Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 14:04:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija najavljuje Muhammeda...  (Pročitano 31959 puta)
Svakodnevni prolaznik

idemo daaaalje

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 333
Zastava Kotez
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Motorola a1200r
jao ljudi pa ovo je strasno.nikada nisam cuo banalnije stvari nego sto sam procitao na prvoj strani.kao prvo: Isus ima Oca.pa ko poznaje pravoslavnu dogmatiku to odmah shvata.nas Bog je Sveta Trojica.da pojasnim : Otac, Sin i Sveti Duh.a Isus je Sin te samim tim Sin mora imati Oca a to je Bog Otac.kao drugo: Isus je rodjen prirodnim putem. On nije zacet prirodnim putem ali jeste rodjen.
zatim, Isus je rekao da su proroci najmanje priznati u mestu gde su rodjeni tj u svojoj domovini.
dalje, Mojsije je ziveo u periodu kada se narodu samo silom moglo staviti do znanja da to sto radi nije ispravno a Isus nije bio nasilan te je samim tim potvrdio da je Bog ljubavi i milosrdja.STA CE MENI BOG KOJI JE NASILAN I UBILACKI NASTROJEN?
Ko to kaze da Isus nije umro prirodnom smrcu? pa umro je na krstu kao sto bi umro svaki covek da su ga onako mucili.
e sada da predjem na sledecu tematsku celinu.
Isus je pobeca svojim ucenicima da ce im poslati Duha utesitelja tj Duha Svetoga.a setimo se da je Sveti Duh jedan od Svete Trojice.Njegova blagodat je ucenicima i ostalim hriscanima davala utehu i snagu za izdrzavanje svih mucenja i bolova koja su im progonitelji zadavali.
Muslimani su silom uterivali svoju veru u narod.ako Alah nalaze da se tako narod uteruje u veru onda mi on uopste ne treba.Bog je coveku dao slobodnu volju da bira a muslimani su ugrazavali ljudima tu slobodnu volju.
e sada jedno pitanje.ako je moja pravoslavna vera lazna zasto onda muslimani dolazi pod Ostrog i bivaju izleceni?da nije mozda Sv. Vasilije neki nadrilekar?recite mi molim vas samo jedan primer gde se jedan covek izlecio uz pomoc Islamske vere.a postoji milion primera gde je moj Pravoslavni Bog izlecio ljude svih vera i verovanja.
IP sačuvana
social share
Covjek je nerazuman, nelogican, sebican.
Nije važno, voli ga!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
kao prvo: Isus ima Oca.

То су већ 2 различита ентитета. Значи и два Бога?  Smile

dalje, Mojsije je ziveo u periodu kada se narodu samo silom moglo staviti do znanja da to sto radi nije ispravno a Isus nije bio nasilan te je samim tim potvrdio da je Bog ljubavi i milosrdja.STA CE MENI BOG KOJI JE NASILAN I UBILACKI NASTROJEN?

Дакле ти не признајеш Бога оца?

Мојсије је живео међу народом који само силу познаје, нема то везе са временом.

BTW. сад се сетих вица - зашто је Мојсије био толке године са јеврејима у пустињи? Било га срамота да их поведе у град  Smile

Ko to kaze da Isus nije umro prirodnom smrcu? pa umro je na krstu kao sto bi umro svaki covek da su ga onako mucili.

Па јел он човек или Бог?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 662
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
A ko je rekao da je pravoslavna vjera, lažna vjera? I kakve to veze ima sa temom...te molim te da das ARGUMENTE! Te i prije toga procitas i Kur'an (u novije vrijeme sve cesce ga nazivaju, ni manje ni vise nego: Posljednji Zavjet) i Bibliju...
Te da ako mozes opovrgnes ijedan ajet Kur'an -a a koji je vezan za dogadaje iz proslosti a koje je Kur'an najavio, a da nije bio najavljen u Bibliji.
I molim da moje banalne stvari protu-argumentujes 1 by 1 ... dakle, strofu po strofu , ajet po ajet...recenicu po recenicu...Nije rijec o pogresnom ucenju Biblije, nego do mozda njene pogresne shvacenosti i interpretacije...

kao prvo: Isus ima Oca.

То су већ 2 различита ентитета. Значи и два Бога?  Smile

Дакле ти не признајеш Бога оца?

Мојсије је живео међу народом који само силу познаје, нема то везе са временом.

BTW. сад се сетих вица - зашто је Мојсије био толке године са јеврејима у пустињи? Било га срамота да их поведе у град  Smile

Па јел он човек или Бог?
Pa po onome kako dosta Kršcana danas dozivljava taj pojam Otac,Sin, Duh Sveti... Bog je uveliko mrtav...
« Poslednja izmena: 28. Jan 2007, 14:18:23 od emirz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
jao ljudi pa ovo je strasno.nikada nisam cuo banalnije stvari nego sto sam procitao na prvoj strani.kao prvo: Isus ima Oca.pa ko poznaje pravoslavnu dogmatiku to odmah shvata.nas Bog je Sveta Trojica.da pojasnim : Otac, Sin i Sveti Duh.a Isus je Sin te samim tim Sin mora imati Oca a to je Bog Otac.kao drugo: Isus je rodjen prirodnim putem. On nije zacet prirodnim putem ali jeste rodjen.
zatim, Isus je rekao da su proroci najmanje priznati u mestu gde su rodjeni tj u svojoj domovini.
e sada da predjem na sledecu tematsku celinu.
Isus je pobeca svojim ucenicima da ce im poslati Duha utesitelja tj Duha Svetoga.a setimo se da je Sveti Duh jedan od Svete Trojice.Njegova blagodat je ucenicima i ostalim hriscanima davala utehu i snagu za izdrzavanje svih mucenja i bolova koja su im progonitelji zadavali.
Muslimani su silom uterivali svoju veru u narod.ako Alah nalaze da se tako narod uteruje u veru onda mi on uopste ne treba.Bog je coveku dao slobodnu volju da bira a muslimani su ugrazavali ljudima tu slobodnu volju.
e sada jedno pitanje.ako je moja pravoslavna vera lazna zasto onda muslimani dolazi pod Ostrog i bivaju izleceni?da nije mozda Sv. Vasilije neki nadrilekar?recite mi molim vas samo jedan primer gde se jedan covek izlecio uz pomoc Islamske vere.a postoji milion primera gde je moj Pravoslavni Bog izlecio ljude svih vera i verovanja.

prvo ima samo jedan Bog samo je u svakoj veri drugacije predstavljen...ovo nije doba anticke Grcke da ima Bog vina,rata,mira,lepote...ima samo jedan Bog....a ti sto kaze da je Pravoslavni Bog nekog izlecio daj mi jedan primer ali ne neki tamo mit ili pricu nego istinu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
@Reloader o cemu ti pricas?Ja govorim o upotrebi Algebre u 3 Veku ,a ti mi pricas o renesansi?? :shock:Ja govorim o upotrebi antibiotika iz Aloje u 3 veku ,a ti opet pricas o renesansi?Pa dobro  cemu sluzi nauka?Na primer koje vajde mi imamo od Nikole Tesle kao jednog od najacih umova modernog sveta sem sto je "Srbin" izmislio?Mi koristimo struju kao i rest of the world.

Citat
Једна је ситуација кад нешто ствараш од нуле а тотално је друга ситуација кад добијеш "готово решење" па га после прерађујеш и дорађујеш.

Nije tacno....simple as thet.

Citat
Ја причам овде о хришћанској Европи насупрот муслиманским Арапима (и осталим суседним народима), ти ми помињеш јадну Србију. Ала ти је аргумент, у пм...

Ne ,mislim bas na danasnju Evropu nasuprot danasnjeg istoka.Argument mi je na mestu,jer kad se konfrontiram sa nekim gledam karte koje ja imam ,a ne moj komsija.U tome je poenta mi imamo PIP nasprav njih i tako ce biti bar jos 100 godina.Mislim ,ajde i velike Evropske metropole da poredimo kao sto je Nemacka,Francuska,Holandija,Engleska,Austrija sa Omanom,Emiratima,Katarom itd rezultat ce ti biti isti ...................
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
@Reloader o cemu ti pricas?Ja govorim o upotrebi Algebre u 3 Veku ,a ti mi pricas o renesansi?? :shock:Ja govorim o upotrebi antibiotika iz Aloje u 3 veku ,a ti opet pricas o renesansi?

Као што рекох - Арабија је на раскрсници континената и трговачких путева примала науку и са истока и са запада а Европа није дуго после III века пала у мрак.

Не видим да је нешто Арапска алгебра и медицина била нешто много јача од Римске или Грчке у том истом III веку.

Ја ти причам о спољном инхибирању развоја Европске науке за време којег је Арабија била слободна да се развија у том погледу а то је средњи век - Арапска наука је доживела процват после мухамеда...

Pa dobro  cemu sluzi nauka?Na primer koje vajde mi imamo od Nikole Tesle kao jednog od najacih umova modernog sveta sem sto je "Srbin" izmislio?Mi koristimo struju kao i rest of the world.

Ово питање нема никакве везе са нашом темом.

Ми имамо вајде да будемо поносни што смо Срби, између осталог, и због Николе Тесле. Да је имао услова да своје научне радове спроведе у дело имали би још погодности али овако остаје само ова прва вајда.

Nije tacno....simple as thet.

Онда те логика мало зеза.

Ne ,mislim bas na danasnju Evropu nasuprot danasnjeg istoka.Argument mi je na mestu,jer kad se konfrontiram sa nekim gledam karte koje ja imam ,a ne moj komsija.U tome je poenta mi imamo PIP nasprav njih i tako ce biti bar jos 100 godina.Mislim ,ajde i velike Evropske metropole da poredimo kao sto je Nemacka,Francuska,Holandija,Engleska,Austrija sa Omanom,Emiratima,Katarom itd rezultat ce ti biti isti .

Па ако се хваташ за Србију ајде онда да је поредимо са Авганистаном и данашњим Ираком... а не да узимаш најразвијеније муслиманске земље и да их поредиш са неразвијенима овде...

Сад опет покушаваш да скренеш воду на своју воденицу поредећи градове уместо држава... поредећи државе, резултат нико неће бити исти...
« Poslednja izmena: 28. Jan 2007, 17:13:50 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
Citat
Ми имамо вајде да будемо поносни што смо Срби, између осталог, и због Николе Тесле

To ne hrani moje dete....grow up

Citat
Онда те логика мало зеза.

Ne znam koga....

Citat
Сад опет покушаваш да скренеш воду на своју воденицу поредећи градове уместо држава... поредећи државе, резултат нико неће бити исти...

Ovo je najgluplje nesto sto si rekao.Koje gradove sam ja spomenuo?To su zemlje druze ......procitaj malo goegrafiju.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
To ne hrani moje dete....grow up

Па ако све животне ствари мериш по принципу "а јел се то маже на 'леба" онда - да, у праву си.

Ne znam koga....

И опет те зеза...

Шта мислиш коме је лакше да нешто мотор - човеку који има бициклу испред себе или оном који нема ништа?

Ovo je najgluplje nesto sto si rekao.Koje gradove sam ja spomenuo?To su zemlje druze ......procitaj malo goegrafiju.

Пардон, грешка, паралелно читам текстове а ово "метрополе" ме збунило у тренутку.

Дакле по чему су то Оман и Катар напреднији од Енглеске и Немачке? Да ли по привредној производњи или војној сили? Да ли по утицају у свету? По богатству ОК, сировина имају али по чему још осим тога? Да немају више научника и јаче универзитете пошто је око тога цела прича?
« Poslednja izmena: 28. Jan 2007, 17:19:31 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
Citat
Дакле по чему су то Оман и Катар напреднији од Енглеске и Немачке? Да ли по привредној производњи или војној сили? Да ли по утицају у свету? По богатству ОК, сировина имају али по чему још осим тога? Да немају више научника и јаче универзитете пошто је око тога цела прича?

Da li je dovoljno da ti kazem da tamo rade najveci Jevrejski umovi i naucnici?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Није. Говоримо о муслиманско-арапским умовима и научницима а не жидовским. И цела Америка зависи од Европских и Јапанских умова, ја зато нећу рећи да су "амерички научници" јаки само зато што су након школовања у Европи отишли тамо.

Дакле - ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 14:04:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.