Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 14:32:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bludna Biblija  (Pročitano 19394 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Sony xperia
Paganski bogovi ili deda mraz ili .... to je njegovo. Moze verovati u sta hoce. Ateisti se izjasnjavaju u neverovanje u Bog-a, jel' su samim tim manje zreli i ozbiljni ??
Niko tebi, ni bilo kome ne brani da diskutujes, ali da diskutujes.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Написао сам у претходном посту да ми је то било "дечачки смешно"(а и онај смајли нешто говори,зар не?).Није ми намера никог да вређам.Ако се момак осетио увређеним ја му се извињавам!

lightsoft

Видим да си дао одговор само на пост скриптум.Први део не знам да ли си прочитао јер га ниси прокоментарисао и дао одговор на моја запажања...али,нема везе.Поздрав!
« Poslednja izmena: 31. Mar 2008, 17:14:36 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Sony xperia
Procitao sam, i moj odgovor nije samo na post scriptum, vec i na pocetak, uzrok i posledicu.

A da se sada vratimo na temu.

Bludna Biblija
Nastavljamo ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
ja ne sluzim nikom ,a uznosim slavu slovenskih bogova ,kao i moji preci .

moji bogovi nisu gospodari robova , nego vechne prirodne i nadprirodne sile.
Аха,предпоставио сам тако нешто.Значи,клинац! Smile Смешно,заиста!
A,meni je na primer smesno kada se ozbiljni ljudi drze Biblije kao pijan plota,ne shvatajuci da je to ljudska knjiga,ljudskom rukom pisana i najgore sto je ko zna koliko puta pisana,brisana,dodavana i oduzimana...znaci ni u kom slucaju njen sadrzaj nije i ne moze biti Bozija rec,kao sto ni ispod Crkvenog krova ne obitava Svevisnji...kada shvatis da si rodjenjem dobio taj dar da imas Boga u sebi,na tebi ostaje hoces li se prema ljudima ophoditi onako kako dolikuje ljudskom bicu,i pronaci ces Boga u sebi i prepoznati sve njegove vrline,i shvati jedina borba izmedju dobra i zla je ona borba koju covek vodi sam sa sobom Smile
Sirkane brate ti imas slicno misljene kao ja donekle! Super  Smile
Ja se slazem da se ne moze uzdati u Bibliju, prvo i prvo zbog svih prepravki i drugo zato sto je bila u rukama Popova koji su mogli za 700-800 godina da prerade ne jednu vec 50 knjiga. Pa sad...
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26

Аха,предпоставио сам тако нешто.Значи,клинац! Smile Смешно,заиста!

predpostavka je majka svih zajeba ...  Smile Smile

mada bih radije bio klinac , nego neko kome je duhovni razvoj prestao u 37.godini zivota ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Хвала,од свег срца,на комплименту! Smile
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Mi se volimo, mi se volimo  Smile
Ja koji sam bio vernik nisam razumeo Bibliju i njena moralna nacela, isto tako kao i Bog koji je bio "nepristrasan" i za jedne jedno a za druge drugo.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Bosch ima centrifugu
@bulajka

Pazi ovako pobratime - oko zezanja sa svetinjama. Meni licno je jedina svetinja na ovom svetu ljudski osmeh - on ima jedinu specijalnu funkciju na ovom svetu. E sad ako tebi neke stvari nisu smesne a nama jesu - jebiga moracemo ili da menjamo sale ili da poradimo na tvom smislu za humor. Niko se ovde ne vredja mi se samo ludo zabavljamo - jedino nekako primecujem da ti suvise ozbiljno posmatras ove nase diskusije, pokusavas da nesto sopznas ili shvatis iz njih. Batali to - rdjava ti rabota - ni mi ne znamo o cemu pricamo pa kako bi ti mogao da provalis onda o cemu se ovde radi. Jedino sto primecujem je tvoja zelja da siris Istinu  - koja je nekako ekskluzivno isprvana i jedina moguca. E sad ovako - pitanje koje sam sebi treba da postavis je zasto - da li mozda nisi siguran u to sto verujes? Jer da jesi siguran zasto bi imao potrebu bilo kome sta da objasnjavas? Zar nije tako? A ne ti ces sad da kazes kako ti je obaveza da spasavas svoju posrnulu bracu, da im pokazes pravi put, da ih ozbavis iz greha. E sad proanaliziraj samnom tu tvoju predstavu - apriori ti sebe stavljas iznad svih ostalih - govoris im (ili precutno smatras) da njihova istina nije istina nego laz, da si ti superiorniji od njih. Da znas tajne zivota i smrti - vremena i prostora, i da ces im to reci samo ako prihvate tvoju istinu. Vidis ti u to sve veruje jer duboko u samom sebi osecas ptazninu koju pokusavas da popunis sa svojom verom. To je ujedno i razlog zasto si izabrao da se bavis religijom. Pripadnost tako mocnoj organozaciji kao sto je SPC je i tebi licno dala moc, umesto da se osecas usamljeno. uplaseno i prazno kao svi mi ostali smrtnici - ti si ushicen istinom kojom te je nakljukala crkva. Osecas se specijalno jer bez tog osecaja bi se osecao isto kao i mi - izgubljen . Nisi imao hrabrosti da pogledas sebe i u sebe i da sam nadjes odgovore na sva pitanja koja su ti se vrtela u glavi pa si poseguo za crkvom koja ti je nekako magicno odgovorila na sva pitanja. E pa vidis ako se dobro zapitas i pogledas te odgovore koje si dobio u svetim tajnama SPCa - videces da onoliko koliko odgovaraju i popunjavaju prazninu toliko i otvaraju novu prazninu. A jel znas zasto je to tako - zato sto si sebe postavio na prestol, taj prestol je napravljen od straha i patnje. A zasto je to tako - jer smo SVI od Boga dosli i njemu se vracamo - on je alfa i omega. Van te istine sve je izmisljotina koja tvoj um drzi zarobljenim ali ti taj zatvor prija jer ti daje osecaj superiornosti. Svako ucenje koje se bori PROTIV nekog drugog ucenja je balon sapunice. Ako je sve od Boga nastalo kako nesto moze da bude pogresno a nesto tacno. TAcno i progesno - sveto i profano si definicije koje nas um daje stvarima i dogadjajima. Te stvari i dogadjaji nemaju nista niti zavise od nasih etiketa koje im prilepljujemo. Nema svetog ni profanog kao sto nema greha ni kazne - sve je deo Boga jer sve iz njega nastaje a korz nas se materijalizuje.

Hrist te je ucio da prihvatas svakoga i da volis svakoga kao sebe samog, da okreces drugi obraz, i da ne osudjujes svoju bracu i sestre. Gde si ostavio te reci njegove. Jer su one manje vazne od praznih kanona crkve kojoj pripadas.

Za kraj - pogledaj potpis od Lightsofta o procitaj deo gde je citirao jedan od mojih postova - sve tamo pise.

UZivaj - smej se i nemoj da zaboravis da zivot nikada nije toliko ozbiljan kao sto se cini na prvi pogled.
« Poslednja izmena: 01. Apr 2008, 12:15:56 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Иза смеха може и демон стајати.
Не желим "лудо да се забављам" причом о Богу,поготову ако,по твом искреном признању "не знате о чему причате".То и више него говори о неким стварима!
У једном посту сам објасни да не ширим "своју истину" али ти хоћеш и желиш да то видиш тако,јер ти то одговара.
Човек који верује Богу а не себи, труди се да не буде "супериорнији" од других,напротив,спознао је да то није.Желиш да то представиш тако а разлоге за тако нешто знаш само ти.Хришћани знају да нису бољи од других,што се не би никако рекло за оне који сматрају да су "мали богови" и да су "по природи богови".Само из таквог става се раћа најгоре могуће самољубље и гледање "свега супротног" са "недодирљиве духовне висине" како каквог "трона" резервисаног само за такве.
Да,осећам празнину без Бога.Надам се да ћеш и ти то схватити,схватити да је свако празан без Бога.
Човек без Бога живи у илузији да је испуњен и да његов живот има смисла.Његов "амбис" од празнине ће бити све већи и већи ако не пронаће Бога.
Превише философираш(мислиш да философираш а далеко си од тога,веруј ми) а ништа умно не кажеш(твоје речи-"ni mi ne znamo o cemu pricamo").Све је "исто" а уједно је и све "релативно" за тебе.Ти видиш "себе"(човека)као центар свега,твој "ум" даје реалност свему и ван њега "нема ништа".Истинитост или неистинитост зависи од "твог ума" и он је "последњи и једини критеријум".То што ја верујем да је живот Христоцентричан(а тако се једино човек и потврћује,писао сам о томе)а не примарно Антропоцентричан изазива твоју одбојност и лепљење неке "етикете" која би се пре некоме другом могла приписати.Никог нисам  никад врећао,али сте се самозадовољно,као да сте једва чекали, ухватили једне синтагме коју сам изрекао али и објаснио више пута да ништа злонамерно нема у њој,мећутим вас то не интересује.Ви сте ми приписали ту и ту етикету и готово! Колико пута сте је само цитирали и поред мог објашњења...то се зове злонамерност!
Љубити ближњег не значи "аминовати" свему што "ти" кажеш.Љубити ближњег није "чешање по ушима" и увек рећи "да" твом или тућем мишљењу.Ви први у ствари суштински одбацујете сваког ко не мисли другачије јер не трпите "никог и ништа" што има призвук хришћанског.Пријатељство и љубав није рећи "сви смо браћо у праву,све је исто и све је дозвољено,све је истина и ништа није истина!".Врећате бесомучно све што је неком светиња али итекако скачете кад вам неко каже нешто супротно,позивајући се на неку наводно "моју нетолеранцију","ускогрудост","мањак љубави према ближњем"и остале несувислости,чак,слободно могу рећи злонамерности, и притом још кажете да је "мој его" повређен...далеко од истине! Ја знам Ко ме је како и чему учио,али да ли ти то можеш рећи за себе на основу свих ових и оваквих карактеризација другог?

Ја више нећу долазити на овај deo форумa,напустићу вас,на ваше ,предпостављам неизмерно задовољство.Па сад слободно водите разговоре типа "ни сами не знамо шта причамо".Збогом и све вам најбоље,од Господа желим иако ви,наравно нећете,поверовати у то!
« Poslednja izmena: 01. Apr 2008, 19:51:12 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Bosch ima centrifugu
Samo cu jedno da ti odgovorim - tebe ovde niko nije "karakteriaso" - to ti sam radis pishuci svoje postove. A za dolazak ili odlazak - odvolje ti - niti te je ko zvao niti te ko tera. Slobodan zemlja - slobodna volja.

As to ti ustvari ne bi odgovorio na sve (moze ovaj kabal da ceka) :

- Demon iza smeha - tesko prijatelju - demoni postoje samo u tvojim iluzijama koje sam stvaras - a smeh je simbol ljudske srece 0 u smehu se svaki demon topi jer nikada nije ni postojao

- O praznini i Bogu - ja vidim i da covek nikada nije bez Boga. Ipak on oseca prazninu jer tako sam bira. Tacbije bira da zaboravi da nikada nije bez Boga da bi ponovo iskusio i setio se da nikada nije bez Boga. Funkcija praznine jeste bas u tome - ponovnom secanju odakle dolazimo i gde se nalazimo.

- antropocentricnost i hristocentricnost za mene imaju isto znacenje zato sto ne vidim razliku izmedju bilo kog coveka i Hrista. I da lepo si shvatio - nista nije istina i sve je istina i da sve je relativno kao sto je sve sto postoji apsolutno. Na tebi je da razumes ili ne razumes ovu istinu ali njeno postojanje ne zavisi od tvog shvatanja. Nijedna dodatna rec ne moze bolje objasniti ovu istinu - jer svako mora do nje da dodje svojim putem.

- Ljubiti bliznjeg svog nije aminovanje svega sto on kaze ali jeste prihvatanje toga bliznjeg svog bez obzira kakav je njegov stav - bez obzira koliko se on ne slaze sa tvojim

Ljubiti oznacava glagol izveden od imenice ljubav. Ljubav u mojoj definiciji ima sledece karakteristike: nikada ne ogranicava, nikada ne uslovljava i nikada ne sputava. Sve sto ne ispunjava ova tri kriterijuma nije ljubav nego posesivnost. Ljubav nikada ne zeli da menja i podvrgava "pravilima" - posesivnost nasuprot tome zarobljava jer uslovljava ljubav "pravilima" . Bog je izvor ljubavi i sama ljubav. To je jedini Bog koga ja poznajem - u njemu si i ti i ja i svi mi. To je jedina realnost koja postoji - jer jedino sto postoji moze da bude realno. Bog nije ni hriscanski ni muslimanski ni hindu - te etikete su ljudske i nemaju nikakve veze sa apsolutom. Kako onda mislis da tebe neko ovde kinji ili nipodastava samo zato sto ti sebe definises kao hriscanina. Ljubav je ona koja sve ukljucuje i koja govori bas to u sta ti ne verujes - da jesmo svi upravu i da jeste sve u redu. Svi smo upravu jednostavno zato sto pravo i krivo nisu deo Bozije realnosti. 

Tebe neko odbacuje - NE - kako moze da te odbacujem ako znam da smo i ja i ti i svi mi deo nerazdvojive realnosti i Bozije egistencije. E sad to sto ti je ego povredjen - to je manje vise nebitno - cak sta vise i korisno - sto je vise povredjen to ces ga se pre osloboditi.

I opet da ti ponovim - nasmej se - i ne shvataj zivot suvise ozbiljno - niti se imas potrebe da se pretvaras da znas o cemu govoris -
« Poslednja izmena: 01. Apr 2008, 14:09:20 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 14:32:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.