Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biznis lekcija: Pogled iz kutije iliti zasto ne vredite koliko mislite.  (Pročitano 30859 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.7
Browser
Safari 534.48.3
mob
I-mate 30 Pro
Ja sam od 16 godina radio u drzavi srbiji....isao u srednju skolu i radio paralelno...zato i ne radim vise u drzavi srbiji....ako covek u 21 veku ima ambiciju da  radi u drzavnoj instituciji...i nije mu jasno da to nije normalno...onda mi ne pricamo o istom svetu....i ne zivimo u istom svetu... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.52
Gambino,

da, lupam gluposti....

da, nigde nikad nisam radila...

da, nisam u svom radu morala da "saradjujem" sa drzavnim institucijama...

da, nemam drugarice u zaposlene u drzavnoj administraciji... (ovo posto je tvoj info tvoja "drugarica")

da, nisam imala prilike da ispomazem u toj istoj drzavnoj administraciji...

da, nisam videla obe strane novcica....

i da, ja zaista nemam pojma o cemu pricam...

Inace, si ti zaista ikad video svoj platni listic... I zaista procitao sta na njemu pise... Sad me zaista mrzi da guglam... ali zakonom je regulisano da ti to moras da imas... i da na njemu moraju da postoje odredjene stavke... Ja kao neko ko je radio obracun plate i imao nad sobom nekog ko je iz straha od inspekcije hteo da sve ima po slovu zakona to znam... I nema potrebe da pricas da lupam gluposti... Onaj ko moze da ispadne smesan ovde si ti... Kada bi neko ko se zaista razume u svoj posao dosao ovde i video sta si ti napisao bi imao ovu reakciju  Smile
« Poslednja izmena: 09. Jan 2012, 22:13:43 od krouli »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Apple 15
Inace, jedan od komentara sa bloga, a koji mi se dopao...

Citat
Da, imam nešto da kažem. Da potpuno razumem Ceru i onaj hejt koji je izrekao, a koj ise tiče komentara ovde i stanju svesti u Srbiji.
No, da krenem redom i, kako dolikuje, od sebe.
Nedavno sam počela da držim predavanja na jugu Srbije mladima o tome na koji način mogu da iskoriste to svoje svakodnevno jahanje po FB-u na pravi način, za povezivanje, za usavršavanje i – naravno, najbitnije – kako da zarade nešto od toga.
Uvek počnem predavanje sa: Ovaj sistem je truo. Ovaj sistem je za sve kriv. Pobedite ga.

Odakle mi pravo da im ja “solim pamet”? Zato što sam i sama prošla kroz to. Ivane, nadam se da mi nećeš zameriti na ovoj ispovesti, ali u komentarima koje sam pročitala vidim delom i sebe od pre par godina. Elem.

Za one koji me ne poznaju, idemo redom:
Sistem je kriv. Zato što te tera da sediš i čekaš. Kako? EVo kako, na ličnom primeru, bez ulepšavanja, bez preterivanja.
Dete sam iz radničke porodice, sa ocem koji je po životnom opredeljenju bio slikar, a kojem je sistem nametnuo mašin-bravar opredeljenje, jer sistem nije verovao da gluvi ljudi mogu biti i nešto drugo, do obična radnička klasa.
Tokom celog odrastanja su mi roditelji, babe, dede, tetke, stričevi, ujaci… govorili: samo ti uči, imaj dobre ocene, završi fakultet i biće posla i biće para.
I tako sam ja zaista bila odličan đak (ovo je Internet, tu su mi i drugari iz osnovne škole, sve se lako da proveriti  . I tako sam upisala najjače odeljenje u Novom Sadu te godine (posle medicinskog tehničara, ali to nije dolazilo u obzir), turistički tehničar, gde se na 32 mesta prijavilo preko 600 đaka. I tako sam bila jak vrlodobraš, na kraju i odlikaš. I tako sam upisala Višu turističku u Bg-u, na budžet Republike Srbije (tada još Jugoslavije).
I tako su mi i dalje govorili: samo ti uči i završi i biće posla. I to sam i uradila.

Diplomirala 02. februara, prvi radni dan 13. februar.
Tu su mi se slomila sva kola. O, zaboga, ja sa višom školom i šestim stepenom i tri strana jezika koja govorim – ja radim kao prodavac satova! AVAJ!
Jer me je sistem učio da sam ja sad neko vrhovno biće sa šestim stepenom stručne spreme i da meni treba kancelarija, mesto direktora (ne generalnog, nego nekog sektora, ali ipak direktora!) i plata od 1000€.
Platu sam imala odličnu, na to ne mogu da se požalim. Ali sam se žalila na to šta radim. Prve dve nedelje sam plačući išla kući. Najozbiljnije.
A radila u jednoj od “najfensi” radnja u Ns-u. Sa beneficijama koje ne možete da pojmite, a u smislu: 15% popusta na kompletnu robu (popusti se sabiraju  ), plus sve na rate do zauvek, plus, recimo, za Osmi mart oko 1/3 plate za utrošak u radnji na šta god poželimo.
ALI MENI NIJE DOSTA, JA NEĆU DA BUDEM OBIČAN PRODAVAC, JA IMAM VIŠU ŠKOLU!
Inatna kakva jesam, pročitala sam i naučila sve što sam mogla o satovima koje smo prodavali, o Svarowski nakitu, tražila premeštaj u Bg, dobila, postala “Store manager”, došla do pozicije od koje nema iznad i promenila posao. Jer, zaboga, ja imam višu školu.
I tako sam promenila posao. I još jedan posao.
I postala prvi put “Internet preduzetnik”, ortački pokrenula Internet radio, u prvo vreme radeći dva posla, dok sam mogla i dok radio nije trpeo, kad je počeo da trpi, tad sam dala otkaz i preselila se u studio. Radila od 9 ujutro (mora neko i prvu smenu da vodi), do 5 ujutro – da, naredno jutro. Nisam imala ni dan, ni noć, samo kiriju od 250€+dažbine za stan u kojem sam provodila 4h, plus sve moguće i nemoguće troškove jednog radija. I uspeli smo i dogurali taj radio na listu najslušanijih na Internetu, i u toku tih par meseci ludačkog rada sam naučila koliko me sve škole pre toga nisu naučile zajedno. I upisala fakultet, III godinu.
I pošto sam psihički počela da pucam, pošto nisam imala ni P od privatnog života (a radio sam vodila sa tadašnjim dečkom), pošto nisam mogla da guram 20h posla i fakultet, napustila sam posao, i posvetila se faksu.
Završila fakultet. I eto me na birou, odnosno Nacionalnoj službi za zapošljavanje.
Jedan mesec. Dva meseca. Šest meseci. Hiljade poslatih prijava na sve moguće i nemoguće oglase. Pokušaj potezanja privatnih veza.
I otrežnjenje.
Imam 27 godina, dve diplome, tri godine radnog iskustva i devet meseci staža na birou.
U Novom Sadu. Ne u nekoj jebenoj zabiti na nekom jebenom proplanku, nego u jebenom Novom Sadu.
I onda sam prelomila. I naterala sebe da se pokrenem. Naterala mamu da napusti posao (iako je u penziji, radila je kod privatnika – jer sam ja i dalje bila onaj razmaženi idiot kojem je sistem rekao da samo uči, i sve će mu se pokloniti i prikloniti) i da počne da radi za mene.
Da šije torbe i papuče koje ću ja prodavati preko Fb-a.

Da, tačno. Svo ono obrazovanje, svo ono ulaganje i trud – da bih krojila papuče. I kecelje za BlogOpen
Tada sam naučila šta znači “biti deo zajednice”, jer me je @mooshema angažovala za te kecelje samo zato što sam bila aktivna na twitteru i “upala joj u oko”.
Zahvaljujući tim istim keceljama, počela sam da se družim sa svim ovim divnim, dragim i sposobnim ljudima. Zahvaljujući tim keceljama sam “prokomunicirala” sa svima odavde.
Zahvaljujući tome mi je na jednom #tweetupNS niko drugo do @torbica podelio par najboljih saveta koje sam ikada u životu dobila. I samo tako što sam ih primenila, nakon nešto manje od 30 dana dobila sam, u par dana razmaka, dve ponude za posao.
Jednu prihvatila, oprobala se, shvatila da “tuđa” kancelarija ne može biti moj izbor, jer mi guzica nikad nije mirna i jer želim mogućnost da danas radim u svojoj sobi u NS-u, sutra u LE, prekosutra u Oslu.
I eto me sad, sa 4 meseca zvaničnog preduzetničkog staža. Novorođenče. Ali najzad zadovoljna svojim poslom i svojim satusom.
Sve što sam učila i naučila vodeći Krojački atelje Šnajderaj, mogu da primenim (i primenjujem) na bilo koju drugu zajednicu.
I sve što sam naučila, i učim i dalje, dugujem ovim ljudima ovde.
Prepisujem. Krojim prema svojim verovanjima, potrebama, ubeđenjima. Kritikujem. Ispravljam.

I znam da se može drugačije. I da se može protiv sistema.
Jer sistem je u tvojoj glavi. Samo ti formiraš svoj sistem.

Ako zaista vrediš, ako zaista radiš na sebi i ako se zaista trudiš, ne možeš da ne uspeš.
Ali ne može škola, fakultet, dete, pa u 30 godina ni dana radnog iskustva, pa – gde si bio: nigde; šta si radio – ništa.
Ali ne može: evo ja imam diplomu, dajte mi posao. Pa dokaži da ga zaslužuješ!
I ne može: on me malo plaća, ja sam prinuđen da radim za te pare, dok me izrabljuje. Onda batališ taj posao, uzmeš makaze u ruke i krojiš papuče. Ili valjak i moluješ. I uvek dođemo do onoga: ko hoće, nađe način. Ko neće – nađe izgovor.
Ove rečenice se pogotovo setim svaki put kada u Leskovcu prođem pored tzv. Kopi centra. Udruženje paraplegičara Leskovca zapošljava svoje članove u kopirnici (štampanje, kopiranje, prekucavanje itd.).

I? Koji je onda izgovor?
Devojka se zove Sandra Kravitz
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Четврто, апсолутно је нетачно да се по партијској линији долази до посла, па мене би требало да пошаљу на Голи Оток, а не да ми дају посао у државној фирми.

Znaci radikali su te zaposlili, tesko ti je na poslu, smara te da citas te papirice sto ti non-stop turaju, a sad neces sam da platis hrvatima letovanje nego oces da te admisnistracija posalje tamo, sa dnevnicom i putnim troskovima, da se suncas - onda ces verovatno da se zalis kako su ti hrvati odvalili retrovizor sa nove honde, a ispasce da si kakio na plazi i sam odvalio retrovizor da naplatis kasko.. komsija ce da nalepi retrovizor  Smile
« Poslednja izmena: 09. Jan 2012, 22:37:22 od mosko »
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.7
Browser
Safari 534.48.3
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Qtek 小米
Citat
Inace, si ti zaista ikad video svoj platni listic... I zaista procitao sta na njemu pise... Sad me zaista mrzi da guglam... ali zakonom je regulisano da ti to moras da imas...

krouli, шта мора ?
Закон донесе држава па га она прва не поштује. Рецимо закон о службеној употреби писма и обавези вас ''приватника'' као и физичких лица да у службеној употреби, дакле комуникацији са државним органима морате да се обраћате на српском језику и ћирилици, бар на територији Београда.
Има кретена који дописе пишу на алфабету, као да су на интернету.

Znaci, ona je volontirala... bila... pripravnik.

Blago njoj, u nekim drugim strukama gde se zahteva da imas drzavni ispit, moras da dirincis po 2 godine i da dobijes - cvonjak.  
Ma не  Smile , ти мислиш на приправнике са високом стручном спремом, ја ти причам о радницима са ССС. Ма какав бре државни испит, па то се полаже тек кад те приме, односно кад добијеш уговор на одређено време.

Citat
Znaci radikali su te zaposlili, tesko ti je na poslu, smara te da citas te papirice sto ti non-stop turaju, a sad neces sam da platis hrvatima letovanje nego oces da te admisnistracija posalje tamo, sa dnevnicom i putnim troskovima, da se suncas - onda ces verovatno da se zalis kako su ti hrvati odvalili retrovizor sa nove honde, a ispasce da si kakio na plazi i sam odvalio retrovizor da naplatis kasko.. komsija ce da nalepi retrovizor
Ма не, Кошуница и жути су ме ''запослили''  Smile  Smile, заје%али се што је родбинска веза јача од партијске.
 Smile
А ово остало ће бити као што си рекао, само си заборавио друга Калашњикова.  Smile

inicio
дај неки нормалан коментар уместо  Smile ... свако може да оствари неку каријеру било где и у било којим условима, ако је способан и ако има воље за то.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Citat
radnici u drzavnoj upravi su preplaceni.

Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
ajde bre mrgec, jel stvarno hoces da se oplodis sa gambinom... stvarno ga pretera............

obojca

« Poslednja izmena: 10. Jan 2012, 00:35:34 od mosko »
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
HTC One
Ma kome ja objasnjavam...  Smile
« Poslednja izmena: 10. Jan 2012, 02:38:14 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
Obozavam ove raspade sto se zajebavaju do tridesete pa onda zavrsavaju megatrendove i razne druge trendove po principu platim i prodjem ispit, iscudjavaju se sto niko nece da ih zaposli jer nista jebeno ne znaju da rade jer su jelte raspadi bez ikakve konkretne vrednosti koja bi se mogla usmeriti u nesto konkretno, jer su zavrsavale "vise turisticke" (ko uopste to studira .. uvek sam se pitala  Smile ) i sanjali da ce da dobiju na lottou  Smile nisu pojma imali sta hoce da rade sa svojim zivotom do njegove trecine ..

i onda kao uleti im neka kombinacija, neko ih progura, neko im namesti konkurs ili razgovor ili posao.. i onda krece JA PA JA, pa ja sam to sa svojih 10 prstiju, pa ja sam od pocetka znala da samo treba verovati, pa ja sam sve ulozila, pa ja sam sad preduzetnik  Smile

najvise volim krilatice "sistem je u tvojoj glavi", "moze se protiv sistema", "ideja nema alternativu", "veruj u sebe", "svetlost na kraju tunela"  Smile

Kako je meni sve to .. sviranje.. a pogotovo sto riba zvuci ko da je kreirala najnoviju generaciju svemirske stanice sa odrzivim gorivom Smile  alo homosapiensu.. prodajes papuce na internetu .. daj se kontrolirati..  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.