све људе ван Србије и још послао тамо пљачкаше и зликовце да раде прљави посао. Част добровољцима и свима које покреће разум, морал и хуманост.
Мени је мука од људи који су у фазону: ма битан је живот, нећу у рат и ако сам увучен у њега, или нападнут без икаквог права. То су најобичније кукавице и себичне особе! Тако да се слажем са тобом око тога.
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Puskar ja te pitah cije selo si branio na Kosovu. Cije u Bosni a nisi Bosanac... A spominjes odbradbeni rat... Znam ja da je bilo Ustasa-Cetnika-Mudjahedina-Dobrovoljaca nacickanih od svih strana svijeta pa cak i Eskima (sigurno si cuo da je bio i jedan Eskimac)Jesu li i oni dosli da brane svoje selo. Ti se huskas koje kakvim pricicama ne za malu djecu vec za blesave. Priznaj jednostavno da je to sve bilo blesavo i da se stidis sto si tri puta ranjavan bio.(ma koliko god to na cast tvoju bilo) Mani se prica ustase ovo ustase ono tacno je da je bilo, ali da li se pitas jel bilo obostrano. Zelim nagalsiti da se drzim po strani ni na cijoj strani nisam (mozda mi je cak i profesionalna deformacija) Ali sta zelim reci nisi ti Sav svoj preispitaj se kreni od pocetka ili pocni novi pocetak. Mogu samo nesto jos ponoviti Ko ga zelio u kuci mu bio... Pozdrav [b][/b]
Lafcna je rekao svoje kao i puskar.I na kraju svake price dolazi isti odgovor tako specifican za ovo podrucje.Puskar nikad nece priznati da je rat u Bosni bio sve drugo osim gradjanski,sam nije Bosanac ali dolazi da brani svoje selo???Na ratistu je i oko Sarajeva(a znamo sta je bilo sa Sarajevom)To bi trebalo da znaci da ide sa ratista na ratiste gdje je potrebno kao placenik ili profesionalni vojnik ali ne RS.Rekoh specifican odgovor za ovo podrucje,a to je da ma koji zlocin uradio njegov narod,nije zlocin jer se brani nacija,pa makar to bilo i ubistvo civila. Razumijem i Puskara jer sa tolikim iskustvom u ratu,vjerovatno je i ubio mnoge(ne ulazim u to ko su)ali bar pokusava da se izlijeci,mada mu to ocito tesko ide. Nije mi samo jasno o kojoj agresiji prica,ne znam ko je do sad izvrio agresiju na Srbiju,i ne vidim da je branio kucu u Srbiji.