Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 22:36:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bombardovanje smo mogli da izbegnemo  (Pročitano 37237 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Значи, по некима, нико никада није требало да прихвати борбу против надмоћнијег непријатеља?

Земунац, беш се Американци понашају према задатом опису, јер верују да им нико ништа не може. А ако си обратио пажњу, већина присутних на форуму јесте за то да се Ковачевићу суди, али не и да унапред буде осуђен.

Panini, ja sam Kovačevića spomenuo samo usput, stvar je u otomansko-azijatskom mentalitetu koji dominira našim ljudima. Početkom 90-ih, kad smo mi bili vojno jači tlačili smo redom sve susede, nikom nije palo napamet da sedne i sasluša neke ideje i predloge sa druge strane.

Ne, mi smo imali do zuba naoružanu JNA, (uzgred, pokazalo se da je JNA bila tigar na papiru) i krenuli smo da prekrajamo Balkan po svome. I naravno, pre ili kasnije pojavi se novi tabadžija u kraju i onda ostaje samo tipična srpska tužbalica "što me rodi majko nesrećnika, zlotvori mi oteše Sloveniju, Hrvatsku, Maakedoniju, i ostale mnogobrojne srpske zemlje, zemljice, pašaluke, vilajete, okruge itd"

I dosta više te demagogije o "pravednoj" borbi protiv nadmoćnijeg neprijatelja, to su fraze koje ne piju vodu. Da, protiv nadmoćnijeg neprijatelja se boriš samo kad nemaš druge alternative jer ti neprijatelj nije ostavio drugu izlaznu opciju. Ovde je bilo nekoliko izlaznih strategija.

Btw. istu tu frazu rabe Silajdžić i njegova vehabitsko-džamahirijska ekipa, vezano za rat u Bosni. Pa ne vidim da se slažeš sa Silajdžićem.
Тлачили редом све суседе? Да... Сећам се тих славних ратова са Мађарима, Румунима, Бугарима, Македонцима и Албанијом. Или ти говориш о грађанским ратовима у бившим југословенским републикама? Или можда о оружаној побуни Шиптара? Срби прекрајали Балкан како им се ћефнуло? Онда слабо познајеш историју сукоба у Хрватској и Босни. Али, пошто се добро познајемо, пре бих рекао да само замењујеш тезу.

Иначе, борбу против јачег непријатеља може да води и страна која није "праведна". Да смо '99 предали Косово без борбе, данас не бисмо имали ни трунку основе да се за то Косово боримо. У крајњој линији, барем на почетку јер је касније дошло до директног мешања Американаца у сукоб, и босански муслимани (који су и отпочели рат у Босни) су били слабија страна.

А ако је у Срба доминантан тај отоманско-азијатски менталитет (овде као да у подтексту као осећам призвук приче о "генетској депонији") - па онда нам вероватно није ни место у ЕУ.

Druže moj, sve ovo lepo zvuči, ali 99-e niko od nas nije tražio da predamo Kosovo. Imali smo mi šansu da sačuvamo Kosovo u Rambujeu, ali je Sloba tu šansu prokockao. Seti se samo koga je poslao u Rambuje kao predstavnike države Srbije. Ljuan Koka, Guljbehar Šabović, neki lojalni šiptar Šeholi i Ratko Marković.

Svi ostali su ozbiljno shvatili pregovore pa su došli u najjačem sastavu, a Sloba se zajebavao sa lojalnim aškalijama i šiptarima. Poslao "lojalne" da pregovaraju o statusu države Srbije i njene pokrajine Kosovo.

Druže moj, tako je to od pamtiveka, ko neće da celiva popa u ruku, posle može popadiju u dupe, ali je kasno.
« Poslednja izmena: 03. Nov 2008, 00:44:32 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E

Druže moj, sve ovo lepo zvuči, ali 99-e niko od nas nije tražio da predamo Kosovo. Imali smo mi šansu da sačuvamo Kosovo u Rambujeu, ali je Sloba tu šansu prokockao. Seti se samo koga je poslao u Rambuje kao predstavnike države Srbije. Ljuan Koka, Guljbehar Šabović, neki lojalni šiptar Šeholi i Ratko Marković.

Svi ostali su ozbiljno shvatili pregovore pa su došli u najjačem sastavu, a Sloba se zajebavao sa lojalnim aškalijama i šiptarima. Poslao "lojalne" da pregovaraju o statusu države Srbije i njene pokrajine Kosovo.

Druže moj, tako je to od pamtiveka, ko neće da celiva popa u ruku, posle može popadiju u dupe, ali je kasno.
kako komentarises da je za taj isti sporazum medlen olbrajt rekla da ga niko normalan ne bi potpisao. Ja sam gledao tu emisiju ona je doslovce rekla "dali smo im ponudu koju nisu mogli da odbiju", samo smo ih cekali dali smo im ponudu koju ni jedna normalna drzava ne bi potpisala!???
Zanima me tvoj komentar na ovo!!!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ajde da nesto naucis, vreme ti je. Demokratiju nije izmislila amerika, ni priblizno. Malo procitaj ovde:
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%98%D0%B0
zaslepljen si previse amerikom, postojali su narodi i pre te "civilizacije". Mozda si cuo za Grke, Persijance, Rimljane... poznato?
Ja pricam o ovoje demokratiji:

Prva savremena demokratija je bila Sjedinjenih Američkih Država uspostavljena 1789. godine na osnovi filozofije doba razuma.

To sta se desavalo pre 50 god, 500god ili 2000 god je za istoricare. Mene to bas i ne zanima  Smile Istorija i pozivanje na istu nije nikom donela dobro.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
Али американци нису творци савремене демократије. Идеје вуку из радова европских аутора.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ghost

Znas kako, za kretanje naelektrisanih cestica kroz provodnik se znalo jos pre 300 god, ali niko prakticno to nije mogao da primeni, do pojave jednog chike, koji je promenio smer istorije  Smile Tako da, sve se kretalo na nivou teorije.

Tako isto i na primeru demokratije. Savremena demokratija, kakvu danas poznajemo vuce korene iz americkog Ustava iz 1789. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
ghost

Znas kako, za kretanje naelektrisanih cestica kroz provodnik se znalo jos pre 300 god, ali niko prakticno to nije mogao da primeni, do pojave jednog chike, koji je promenio smer istorije  Smile Tako da, sve se kretalo na nivou teorije.

Tako isto i na primeru demokratije. Savremena demokratija, kakvu danas poznajemo vuce korene iz americkog Ustava iz 1789. Smile
Па добро ако већ причамо о пракси може се рећи. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Znas kako, za kretanje naelektrisanih cestica kroz provodnik se znalo jos pre 300 god
Па добро није баш 300 година. Смањи бар за пола! Та грана физике почиње da се развија од 1896 год.(Џ.Џ.Томпсон) откривањем електрона Smile Нисам неки експерт за физику (више ми лежи метафизика!),али чини ми се да је тачно ово што сам рекао! Smile
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Necemo sad o tome, moras mi verovati na rec  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Necemo sad o tome, moras mi verovati na rec Smile
Добро,за ово ћи ту поверовати кад ти кажеш! Smile Smile
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
Ајде, сад натраг на тему. О електрицитету и америком уставу ћемо причати на другом месту.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 22:36:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.