Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 09:18:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Šta mislite?
Biblija je istina,sve u njoj je tačno.
Samo delimično je tačna
Ne znam
Pola od toga što piše je laž
Biblija i jevandjelja su osmišljena radi kontrole i manipulisanja čovečanstvom.
Neutralan/na
Idi dole
Stranice:
1 ... 315 316 318 319 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija,istina ili laž?  (Pročitano 540691 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Sony xperia
Ne, nego o tome kako Sima 'ladi m**a u 'ladan kurmodruzovacki potok.  Smile
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 19:08:40 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Cule90
@eyepheelYU hocesh da kazesh da ce biti vechni oni koji istrebe sve oko sebe???
Ne, sve je Bozija Volja, a ne covekova, Bozija Volja ce da istrebi sve koji su planirani za istrebljivanje, da li ce to biti ucinjeno kroz coveka, lava, tsunami, tornado, virus..... ne cini nikakvu razliku, smrt je smrt.
Citat: Cule90
1. u prevodu "ko nece da radi(robuje) crce od gladi"
2. nema nad smrcu,ali zashto nema nad zivotom,u potpunosti?????? Kako neki drugi chovek moze da bude iznad tebe i mene,a on je isto chovek???
3. da li se unishtavanjem nechega chini zlo,ili se ja drogiram,i shta zapravo to stvaramo,i za koga?
4. kako onda objashnjavash ovo prethodno?
5. kako moze dusha ostati chista ako neshto prethodno unishtish i pochinish tolika zla?
6. Nekada davno ljudi su ubedjeni da je Hrist nash spasitelj,da je on "Boziji sin",da treba da idemo tim putem i verujemo u sve shto nam nametnu,i da ce nashe dushe biti spashene... Tako su ljudi redom postajali Hriscani... Pa su onda ti isti ljudi gradili svet po ubedjenjima iz biblije,i crkve,da bi danas bili ovde gde smo... Obichni brojevi,robovi...
7.  I dalje ne kontam zashto branish neshto shto ti je nametnuto,shto nisi TI,i shto je ochigledna laz?
8. Shto se tiche "Bozije volje",preporuchio bih ti da pogledash ove klipove shto je @lightsoft postavio...
I ako imash vremena da pogledash film "Avatar" od Jamesa Camerona,sjajan je Smiley
1. Ne, taj "prevod" nema nikakve veze sa onim sto sam ja rekao, a rekao sam da je svaciji zivot i sve u njemu
Bozija Volja bez obzira sta je bila Bozija Volja da ljudi o tome misle.
2. Zato sto je sve onako kako jeste, niko nije hteo da se rodi niti zdravim razumom hoce da umre, niti je hteo da bude u telu koje pripada bioloskom ocu (sa manjom primesom majke), tako da ta volja koju ti telo narucuje nije tvoja, posto telo nije tvoje. Niko nece znato koji je covek Bog, i koncept Boga ce nestati kada svaka dusa/covek bude znala da je On tu. Svi koji budu vecni ce biti jedno sa Bogom, posto ce svi
kao i Bog biti vecni. Vecnost je anarhija, nema vodje, nema vodjenih.
3. Biblija je pisana za coveka i govori o coveku, zlo je smrt coveka i nista vise, kada smrt prestane, prestace i zlo.
Ne znam da li se ti drogiras, to je tvoja stvar. Stvaraju se ljudi koji ce ziveti vecno i okruzenje u kojem ce ziveti vecno, to je takozvano "Carstvo Bozije"
4. To prethodno nije unistavanje Sveta nego unistavanje onoga i onih sto je za unistavanje kreirano.
Ne mozes napraviti kajganu ako ne razbijes neka jaja.
5. Bog oprasta sve sem tvrdnje da postoji "slobodna volja", " I ako ko reče reč na Sina čovečijeg, oprostiće mu se; a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom. "
" Sveti Duh " je " Bozija Volja "
6. Tako je, preko 2 milijarde ljudi veruje da je Isus sin Josifov ziv i da je on - Gospod Bog, nagrada za to verovanje je smrt, i taj trend ce se nastaviti sve dok ne umre poslednja osoba koja misli da je on Gospod.
Nisu ni brojevi, ni statistika posto ce sve to da iscezne iz ljudskog uma, kada za to dodje momenat.
Sve reci koje su deo covekove memorije ce nestati, Isaija 65:17 " Jer, gle, ja ću stvoriti nova nebesa i novu zemlju, i šta je pre bilo neće se pominjati niti će na um dolaziti. "
Nadam se da shvatas razliku izmedju onoga sto znas i onoga sto ti je u memoriji.
7. Ovo ne shvatam. Sta ja to branim ? Koju ja to laz branim ?
Da li bi mogao da navedes jednu laz koju si kod mene procitao ?
8. Klipovi koje je ta osoba postavila predstavljaju razne nacine na koje se Bog brine o covekovoj prenaseljenosti Planete.
Pogledacu Avatar, u njemu se ne nalazi nista sto nije u Bibliji, Cameron je opsednut istinom koja se nalazi u Bibliji.
Jedan moderator na ovom forumu je pre nego sto je premijera pocela rekla da je Avatar djubre od filma, pretostavljam da nije promenila misljenje ni sada kad je Avatar najveci film covecanstva do sada.
Trenutho gledam filmove Christopher-a Guest-a, obozavam njegov smisao za humor.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Теорија, у филозофији, представља апстрактно, уопштено знање о неком проблему које је резултат трагања за истином. У емпиријским наукама, систем међусобно повезаних и усклађених тврдњи који настаје сажимањем и генерализацијом низова парцијалних емпиријских налаза, као и смисаоном интеграцијом већег броја проверених чињеница, хипотеза и закона који се односе на једну област стварности.

Доказ је расуђивање током којег се установљава истинитост или погрешност неког тврђења (суда, исказа, теореме). У доказу теореме се ослањамо на аксиоме, или на раније доказане теореме позивајући се при томе на дефиниције појмова.

pokupljeno sa http://sr.wikipedia.org
Leleee,jel možeš sad svojim rečima-na Srpskom? Mislim,ko je sastavio ovaj gibbber-gabberish ha ha ne verujem  Smile  Smile  Smile  Smile

Ja nisam ateista,da ne verujem u bozansko... Sigurno postoji neko ili neshto zbog koga je nastalo sve... Ali to sigurno nije Isus,jer je sve ovo postojalo i pre njega... Danashnje religije su napravljene radi manipulisanja,i izneo sam svoje vidjenje... Mislim da istrazivanja,i nauka mogu dosta toga da objasne,ali im religije zapravo ne ostavljaju dovoljno prostora...
Vrlo je moguće da su Isus i mnogi drugi reinkarnirane duše višeg stepena svesti koje su pokušale da pomognu  Smile

Naravno, ko to zna ali ovo je doste realnije  Smile
« Poslednja izmena: 28. Jan 2010, 02:15:57 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Stari zavet je istinit,a gro jevanđelja je laž.Jer je crkva odabrala ono što njoj odgovara.
Isus Hrist jeste Gospod Bog za naš biološki život,za treću dimenziju.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Ako ne znas sta znaci "Dokaz" ili "Teorija" prostim jezikom,stavi povez na oci i padni kroz prozor.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
A Sundjer Bob kockalone je za 4. dimenziju. Samo je to jedina i prava istina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
A Sundjer Bob kockalone je za 4. dimenziju. Samo je to jedina i prava istina.
Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG G2
Nauku, molim vas, ostavite naucnicima - a licna uverenja, uvek mozete imati.  Smile
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Sony xperia
@Čekić I
Kada budes imao nesto pametno da kazes, javi se. Slobodno. Ne ustrucavaj se.
Razumem ja da ti nije jasno:
Izvinjavam se što ovako upadam, ali o čemu vi raspravljate? O tome da je Biblija istina ili Laž?
Samo izvoli, ali kada imas nesto pametno reci. Do tada, ne pokusavaj na dalje ... smo se srozavas sve vise, a da se vise spustam ne zelim, ... zbog takvih.

I ne pokusavaj odgovarati. dovoljno si rekao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 315 316 318 319 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 09:18:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.