Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 19:17:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bog je vrhunsko Zlo !!!  (Pročitano 26376 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 244
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@bf_109_g_6

Ipak mislim da su ucenja sociologa Herberta Spenesera ( upravo tako , ne darvinova jer je Spenser radio mnogo pre njega i Darvin je preneo pricu o borbi za opstanak iz drustvenih nauka u biologiju ) prihvatljivija za objasnjavanje drustvenih pojava od metafizike . Pricom o dobru i zlu se priblizavas raznim produhovljenima koji veruju u razne bogove koje su izmisljali ili oni sami iz koristi ili cesce njihovi vladaoci .

@dopud

Za onaj konsensus ja to samo onako kao mozda jednog dana , ali sam ipak u postu pre toga rekao da bi mnogi dogovoru prisli neiskreno , pa bi sve islo od pocetka ( tako je bilo pri osnivanju UN ) . Taj konsensus sam postavio eto kao neku mogucnost od 0,00001 posto posle nekog sukoba u kome bi borba za opstanak izmedju ljudi ugrozila opstanak vrste , eto u slucaju da bi ona prestala da igra konstruktivnu ulogu u razvoju vrste .

@cauros

Ja nigde nisam rekao da je to lepo sto je  stanje ovakvo , nisam ni srecan sto je ono takvo kakvo je , samo sam opisao kakvo je stanje .
IP sačuvana
social share
Maximalno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Ali ti i dalje nisi napomenuo da je ovakvo stanje neisparvno i da to jednostavno nije u redu.Ti se slazes da stanje treba da bude drugacije?
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile Smile

Caruros-u

Nije vazno izvinjenje ili neizvinjenje, niti je vazno, presudno vazno, kome si se obratio.

"Pojenta" je u tome da, posmatrajuci tacku do koje smo dosli, i "slozivsi" se oko nje, ne bi trebalo da imas potrebu glumljenja nekakvog "zastitnika" drustva, dobricu, nekakvog dobricinu, itd.

Htio bi te uputiti na onaj trenutak kojim ti, kao, "skacuci" u odbranu drustva, pokusavas sebe predstaviti dobricinom, a u istom tom trenutku suprotnu stranu zlim.

Ali kako i dalje mozes ciniti tako nesto, ako smo se slozili da je to upravo ono najvece zlo.

Opet ti kazem: religija = filozofija!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 244
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@caruros

Da treba da bude drugacije priroda bi drugacije formirala svoje zakone . Mozda bi ja voleo da lebdim , ali me sprecava sila gravitacije . Da li ja zbog toga mislim da ne bi trebalo da postoji sila gravitacije je irelevantno u potpunosti .
« Poslednja izmena: 29. Dec 2005, 16:39:04 od Desper »
IP sačuvana
social share
Maximalno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile Smile Smile

Desper-u

Da. Taj trenutak je "irelevantan u potpunosti".

Ali tu su se pojavili nekakvi ljudi koji "iskoristavaju" taj trenutak.

Kao, npr., upravo Caruros. On pokusava odglumiti nekakvog dobrivoja, zastitnika ljudskog roda, upravo uskacuci u taj irelevantni trenutak. Upravo tako je rodeno dobro: to najvece zlo, kojim se covjek razlikuje od prirode: no, nicim drugim!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 244
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Maximalno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Da treba da bude drugacije priroda bi drugacije formirala svoje zakone . Mozda bi ja voleo da lebdim , ali me sprecava sila gravitacije . Da li ja zbog toga mislim da ne bi trebalo da postoji sila gravitacije je irelevantno u potpunosti .

Nisi u pravu.

I bas zato sto su neki ljudi mislili da treba da lebde doslo je (posle mnogo ulozenog razmisljanaj i rada) do npr. putovanja na trenutno jedinu rusku svemirsku stanicu, cija gravitacija je minimalna i da ruski i americki (i pokoji drugi) astronauti koji je popravljaju nisu zakaceni za nju oni bi "odlebdili" kroz beskraj praznog prozora koji jeste nas univerzum.

Dakle sila gravitacije u smislu necega sto sprecava lebdenje je cak i u odnosu na covecanstvo samo jedna slucajnost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 244
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Tralalalala
To sto kazes je potpuno ne bitno , ja sam samo kao primer uzeo jedan zakon prirode . Mozda je isto slucajnost za covecanstvo da zivimo u stalnoj borbi za opstanak po zakonima prirode pa opet to ne menja tu cinjenicu .
Evo uzecu , drugi primer voda na nultoj nadmorskoj visini kljuca na sto stepeni , to da li je to slucajnost , da li sam ja zadovoljan time uopste ne menja tu cinjenicu .

p.s. Ja sam ipak mislio da oni lebde jer su u svemiru , a ne zato sto to vole ili zato sto misle da tako treba  ( oni inace bas mrze sto lebde ) .
« Poslednja izmena: 29. Dec 2005, 17:59:03 od Desper »
IP sačuvana
social share
Maximalno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
@Tralalalala
To sto kazes je potpuno ne bitno , ja sam samo kao primer uzeo jedan zakon prirode . Mozda je isto slucajnost za covecanstvo da zivimo u stalnoj borbi za opstanak po zakonima prirode pa opet to ne menja tu cinjenicu .
Evo uzecu , drugi primer voda na nultoj nadmorskoj visini kljuca na sto stepeni , to da li je to slucajnost , da li sam ja zadovoljan time uopste ne menja tu cinjenicu .

p.s. Ja sam ipak mislio da oni lebde jer su u svemiru , a ne zato sto to vole ili zato sto misle da tako treba ( oni inace bas mrze sto lebde ) .

Na planetama koje nemaju more ne postoji "nulta nadmorska visisna", a na ogromnoj vecini najverovatnije nema ni vode uopste. Ni na Suncu nema vode... a to je sve samo ovde u komsiluku...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 244
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Na planetama koje nemaju more ne postoji "nulta nadmorska visisna", a na ogromnoj vecini najverovatnije nema ni vode uopste. Ni na Suncu nema vode... a to je sve samo ovde u komsiluku...
Sustina onoga sto sam rekao je da uvek postoje neki zakoni prirode na koje ne mozemo da uticemo . Totalno je na kraju krajeva ne bitno kakvi su oni na kojoj planeti .
IP sačuvana
social share
Maximalno!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 19:17:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.