Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Бити жена је привилегија  (Pročitano 970 puta)
16. Nov 2007, 11:01:39
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
  Женска сексуалност је ментална, а код мушкараца је то више физичка потреба. Представницима „јачег пола” притисак највише скаче кад се суочавају са техничким кваровима, посебно са дефектима на аутомобилу, док се жене нервирају кад њихови партнери не примете нову фризуру, тврди Нора Винсент која је 18 месеци живела прерушена као мушкарац

Многи научници сматрају да жене више уживају у љубави од мушкараца
(Фото AMICA)

Американка Нора Винсент пуних 18 месеци живела је прерушена као мушкарац. Годину и по дана облачила се, живела и понашала као они, па је чак носила и вештачку брадицу не би ли лакше успела да се потпуно поистовети са јачим полом.
О свом необичном искуству и разликама између два пола, она каже:
„Прве разлике које сам приметила биле су између мушке и женске сексуалности. Женска сексуалност је ментална, а код мушкараца је то више физичка потреба. Мушкарци не показују слабост, ни то колико су привржени, нарочито у међусобним контактима. Исувише често све њихове емоције исказују се кроз бес. Њихови проблеми се разликују од женских, али им није лакше. Потребно им је саосећање и љубав жене. Оба пола имају највећу потребу за заједништвом.”

Данас је, сматра Нора Винсент, дефиниција оног што је прихватљиво као „женско” понашање много шира од онога што се прихвата као „мушко”. Због тога они који истражују разлике међу половима сматрају да друштво поставља велике захтеве пред мушкарце. Према њима, жене имају много више слободе.

Зашто бесне мушкарци

„Не верујем да су мушкарци досад размишљали на овај начин, али вреди послушати искуство жене која је у мушкој кожи провела тако много времена и која је на крају закључила да је данас, у овом свету, привилегија бити жена. Но, нека то мушкарцима не буде оправдање за испољавање беса као најчешће емоције”, упозорила је Нора Винсент. И док је жена у стању да сатима спокојно шетка од једног до другог излога, стрпљиво испробавајући и бирајући, њен пратилац у себи кипти од беса и нестрпљења.

Исто као и кад чека своју даму да се нашминка. Док се мушкарац нервира и сваки час гледа на сат, она потпуно опуштено и без најмањег знака нервозе поправља шминку по ко зна који пут.

На Универзитету Колумбија рађено је истраживање о томе шта љути мушкарца, а шта жену. Показало се да се представници „јачег пола” дупло више нервирају од дама. Притисак им највише скаче кад се суочавају са техничким кваровима, посебно са дефектима на аутомобилу. Пословни неуспеси такође загорчавају живот мушкараца. За разлику од њих, жене се највише обазиру на критике својих мужева или младића, затим кад они превиде њихову нову фризуру или неки одевни предмет, а посебно кад се окрену за другом женом на улици.

Истраживачи тврде да се све ово дешава због хормона. Тим научника са Кембриџа покушава да докаже да јачи пол поседује већу природну склоност стресу, јер њихов организам лучи више кортизола, хормона стреса, од женског.

Тумачење пророка

Др Дино Ђусани, први човек истраживачког тима, каже: „Већ дуго смо свесни тога да мушкарци и жене испољавају различите реакције на стресне ситуације. Донедавно је преовлађивало уверење да су у питању само друштвени чиниоци, али смо успели да покажемо да су разлике у понашању међу половима у великој мери предодређене и пре рођења”.

Полови се разликују и када је у питању способност да се идентификују и контролишу осећања.

„Жене брже и боље препознају различите емоције, а, супротно увреженом схватању, оне их и контролишу боље од мушкараца”, тврди доктор Рубен Гар, неуролог с Универзитета Пенсилванија. Др Гар је истакао да је то тако јер су жене у ранијим временима, због подређене улоге у друштву, биле присиљене да развијају друкчије способности од мушкараца.

Славни тебански пророк Тиресија најпознатије је митско биће које је рођено као мушкарац, а седам година је живео и као жена. Како је једини окусио сласти љубави и једних и других, Зевс и Хера су га позвали да реши спор који је настао међу њима. Наиме, бог је тврдио да жене више уживају у љубави од мушкараца, док је Хера заговарала супротно становиште. Кад је Тиресија изјавио да у љубавном уживању девет делова припада жени, а само један мушкарцу, Хера се разгневила и ослепела га. Зевс му је, затим, подарио пророчки дар. Покушај да се супротни полови једни другом приближе и боље разумеју неисцрпна је тема у књижевним делима, али најбоље је представио Дастин Хофман на платну. Нора Винсент је засад најдаље стигла – она је и на јави за тренутак оживела антички мит.

Душица Стојановић-Чворић
[објављено: 16.11.2007.]

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
Kakve su žene kao vladari?

Pre pisaca govora, personalnih stilista, specijalnog tima koji vodi računa o svakoj vlasi I svakom pokretu postojalo je nešto što se zvala harizma I volja koje su žene - vođe imale na pretek. Indira Gandi, Golda Meir I Margaret Tačer pokazale su da žene mogu biti jake ili čak jače od muškaraca. Baš kao jači pol, spremne su da platite cenu svog angažovanja.

Jedna od najčešće pominjanih žena vladara od davnina svakako je Kleopatra, koja je upravljala drevnim Egiptom. Bila je veoma vešt političar I znala je kako da prepredenom diplomatijom dobije šta želi, dok je u isto vreme zadovoljavala svoju žudnju kao žena ali I kao vladarka rađanjem dece I naslednika Rimljana Julija Cezara I Marka Antonija. Znala je da je jedan od jsjanih argumenata zadiviti protivnika: prema Pliniju, kladila se sa Antonijem da može da potroši 10 miliona rimskih sestera na večeru, što je bilo veliko bogatstvo. U sred jela, ispustila je vrednu bisernu naušnicu u pehar pun sirćeta, posmatrala dok se nije rastopio, pa popila I dobila opkladu. Ako je I imala problema da pronađe balans između posla I porodice, nije ostalo zapisa o tome.

U potrazi za moći, žene su nemilosrdnije od muškaraca, a obično nisu morale da se zbog toga izvinjavaju. Rusiju je u 18. veku vodila carica Katarina Velika, koja je znatno proširila granice svog carstva, bila darežljivi patron umetnika I uživala u pažnji mnogobrojnih ljubavnika.

Najbolji primer žene vođe svakako je engleska kraljica Elizabeta čija je legenda živa I prepričava se već četiri veka. Rođena u potpuno disfunkcionalnoj porodici, njen otac se ženio šest puta, a naredio ubistva dve supruge, od kojih je jedna bila njena majka čiji je najveći greh bio taj što je rodila ćerku umesto sina. Ljubomorni rođaci pravili su joj spletke, a kao tinejdžerku zaključali su je u kulu. Umesto da je sve proživljeno slomi, Elizabeta je postala jedna od najmoćnijih I najuvaženijih vođa u istoriji. Opisana je kao arhaična figura kraljice-device koja se nikada nije udala. Istoričari I dalje vode polemiku da li je zaista bila netaknuta. Bila je neobična pojava u javnosti, ali I veoma odlučna u vođenju zemlje na svoj način – obnovila je Protestantsku crkvu I obeshrabrila progon Rimokatoličke crkve govoreći svojim savetnicima da “nema želju da otvara prozore u ljudskoj duši”. Smanjila je broj savetnika, dala svima do znanja da je njena poslednja u svim odlukama. Bila je čvrst vladar poput mupkarca, ali je koristila ženske atribute da uveća popularnost kod naroda. U jednom od njenih čuvenih govora, baš pre poraza Armade, kazala je: “Znam da imam telo slabe I nemoćne žene, ali imam srce I volju kralja!”

Екстраваганца
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia N97
Ova poslednja je zapravo bila potpuno mentalno poremecena. Kako i ne bi ?
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

naj...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 42
Zastava sabac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson k510i
Mrzi me da sve ovo procitam. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
ma da, baš je privilegija... neviđena...

neka mi to neko spomene kad naiđu menstrualni bolovi, kada me bez razloga bole jajnici, kad ne smem sama noću nigde da odem, kad mi je kosa u tako lošem stanju da mi se ne izlazi iz kuće, kad mi kojekakvi dripci dobacuju na ulici kojekave prostote, pa i jednog dana kada iz mene bude izlazilo dete od 3 kg... a moja jača polovina sve to gleda i ama baš ništa ne razume... naročito kad mu kažem da ćuti da ne bi dobio po nosu, jer mi baš nailazi snažan napad besa uzrokovan pms-om...

e neka mi se onda pojavi neko, bilo ko, i kaže mi da sam privilegovana jer sam žensko...
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Privilegovane smo, imedju ostalog, i zato sto kad muskarci cuju ovoliku dozu kuknjave i zapomaganja, oni nas automatski ne isprebijaju/prodaju/odreknu nas se (sto bi bila mozda i racionalnija reakcija), vec nas slusaju vekovima kako im sa istom glupom pricom kljucamo mozak i oguglali su, ili ih ne dotice, cime su sebi ozbedili jednu solidnu dozu dusevnog mira, kad mi vec same sebi ne umemo, ili ne zelimo da ga osmislimo, nego nam je lakse da zapomazemo na sav glas kako smo sirote, uboge i napacene, a niko nema uvo za nas.   Smile

Muskarci, svaka cast na samokontroli  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

vidi već sam godinu dana na bureku :)

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2935
Zastava Banjaluka
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
Privilegovane smo, imedju ostalog, i zato sto kad muskarci cuju ovoliku dozu kuknjave i zapomaganja, oni nas automatski ne isprebijaju/prodaju/odreknu nas se (sto bi bila mozda i racionalnija reakcija), vec nas slusaju vekovima kako im sa istom glupom pricom kljucamo mozak i oguglali su, ili ih ne dotice, cime su sebi ozbedili jednu solidnu dozu dusevnog mira, kad mi vec same sebi ne umemo, ili ne zelimo da ga osmislimo, nego nam je lakse da zapomazemo na sav glas kako smo sirote, uboge i napacene, a niko nema uvo za nas.   Smile

Muskarci, svaka cast na samokontroli  Smile
vjerovatno misliš na ove primjere:

jao ne mogu sad napolje vidi kakva mi je kosa;
neću tu majicu ne stoji mi a ona druga je prljava a ostale nisu u fazonu;
jao pukao mi nokat ajmo kući;
ti nikad ne pokazuješ da me voliš
ma tebi je samo do sexa
 Smile Smile Smile

malo se šalim al ima nečeg ustinitog u onome što munka kaže, prem da mislim da je mnogo komplikovanije biti žensko nego muškarac  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
kada sam nabrajala zbog čega mislim da biti žena nije privilegija, nisam podrazumevala banalnosti tipa "ne volim ovu majicu", "puk'o mi je nokat, ubiću se" ili "tebi je samo do seksa".... to su primeri koje se, mada u manjem obimu i donekle modifikovani, čuju i od muškaraca...

ono na šta sam ja mislila jesu biološki aspekti razlika između muškog i ženskog pola... primer za to je, recimo, prokleta menstruacija, naročito bolna i neprijatna, koju svaka žena ima od otprilike 13 do 50 godine života, svakog meseca u svakoj godini u tom rasponu... 5 do 7 dana nedeljno...

pa i to da žene rađaju decu (ne znam iz ličnog iskustva još uvek, ali imam blagi "predosećaj" da je porođaj često komplikovana i bolna stvar)... svega toga su muškarci pošteđeni... u tu kategoriju mogu da dodam i silovanja, seksualno zlostavljanje, posmatranje žene kao seksualnog objekta... to su sve stvari koje se (ako nećemo baš da preterujemo) ne mogu desiti muškarcima...

a i pms je druga priča... o njemu bih mogla ceo podforum da otvorim... (to je već iz ličnog iskustva)  Smile
ne kažem da su to zakonitosti i da važe za sve žene, ali govorim iz sopstvene perspektive i mislim da, na biološkom planu, nema govora o tome da je privilegija biti žena...
« Poslednja izmena: 22. Nov 2007, 13:55:24 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

razmazena si, pa nema vise gde!!!

Citat: B@mbin@ link=topic=284581. msg4391902#msg4391902 date=1195696109
ma da, baš je privilegija. . .  neviđena. . .

neka mi to neko spomene kad naiđu menstrualni bolovi, kada me bez razloga bole jajnici, kad ne smem sama noću nigde da odem, kad mi je kosa u tako lošem stanju da mi se ne izlazi iz kuće, kad mi kojekakvi dripci dobacuju na ulici kojekave prostote, pa i jednog dana kada iz mene bude izlazilo dete od 3 kg. . .  a moja jača polovina sve to gleda i ama baš ništa ne razume. . .  naročito kad mu kažem da ćuti da ne bi dobio po nosu, jer mi baš nailazi snažan napad besa uzrokovan pms-om. . .

e neka mi se onda pojavi neko, bilo ko, i kaže mi da sam privilegovana jer sam žensko. . .
:wave:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 12613
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
bambina,
ni ja nisam radjala, ali nemam takav negativan stav o samom porodjaju. ja vise nekako mislim da cu to izgurati lakse i bezbolnije od mnostva drugih zena. tacnije, govorim sebi to, ubedjujem sebe u to. i mogu ti reci da se ne plasim toga, iako je i meni, kao i tebi, to jedna sasvim nepoznata i strana stvar.
hocu reci, sve je u glavi. onako kako sebe ubedis, tako ce ti i biti.
ako smatras da si privilegovana, bices to zaista.
ako to sto si zensko posmatras kao svoju licnu kaznu, bices kaznjena celog zivota (i nezadovoljna, zapamti)
pa ti sad izaberi....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.