Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BIGZ - Nalog Pred Iseljenje  (Pročitano 4646 puta)
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.130
Citat
S obzirom da su od sjajne zgrade naparvili zapisani skvot

Нисам видео ту зграду одавно али сам тачно могао претпоставити да су управо сквот од ње наместили Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.125
mob
Nokia 33-10
Ovo je zgrada u svom punom sjaju

a ovako je uredila kul ekipica koja je tu "stvarala umetnost" do skoro  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 43.0.2357.130
S obzirom da su od sjajne zgrade naparvili zapisani skvot... samo napred...

Inace, zgrada je namenski pravljena da bude stamparija i poslovna zgrada... onaj deo koji izgleda kao knjiga je bio biblioteka, a velika staklena sala menza.... i to jos po planu iz tridesetih...

Dusa mi place kad vidim sta su uvazeni umJetnici i Matic ucinili...

Uostalom, Sajam je poslovni deo...

Ne ide ti "gađanje" , Anea.
Zgrada "Izdavačkog Zavoda" poslednji put bila je Big deal sedamdesetih godina, kada su prostorije zdanja dobijale i druge namene kako se glavni grad "pojačavao" - a pre svega u smislu stučne i vrlo "uske" literature. Zatim su se desile dve, inače presudne stvari za "jugoslovensko izdavaštvo" i zaustavile rad Zavoda:
  • Štampa je počeka da biva efikasnija i jeftinija na bliskom Zapadu;
  • Istočni blok je počeo da puca, da se ruši a zdanje da gubi svoju svrhu
  • .

Poslednji delić informacije koju dobijam tokom devedesetih, u srednjoškolskim danima lutanja širom glavnog grada, je taj da je izdavaštvo "BIGZ"-a  u tom trenutku samo mali deo jednog sprata ogromnog zdanja. Delatnost je štampala male tiraže i autore voljne da plate eventualni veći publicitet, pa je nemar i ovu državnu instituciju oterao van posla, upropastivši joj ugled.

U tekućem veku Izdavaćki zavod je prepoznatljiv najpre đacima, a zatim i umetnicima. Ni jedni ni drugi nisu socijalno odgovorna grupa, već korisnici usluga i promoteri obrazovanja i kulture uopšte.

Samo se nadam da razumete šta zaista znači imati znanje i ostaviti jedno takvo mesto stvaraocima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
Apple 15
Uz duzno postovanje, ta zgrada je deo moje porodicne istorije...  Smile

Do izgradnje do 2012. godine su razni ljudi iz moje familije radili prvo u Upravi drzavnog monopola, pa Drzavoj stampariji i na kraju BIGZu

I sama sam bila... i znam kako je Rapaic zajebao drzavu i kako su divljacki kidane velike rotacione masine i odvozene... i kako je unisten gigant od 3000 zaposlenih u 6 bivsih republika.

I znam kako izgleda kada policija stoji na vratim i kako pijana drogirana stoka zapisava prostorije u kojima je nekada bila fotolaboratorija...

I kako su razgrabljene i razjebane sve stvari...

I znam kako su se svako vece tukli sa obezbedjenjem i kako je interventna uvek bila tu negde...

I zgrada BIGZa nije nikakva kulturno-umetnicka tvorevina, vec jedan obican razjebani skvot koji su neodgovorni zakupci finisirali jer im je lakse da uzmu pare i puste svoje pijane drugare da se izivljavaju, nego da uzmu kanticu sa farbom i ofarbaju.

I to sto je uradjeno nije nikakava umetnost, vec cist vandalizam.

A komotno mozete da uzmete neku halu u Rakovicu...ali.. jbg... daaaaleko je to... Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.125
mislim da je ovo bio babality... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 600.7.12
mob
Apple 15
Moze da bude i babality... ali narkicima i "umetnicima" tu nije mesto.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.125
mob
Nokia 33-10
Svakako, najbolje bi realno bilo da je ta zgrada ostala pri svojoj prvoj nameni - štamparija. Ovako je samo ruglo za besposličare, valjda će ti austrijanci napraviti nešto korisno od nje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 43.0.2357.130

Do izgradnje do 2012. godine su razni ljudi iz moje familije radili prvo u Upravi drzavnog monopola, pa Drzavoj stampariji i na kraju BIGZu

I sama sam bila... i znam kako je Rapaic zajebao drzavu i kako su divljacki kidane velike rotacione masine i odvozene... i kako je unisten gigant od 3000 ***SNIP***

U redu, iz razloga čistog ukusa nisam želeo da odlutam ovom pričom u "sitna crevca".
Istina je gruba kada je pravda slepa.

Ako zdanje "BIGZ"-a više ne izgleda kao "mlada, jedra i privlačna devojka" to svakako ne znači da treba da skočimo do farbare po tubu silikona, zakrivimo toaletne makazice da podsećaju na hirurške i uradimo mu lifting "kud puklo da puklo". Nismo deca da bismo mislili kako konačna namena zgrade podrazumeva škrabanje i drndanje instrumenata bez ikakvog nadzora -- ako želimo, ipak možemo da posmatramo ovu veliku zgradu kao zapostavljeno beogradsko dete. Pripadalo je nekome, ali nikada konačno. Gledali smo na to kao da ono ima namenu, dok je nije izgubilo.

Umesto da zdanju pojačamo karakter, ulažući u budućnost onih koji rođenjem na ovim prostorima polažu pravo na njega, mi samo prepuštamo pravo nekom drugom za naknadu kojom su svi zadovoljni - samo ne mi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.130
mob
Nokia 33-10
Јbg, glasali smo za evropu i demokratiju, a tu je privatno vlasništvo svetinja. Gospodin Matić Pero (MPC - Matić Pero Company) može da radi šta želi sa tom zgradom. Dečurlija što se igrala, igrala se.

A to što je mnogo što šta propalo i zapušteno u Beogradu i Srbiji uopšte je posebna priča...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 600.7.12
mob
Apple 15

I sama sam bila... i znam kako je Rapaic zajebao drzavu i kako su divljacki kidane velike rotacione masine i odvozene... i kako je unisten gigant od 3000 ***SNIP***

U redu, iz razloga čistog ukusa nisam želeo da odlutam ovom pričom u "sitna crevca".
Istina je gruba kada je pravda slepa.

Ako zdanje "BIGZ"-a više ne izgleda kao "mlada, jedra i privlačna devojka" to svakako ne znači da treba da skočimo do farbare po tubu silikona, zakrivimo toaletne makazice da podsećaju na hirurške i uradimo mu lifting "kud puklo da puklo". Nismo deca da bismo mislili kako konačna namena zgrade podrazumeva škrabanje i drndanje instrumenata bez ikakvog nadzora -- ako želimo, ipak možemo da posmatramo ovu veliku zgradu kao zapostavljeno beogradsko dete. Pripadalo je nekome, ali nikada konačno. Gledali smo na to kao da ono ima namenu, dok je nije izgubilo.

Umesto da zdanju pojačamo karakter, ulažući u budućnost onih koji rođenjem na ovim prostorima polažu pravo na njega, mi samo prepuštamo pravo nekom drugom za naknadu kojom su svi zadovoljni - samo ne mi.

Pa nije zapostavljeno i ima svoju konacnu namenu - stamparija.

Kao sto rekoh, zgrada je namenski pravljena da bude stamparija, poslovna zgrada i ne vidim sta je problem sto ce ponovno biti privedena nameni... plus se nalazi u poslovnoj zoni jer je tu i BiP, stari mlin, Sajam...

Prosto mi dodje da te pitam - od kad si u Beogradu? Smiley

Ali necu... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.