Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bilbord u Beogradu porucuje-Palite iz Zemlje  (Pročitano 36265 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
О, Системе, зато је пиво преко 5 евра, а код нас 1,3 евра.

I u Češkoj je oko evra pa nadalje.

Nece nista bolje ziveti sa 4hiljade u nemackoj.

Hoće.

Ovde se i dalje misli da je bas sve jeftinije u Srbiji nego drugde. Jeftinijia je struja i poneka osnovna namernica (hleb), recimo sir je 3x skuplji nego u madjarskoj.

O odeci i obuci, kao i tehnici, ne vredi pricati.

Ej ...pa gledaj ...
Sinoc razgovaramo sa nasim Kanadjanima
kod nas 1k krompira kod njih 2,5 kile krompira
5 L Vode - kod njih 15 L vode
1 kg hleba - 2, 5 kg hleba
1 kg mesa - 2 kg mesa svinjetine kod njih
......
samo su cigarete 10 dolara, i gajba piva je 3 puta skuplja nego kod nas.

tepih onaj sa resicama kod nas 5000 dinara najjeftiniji- kod njih 15 dolara
staza 2 metra dugacka 1000 dinara - 5 dolara kod njih

plata prosecna 5000 dolara, kod nas zna se
stan kompletno namesten, sa sve zavesama , svom tehnikom , samo da se uselis + komunalije 25000 dolara
oko 80 kvadrata

koliko je kod nas? 400 e bez komunalija ili sa, svakako nemoguce za platiti

Pa to ti i kazem, kod nas je dosta toga skuplje. Samo i dalje zbog ko zna cega ljudi na ovakvim temema tvrde da nije. A onda posle pljuju Misketa i tvrde da je sve skupo tj. skuplje nego bilo gde drugde.

Ako je Srbija jefitna, zasto onda psujete Miskovica ? Eto pa on vam daje sve ispod cene  Smile.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2011, 13:47:15 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Nokia 
Citat
О, Системе, зато је пиво преко 5 евра, а код нас 1,3 евра.

I u Češkoj je oko evra pa nadalje.

Nece nista bolje ziveti sa 4hiljade u nemackoj.

Hoće.

Ovde se i dalje misli da je bas sve jeftinije u Srbiji nego drugde. Jeftinijia je struja i poneka osnovna namernica (hleb), recimo sir je 3x skuplji nego u madjarskoj.

O odeci i obuci, kao i tehnici, ne vredi pricati.

Ej ...pa gledaj ...
Sinoc razgovaramo sa nasim Kanadjanima
kod nas 1k krompira kod njih 2,5 kile krompira
5 L Vode - kod njih 15 L vode
1 kg hleba - 2, 5 kg hleba
1 kg mesa - 2 kg mesa svinjetine kod njih
......
samo su cigarete 10 dolara, i gajba piva je 3 puta skuplja nego kod nas.

tepih onaj sa resicama kod nas 5000 dinara najjeftiniji- kod njih 15 dolara
staza 2 metra dugacka 1000 dinara - 5 dolara kod njih

plata prosecna 5000 dolara, kod nas zna se
stan kompletno namesten, sa sve zavesama , svom tehnikom , samo da se uselis + komunalije 25000 dolara
oko 80 kvadrata

koliko je kod nas? 400 e bez komunalija ili sa, svakako nemoguce za platiti

Pa to ti i kazem, kod nas je dosta toga skuplje. Samo i dalje zbog ko zna cega ljudi na ovakvim temema tvrde da nije. A onda posle pljuju Misketa i tvrde da je sve skupo tj. skuplje nego bilo gde drugde.

Ako je Srbija jefitna, zasto onda psujete Miskovica ? Eto pa on vam daje sve ispod cene  Smile.

Sad da mogu tacno da se setim svega, ali secer , ulje i so, pa i voce sve je duplo jeftinije. Telefoni tipa bluberi, blekberi i sva ova nova high tech tehnologija, oko 440 e kod nas je taj telefon 650 ili 700e. Juce provereno  Smile
Za 300 dolara mozes da kupis kakav hoces Lap Top i to ne neka sklj marka, koje tamo i nema, neho hp...
Ne mogu stvarno svega da se setim , ali sledeci put cu da pisem na papir.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung Galaxy IIs
Pa da, rekao sam cene nekih osnovnih namernica su kontrolisane  u cilju odrzavanja socialnog mira.
A po ostalom cika Misko divlja sa marzama.

100e u Srbiji je uvek nekako manje nego 100e drugde. Delimicno mozes to kompenzovati kupovinom odece i tehnike u madjarskoj, ali.. treba ti auto. Da bi mogao auto da kupis uzmes na kredit - moras da imas nekretninu u vlasnistvu. Jer ako placas stan 300-400e - tesko.

Sada ce neko kazu : "zapadni imperijalisti daju kredite uz velike kamate". Pa u kamate je uracunat rizik zar ne ?
« Poslednja izmena: 24. Mar 2011, 14:00:01 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
oko 80 kvadrata

шта 25.000 долара?  мислим да ти фали још једна нула Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.151
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
LG Nexus 5
Po svemu sudeci, uspesna reklama.
E sad, cinjenicno stanje je da se megatrend godinama opanjkava. Kad sam ja studirao bila je fora: "Ako ne znas sta da upises, upisi visu poslovnu ili megatrend, da si retard, zavrsices to".

A opet, znam lika koji je nakon megatrenda, zavrsio neki satro-gistro kurs u inostranstvu i danas radi u Amsterdamu u rajfajzen banci kao neki mudonja.
Sa druge strane, moj kolega diplomirao na ETF-u prosle godine, ja ga sijem u plati skoro duplo.
Moj drug sa zavrsenom visom poslovnom radi skoro dve godine u Dubaiju za 8k evra platu.
Direktor marketinga u mojoj firmi je zavrsio veterinarski fakultet. Smile

Tako da je neozbiljno ceniti ljude samo po zavrsenom fakultetu. Ako si smotan i ocekujes da ti drzava obezbedi extra posao, kao u titino vreme, grdno si se zajebao.

Poprilicno mi je misljenje neodredjeno po pitanju ovog bilborda. Pre neki dan, gledam oglas za posao za jednog druga. Pise, trazi se osoba za taj i taj posao, 7 stepen, pozeljno ETF, saobracajni ili PMF, iskustvo u radu od 2 godine extra prednost, posedovanje b kategorije i auta, rad u tri smene. Prosao razgovor za posao, pocetna plata 28-30k dinara?! Koliko god napredovao, u Srbiji je nemoguce dobiti povisicu od 100%, pa cak i plata od 60k dinara je premala za nekog ko je zavrsio ETF ili PMF. A u bulevaru, preko puta Vukovog spomenika kiosk trazi radnike, 32k dinara plata. Jos ako malo kraduckas, kao sto Velja kaze, mozes da izadjes mesecno na 40k din. Jebo lud zbunjenog.

Ako si sposoban i pametan, veoma lako mozes da se snadjes u inostranstvu. Svakako da ima budala koji rade nekoliko godina tamo, pa dodju u Srbiju, trose ko nezdravi, pa nemaju para za kartu nazad. Ako stvorim priliku za rad preko, svakako cu je iskoristiti ali dok to ne odradim i vise sam nego zadovoljan radom i zivotom ovde.

Sto se tice cena, vec sam pisao o tome.

U Parizu u nekoj njihovoj "pekabeti"(franprix-u recimo) je 80% robe jeftinije nego u Srbiji. Hajniken 6 komada 2,69 evara, bar 20 vrsta crnog vina je izmedju 2,5-3 eura. Dve kile koka kole 1,3 evra. E sad, restorani i kafici, neuporedivo skuplji. Ali prosecan, skroman covek koji je navikao da u Srbiji zivi od danas do sutra, sasvim lepo moze da zivi sa 1500 evra mesecno u Parizu ili u Amsterdamu, pod uslovom da ima reseno stambeno pitanje ili da bar iznajmljuje neki stan sa cimerima. Druga je stvar sto mene ne bi skrpilo ni 10 000 evra tamo. Smile

Pa da, rekao sam cene nekih osnovnih namernica su kontrolisane  u cilju odrzavanja socialnog mira.

100e u Srbiji je uvek nekako manje nego 100e drugde.

Sistem, povremeno napises i nesto kvalitetno ali opet su ti poredjenja glupa. Prvo, Miskovicu neko dozvoljava da radi to sto radi, a to sigurno nije Milosevic, nasi/vasi/mavasi ili Kostunica.

1000 evra u Srbiji je vece nego 1000 bilo gde u EU. (ne racunam bivse zemlje sovjetskog bloka, samo zapadno od Srbije)

« Poslednja izmena: 24. Mar 2011, 16:03:28 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Nema ove da odgovori, a baš sam hteo da uporedimo stanje...

Dakle priča je bila da li je 1500 evra u Srbiji dovoljno da se živi podjednako dobro kao sa 4000 evra u Nemačkoj recimo. To poređenje je napravio @Orfanelin.

Sad, ne sporim ja da su cene određenih artikala skuplje, da Mišković zahvaljujući maržama patike koje vrede 50 evra naplati 85, da je akciza na gorivo 40% il kolko je već ukupne cene...  Ali ne cvetaju ni tamo ruže...

Moj najbolji ortak je radio u Švedskoj nešto jače od godinu dana i zarađivao u proseku 3 hiljade. Nekad izađe više, nekad manje, al računaj da je 3k.

U međuvremenu, dobije ponudu za posao ovde, za platu od 1000 evra. On bez razmišljanja prihvati. I ja ga pitam "pa dobro brate, al 3k evra  je 3k evra" a on mi kaže doslovce citiram "isti mi je kurac".

Kaže čovek da gore kad odbije troškove za stanarinu, račune, namirnice, gorivo i ostale zajebancije da je dobar isto skoro isto kao ovde, kao možda je malo manje, al neznatno. Glavna stvar je što ovde ne mora da plaća stanarinu naravno. Baš ću da ga pitam večeras, kad se budemo čuli, kolko je kvadrat u Stokholmu i kolko dođe najam. 

Citat
E sad, restorani i kafici, neuporedivo skuplji

Ovoga se sećam da mi je pričao. Kaže da je kilo roštilja 2 do 3 puta skuplje nego ovde.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2011, 16:33:05 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
S tim što je Švedska mnogo skuplja od Nemačke.
Ja iz Češke idem u Nemačku u šoping, po maltene sve, toliko je jeftinije.

U Češkoj je većina cena je kao i u Srbiji ili nešto niža, a prosečna plata je tri do četiri puta veća.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2011, 16:40:48 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Pa sad ja ne znam, nećeš da nam kažeš cene.

Nemoj da me neko pogrešno protumači, ne govorim ja da je ovde život i standard jednako dobar ko u EU, samo konkretno poredim kupovnu moć ovdašnjih 1000 evra i tamošnjih 3.

Problem je što je plata od 1000 evra u Srbiji misaona imenica, a plata od 3000 evra u Švedskoj je prosek.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2011, 16:41:53 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Vidi, Češka je skupa zemlja..tj.Prag je odvratno skup. Garderba je i do tri puta skuplja nego u Parizu.
Tehniku gotovo svu kupujem u Nemačkoj jer je tamo jeftinija nego ovde, a od Srbije da ne pričam.
Telefon koji sam kupila je za 60 evra jeftiniji nego u Srbiji, lap top čak 200 evra.Cene hrane su dosta niže nego u Srbiji, a rasprodaje su stvarno rasprodaje.Batine cipele su bar 30% jeftinije, a Loydove za oko 20-30%.
Ono što je u Srbiji dosta jeftinije su usluge i to daje privid jeftinijeg života.
Ja sam u srbiji imala oko 1000 evra platu, pa nisam mogla ni izbliza da priuštim sebi sve što ovde mogu za 2,500.
« Poslednja izmena: 24. Mar 2011, 16:49:37 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.