Mladi neonacisto, ja živim u višenacionalnoj sredini, gde ima dosta Roma. Ni jedan, ama baš ni jedan ne radi u Opštinskoj upravi, jedino ih ima zaposlenih u komunalnom preduzeću, nose smeće. Ako im zavidiš na tom poslu dobrovljno se prijavi da nosiš đubre i tuđa govna. Sram te bilo,mrziš ljude jer su druge nacionalnosti, to nije srpka tradicija.
mladi komunisto , i komunalna preduzeca spadaju u javna opshtinska preduzeca . to shto bi ti hteo da neko bez osnovne shkole bude salterski sluzbenik me ne cudi ,mada ne iskljucujem da i to moze i to da se desi .
ja znam da ima i dosta srba koji su bez posla i koji bi rado prali ulice da prehrane porodicu , pa chak ni takav posao ne mogu da nadju - vec nadniche za mnogo manje pare od plate peracha ulice.
---------------------
p.s. chinjenica je npr da rom komunalni radnik sa osnovnom shkolom (ili chak bez nje ) radi za 10,12 ili 15 hiljada dinara + zdravstveno ,socijalno ,penziono i topli obrok. to nije mnogo ,
ali
srbin sa srednjom shkolom radi kod privatnika na crno za 10-12 hiljada bez ikakvog osiguranja ili srpkinja takodje sa srednjom shkolom radi u kineskoj prodavnici za 8000 dinara . pa vi vidite ...
« Poslednja izmena: 31. Jul 2009, 20:47:26 od bf_109_g_6 »
Boris Tadić, osobno ga simpatiziram, magistar psihologije, vrlo školovan, voli umjetnost, govori jezike, vrlo je simpatičan, ima i dobar politički osjećaj...ma da ne pratim toliko. Simpa je.
"konkretno - sve "nacionalne zajednice" - osim srba - imaju pravo da biraju svoje nacionalne savete ,pored toga shto ucestvuju u izborima kao i ostali . za njih ne vazi cenzus"
Da imaju cenzus nikada ne bi ussli u Parlament. Pogledaj prvo ssta Nac. saveti rade pa se javi.
"republika srbija izdvaja novac (koji uglavnom placaju srbi) za poboljshanje polozaja svih "nacionalnih zajednica" (kultura ,jezik ,tradicija) - osim srpske"
A ssta, nesrbi ne plachaju porez ? I nije ti palo na pamet da pametan i kreativan Rumun/gradjanin Srbije unapredjuje kulturu zemlje ?
"prilikom konkursa za zaposhljavanje , kandidati iz "nacionalnih zajednica" imaju prednost po nacionalnom kljuchu u odnosu na srbe"
Jao sad si kao onaj lik iz Male Mosstanice ssto je rekao da je skiner zato ssto mu crnci uzimaju posao.
" romi josh imaju prednost u odnosu na sve ostale shto prilikom upisa u sr.shkolu dobijaju pomoc (3000 din mesechno i 30 poena) ,imaju apsolutnu prednost u socijalnoj zashtiti (pokupe gotovo svu soc.pomoc u srbiji) a niko od njih ne trazi da poshtuju zakone (porez ,voda ,struja ,registracija vozila i sl ...)"
Jbte, na kraju che ispasti da je najbolje biti Rom. Ako prezziviss, tojest.
Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu
Zodijak
Pol
Zastava
Windows Vista
Safari 4.0
Alcatel
Ako hoćeš, ja ću te preko veze zaposliti da čistiš ulice i prazniš kontejnere. Da vidiš kako je to super. Neće niko sem Roma, jer oni su ionako navikli da žive na smetlištu. Sram te bilo , zavidiš ljudima koji rade kao đubretari. Kakvo je njihovo zdravlje i koliki je životni vek, to se ne pitaš.
I ja zzivim, NS, i sigurna sam da pre ili kasnije neko nekom uskocci i preuzme posao po "nekom kljuccu", u pravu si.
Pitanje je ovde, barem mislim, druge prirode: zassto se odmah potezze pitanje "mi vs oni", zassto se prvo broje krvna zrnca pa tek onda gleda realna potreba jednog multikulti drusstva, zassto osobe ne trazze druge poslove, prekvalifikuju se, hell, zassto se ne izjasne kao manjina ako ima je toliko stalo.
Na koncu, mislim da za vredne i sposobne uvek ima posla. E sad, ssto neko bira to je drugo...svugde u svetu imamo "neke kljucceve".
Ako hoćeš, ja ću te preko veze zaposliti da čistiš ulice i prazniš kontejnere. Da vidiš kako je to super. Neće niko sem Roma, jer oni su ionako navikli da žive na smetlištu. Sram te bilo , zavidiš ljudima koji rade kao đubretari. Kakvo je njihovo zdravlje i koliki je životni vek, to se ne pitaš.
neka hvala zaposli one ljude koji rade na gradjevini (mnogo tezi posao ) ,kopaju ,meshaju beton ,vise sa skela bez zashtite i nazalost chesto ginu ...
njihove plate su mnogo manje od plate komunalaca ,i mislim da bi radije drzali metlu nego lopatu .
-------
inache , ti romi koji rade kao komunalci i nisu toliki problem - oni bar neshto korisno rade . mnogo su veci problem oni koji prosjache i kradu ,a pri tome se masovno razmnozavaju a drzava ih finansira i obezbedjuje im socijalne stanove - dok srpske izbeglice zive po podrumima .