Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 12:35:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Šta mislite?
Biblija je istina,sve u njoj je tačno.
Samo delimično je tačna
Ne znam
Pola od toga što piše je laž
Biblija i jevandjelja su osmišljena radi kontrole i manipulisanja čovečanstvom.
Neutralan/na
Idi dole
Stranice:
1 ... 328 329 331 332 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija,istina ili laž?  (Pročitano 540357 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Slagvort

Ja tome pristupam olako iz neke filozofske razonode. Nije mi cilj neko istinsko razumijevanje. Mada volim cuti tako stosta zanimljivo.

Ateista sam inace pa ne vjerujem ni u religijsku ni vanreligjsku visu silu, ali shvatam sta bi to moglo da bude.

Sto se tice neophodnosti religije - inteligentan covjek moze da ima samoincijativnu moralnost, ali svjetini religija treba ispricati neku bajku koja opravdava moralni tzv "zakon".. 

Ebiga  da je inteligentnih vise, ne bi trebala religija, odnosno i ova koja postoji bi imala manji uticaj.
Kuzim te, odmah sam ti to rekao. Razumevanje je spontano ne dolazi kao rezultat pritiska/forsiranja.
Spontano si razumeo sve sto razumes i spontano si postao ateista, sto je po definiciji normalan, obican covek
koji ne veruje u bajke.
Inteligentan covek ima "samoinicijativnu moralnost" zato sto zna koje su zakonske reperkusije.
Svaki covek je neposlusno bice po defaultu ali ga inteligencija prividno cini poslusnim. Svaki normalan muskarac
bi skocio na svaku brutalnu zensku i pocepao je kao omot na bozicnom poklonu, ali mu inteligencija ( sposobnost shvatanja situacije ) to ne dozvoljava.
Biblija je prorekla kraj religije " Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu. "
Mozda ti u vazduhu ne osecas totalno pucanje religije, kao sto ga ja osecam.  Smile
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
.
« Poslednja izmena: 08. Jul 2010, 00:51:57 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Citat: eyepheel
Svaki covek je neposlusno bice po defaultu ali ga inteligencija prividno cini poslusnim. Svaki normalan muskarac
bi skocio na svaku brutalnu zensku i pocepao je kao omot na bozicnom poklonu, ali mu inteligencija ( sposobnost shvatanja situacije ) to ne dozvoljava.

Smile
A sta bi svaka 'normalna' zena trebala da radi muskarcu ondak? Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia Luvmya 520
Smile
A sta bi svaka 'normalna' zena trebala da radi muskarcu ondak? Smile
Da udovolji zahtevima muskarca, to je zakon koji je Mojsije elegantno opisao u planu koji je Kreator svega
napravio za zenu, Postanak 3:16 " A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar. "

Brak ili ne normalno je da je zena podredjena muskarcu, i kao sto znamo ne postoji zena na ovoj Planeti koja nije podredjena muskarcu.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG G2
Citat
Brak ili ne normalno je da je zena podredjena muskarcu, i kao sto znamo ne postoji zena na ovoj Planeti koja nije podredjena muskarcu.

Jel ti poznajes svaku zenu?

Po ustavu Republike Srbije, svi su jednaki, niko nije podredjen nikome.
I to je jedino sto je vazno, ne interesuje me  sta kaze 2000 godina stara knjiga.
« Poslednja izmena: 08. Jul 2010, 10:19:53 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: nofx0023

Jel ti poznajes svaku zenu?

Po ustavu Republike Srbije, svi su jednaki, niko nije podredjen nikome.
I to je jedino sto je vazno, ne interesuje me  sta kaze 2000 godina stara knjiga.
Da li ti rodjo vidis na kojoj se temi nalazis i kakve veze ima da li tebe nesto interesuje ili ne ?
Sve u postojanju je podredjeno nekom zakonu. "Demokratija" i "ravnopravnost" su iluzije koje je
covek kreirao upravo da bi lakse vladao.
Ako ti ne vidis da Srbija nije pravna drzava u kojoj zakoni ne vaze za sve onda ja ne znam gde ti zivis.
Cela Srbija je podredjena zakonu koji diktira "Novi svetski poredak".
Svaka zena ukljucujuci englesku kraljicu ili Oprah-u Winfrey je podredjena muskarcu koji ih kontrolise fizicki,
duhovno ili materijalno.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG G2
Vidim ja gde se nalazim. Ali ne slazem se sa time a ni ti ne bi trebao.
Vidim tebe bas interesuju teorije zavere, zar ne.  Smile

Citat
Svaka zena ukljucujuci englesku kraljicu ili Oprah-u Winfrey je podredjena muskarcu koji ih kontrolise fizicki,
duhovno ili materijalno.

Kako?
Objasni.
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Citat
duhovno ili materijalno.

Kako?
Objasni.

Da, ovo i mene interesuje. Pero, budi maximalno detaljan, koji muskarac, na koji nacin...
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia Luvmya 520
Vidim ja gde se nalazim.
Ti ne vidis da ne vidis na kojoj temi se nalazis. Evo sad cu ti objasniti, ti se nalazis na temi koja se zove " biblija istina ili laz " kada sam naveo stihove iz biblije ( posto je to tema ) koji objasnjavaju odnos izmedju muskarca i zene koji je deo stvarnosti u kojoj se svi nalazimo ti si rekao "ne interesuje me sta matora knjizurina kaze!"
sto znaci da ti nisi svestan da se nalazis na temi na kojoj je jedini interes, jedini "on topic" razmatranje onoga sto pise u matoroj knjizi.
Citat
Ali ne slazem se sa time a ni ti ne bi trebao.
Vidim tebe bas interesuju teorije zavere, zar ne.  Smile
Potpuno isto kao i ti i ja znam da je tvrdnja da reci u bibliji imaju bukvalan znacaj u nedostatku
boljeg termina - smehotresna. Ako je stvaranje coveka opisano u prve tri glave Genesis-a bukvalno receno,
onda ti koji to tvrde treba da objasne koja to vrsta zmije prica sa zenom, koja to vrsta zene prica sa zmijom, koje je to drvo spoznaje dobra i zla, koje je drvo ciji plod daje vecan zivot, gde je lokacija tog "rajskog vrta"
i gde je taj heruvim ( andjeo ) koji cuva taj vrt i prilaz tom drvetu zivota.
Mene nikakve teorije i fantazije ne zanimaju i ne znam odakle ti ideja da me zanimaju ?

Citat
Kako?
Objasni.
Citat: 1 deki
Da, ovo i mene interesuje. Pero, budi maximalno detaljan, koji muskarac, na koji nacin...
Jel' vas dvojica mene vatrirate ili stvarno toliko ne shvatate kako stvarnost funkcionise ?
Nikada niste culi za "jaci pol/slabiji pol" nikada niste culi za osnovni sistem ljudske porodice koji se zove
"patrijarhat", nikada niste culi da medije kontrolisu osobe muskog pola jevrejske narodnosti ?
Nikada niste shvatili da se logickom metodom kojom se odredjuje sta ko kontrolise uvek dolazi do muskarca ?
Nikada niste culi da novac kontrolise sve na ovoj Planeti i da je sam vrh bankarske hijerarhije - muski ?

Da li mozete da navedete neke zene koje nisu kontrolisane od strane muskarca ?
Cime vladaju kraljica Elizabeta ili Oprah ? Koja zena je suvereni vladar necega ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
LG G2
U Engleskoj svi polazu zakletvu kraljici Elizabeti, ne mozes drzati nikakvu poziciju ako nisi polozio zakletvu.
A Oprah vlada samo ... hmm kad se setim reci cu ti Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 328 329 331 332 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 12:35:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.