Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 13:24:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Šta mislite?
Biblija je istina,sve u njoj je tačno.
Samo delimično je tačna
Ne znam
Pola od toga što piše je laž
Biblija i jevandjelja su osmišljena radi kontrole i manipulisanja čovečanstvom.
Neutralan/na
Idi dole
Stranice:
1 ... 378 379 381 382 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biblija,istina ili laž?  (Pročitano 541045 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2169
Zastava Prokuplje
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0
Dokazujes tako sto postavis link sa jutubeta, bez ijednog argumenta. Evo, ja jednim linkom dokazujem postojanje drakule i zeca koji cita:

Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.215
mob
Nokia 6220
Hvala  Smile
Ajde sad objasni kakav je smisao linka koji si postavio.
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2169
Zastava Prokuplje
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0
Hvala  Smile
Ajde sad objasni kakav je smisao linka koji si postavio.
Prvo,hteo sam da "nekima" odavde dokazem postojanje boga i verodostojnost njegovih dela i njegovog uticaja na covecanstvo iako nije medju zivima i medju ljudima koji hodaju na zemlji,jos nesto,hteo sam da i donekle dokazem da je Bog direktno uticao na stvaranje zemlje,covecanstva i svega postojeceg na zemlji...pokusacu da pronadjem jos neke klipove sa proslave praznika u Jerusalimu,ja msm da se taj praznik zove silazak svetog kralja na zemlju ili nesto u tom fazonu nznam sad tacno kako se zove taj praznik ali je baziran na tome...hvala na razumevanju Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Smrtonosni Napadac Mladih Ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.215
@pakodazna

To sto si citirao si izvadio iz konteksta. Izvadio si ove reci kako bi potvrdio neku tvoju tvrdnju, ali naravno to nije ispravno... Jeste ovi stihovi postoje u Bibliji, ali oni imaju drugaciji smisao, to ne znaci da ce Bog ubiti svakog, nego je Bog hteo nesto da naglasi, a ja cu da ti kazem sta je to...

A to je da je covek gresan, i da zasluzuje smrt, n'o Bog je odlucio da pokaze milost i ljubav, evo jedan primer...

Koliko ti puta u danu uradis lose stvari?
Da li te je Bog kaznio sa smrcu?

Pokazao je da Boziji smisao te reci nije ovakav kakvim ga predstavljas. Bog je hteo da pokaze narodu koliko je narod gresan, to su Bozijih 10 zapovesti koje ti upravo citiras tamo, ali oni su kao ogledalo za nase grehe, da bi videli koliko smo gresni! Bog uvek coveku daje izbor, tako da tebi daje izbor takodje, pokazuje ti koliko te voli svaki dan, sa time sto ti daruje samo 1 novi dan, svakog dana... Razmisli samo sta je smisao tvog zivota?!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.215
mob
Nokia 6220
Citat
Prvo,hteo sam da "nekima" odavde dokazem postojanje boga i verodostojnost njegovih dela i njegovog uticaja na covecanstvo iako nije medju zivima i medju ljudima koji hodaju na zemlji,jos nesto,hteo sam da i donekle dokazem da je Bog direktno uticao na stvaranje zemlje,covecanstva i svega postojeceg na zemlji...pokusacu da pronadjem jos neke klipove sa proslave praznika u Jerusalimu,ja msm da se taj praznik zove silazak svetog kralja na zemlju ili nesto u tom fazonu nznam sad tacno kako se zove taj praznik ali je baziran na tome...hvala na razumevanju
Izvini, glup sam. Kakve veze imaju ovi muslimani sa dokazima o stvaranju sveta? Znam za siliazak svetog ognja na Vaskrs, ako na to mislis  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2169
Zastava Prokuplje
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0
Citat
Prvo,hteo sam da "nekima" odavde dokazem postojanje boga i verodostojnost njegovih dela i njegovog uticaja na covecanstvo iako nije medju zivima i medju ljudima koji hodaju na zemlji,jos nesto,hteo sam da i donekle dokazem da je Bog direktno uticao na stvaranje zemlje,covecanstva i svega postojeceg na zemlji...pokusacu da pronadjem jos neke klipove sa proslave praznika u Jerusalimu,ja msm da se taj praznik zove silazak svetog kralja na zemlju ili nesto u tom fazonu nznam sad tacno kako se zove taj praznik ali je baziran na tome...hvala na razumevanju
Izvini, glup sam. Kakve veze imaju ovi muslimani sa dokazima o stvaranju sveta? Znam za siliazak svetog ognja na Vaskrs, ako na to mislis  Smile

Ako si primetio u klipu sve je cisto istrazivanje inace nisam video da imaju bilo sta konkretno po tom pitanju...ja msm da mislimo na isto Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.215
mob
Nokia 
@pakodazna

To sto si citirao si izvadio iz konteksta. Izvadio si ove reci kako bi potvrdio neku tvoju tvrdnju, ali naravno to nije ispravno... Jeste ovi stihovi postoje u Bibliji, ali oni imaju drugaciji smisao, to ne znaci da ce Bog ubiti svakog, nego je Bog hteo nesto da naglasi, a ja cu da ti kazem sta je to...

A to je da je covek gresan, i da zasluzuje smrt, n'o Bog je odlucio da pokaze milost i ljubav, evo jedan primer...

Koliko ti puta u danu uradis lose stvari?
Da li te je Bog kaznio sa smrcu?

Pokazao je da Boziji smisao te reci nije ovakav kakvim ga predstavljas. Bog je hteo da pokaze narodu koliko je narod gresan, to su Bozijih 10 zapovesti koje ti upravo citiras tamo, ali oni su kao ogledalo za nase grehe, da bi videli koliko smo gresni! Bog uvek coveku daje izbor, tako da tebi daje izbor takodje, pokazuje ti koliko te voli svaki dan, sa time sto ti daruje samo 1 novi dan, svakog dana... Razmisli samo sta je smisao tvog zivota?!

Sta si ti neki doktor biblije, poznavao si licno te ljude pa ZNAS tacno sta su hteli da kazu ? Ajde me postedi, imas nedeljom na sluzenju  gomilu zaludjenika pa njima prosipaj te fore. ( Bog mi daruje novi dan, xaxaxaxaxaxaxaxa  Smile Smile Smile Smile )

O kakvom kontekstu ti pricas ? To tamo pise ( TACKA ).

Mozda treba da slusam nekog pijanog popa kako k..nja o bibliji kako njemu odgovara, delove koji su odvratni ( cak i za 15. vek), ce da preskoci, pa ce da zaludjenicima predstavlja samo delove biblije za koje on misli da su dobri... citaj SVE maJstore !!!!!

ps.Nema potrebe da mi ti PREVODIS sta je pisac hteo da kaze, znam da citam, i mogu ti reci da me je sramota ljudi koji ta sranja citaju.

« Poslednja izmena: 31. Avg 2011, 08:43:48 od pakodazna »
IP sačuvana
social share
"Zar da se stidim Srbije"----Novak Djokovic............
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.218
Dokazujem postojanje svevisnjeg,njegovog lika i dela i da vam otvorim oci sa nekim stvarima...

dobro bre batice jel ti mene zajebavas,postavio sam najveci naucni dokaz o mladosti zemlje koji se poklapa sa biblijskim izvestajem o stvaranju.

Kada se atomi raspadaju, atomi različitih elemenata oslobađaju različitu količinu energije. Ova energija oštećuje strukturu minerala u kome se atom nalazi, a prečnik oštećenog dela pokazuje nivo oslobođene energije. Ta oštećenja su sfernog oblika oko centra i izgledaju kao oreoli svetaca. Ovi krugovi su postali poznati kao "pleohroični (obojeni) oreoli" ili radio oreoli.
238U --> 234Th --> 234Pa --> 234U --> 230Th --> 236Ra --> 222Rn --> 218Po --> 214Pb --> 214Bi --> 214Po --> 210Pb --> 210Bi --> 210Po --> 206Pb
lanac raspada urana 238
Uran (U) se raspada do olova (Pb) kroz seriju međustepenih koraka, od kojih svaki ima svoj vlastiti karakteristični iznos energije raspadanja. Svaki element ima svoj vlastiti koncentrični oreol. Posmatranjem određenog niza oreola, može se odrediti sastav prvobitnog umetnuća (ili tip roditeljskog elementa koji je bio prisutan kada je mineral nastao).
Međutim, neki od ovih međustepenih raspadajućih koraka imaju veoma kratko vreme poluraspada. Na primer, kada se radon-222 (vreme poluraspada t1/2 = 3,82 dana) raspada u polonijum-218 (t1/2 = 3,05 minuta), on se odmah zatim, vrlo brzo raspada u olovo-214. Isto tako, kada se bizmut-214 (t1/2 = 29,7 minuta) raspada u polonijum-214 (t1/2 = 0,00016 sekundi), on se odmah zatim, vrlo brzo raspada u olovo-210. Očigledno, atom se ne zadržava dugo u stanju polonijuma, nego se raspada u sledeći izotop u lancu raspada.
Začuđujuće je da se grupa oreola karakterističnih polonijumovih izotopa nekada nalazi bez uranijumovih oreola koji mnogo sporije nastaju, pokazujući da nema dokaza o postojanju roditeljskih atoma uranijuma - već samo polonijuma. Očigledno, na ovom mestu nikada nisu postojali atomi uranijuma, i prvobitni atomi morali su biti samo polonijumski.
Za granit se smatra da mu je potrebno više godina hlađenja od prvobitnog usijanog stanja, da bi se formiralo nekoliko tipova kristala minerala. Čak i pegmatit, krupnozrna vrsta granina, koji se često pojavljuje u obliku žila u granitu, zahteva za očvršćavanje vreme koje se može meriti. Pošto izotopi polonijuma imaju veoma kratko vreme poluraspada, izgleda neverovatno da se polonijumovi oreoli pojavljuju sami bez dokaza o njihovim roditeljskim elementima. To nas navodi na zaključak da su ovi graniti bili trenutno stvoreni u očvrslim uslovima uz prisustvo polonijumovih umetnuća, koji su se zatim raspadali.
Bezroditeljski radiooreoli polonijuma-218, koji nemaju dokaze za svoje majčinske elemente, ukazuju na kratko stvaranje naše planete ili drastične promene u stopi radioaktivnog raspada.
Polonijumovi efekti, izazvani od njih samih, nisu mogli da nastanu u polagano hlađenom granitu, niti su mogli da migriraju na sadašnju lokaciju pošto je njihovo raspadanje prebrzo. Granit je trebalo da bude najpre u tečnom stanju, tako da je polonijum mogao da se koncentriše na određenom mestu, a zatim je morao biti čvrst kada se polonijum raspadao, da bi zone oštećenja bile sačuvane. Ali granit se hladi suviše sporo, a polonijum se raspada suviše brzo da bi se zadovoljio bilo koji scenario osim trenutnog stvaranja. Evolucionisti su ovo nazvali "mala misterija".
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Samsung S7
>> Evolucionisti su ovo nazvali "mala misterija".

Pre samo par stotina godina velika misterija je bila - na kom principu radi nase Sunce, pa sad znamo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
LG G2
Sez
Reci mi koje je vreme poluraspada U238? Koliko vremena treba da prodje da bi se U238 proizveo Th234.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Halflife U238.jpg
(145.64 KB, 618x645)
« Poslednja izmena: 17. Sep 2011, 14:50:24 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 378 379 381 382 ... 397
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 13:24:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.453 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.