Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 20:37:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Šta mislite?
Biblija je istina,sve u njoj je tačno.
Samo delimično je tačna
Ne znam
Pola od toga što piše je laž
Biblija i jevandjelja su osmišljena radi kontrole i manipulisanja čovečanstvom.
Neutralan/na
Idi dole
Stranice:
1 ... 320 321 323 324 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija,istina ili laž?  (Pročitano 540629 puta)
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
ja mislim, da ako jednom popu, kompjuter sam skida filmove na turskom, iako on izričito klikće "english", to je očigledan dokaz da postoji viša sila, ili bar đavo koji ga kuša...

xaxaxaxaxaxa.....matoriiiiiiiiii, do kada ces me prozivati za turke ??  Smile Smile Smile Smile Smile

a moj savet da osvešta kompjuter nije poslušao..  Smile

e, čoveče, taj tvoj doživljaj je jedna od boljih priča od kada sam na forumu  Smile

inače, sa mnom u četi, bio je jedan simpatični, debeli student Bogoslovskog fakulteta, koji je mnoooogo voleo da jede. Otac Dimitrije. Imao je običaj da nam poput furije uleće u spavaonu i prodere se gromkim glasom - "Momci, jel ima nešto slatko da pop blagoslovi ?"
Zbog njega i danas gotivim popove  Smile

a, da, tema... istina !
« Poslednja izmena: 01. Feb 2010, 17:13:26 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
Ti i Ghost obozavate ad hominem.
Наравно. Smile
« Poslednja izmena: 01. Feb 2010, 19:42:45 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.78
Buda je razmazeno deriste koje je pobeglo od kuce ne bi li saznalo od cega se svet sastoji.
A onda prepisuje recept koji glasi "budi biljka" Smile

Smile

Ako cemo da banalizujemo religije Isus je bio mlakonja, bez konzistentne poruke. Blijedi anarhista...

Muhamed je bio lukavi trgovac i zenomrzac..

Smile Smile

A ti nemas nemas kapaciteta da prihvatis ono sto je liepo u nekoj ideji/religiji.
Taj cinizam je veoma djetinjast. A ko da si "otkrio Ameriku".
Ti i Ghost obozavate ad hominem.
 Smile
A sta je to lepo? Vera? Cekati na nesto zato sto mislis to jest verujes da ce da se desi?
Pa jesam "otkrio" Ameriku, interesantna zemlja  Smile

Pa pazi ja sam ateista.

Al je tvoj propust, ogranicenost sto ne mozes da shvatis o cemu se tu radi.

To razmisljanje da je Vjera manipulacija i da su to naivne ovce (mada postoji i ta perspektiva), ja sam tako razmisljao u sedmom osnovne...
A ti izgleda nemas vise slojeva osim tog cinicnog, mracnog. 
Sto je uskogrudost tj. nemas bas kapaciteta za razumijevanje onoga sto ne volis.  Smile

Nije ovo ad hominem u smislu da ja imam nesto protiv tebe, ili da te vrijedjam. Samo et' takav dojam stvaras kad se tako ponasas. Ne napadam covjeka nego postupak (post).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
I u cemu je poenta tvog posta onda?
Ako si razmisljao u sedmom razredu osnovne super za tebe.
Evo ogranicen sam, objasni mi, bas me interesuje
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.78
Rekao sam da sam tako razmisljao prije, u smislu da sam to prevazisao.

Ne moras cak ni biti vjernik, tj nemoras vjerovati u bajke da mi makar uvazio neke filozofske i moralne elemente nekih religija.
Pojam Nirvana - kao "momenat kad ti je sve jasno" ili "kad si jedan sa svijetom" je lijep.
Nisam dostigao (ni probao), mozda se i nemoze dostici .. ali lijepo zvuci.

Isto njihova filozofija je da je zivot patnja koja dolazi u 8 oblika. I da ne treba izbjegavati patnju.. nego kanalisati.
Mozda je malo preseravanje to  Smile , ali ipak mi izgleda zrelo. Jer pojam zrelosti u zivotu je suocavanje sa bolom, patnjom da bi je rjesio.
O takvim nekim vrijednostima pricam.

Mislim nisam ni budista Smiley nit mu naklonjen previse.  Ali u tim religijama je hiljadugodisnja akumulacija mudrosti.
Ako je vrijedjas onda mozda ne znas da prepoznas tu mudrost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
E tako te volim, kada mi obrazlozis problem.

Prvo Buda je zna se bio neki bogatas, to jest dete bogatasa, i onda je pobegao od kuce ne bi li spoznao svet i u cemu lezi problem u svetu.
To je tih 8 staza koje se moraju pratiti.

E sada moj problem, i ako to izgleda "zrelo" je u stvari ne realisticno, jer ako se odvojis od svega, tvoj zivot ce biti bas kao jedan od biljke.  Bices ziv ali ces biti statican.  Ne mogu da govorim da li biljke nesto osecaju, ali u ovom slucaju, covek treba da oseca i ne oseca sve, a da pri tome ostane covek.  Ako covek izbaci sve u zivotu i samo meditira, u cemu se sadrzi njegov zivot, ni u cemu.

Eto ti moje obrazlozenje.  Budizam je iz moje tacke veoma naivan, iako izgledan interesantan.

Ja bih rekao da znam dosta u budizmu, ili barem tom delu budizma, jer sam ucio i diskutovao ovo sto ti ja sada pricam, i naravno pobedio sam u argumentaciji sa profesorom.

Imaj zivot, ali neka ti bude bez boje, ukusa, mirisa i svega ostaloga, jer to izaziva bol.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50196
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Imaj zivot, ali neka ti bude bez boje, ukusa, mirisa i svega ostaloga, jer to izaziva bol.

Буди оно што јеси, буди хришћанин.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.78
To je ok.

Da ne razglabamo o budizmu..  nego drugo je kad kazes "religije su karina"/"buda je razmazeno deriste" nego kad objasnis sto ti se ne svidjaju Smiley

(znam za tu pricu da je bio princ koga je otac cuvao od zivota.. )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Grešite,svi oni koji su se izolovali,pobegli su od svakodnevnih problema sa kojima se mi,susrećemo.
Svi oni koji se zamonaše,ili odlaze da žive u manastire,od čega beže?
Od svakodnevnih izazova.
Treba se uhvatiti u "koštac" sa izazovima i tako ih pobediti,a ne kao noj da se krije glava u pesku.
Tek kada smirenje doživiš u običnom okruženju i tek kada u takvom okruženju uspeš da pobediš sebe na najboljem si putu da kristalizuješ dušu i podigneš svoju svest. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

idemo daaaalje

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 333
Zastava Kotez
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Motorola a1200r
Citat
i zasto raspop ?
pa zbog ovoga:

i manite malo slepu veru....

Citat

e pa znas kako, ja ida ljem stojim iza tih svojih reci jer ja veru mogu u danasnje vreme da sirim samo u crkvi posle liturgije, a bilo gde drugde ljudi traze dokaze, traze argumente i ne interesuje moje ili bilo cije intimno verovanje u nesto...a ja mislim da je takva situacija ovde....
Veliki Ap. Pavle ne bi prosirio hriscanstvo da nije imao kakve-takve argumente....ja mislim da bas iz tih razloga ljudi upadaju u sekte i rtaznorazne jeresi naseg vremena....

ja bih voleo da recimo pokrenemo ovde malo temu oko Mojsija i Izlaska iz Egipta...to je jedna jako zanimljiva tema, o kojoj ljudi obicno znaju samo ono sto su videli u filmovima ili malo procitali u Bibliji....
IP sačuvana
social share
Covjek je nerazuman, nelogican, sebican.
Nije važno, voli ga!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 320 321 323 324 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 20:37:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.