Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 12:12:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Браћо и сестре!  (Pročitano 24624 puta)
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 5610
Citat
i zavrsicemo zaista daleko...ko Albanija tokom 70'...u samoizolaciji,djubretu,paranoji i zaostalosti...  Smile
Kombiondzija,ja tebe uvek postujem,i znas da cesto delimo ista misljenja,ali aj,samo mi reci,po cemu su nas to Grci izdali?Zasto Makednoci?i zasto Rumuni...?mislim,ja ne mogu da shvatim da ne podnosis narode koji su medju retkima na svetu ikada i bili uz nas...Makedonci se nisu svojom zeljom otcepili,a i sem toga,i dan-danas oni zude za Jugoslavijom,medjutim,posto se tope,moraju da nekada rade po svojim interesima, i oni su otpisali amere jos 99; kad su nas bombardovali.znam jer sam bio sto puta tamo,a i imam porodicu tamo...
sto se tice Rumuna,ne znam sta njima zameras,jer ako mislis na one dileje poput ustasa u Hrvatskoj,koji su bili Nacisti u Rumuniji,za to se zna da su sve same psihopate koje su vec i pomrle dosad i bole uvo Rumune za njih...
a tek za Grcku ne mogu da shvatim zasto je ne volis...  Smile

Румунима не замерам ништа, никада нису били против нас и нисмо имали никакве конфликте. Грци већ нису из те приче, мало је извора у којима се може сазнати њихово понашање током првог светског рата. Чак су у једном тренутку хтели да пусте Аустроугаре и Бугаре на своју територију да тамане Србе. Али се срећом то није догодило јел је преовладала про-Српска струја. Мада им се може замерити, што нису хтели да дозволе прелазак Српске војске преко копна до Солуна. Него су од Крфа до Солуна морали да иду бродовима и да обилазе целу Грчку. На том крвавом путу је доста Српских војника изгинуло од швапских сумарена (подморница), што је и опевано у песми "Креће се лађа Француска".
Не може се ни заборавити ни њихово учешће у рату 99. наводно нису хтели да ратују против нас, али су зато њихове посаде опслуживале аваксе. Македонци су посебна прича, они који нас подржавају тамо су махом Српског порекла. Остали су дубоко против нас. Само треба прочитати постове једног од високо рангираних чланова Бурек форума, и све ће бити много јасније.
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@hkj većina tih prijatelja koje ceniš je
u EU zar ne ?
Али у ЕУ представљају мањину.

Да се вратим на тему.

ЖИВЕЛА БРАТСКА РУСИЈА!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
Руске монахиње певају о Србији            .

www.sestry.ru
На Руском језику

Сестры уральского монастыря записали диск песен в поддержку Сербии
Монахини Ново-Тихвинского монастыря (г.Екатеринбург) записали компакт-диск сербских патриотических песен. Диск записан в дар сербскому народу. Сестер уральского монастыря связывают с Сербией давние отношения, несколько лет назад сестры побывали в Сербии и познакомились с древней культурой этой православной страны, с ее святынями, но главное – с самими сербами, людьми мужественными и радушными, исполненными веры в Бога и любви к своему Отечеству.
После этой поездки монахиням захотелось духовно поддержать сербский народ в той трагедии, которую переживает он сейчас в связи с Косовским вопросом.

Сербские песни необычайно воодушевляют. Несмотря на то, что в большинстве из них поется о тяжелых событиях в жизни сербского народа, они совершенно чужды уныния, а, напротив, исполнены веры в Божие заступление. Этим песням присущ дух Православия, дух жертвенности, дух братской любви друг к другу.

Когда мы знаем, что где-то страдают наши близкие, друзья, то сочувствуем им – и это не какой-то надуманный жест, а естественное проявление любви. Так и сестры – поддерживают сербский народ, молятся за братьев-славян, стараются сделать все, что могут. Недаром у сербов есть такая поговорка: кто поможет Сербии? Только Бог на небе и Россия на земле. И этим все сказано.

Прослушать и скачать песни можно по ссылке: Кликните овде за преузимање песама

На српском језику

Србиja У овом називу jе толико топлине, толико душевности као у имену рођеног човека. Србиja Кажеш и одмах у мислима се поjaвљуjу долине заливене суннчевом светлошћу, зелене падине невисоких планина у коjима су сакривени древни манастири, свуда срдачност и госто љубивост.
Данас братски српски народ преживљава тешка времена. Са же ом да им пружимо духовну подршку, снимили смо диск са српским патриотским песмама да подаримо србима.
Наш манастир са Србиjом везуjу дуги приjaтељски односи. Ми смо много пута посећивали ову земљу коja обилуjе древним православним светињама и памтимо то да су Русиja и Србиja нераскидиво везани узаjaмном љубављу и подршком, тим везама о коjима jе у 19. веку писао руски свештеник Константин Образцов у песми Рођена Србиjо, сестро Велике Русиjе :

Рођена Србиjo, сестро Велике Русиje,
Какав тежак крст носиш ти на себи!...
Под притиском хорде неумо живе и дивље
Ти си искрварила у мученичкоj борби

Рођена Србиjo, ми сви с тобом патимо,
Вољена сестро, ми веруjeмо као и ти,
И молимо се с тобом, и чврсто се надамо
Да ће помоћи да носимо своje крстове

Буди jaкa, истрпи!.. Бог je у истини а не у сили,
И истину свету ће поново показати Божанство:
Христос je био на крсту, патио и био у гробници,
Али тамо je и показао Он победу Истине.

Из гроба Он je васкрсо и радост Васкресе а
Запалио jе у срцима људи, као сунце на небесима
И у шлемовима воjници од страха и збуњености,
Као сенка, немоћни, пред Ним су се претворили у прах!...

Срби имаjу овакву узречицу: Ко ће помоћи Србиjи? Само Бог на небу, а Русиja на земљи . Ми сада србима можемо помоћи само jедним с духовном подршком, зато ми и певамо за њих ове песме.
Оне говоре о отађбини, о лепоти српских земље, о храбрости њених бранилаца, о њеном слободољубивом народу И мада већина српских патриотских песама говори о трагичним догађаjима из живота српског народа, ипак у њима нема никакве потиштености, оне су ипућене вером у Божjу помоћ.
На снима у овог диска помогао нам jе житељ Jeкатеринбурга, србин Иван Коматина, Коjи се пре неколико година преселио у Русиjу. Иван jе подробно испричао шта се догодило у различитим периодима српске историjе, да бисмо могли да проникнемо у дух времена и патриотизам срба.
Може да се поjави питање: зашто монаџињне певаjу патриотске песме? Као одговор можемо да наведемо речи jедног нашег свештеника: Певаjу баш зато што су монахиње. Ко jош осим монахиња може да дочара, своjственим овим песмама дух Православља, дух жртвовања и дух братске љубави jедног према другом. Снимивши оваj диск са српским патриотским песмама часне сестре извршиле то што jе налагало срц

ВИДОВДАН   
« Poslednja izmena: 23. Mar 2008, 22:19:17 od Maks 78 »
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
i zavrsicemo zaista daleko...ko Albanija tokom 70'...u samoizolaciji,djubretu,paranoji i zaostalosti...  Smile
Kombiondzija,ja tebe uvek postujem,i znas da cesto delimo ista misljenja,ali aj,samo mi reci,po cemu su nas to Grci izdali?Zasto Makednoci?i zasto Rumuni...?mislim,ja ne mogu da shvatim da ne podnosis narode koji su medju retkima na svetu ikada i bili uz nas...Makedonci se nisu svojom zeljom otcepili,a i sem toga,i dan-danas oni zude za Jugoslavijom,medjutim,posto se tope,moraju da nekada rade po svojim interesima, i oni su otpisali amere jos 99; kad su nas bombardovali.znam jer sam bio sto puta tamo,a i imam porodicu tamo...
sto se tice Rumuna,ne znam sta njima zameras,jer ako mislis na one dileje poput ustasa u Hrvatskoj,koji su bili Nacisti u Rumuniji,za to se zna da su sve same psihopate koje su vec i pomrle dosad i bole uvo Rumune za njih...
a tek za Grcku ne mogu da shvatim zasto je ne volis...  Smile

Румунима не замерам ништа, никада нису били против нас и нисмо имали никакве конфликте. Грци већ нису из те приче, мало је извора у којима се може сазнати њихово понашање током првог светског рата. Чак су у једном тренутку хтели да пусте Аустроугаре и Бугаре на своју територију да тамане Србе. Али се срећом то није догодило јел је преовладала про-Српска струја. Мада им се може замерити, што нису хтели да дозволе прелазак Српске војске преко копна до Солуна. Него су од Крфа до Солуна морали да иду бродовима и да обилазе целу Грчку. На том крвавом путу је доста Српских војника изгинуло од швапских сумарена (подморница), што је и опевано у песми "Креће се лађа Француска".
Не може се ни заборавити ни њихово учешће у рату 99. наводно нису хтели да ратују против нас, али су зато њихове посаде опслуживале аваксе. Македонци су посебна прича, они који нас подржавају тамо су махом Српског порекла. Остали су дубоко против нас. Само треба прочитати постове једног од високо рангираних чланова Бурек форума, и све ће бити много јасније.

Brljali su Grci,ali mnogo,mnogo manje neogo koliko su nam pomogli dosad...
sto se tice Makedonaca,ili strasno gresis,ili zasnivas misljenje na osnovu izjava/aktova/teorija pojedinaca... ne slazem se. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
 Brate,nemoj da se tripujete-pa ni ja ni ostali sigurno nismo protiv Rusa,mislim oni su mi bliži srcu od Amerikanaca,definitivno.Moja opaska je u tome što se stalno insistira na prekidanju svih odnosa sa Amerima.Pa šrta da vam pričam,evo vam Ron Paul kandidat u predsedničkoj trci pa ga pitajte o Bushu i čućete toliko inteligentne kritike da ne biste verovali.Hoću da kažem da ima do jaja dobrih Amera koji smatraju da ovo sa Kosovom nije u redu.Državna politika,ona je ta koja predstavlja narod a on se ni ne pita za visoke odluke "od nacionalnog interesa".
  Želim da kažem da je ovde godinama,decenijama loša politika bila uperena ka Kosovu a sada ti isti napadaju svet i krive ga što nas niko ne voli i što nemamo saveznike nigde.Pa to je ta nesrćna politika,to je loš odnos(represivan)prema 'šiptarima' na Kosovu-decenijama unazad a onda su počeli da jačaju i dobijaju podršku iz inostranstva,Usa pogotovo(oružje,lovu...)  i eto ti ane i učk.
  Ameri i Nemci su nas zajebali najviše a to je opet fora sa lobiranjima,podrškom,uticajem i saveznicima koje nismo imali.Znam,Kosovo je oteto,jeste-nepravda je i ko zna kad tačno ali rata za njega će opet biti i biće krvi do kolena,znam kakvi smo.Mi smo ratnički narod i Kosovo se neće zaboraviti.Generacije posle nas pokrenuće krvavi rat čim se odnos snaga u svetu promeni u našu korist.Verovali ili ne to će se sigurno desiti.
  Život ide dalje,Kosovo priznaju na sve strane-niko nas ne šiša ni 2 posto i katastrofa je koliko su složni u tome ali jbg,da smo imali i da imamo ozbiljniju ekipu pravih patriota a ne ovih fejkera-Kosovo bi danas bilo u granicama Srbije a sa Albancima(koje je btw Tito masovno naseljavao dole)bi naši državnici razgovarali za stolom a ne preko nišana.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Косово не признају на све стране.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Nažalost,vodeće ekonomske i vojne sile ga priznaju.To nam nikako nije trebalo.Sa njima smo bili u najtešnjoj saradnji za vreme Tita Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG Nexus 5
[Off topic obrisan.]

Lakse malo ljudi, ne nasedajte na provokacije stanka i malecke... Sredicu sada stvari.

@stanko, malecka

Kao sto sam vec rekao, odksakucite ili odzujite sa tema na koje ste dozujali radi provociranja ili off topica.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2008, 02:33:15 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Taxtex u Americi samo mali broj Amera uopste zna gde smo mi. Srbija je po njima u Rusiji ili Bliskom Istoku, ni svoju geografiju ne znaju. Ne znaju cak ni da su Havaji jedna od 50 drzava. A ovo sa Rusima ja sve mislim da je to neka lazna propaganda da bi se stvorio dobar ili bolji odnos sa njima. Nama kad Hrvati sto su po krvnoj liniji trebali da nam budu najblizi (ako se secate stare price o dva brata) a nisu, kako ce Rusi? To je sve politicki orijentisano. Tri Karte za Holivud opisuje izgleda kako nekadasnje tako i sadasnje stanje u Srbiji na nasu zalost. Jos ljudi misle da nam je neko prijatelj. Nema vise prijateljstva postoji licni interes i to je sve. Daj boze kad bi nas neko stvarno cenio, ali toga davno vise nema.
I ti sto navodno vole Srbe iz Rusije je mozda jedna saka ljudi i to je sve. Sto bi njih boleo kurac za nas. Gde su bili 99. Cekali skoro da prodje bombardovanje dok su rekli NE.
Ako hocete da se lazemo nek se lazemo. Kad u Srbiji ljudi se mrze zbog politicke pripadnosti, religije ili cak zbog tima za koji navijaju, kako ce nas neko voleti i postovati i podrzavati ko je izdaleka?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
Славяне вставай! отстоим отчий край! Украина с вами БРАТИ Kosovo Je Serbija!!!!!!!!!!!!!!!!! :wave:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 12:12:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.