Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblijske legende - kako ih dozivljavate  (Pročitano 22993 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Ej bre dete - oladi bre malo i idi okupaj se u svetoj vodici - prepio si nocas.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Srbiju moze spasiti samo Pravoslavlje

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 391
Zastava http://forum.burek.co.yu/index.php?action=mm
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
Cuo sam nemoj da se ljutis da si ti Komunista.
Da ti je MARX omiljeni filozof.
Okey bez ljutnje svako ima pravo na svoje misljenje ti si vise za Darvina a ja za Boga Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Upravu si i dobro si procitao - Marx mi jeste omiljeni filozof (jedan od) ali nisam komunista. A pogresio si i za Darwina - i ja sam vishe za Boga nego za njega ali umem da prepoznam sta je dobro a sta lose u necemu a ne lajem ko ker na mesec cim izadje iza oblaka.

Iscitaj Darwina pa ga onda kritikuj. Imas besplatno knjige skenirane u pdf na internetu.

http://darwin-online.org.uk/
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Citao sam jednu knjigu od psihijatra Majkla Skota Peka, kako on tumaci odredjene price iz Biblije. Kad je Bog rekao Avramu da zrtvuje svog sina Isaka, hteo je ne da proveri njegovu poslusnost nego da kaze da su sva deca njegova a ne nasa.
Hristovo vaskrsnuce opisuje kao pobeda nad zlom, da je zlo tim cinom porazeno ne samo tada, nego jednom za sva vremena, a svo ovo zlo sto se jos dogadja su samo udarci porazenog neprijatelja u povlacenju. Svidja mi se. Samo dobrota i ljubav uskrsavaju posle smrti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Isusova prica o bogatom coveku koji je poverio svojim slugama zlatne talante da mu ih cuvaju dok se ne vrati. Svi su ih ulozili i zaradili jos talanata, a onaj koji je dobio samo jednog, nije ga ulozio, cuvao ga je i bio mu je odzemljen i dat onome ko ima najvise. Sta je pouka, bas mi nije jasno. Da li se stvarno odnosi na biznis ili na kraju pred sudom, onom koji nema dovoljno dobrote da udje u carstvo Bozje, bice mu oduzeto i ono malo sto ima...

Takodje i parabola o lozarima koji su oteli lozje od gospodara, Isus kaze - Kamen koji su zidari odbacili postao je glava na putu i svako ko je na nju pao, zdrobio se. Uputio ju je farisejima. Nije mi jasna, hoce neko da mi ih objasni? Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Za ovo sa zidarima

Kamen i zidari su ljudi koji su okrenuti materijalnom - koji stvaraju materijalni svet i opsednuti su njim (vezani za njega) - kamenn na putu je izazov materijalnog na putu ka Bogu. Drugim recima - postajes ono sto zelis - ako se vezes za materijalno na putu ka stvoritelju ostaces u materijalnom i bices izgubljen jer je materijalno prolazno.

Slicna je parabola u onom jos poznatijem: Lakse je kamili proci kroz iglene ushi nego bogatome uci u carstvo bozije.

A sad i ovo prvo - to je veoma lepo opisani Boziji zakon dinamike dobara i covekovom odnosu prema njima

Onaj ko se veze za nesto malo sto ima i tezi da ga prisvoji i sacuva nikada ga nece sacuvati - materijalna dobra na ovom svetu se dobra svih ljudi. Ona prelaze iz ruke u ruku ali u sustini ne pripadaju nikome. Pripadaju sveopstem bogatsvu ove planete. Stvorena su i nestaju u ciklusima dinamickih promena ove planete. To nema veze sa strasnim sudom ili bilo cime - ima veze sa onim kako treba da zivimo nas materijalni zivot. Treba da stvaramo korz razumevanje materijalnih zakona ali da nikad ne prisvajamo ono sto stvorimo. Treba da iskoristimo periode imucstva i da smo zahvalni za to ali isto tako treba da smo jaki u periodima nemastine i da shvatimo da su to ciklusi prirode. Drusim recima - sto vise dajemo vise cemo imati. Sve je stvar "mind set-a" - parabola sa rekom - neko ko zeli da prisvoji materijalno bogatstvo je kao covek koji zagazi u reku i pokusa da zadrzi deo reke samo za sebe. Rekao uvek tece i uvek je ista ali je uvek nova - sto bi rekao Hese u Sidarti. Niko je nemoze prisvojiti niti zadrzati.
« Poslednja izmena: 03. Nov 2006, 23:13:29 od decky999 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 594
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Hvala, decky. Ako sam razumeo, lozari ubice su fariseji u stvari, ili ne? Smiley Jasno mi je tvoje objasnjenje ali ne i citava parabola. A za ovu drugu sam izgleda otisao "predublje", mislio sam da onaj koji ne razvija Bozju dobrotu koja mu je data, bice mu oduzeta, ono - mnogi ce pokucati na vrata moga Oca ali ce im reci - ne poznajem vas.
Ostale mislim da razumem. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Fariseji - ne bas - to je jedna od vaznijih versko-politickih pokreta u starovekovnoj Judeji - evo ti malo iz wikipedie

The word Pharisees comes from the Hebrew perushim, from parash, meaning "to separate", from a root related to the Aramaic wordas upharsin (and divided) in the writing on the wall in Daniel 5:25. The Pharisees were, depending on the time, a political party, a social movement, and a school of thought among Jews that flourished during the Second Temple Era (536 BCE–70 CE). After the destruction of the Second Temple, the Pharisaic sect was re-established as Rabbinic Judaism — which ultimately produced normative, traditional Judaism, the basis for all contemporary forms of Judaism, with the possible exception of the Karaites. The relationship between the Pharisees and Rabbinic Judaism (exemplified by the Talmud) is so close that many do not distinguish between the two. Nevertheless, the social standing and beliefs of the Pharisees changed over time, as political and social conditions in Judea changed.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Hajde ja malo na srpskom...
Fariseji- Jevreji koji su bili veliki poznavaoci zakona, pisanih i usmenih...Nisu imali nikakav kontakt sa gresnicima, vec samo sa sebi slicnima...
Naravno, mislili su da strogo postovanje zakona dovodi do carstva Bozijeg... Bukvalno- neki intelektualni "copor"...
Pr. Farisej je kupovao samo kod dr. fariseja...
Isus je govorio- tesko njima i knjiznicima(Sto bi se danas prevelo kao knjizevnici) jer se licemerno pridrzavaju zakona...

Knjiznici- prepisivali Toru. Neka vrsta ucitelja- poducavaju druge Mojsijevom zakonu i usmenim predavanjima... Veoma obrazovani. Uzivali su ogromno postovanje. Besplatno su poducavali, (nesto kao sofisti- koje je Platon toliko osudio, pr. u mitskoj predstavi Boga. Stavio ih je na isto mesto sa zemljoradnicima, tj. nisko, nisko, nisko...  Smile )  Isus ih je takodje spominjao- u smislu- u svom oku brvno ne vidis, a u oku brata svog vidis trn...
I,, tako konstantno se osudjivao poducavacki posao. Kroz antiki, pa... Mozda su bili ljubomorni!  Al` o tome  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Der Babo

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36416
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple Iphone 8+
Hajde ja malo na srpskom...
Fariseji- Jevreji koji su bili veliki poznavaoci zakona, pisanih i usmenih...Nisu imali nikakav kontakt sa gresnicima, vec samo sa sebi slicnima...
Naravno, mislili su da strogo postovanje zakona dovodi do carstva Bozijeg... Bukvalno- neki intelektualni "copor"...
Pr. Farisej je kupovao samo kod dr. fariseja...
Isus je govorio- tesko njima i knjiznicima(Sto bi se danas prevelo kao knjizevnici) jer se licemerno pridrzavaju zakona...

Knjiznici- prepisivali Toru. Neka vrsta ucitelja- poducavaju druge Mojsijevom zakonu i usmenim predavanjima... Veoma obrazovani. Uzivali su ogromno postovanje. Besplatno su poducavali, (nesto kao sofisti- koje je Platon toliko osudio, pr. u mitskoj predstavi Boga. Stavio ih je na isto mesto sa zemljoradnicima, tj. nisko, nisko, nisko...  Smile )  Isus ih je takodje spominjao- u smislu- u svom oku brvno ne vidis, a u oku brata svog vidis trn...
I,, tako konstantno se osudjivao poducavacki posao. Kroz antiki, pa... Mozda su bili ljubomorni!  Al` o tome  Smile

i carinicima Smile to bi dodao Smile izvrsan post

e sad malo mog misljenja
zanima me zasto ljudi otvaraju temu koja je ozbiljna i sprdaju se na racun svoje vere? uzmite lepo blagoslov od vaseg duhovnika da citate sveto pismo,jer ne valja citati sveto pismo bez blagoslova i psaltir i pozabavite se malo time,ako i dalje ne promenite misljenje,jer ste ili to prihvatili na laku ruku ili bilo kako bilo,onda se poistovecujete sa tim istim farisejima,knjizevnicima i carinicima...

a sto se tice biblijskih legendi, vi koji sve pravdate uz pomoc nauke, za veru ne trebaju dokazi, ili verujes ili ne... "blago onome koji veruje a ne vide..."
u svetom pismu pise... tj Isus Hrist kaze: ko ima oci, videce , ko ima usi, cuce!
sve prica u pricama i ko ima usi cuce, i ko ima oci videce!

p.s.: dugo sam izbegavao ove teme,jer volim da se zezam i sve ali ovo nije za zezanje! a kome jeste.... nek mu je bog na pomoci!!! sta reci!
IP sačuvana
social share
Ako sam ja ja, zato sto sam ja ja i ako si ti ti zato sto si ti ti, onda sam ja ja a ti si ti. Ako sam naprotiv ja ja zato sto si ti ti, a ti ti zato sto sam ja ja onda ja nisam ja a ti nisi ti.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.