Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 17:59:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bosanci najviše žale za komunizmom  (Pročitano 5933 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Nisam ja promenio misljenje, moje misljenje je ovakvo poslednjih bar 8 godina, samo sto u odredjenim situacijama nesto precutis, postoje ipak neki prioriteti, postoje stvari koje su bolje i koje su losije.. nikad nemas sansu da dobijes ono sto zelis.. samo da izaberes manje zlo od 2-3 ponudjena
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Komunizam je super drustveno uredjenje za masine, robote i "bica bez emocija" jer dokle god ima istih ljudi ce krasti piksle i escajg iz hotela ili peskire.. nema.. to je tako nauceno.. i to se nece promeniti dok ne bude pocelo da robija 10 godina ako pipne piksu ili uleti na teren na stadionu i sl.. nema tu sta da se filozofira...

Ne ulazeci uopste u raspravu o kapitalizmu o kojem mislim sve najgore (podrazumevajuci tu i komunizam kao podvrstu kapitalizma, jer uzima "kapital" i njegovu "pravedniju" preraspodelu kao toboznju oznovu drustvenog sistema),

hteo bih ipak da pomenem da se daleko najvise peskira, piksli i drugih parafernalija krade iz najskupljih, najelitnijh hotela -- onih gde nocenje kosta preko 350 evra na noc po osobi.

Dakle, to rade bogati ljudi koji svakako nisu propagatori tzv. "komunizma" -- jedne utopijske antihumane ideje, uostalom nikad ostvarene (osim ako je Arhipelag Gulag bio "komunizam" -- a za moje shvatanje politicke i istorije ideja -- nije).
« Poslednja izmena: 29. Maj 2005, 05:26:36 od Tralalalala »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Moja iskustva bas i nisu takva, ali postujem kad ti to kazes, stariji si i iskusniji, a i vise si sveta video.. ja samo znam da ni jedna wc solja u firmi u kojoj su moji radili nije prezivljavala vise od 5 dana da je neko ne mazne i ne odnese na plac i da je svako nosio svoj toalet papir kad ide da sere posto su i to krali... a o sitnim stvarima ko sto su olovke u posti koje se vezuju, cak sam jednom video i lancima... da i ne govorimo
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Pa u tome i jeste fazon: sirotinja mora da vezuje lancima to malo sto ima, a bogatasi zaracunaju svoj gubitak u cenu a priori.

Dakle kad si u hotelu koji kosta 350 evra, 25 evra je unapred zaracunato za peskir od 3 dolara koji ce neko da ukrade (a koji je Indonezanki koja ga je izatkala placen 5 centi)!

Smile

A o jeftinijem hotelu (tipa Holiday Inn), evo:

Citat: www.taemag.com/issues/articleid.17831/article_detail.asp

Holiday Inn offered amnesty to customers who have stolen hotel towels and now wish to return them. Around 500,000 $3 towels are stolen from Holiday Inns every year.
« Poslednja izmena: 29. Maj 2005, 13:00:48 od Tralalalala »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 23
Sigurno je bilo kradje,ali kad i u koje vreme?
Kada su Birokrate vec poremetile normalan tok rada jer su sve kanalisali samo u svoje dzepove,po ugledu na kapitaliste,to sigurno nije delo radnicke klase.Sigurno je i to da je nasa radnicka klasa bila na nizem nivou od radnicke klase zapada,i mogucnosti su bile drugacije,nezaboravite da je Jugoslavija pred drugi svtski rat bila jedna od najsiromasnijih zemalja u celoj evropi,zatim je ostavljena na cedilu od Kralja,a ko je bio tada tu za tu radnicku klasu? Ko je tu zemlju izgradio do te mere da je bila jedna od najlepsih zemlja evrope? Ko?

Nasa radnicka klasa imala je  mogucnost da ucestvuje u kreiranju sistema,sto je veoma komlikovano,za to treba vremena.
Birokrate su sve vise i vise izigrale svu ranicku klasu,po ugledu zapada.

Sistem u SFRJ nije bio komunisticki,sto je postojala komunisticka partija,to nije dokaz da je sve u drustvu po sistemu SSSR,naprotiv,bas zato sto se videlo da komunisticki sistem po ugledu na ruse nije resenje a ni kapitalizam zapada, da radnicka klasa bude samo masina za ostvarenje licnih interesa kapitalista se i islo bas na zlatnu sredinu,sto je jedan dobar period i uspevalo,a to je cinjenica.

Vi nemorate da pitate nikoga nista,verovatno i tako vec sve znate najbolje,pa tako ce vam buducnost pokazati sta je stvarno u interesu jednog drustva,takodjer cete ubrzo morati da shvatite da ni to nije moguce da vam je sasvim svejedno ko je na vlasti,jer taj ko je na vlasti odredjuje dali ce svi gradjni ziveti ili tavoriti.

Jedini sistem koji je bar teoretski imao sanse da nesto ucini u interesu gradjana i radnikce klase je bio sistem u SFRJ,svi ostali sistemi su na bazi iskoriscavanja gradjana a time i radnicke klase.Sa sazrevanjem radnikce klase bi se i sistem radnickog samoupravljanja izkristalizovao i krenuo pravilnim tokom,negiranjem svega pozetivnoga iz toga sistema se svi vracate u kapitalizam,a sta on znaci mozete procitati u knjigama istorije,ako vas istina uopste interesuje,dobija se utisak da je vama vaznije billo sta drugacije od onoga sto je bilo, pa makar bilo i gore, samo ne priznati da je nesto bilo dobro.

Takvi stavovi nekoriste nikome a najmanje vama samima.Starije generacije idu u penziju,bez obzira kakva ona bila,vi ste ti koji treba dalje da rade i ostvaruju dohodak i time srecu za svoje,razmislite sta dobijate sa tom tvrdoglavoscu?
Koga ja sta da pita? Starije? Ko njih....

Pa tako kako bude isli u buducnost tako ce vam buducnost i vratiti.

Zelim svima prijatnu i udobnu nedelju.
Valter
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Valter,ti zivis u Svjacarskoj tako da su sve ove tvoje reci suvisne.

Prepucavanje da li je bolji socijalizam ili kapitalizam je isto kao prepucavanje da li je ispravniji monoteizam ili politeizam. Sve je to relativno, ali i cinicno je reci da je SFRJ bio najsavrseniji sistem, kao da niko u svetu nije ziveo osim u SFRJ. Isto kao sto je cinicno reci da je "moja" vera najispravnija, a ostale su pogresne. Ima ljudi kojima je bolje u kapitalizmu, nekima je bolje u socijalizmu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Za zivot kakav je vodilo i i dalje vodi 90% naroda ovde, komunizam je ideal.. sedis i ladis jaja ceo dan.. primas neku platu.. izmuvas nesto sa strane.. i to je to.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Jeste ideal, ali niko se nije pitao koliko ce taj ideal da traje, i sta posle njega! Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 23
Sve zavisi od nivoa inteligencije ljudi koji ucestvuju u takvom sistemu. Ako jedni gledaju samo da napune svoje dzepove a drugi moraju da riljaju,sigurno sve nece trajati dugo.Vasi komentari pokazuju da vi vidite samo ono sto vam je neko pricao,pkusajte da nadjete knjige i procitajte zakone o radnickom samoupravljanju,mozda cete tada videti da je to ono sto je ispravno.Sto se tice pitanja kome j gde dobro, je sigurno isto  jasno,onima koji zele da eksplatisu druge je dobro u kapitalizmu i to cete uskoro osetiti i na svojoj kozi.
Sve ovo vam bas iz toga razloga i pisem,sto sam radio u jednom i u drugom sistemu,pa vrlo dobro poznajem razliku i sustinu znacaja za gradjane i radnicku klasu.

Sta mislite zasto su francuzi glasali ne,kada je u pitanju EU?

Zato sto je EU postala skup interesa velikih koncerna a ne interes gradjana evrope.
Valter.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Sve zavisi od nivoa inteligencije ljudi koji ucestvuju u takvom sistemu.
Inteligencija za takav sistem uopste nije bitna, samo i iskljucivo moral i postenje.
Citat
Ako jedni gledaju samo da napune svoje dzepove a drugi moraju da riljaju,sigurno sve nece trajati dugo.
To je u prirodi coveka. Da se uvek trudi da sa sto manje bilo kakvog rada ako je moguce bez rada uopste dodje do onoga sto zeli.
Citat
Vasi komentari pokazuju da vi vidite samo ono sto vam je neko pricao,pkusajte da nadjete knjige i procitajte zakone o radnickom samoupravljanju,mozda cete tada videti da je to ono sto je ispravno
Nasi komentari govore na osnovu onoga sto smo mi videli ili sto su nasi bliznji videli i osetili. Na osnovu cega tvoji govore? Na osnovu teorije?! U teoriji najjaca ekipa na papiru je najjaca i na terenu, u praksi samo onaj ko radi ko magarac, ima muda do zemlje i ostavi srce na terenu pobedi.
Citat
Sto se tice pitanja kome j gde dobro, je sigurno isto  jasno,onima koji zele da eksplatisu druge je dobro u kapitalizmu i to cete uskoro osetiti i na svojoj kozi.
Missing the point. Kapitalizam ti omogucava da ako si sposoban napravis nesto, a ako nisi da radis kao magarac ali da te plate kao coveka.
Komunizam ti omogucava da samo ako si podoban malo napredujes, nikad ne dostignes nista znacajno, radis kao magarac a bude placen ispod granice ljudskog dostojanstva.
Citat
Sve ovo vam bas iz toga razloga i pisem,sto sam radio u jednom i u drugom sistemu,pa vrlo dobro poznajem razliku i sustinu znacaja za gradjane i radnicku klasu.
Time gde se nalazis, jasno govoris u kom sistemu je bolje.
Citat
Zato sto je EU postala skup interesa velikih koncerna a ne interes gradjana evrope.
Ne postoji interes gradjana Evrope, postoji samo i jedino individualni interes i interes manjih grupa (porodica, familija) sve vise od toga moze slucajno da se poklopi, ili da se poklopi zbog neke jako bitne stvari, ali kao sto jednom moj prijatelj rece nakon pobede Busha na izborima... ko god da je pobedio, pola amerike je nezadovoljno.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 17:59:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.