Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biće rasprave o Kosovu! Vučić: Borićemo se  (Pročitano 7129 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
а да пре тога додаш колико је срба цивила и полицајаца убила терористичка организација овк,која је имала пуну подршку у свешиптарском становништву на космету или да се торњаш да ти некажем нешто друго
ukljuceni su u navedeni popis
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0

ah, da dodam

Velikoj Kruši,

Na sudjenju Slobodanu Milosevicu u Haskom tribunalu, u utorak je svoj iskaz dao zasticeni svedok optuzbe K25, koji je kao pripadnik Posebnih jedinica policije MUP Srbije ucestvovao u akcijama na Kosovu 1998. i 1999. godine. Svedok je potvrdio da je trenutno zamenik sefa policije u, kako je rekao, jednom gradu srednje velicine u Srbiji, javlja specijalni izvestac B92 iz Haga Ljubica Gojgic.

Policijske snage, angazovane na Kosovu u borbi protiv OVK imale su naredbu da izvlace lokalno stanovnistvo iz zona sukoba, rekao je svedok tuzilastva K25 koji je danas svedocio protiv Slobodana Milosevica. Civili nisu proterivani, vec su, radi njihove bezbednosti, upucivani na druge lokacije, objasnio je svedok koji je u sudnici svedocio uz zastitu lika i sa modifikovanim glasom.

K25 najavljen je kao aktivni policajac, koji je u vreme sukoba na Kosovu bio aktivni pripadnik posebnih jedinica policije, koje su bile u sastavu 23. odreda MUP-a koji je iz Vojvodine upucen na Kosovo. Tokom 1998. godine, jedinica ovog svedoka je bila angazovana na deblokadi puteva oko Kosovske Mitrovice, Srbice, Prizrena, zatim na obracunima sa OVK u Jablanici i podrucju Junika. Godine 1999. K25 je ucestvovao u operacijama policije oko sela Velika i Mala Krusa. Cilj tih operacija, kako je objasnio svedok, bio je obracun sa OVK, njihovo proterivanje ka Malisevu, a ujedno i smanjivanje teritorije pod njihovom kontrolom koja bi eventualno mogla biti u slucaju kopnene invazije NATO-a. U tim operacijama ucestvovali su i pripadnici posebnih jedinica policije iz Nisa i Prizrena, a svedok je rekao da je na tim mestima vidjao i pripadnike jedinica za specijalne operacije. Vojska nije ucestvovala u operacijama MUP-a, ali je po potrebi pruzala podrsku, rekao je svedok.

Iako je doveden kao svedok tuzilastva, K25 je u sudnici potvrdio mnoge tvrdnje koje je Slobodan Milosevic ovde cesto iznosio, da su operacije policije bile usmerene protiv OVK i da je postojala naredba da ne sme biti nasilja nad civilima, da su pocinioci takvih zlocina hapseni, da se OVK cesto mesala sa civilima, kako bi pobegla od policije, da policija na Kosovu nije imala naredbu za deportaciju civila u Albaniju i Makedoniju. Jedini optuzujuci dokaz koji se mogao cuti u svedocenju svedoka K25 odnosio se na deo njegovog iskaza koji se odnosio na ubistvo sestorice zarobljenih pripadnika OVK. Svedok nije mogao sa sigurnoscu reci da li ih je lokalna policija kojoj su bili predati, streljala, ali je rekao da su ih policajci odveli, da su se potom culi pucnji i da je sledeceg dana video leseve u jednoj od kuca koji bi mogli biti lesevi pripadnika OVK.

Sudjenje Miloševiću-svedok potpukovnik Janoš Sel

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE : U paragrafu 66 pod (C) koji se odnosi na Malu (Krushe e Vogel) i Veliku Krušu navodi se da je 25. marta 1999. godine, to je, znači, tu, na istoj ovoj karti, koliko vidim i ova Velika Kruša, na istoj ovoj karti gde su i Celine, da je 25. marta 1999. godine, snage Srbije i Jugoslavije napale sela Mala Kruša i Velika Kruša, opština Orahovac. Je l’ to tačno?
SVEDOK SEL – ODGOVOR: Nije tačno. Ja sam po zadatku, znači po izvršenoj... Po razbijanju terorističkih grupa u selima Brestovac i Mala Hoča, u Maloj Hoči sam primio zadatak, znači negde popodne, da se javim komandantu bataljona u rejon trigonometra 450 radi prijema zadatka za naredni dan i znači tada sam i prošao kroz Nogavac i video sam da nije bilo nikakvih dejstava po Nogavcu niti sam primetio meštane u Nogavcu i komandantu sam se javio u širi rejon trigonometra 450. Pošto je već pao mrak, primio sam zadatke i rasporedio jedinicu, znači, u tom rejonu da prenoći. Znači
nikakvih dejstava u toku noći ili dana nije bilo prema Velikoj Kruši ili Maloj Kruši.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE : Dobro. U paragrafu 105 optužnice stoji da je: “Pored prisilnog proterivanja kosovskih Albanaca od 24. marta 1999. godine, snage Savezne Republike Jugoslavije i Srbije učestvovale su u brojnim ubistvima kosovskih Albanaca i na brojnim lokacijama uključujući: Belu Crkvu, Malu Krušu, Đakovicu”, ovde su “Veliku Krušu, Đakovicu”, sad vam ne čitam sva ova mesta, već samo ona gde ste vi, u stvari, bili. Znači: Bela Crkva, Mala Kruša, Velika Kruša i Đakovica. Molim vas, da li su snage, da li je naša voska učestvovala u nekakvim, kako se ovde kaže, brojnim
ubistvima kosovskih Albanaca u tim mestima?
SVEDOK SEL – ODGOVOR: O tome mi, gospodine Miloševiću, nije ništa poznato. Prvo, takav zadatak moja jedinica nije nikada dobila i ja nene bih ni izvršavao takav zadatak, jer kosi se sa svim pravilima i propisima.
OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE : Dobro. A da li je vojska, da postavim pitanje iz jednog drugog ugla, u bilo kom pogledu primenjivala silu i pretnju da bi prisilila kosovske Albance da se sele?
SVEDOK SEL – ODGOVOR: Ne.
OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE : Da li ste vi, s obzirom na svoju poziciju u vojsci, ikad čuli o nekoj takvoj nameri ili nekom planu da se ... Ili bilo kakvoj aktivnosti koja bi mogla da se poveže sa prisilnim proterivanjem kosovskih
Albanaca?
SVEDOK SEL – ODGOVOR: Nisam to nigde čuo, niti video.
OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE : Vi ste pomenuli u nekoliko navrata u toku svedočenja MUP, kakvi su bili odnosi između vas i policije na terenu na kome ste vi delovali, na kome ste vi imali svoje aktivnosti?
SVEDOK SEL – ODGOVOR: Gospodine Miloševiću, znači sa MUP-om smo, znači sa tim jedinicama s kojima sam sarađivao i sadejstvovao imali smo izuzetno dobru saradnju. Znači izvodili smo zajedničke te protivterorističke akcije i međusobno smo razmenjivali podatke i razmenjivali te podatke o situaciji na terenu. Znači nikakvo pravo komandovanja nad njima nisam imao, ali radili smo na istim zadacima.
OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE : A da li su vaši pretpostavljeni, kao i vi, imali svakodnevne informacije sa terena šta se događa?
SVEDOK SEL – ODGOVOR: Moja obaveza, gospodine Miloševiću, kao komandira čete, odnosno te jedinice kojom sam komandovao, bila je da svakodnevno, odnosno u svakom momentu upoznajem pretpostavljenog komandanta, odnosno komandanta jedinice o situaciji u jedinici i na terenu, u cilju sticanja prave slike na terenu i preduzimanja adekvatnih mera na realizaciji daljih zadataka. Znači u svakom momentu preko kurira, sredstava veze ili ličnim kontaktom moj pretpostavljeni je imao podatke o radu jedinice, odnosno o stanju na teritoriji gde je moja jedinica bila.
OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE : Nije bilo izuzetaka o tome da niste davali svakodnevno i blagovremeno sve informacije o stanju na području na kome je vaša jedinica izvršavala zadatke?
SVEDOK SEL –ODGOVOR: Nije bilo izuzetka. Znači to je bila stalna obaveza i zadatak

IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Jedini lider koji je pokusao da odbrani svoju drzavu do te mere da pokaze srednji prst jednoj agresivnoj NATO organizaciji. Zato se ne bih slozila sa tim da je "izgubio rat". Pre bih rekla da ga je nacionalno, moralno i politicki dibio.
e pa vidis, polomili su mu taj srednji prst

Jebes prst u odnosu na celu ruku  Smile
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
@ sergio ramos
rec je o svedocima odbrane
« Poslednja izmena: 26. Okt 2015, 22:16:44 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
rec je o svedocima odbrane
Pročitaj bolje prvi citat
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Pročitaj bolje prvi citat
ah vidim.
to u svakom slucaju ne menja cifre unhcr-a i bezbrojna druga svedocenja, nego samo govori o smotanosti haskih tuzilaca, koji su i bez tih navoda koje je sloba porekao, imali dovoljo da ga osude
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Svevišnji će ovde imati puno posla

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1214
Zastava Eindhoven
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Nisam znao da nismo izgubili rat na Kosovu 1999... Smile jeste da smo se povukli i napustili pokrajinu,ali to pobednici i čine...očitaju svima lekciju iz ratovanja,a onda se okrenu i odu...
E,pa ovo mi je poznato Smile...tako je bilo u Sloveniji Smile...a i u Hrvatskoj Smile Smile...pa i u Bosni Smile Smile ](*,)Slično.Svuda nismo izgubili,ali smo se od svuda povukli.
Ali časno!!! Smile
A to je najbitnije. Smile
Pošto sam i lično bio učesnik nekih od tih dešavanja,moraću da se nasmejem.
I da zahvalim Bogu što sam živ.
Sori za of.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Čija bezbrojna svedočenja?Horde s juga?Hehe važi  Smile naravno da je bilo zločina,ali to veze nema sa onim opisom koji si postavio...

Ne mogu sad da postavljam linkove koliko smo bili ograničeni u korišćenju vojske zbog tretmana akcije kao "antiterorističke",a ustvari smo bili u ratu itd...

Da je kod nas bilo šta radjeno sistematski i zločinački,broj pripadnika Horde bi se danas merio hiljadama a ne milionima,ali dobro  Smile

Ostadoh dužan danas za našu hrabru vojsku,kaže Indipendent leta gospodnjeg 2015 verovali ili ne

Citat
NATO KILLED far more Serb civilians than soldiers during its 11-week bombardment of the country and most of the Yugoslav Third Army emerged unscathed from the massive air attacks on its forces in Kosovo, according to evidence emerging in Yugoslavia.

Nato officers have been astonished that thousands of Yugoslav tanks, missile launchers, artillery batteries, personnel carriers and trucks have been withdrawn from the province with barely a scratch on them. At least 60,000 Yugoslav troops - rather than the 40,000 estimated - were waiting to fight the Western armies in Kosovo
.

Kaže Gardijan leta gospodnjeg 2000

Citat
The Serbs were reluctant to "lock-on" their missiles to Nato aircraft since this would make them vulnerable to counter-attack by Nato pilots. However, allied pilots throughout the 78-day bombing campaign reported attacks from surface-to-air missiles, fired, it seems, without their base being identified.

Citat
By early May, Nato was claiming that its aircraft had destroyed more than 200 tanks and had cut off Serb forces in Kosovo from their supply bases. It portrayed a Serb army whose morale was crumbling from mounting casualties, shortages of food and fuel and lack of sleep, as it dispersed into smaller and weaker units to escape the relentless bombing.

After conceding that the initial war aims - which were to avert a human disaster, as George Robertson, then defence secretary, put it - had failed, Nato claimed it was progressively destroying the Albanians' tormentors.

Yet when the western media saw the Serb military withdraw from Kosovo in early June, they saw convoys of Serb tanks, armoured cars, guns, trucks and military equipment untouched by Nato's air assault.

Nato's bombing campaign, with thousand of sorties and the dropping of tens of thousands of bombs, including sophisticated precision weapons, succeeded in damaging just 13 of the Serbs' 300 battle tanks in Kosovo
.

Tako je to radila naša "zločinačka" armija moj Dabiša,ko nije zlonameran može mnogo da nauči kako momci brane svoju zemlju  Smile

Večno im hvala na tome!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Tako je to radila naša "zločinačka" armija moj Dabiša,ko nije zlonameran može mnogo da nauči kako momci brane svoju zemlju  Smile

Večno im hvala na tome!

sve mi je to poznato i svak im cast na nacinu na koji su se suprotstavljali neuporedivo nadmocnojem neprijatelju.
uopste nije cudno sto to objavljuje Indipendent

Ali sto se etnickog ciscenja Albanaca tice...
stotine hiljada ljudi u izbeglickim kampovima u Makedoniji i Albaniji. Stotine hiljada.
« Poslednja izmena: 26. Okt 2015, 23:00:10 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Beže ljudi od rata,evo Sirijaca 2 miliona u Turskoj,milion u Libanu itd...neće niko bombe da čeka...

Zaboravih samo i da pomenem legendarni dogadjaj 27 aprila kad je Vesli Klark dao izjavu na Presu kako ne može da da podatke o gubicima srpske vojske,znate mi ih pogadjamo,evo imamo i slike,ali on(Milošević) non stop dovlači pojačanje  Smile

Na šta mu je Koen ministar odbrane poslao nedvosmislenu poruku

"Miči svoje jebeno lice sa TV,i nemoj da sam čuo da si dao više ijednu izjavu.Tačka"

Tako je i bilo,do kraja bombardovanja  Smile
« Poslednja izmena: 26. Okt 2015, 23:07:17 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.