Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 05:41:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bolje Srbi nego Hrvati  (Pročitano 9321 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1479
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
« Poslednja izmena: 16. Okt 2007, 10:08:57 od Livingston »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3;M
covek je sve rekao nema se sta doda
Naravno da leži interes kada pola privrednih preduzeća na direktan ili indirektan način otkupiše slovenci, a nama ni na koji način nedaju da im privirimo na tržišta. I ja bih se sa zadovoljstvom zalagao da mi područje u kome se ulaže moj kapital bude sa olakšavajućim tretmanima evropske unije Smile
ti znaci kako Zmago voli da kaze   mi sa Turcima radi profita a sa vama je onako iz duse Smile Smile

ili ona kad mali Grujica kaze ti nasu suma posjece da napravis svoje kolce koje si prodao Turcima da nas nabijaju
Prejak je Grujica a najaci je Toza  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 16. Okt 2007, 10:07:59 od Livingston »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 
@all Nemojte slati vise komentara za redom. Postoji dugme izmeni ako ste nesto zaboravili reci. Postovanjem vise odgovora zaredom tema se samo razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponasanja pogledajte pravilnik Burek Foruma.

IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Црној Гори зелено, Србији жуто светло
О парафу на ССП крајем октобра
Португалски министар Луиш Амадо и Оли Рен јуче у Луксембургу
(Фото АФП)

Специјално за „Политику” од дописника Танјуга
Луксембург – Србија још увек није постигла задовољавајући степен сарадње с Хашким трибуналом, оценила је главна тужитељка Карла дел Понте у свом извештају Савету министара Европске уније у Луксембургу, те је европски комесар за проширење Оли Рен одложио одлуку о парафирању Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) за крај октобра, након њене нове посете Београду. Министрима ЕУ је свој извештај, али о току преговора о статусу Косова и Метохије поднео и високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Хавијер Солана, који је оценио да је досадашњи ток преговора био „бољи од очекиваног”. Рен је у заједничком обраћању новинарима с главним тужиоцем Трибунала, на маргинама састанка Савета министара ЕУ, истакао да ће „одлука о парафирању узети снажно у обзир извештај госпође Дел Понте након њене нове посете Београду”, предвиђене за 25. и 26. октобар.

Европски комесар је истакао да од Београда очекује „јачање операција претраге за оптуженицима и лакши приступ архивама у Србији”.

Он је, ипак, истакао да би сарадњу Београду могао да окарактерише „као полупуну пре него као полупразну чашу”.

Дел Понтеова је, пак, истакла да је за њу „чаша полупразна” и да је „скандалозно” то што су Ратко Младић и Радован Караџић и даље на слободи.

„Сарадња Београда с Хагом се побољшала, али она није довољна (…) потребно је више активности у хватању Младића”, истакла је она.

Дел Понтеова је током радног ручка поднела министрима ЕУ извештај на три стране у којем је закључила да не може дати позитивну оцену сарадњи Београда с Трибуналом.

„Могу да потврдим да је ситуација данас боља него што је била пре годину дана, али сарадња је још увек превише спора и недовољна”, истакла је она.

„Ја сам апсолутно уверена да Влада Србије има неопходна средства да лоцира и ухапси бегунце (…) претварање те способности у резултат остаје главна препрека”, истакла је Дел Понтеова.

„Стога не могу да дам позитивну оцену о пуној сарадњи све док Ратко Младић не буде ухапшен и испоручен Хагу”, нагласила је она.

Главна тужитељка је најавила поновни долазак у Београд 25. и 26. октобра ради нове оцене степена сарадње.

Она је затражила од власти у Србији да „појачају интензитет истрага и побољшају координацију међу службама безбедности у наредних пар недеља”.

Дел Понтеова је нагласила и важност политике условљавања Европске уније по питању сарадње с Хагом и истакла да се „искрено нада” да ће моћи да рачуна на подршку ЕУ у том смислу.

Главна тужитељка је позитивно оценила одлуку Београда да понуди новчане награде за информације које би помогле проналажењу хашких бегунаца.

„Била сам задовољна када сам чула да је Национални савет за сарадњу отпочео такву кампању, што по мени представља веома снажан сигнал”, нагласила је она.

Дел Понтеова је позитивно оценила и сарадњу цивилних и војних служби безбедности.

„Та сарадња постаје ефикаснија и фокусиранија, али сарадњу међу њима мора да се побољша”, нагласила је она.

Главна тужитељка је била критична и према процесу предаје архива трибуналу, те је нагласила да „одбијање да се предају одређене архиве и одлагање у пружању докумената озбиљно утиче на његов рад”.

„Иако је дошло до напретка, верујемо да је степен помоћи српских власти по питању пружања докумената и даље недовољан и да не пресликава декларисано политичко опредељење”, додала је Дел Понтеова.

Она је додала и да тромесечна интензивна сарадња Хашког трибунала с Београдом, договорена летос, није донела резултате по питању претрага за бегунцима.

„Иако постоје одређене активности везане за лоцирање бегунаца и идентификације мрежа које их штите, ове акције су и даље споре и несистематичне”, нагласила је Дел Понтеова у извештају Савету министара.

Одлука о парафирању ССП је, иначе, у рукама Рена.

Само потписивање, међутим, ће зависити од „пуне сарадње” Београда с Хагом, која, према речима европског комесара, претпоставља акције „које ће водити ка лоцирању, хапшењу и испоручењу Хашком трибуналу свих преосталих бегунаца”.

У Луксембургу је било речи и о Косову и Метохији, иако је дискусија о том питању била „доста кратка”, изјавио је Танјугу шведски министар спољних послова Карл Билт.

Савет министара ЕУ је усвојио закључке у којима позива Београд и Приштину на постизање договорног решења за будући статус Косова и Метохије у духу „креативности, одважности и компромиса”.

„Савет у потпуности подржава процес који води тројка, као и улогу представника ЕУ, амбасадора Волфганга Ишингера (…) те поздравља интензиван ритам активности и конструктивну атмосферу током прве рунде преговора”, стоји у закључцима.

„Имајући у виду да ће процес бити окончан од стране Контакт групе – која ће предати извештај генералном секретару УН-а до 10. децембра – Савет позива стране да се ангажују током наставка преговора с креативношћу, одважношћу и у духу компромиса, те да направе сваки могућ напор ради постизања договорног решења”, истакли су шефови дипломатије ЕУ.

Високи представник ЕУ Хавијер Солана обавестио је министре о резултатима јучерашње рунде директних преговора Београда и Приштине, те је оценио да је досадашњи ток преговора „бољи од очекиваног”.

„То није био лош састанак (…) преговори су за сада бољи од очекиваних”, рекао је Солана новинарима.

„Преговори доносе одређене резултате, иако крајњи успех не можемо да гарантујемо”, нагласио је он.

Солана је рекао да је „важно имати легитимитет” тако што ће се учинити све што је могуће зарад постизање решења.

„За мене је најважније јединство ЕУ, пре свега јединство по питању слања мисије ЕУ на Косово”, рекао је он.

„ То је оно што жели ЕУ, то је оно што жели УН, и ја свакодневно разговарам с генералним секретаром УН-а Бан Ки Муном о проналажењу правног механизма за слање мисије”, нагласио је Солана.

--------------------------------------------------------------------------

Шта је параф а шта потпис

Парафирање споразума са ЕУ, које претходи потписивању ССП, означава да су преговори о споразуму и званично завршени. Односно, да су преговарачи и представници Европске комисије, две стране које овом приликом стављају иницијале, постигли сагласност око тог документа.

Након тога, у ЕУ следи тзв. интерна процедура, у којој се ССП преводи на тамошње званичне језике, како би био правно-технички исти на сваком од ових језика. Превођење текста споразума и његово правно и техничко усклађивање иде, практично, до тачке и запетe и да у том поступку државе чланице ЕУ имају право да искажу своје евентуалне резерве на договорени текст у преговорима, па тај посао захтева, обично, неколико месеци.

И док је за парафирање потребна само сагласност Европске комисије, за коначно потписивање текста споразума, неопходна је сагласност свих држава чланица ЕУ. Текст ССП-а мора да буде прихваћен и од стране Европског парламента (процедура пристанка), како би био спреман за потписивање.

Привремени споразум обезбеђује примену трговинског дела ССП-а, оног дела у којем Европска комисија има пуну надлежност, а који се односи на економску сарадњу. Тада заправо почиње либерализација извоза у великом броју области. Б. Чпајак

Александар Митић
[објављено: Politika 16.10.2007.]

Kao što ja uvek ponekad kažem ući ćemo bre tamo svi zajedno. Čim je BiH zakočila zaustavljena je i Srbija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Samsung S7220
Plasnik: Potpisati sporazum sa Srbijom
Subota, 20. oktobar 2007. 12:07

Ministar spoljnih poslova Austrije Ursula Plasnik založila se da se Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije Evropskoj uniji što je moguće pre potpiše.

Takav sporazum je prvi korak i uslov za prijem u EU, i on donosi Srbima veću mogućnost za putovanja, kao i finansijska sredstva iz Brisela, prenosi "Kurir" izjavu šefa austrijske diplomatije.

Evropska komisija, ukazuje list, radi na tome da ovaj Sporazum bude potpisan najkasnije početkom decembra.

"Srbija mora biti ohrabrena i Beograd mora shvatiti da se reforme isplate", rekao je jedan neimenovani visoki diplomata EU, čiju izjavu prenosi bečki dnevnik.

"Kurir" naglašava da će se spoljna politika EU naći pred najvećim iskušenjem oko rešavanja statusa Kosova."To će biti test naše zrelosti", kazala je Plasnikova.

Pojedine zapadnoevropske diplomate ne žele da obelodane kako će reagovati na eventualnu jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Ali, EU će u svakom slučaju preuzeti misiju UN i brinuti se o izgradnji policijskih i pravosudnih struktura.

(Tanjug)
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kad Ima Volje Ima i Načina

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 411
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung d900i
Čudno ali interesantno. Vole nas malo više nego hrvate  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Znam ko sam i ne tražim da budem shvaćen
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3;M
Za nepovjerovati!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat: Chooki
Čudno ali interesantno. Vole nas malo više nego hrvate  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Ma, naravno ... 
Samo što su sa nama potpisali "Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju" još daleke 2001.godine ...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
[Ma, naravno ... 
Samo što su sa nama potpisali "Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju" još daleke 2001.godine ...    /quote]

Pa za to niste ni ušli ! Kad baksuz potpiše tu nema napretka !  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 20. Okt 2007, 14:31:48 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kad Ima Volje Ima i Načina

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 411
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung d900i
Oni bar ne moraju da se je*u za vize...

Putujem sad za italiju treba mi hrpa papira izgubio sam se trazeci, vadeci..... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Znam ko sam i ne tražim da budem shvaćen
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 05:41:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.