Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Apr 2024, 04:39:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bizarno ~ leti, leti. Patuljak!  (Pročitano 931 puta)
20. Avg 2006, 00:53:08
Veteran foruma
Superstar foruma


Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Posetioci noćnih klubova u Francuskoj mogli su donedavno legalno i za pare da bacaju uvis ili udalj ljude niskog rasta

Zamislite situaciju u kojoj čamite u baru s par luzera, pijete pivo ili votku i buljite u prazno, jer vam nije ni do čega. Odjednom se pojavljuje čovek visok tek metar i nešto, s kacigom na glavi, daje vam vizitkartu i kaže, onako šmekerski, u pola glasa: "Za 10 evra ti i tvoji ortaci možete da me bacate okolo po disko klubu."

E sad, na poslu si ceo dan, šef te gnjavi, žena ti zvoca, nemaš para za neki giga provod, pa kako onda ne bi malo bacao patuljka po klubu? Momak to izričito nudi, radi za lovu, a ima i kacigu. Pa ko ga ne bi zavrljačio uvis, ili udalj?!

Tako nekako je rezonovao i patuljak Manuel Vakenhem, koji je svojevoljno pružao ljudima jedno od najoriginalnijih ispucavanja frustracija u istoriji, zarađujući časno svoj hleb sve dok francuski sudovi, a i UN, nisu smislili da je njegov način zarađivanja degradirajući za patuljke. To što je on lično degradiran i ponižen jer je šutnut sa spiska zaposlenih, nikog ne zanima. Francuzi će pre da jedu žabe nego da gledaju leteće patuljke, kaže Manuel.

Gospodin Skajmen, kako inače zovu Vakenhema, 114 cm visokog "disko-kaskadera", bavio se letenjem, i to do plafona noćnih klubova Francuske, na radost turista i lokalnih veseljaka. Međutim, francuski sudovi došli su do zaključka da bacanje patuljka nije dostojanstveno, pa je Manuel ostao bez posla, jer mu je nizom presuda zabranjeno da radi kao - patuljak za bacanje. Pokrenuo je spor protiv francuskih vlasti, tvrdeći da mu je uskraćeno jedno od temeljnih građanskih prava - pravo na rad.

Drama letećeg patuljka počela je odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova, a zatim i niza francuskih sudova, koji su mu redom zabranjivali da radi u jednoj diskoteci, gde je bio zaposlen kao "osoba za bacanje". Pivom, vinom i drugim pićima razgaljeni posetioci mogli su, ali uz odgovarajuću novčanu naknadu i brojne opklade, da ga do mile volje lansiraju uvis ili udalj.

S majušnom zaštitnom kacigom na glavi i u majici Supermena, patuljak je uveseljavao turiste i lokalne pijance i zarađivao kaskaderski hleb na legalan način, sve dok kancelarija UN za ljudska prava nije na to stavila tačku, odbacivši sve njegove žalbe s obrazloženjem da sudske zabrane bacanja patuljka nisu izrečene s namerom da ograniče građanska prava.

U SAD u ilegali

Bizarna igra bacanja patuljaka u vazduh i udalj zakonom je zabranjena u SAD od 1989. godine, ali nije i iskorenjena. Patuljak Dejv Flad, visok 96 centimetara, srčano se bori da se ova bizarna zanimacija ponovo uvede u američke barove.
- Svestan sam da je ovaj sport prilično riskantan, budući da može da dođe do lomova kostiju, neuroloških smetnji, pa čak i trajnog invaliditeta, ali mislim da se ovom igrom može zaraditi dosta novca - izjavio je Dejv Flad na sudu u Floridi.


Izvor: Kurir / (AG.)
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1533
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Nokia 6630
look...it's a flying midget
IP sačuvana
social share
* ][_,{[]}][_, * ][_,{[]}][_,* ][_,{[]}][_, * ][_,{[]}][_, * ][_,{[]}][_, * ][_,{[]}][_, *
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Apr 2024, 04:39:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.