Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dve strane medalje ... "ljudi" i psi  (Pročitano 1089 puta)
29. Jan 2015, 09:08:25
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Sony xperia
MONSTRUMI JOŠ NA SLOBODI Štene iz Kragujevca koje su polivali kiselinom u teškom stanju

Štene šarplaninca koje je maltretirano i poliveno korozivnim sredstvom u centru Kragujevca sada je u stabilnom stanju. Život mu je spasila Ivanka S. koja ga je pronašla šetajući svoja dva psa i odvela kod veterinara, a zatim i kontaktirala Udruženje za zaštitu životinja „Crvena šapa“.

Štene jede iz ruke

„Poznavala sam štene od ranije jer se često igralo sa mojim psima. Primetila sam da ga nekoliko dana nema, a onda sam ga ugledala u neprepoznatljivom stanju“, počinje priču Ivanka.

„Bilo je ošišano, žuto iako mu je dlaka ranije bila tamne boje, imalo je povrede na glavi i osećalo se na rakiju“, kaže ona. Prestravljena žena ga je odmah odvela kod veterinara i do trajnog udomljenja će brinuti o njemu.

Kada je Ivanka na poslu, nesrećnog mališana čuva komšinica Mira.

Na prvom veterinarskom pregledu uočeni su brojni hematomi na telu i glavi nesrećnog šteneta. Vidno istraumiranom psu rane su očišćene i stavljeno je na adekvatnu terapiju. Kasnije su počele da se otvaraju i nove rane, kao i nekroza na ušnoj školjci zbog čega mu je otpao deo uha. Usled lizanja rana pas je oštetio jezik i sluznicu usta. U najtežem stanju su mu šape gde ima potpunu nekrozu svih jastučića. Šape toliko krvare da Ivanka i po pet puta dnevno menja podlogu na kojoj pas leži. Rane su bolne, pa pas bez lekova ne može da spava. Ivanka ga hrani iz ruke.

Štene je dobilo ime Beba

Oporavak šteneta kome je Ivanka dala ime Beba biće dug i skup. Terapija košta oko 1500 dinara dnevno, a prognoze veterinara su da će se pas lečiti oko mesec ipo do dva.

Ivanka je shvatila da neće moći sama da brine o štenetu, pa se obratila Udruženju „Crvena šapa“. Kada je juče ova priča dospela u medije, pokrenule su se i Srbija i dijaspora.

„Na sreću, odmah su odreagovali humani ljudi. Udruženje će se postarati da obezbedi sredstva za Bebino lečenje, negu i kvalitetnu ishranu. Posle svih trauma kroz koje prolazi, naš zadarak će biti da mu pronađemo dom“, kaže potpredsednica Udruženja Radmila Filipović i dodaje da će udruženje nastupiti u skladu sa pravnim propisima.

Novčana sredstva za Bebino lečenje mogu se uplatiti na račun Udruženja "Crvena Šapa".
    Primalac: Udruženje za zaštitu životinja Šumasijskog regiona "Crvena šapa",  Milovana Gušića 2, Kragujevac
    Svrha uplate: Donacija za lečenje povređenog šteneta
    Žiro račun: 160-419759-53 i devizni: 00-540-0001052.1 kod Banca Intesa

Preuzeto sa ...
« Poslednja izmena: 29. Jan 2015, 09:11:18 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
Sony xperia
Dečaka ujeo pas lutalica dok se vraćao iz vrtića

Četvorogodišnjeg L.S. iz Niša ujeo je pas lutalica dok se sa majkom vraćao iz vrtića. Incident se desio 27.januara nedaleko od Vojničkog groblja, u naselju Trošarina.

- Išao je ispred mene sa drugaricom, dok sam ja sa majkom devojčice išla iza njega. Potrčao je ka obližnjem igralištu kada se iza njega pojavio jedan pas lutalica i počeo da ga prati. Viknula sam mu da dođe odmah kod mene ali se sve odigralo u sekundi. Pas ga je odjednom ujeo za butinu! On je počeo da vrišti i plače, nisam mogla da ga smirim. Srećom nisu pritrčali i ostali psi koji su se nalazili u blizini, inače ne znam šta bi bilo - priča majka dečaka Biljana Stanković koja je i sama još u školu.

Dečaka je pas ujeo za butinu

- Kada je čuo da ga je ujeo pas, on je počeo još više da plače a i ja sa njim. Videvši psa da se opet vraća ušle smo u zgradu da sačekamo komšinicu da donese ključeve od kola - dodaje Biljana.

Iz Hitne pomoći su ih uputili u Dom zdravlja radi provere da li je potrebno da dečak primi zaštitnu vakcinu, ali je konstatovano da nema potrebe jer je već vaklcinisan protiv tetanusa i nema opasnosti od infekcije.

Biljana kaže da će tužiti grad zbog traume koju su preživeli.

Ovo je treći napad pasa lutalica za manje od dva meseca u Nišu.

Učenicu T.B. (17) iz Niša, izujedao je čopor pasa 4.decembra dok je na putu ka školi prolazila kroz niško Staro groblje. Odbornicu Skupštine grada dr Sonju Stanojević 9.januara izujedao čopor od osam pasa lutalica kod stadiona” Sloge” na Bubnju.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.2.5
mob
Apple 15
I jedno i drugo su posledica istog mentaliteta...

Ili mucis psa ili ga pustis na ulicu da se pari kako stigne...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
nista bolji nisu ni ovi sto izbacuju na ulicu  svoje ljubimce ..od ovih psihopata u najavi...sto su mucili to jadno kuce... Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Ниси газда ако немаш шарпланинца. Проблем је што не знаш колико могу да поједу, онда ил га одведеш старамајци на село да лови мачке за живот, ил му даш мишомор.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.109 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.