Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 03:40:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BG gradi tunel ispod Ade?  (Pročitano 2125 puta)
03. Okt 2015, 12:29:35
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
Browser
Chrome 45.0.2454.101
Nacrt novog generalnog urbanističkog plana na teritoriji Beograda predviđa veoma ambiciozne projekate, među njima i saobraćajni tunel ispod Ade Ciganlije.

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI SUBOTA, 3.10.2015. | 10:30

Foto: Thinkstock.com
Foto: Thinkstock.com
Prema predlogu nacrta novog Generalnog urbanističkog plana (GUP), na teritoriji Beograda planirano je desetak velikih građevinskih projekata koji će rasteretiti saobraćaj u prestonici, pišu Večernje novosti.

Magistrala T6 protezala bi se od Severne tangente, od Pupinovog mosta, preko Zemuna i Novog Beograda, do Čukarice. Novobeogradska Ulica dr Ivana Ribara, podzemnim tunelom ispod Ade Ciganlije, bila bi spojena sa Čukaricom.

Saobraćajnica bi se nadovezala na Ulicu maršala Tolbuhina, kod nadvožnjaka kojim se "preskače" Savska magistrala, gde je planirana i nova saobraćajna petlja.

Ukoliko budu obezbeđena finansijska sredstva, planiran je i most na Savi, između Brankovog i Gazele, kao i dve kapitalne saobraćajnice koje će spojiti obale Dunava kod Ade huje i Vinče. A da bi se završio Unutrašnji magistralni prsten (UMP), moraće i da se probije tunel ispod Topčiderskog brda, kako bi se povezao Most na Adi sa Autokomandom.

Zbog izgradnje Severne tangente, gotovo je izvesno da će Beograd jednog dana morati da izgradi most preko Dunava, kojim bi se povezali Karaburma i palilulsko naselje Zaga Malivuk, u kojem se nalazi Pančevački put. Pored starog, izgradio bi se i novi Avalski put, koji bi se protezao od Kumodraške ulice do Belog Potoka.

Ukoliko se, kako je planirano do Nove godine, izglasa ovakav nacrt Generalnog urbanističkog plana, ostavlja se prostor, pravna osnova, da se, u nekom budućem vremenu, kada država i grad budu imali novca, i realizuje.

b92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
Browser
Ucweb 2.0
mob
LG Frizider
A sta ce nam onda Most na Adi ako se planira tunelcina ispod Mosta na Adi? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
To ako bi se izgradilo, bilo bi super. Ja sam i ranije video da su te ulice na NBG postavljene tako da se jednog dana jedna od njih produži i premosti Savu, ali sam mislio da se ima u vidu most, pravi most baš preko Ade. Ali tunel je još bolja ideja jer onda neće imati uticaja na Adu, samo ako može da se napravi (mislim za naše mogućnosti). I posle još da urade onaj bulevar iza Bežanijskog groblja i imaćemo taj prsten oko grada od Čukarice, preko Zemuna pa sve skoro do Pančeva.

Inače ne mogu da verujem da u Beogradu i dalje postoji jedan čitav bulevar koji nosi ime jednog komunističkog heroja, a da to ime nije promenjeno. Verovatno zato što je služio i pre nastanka SSSRa pa aj kao može da prođe.  Smile Mislim pošto su se posrali po svemu ostalom, od Ždanova, preko Tita, pa sve do JNA.  Smile
« Poslednja izmena: 03. Okt 2015, 13:09:09 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
šTA ti misliš o ideji numerisanih ulica,ne znam jesam li te to pitao na temi o tome pre par meseci?Je li to izvodljivo?
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
To je izvodljivo i praktično tamo gde postoje uslovi za to, tj. gde su ulice planski građene, kao na primer na Novom Beogradu. Uostalom, on već ima tako nešto u  vidu onog Trećeg bulevara.

Evo dopunjene mape gde sam označio i budući bulevar odnosno produžetak Mosta na Adi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
Browser
Ucweb 2.0
mob
LG Frizider
Jasnije mi to sad deluje kad vidim mapu, logike ima al kao varijanta rasterecenja mosta koji jos nije ni opterecen.

Ona raskrsnica na tromedji Ledina, Kose i dole prema kruznom toku i samoj toj dr Ribara je bogu plakati. Recimo da krenu polako od toga....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Most na Adi i u originalnoj ideji, inače staroj 40 godina, nema svrhu samo da rastereti Gazelu nego i da direktno poveže Bežaniju i NBG sa Rakovicom, Miljakovcem, Topčiderom, Dedinjem i Autokomandom. Kad BG bude još porastao i kad autoput/Gazela postane još opterećeniji (već sad su u jutarnjim satima velike gužve), tad će se videti njegov značaj. Inače te gužve na i oko autoputa i AK su ujedno i razlog što sam ja protiv građenja onog Delta sranja tu, jer je AK već sada na nekim mestima  optrećena, a tek bi bila kada bi se tu nasadio veliki tržni centar kome se pristupa sa autoputa.

Što se tiče te raskrsnice kod Ledina, ja pretpostavljam da je u planu da to jednog dana ovako nekako izgleda (možda raskrsnica bude malo više zapadno zbog nagiba terena između Grčke i Vojvođanske,ali to je to)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
Browser
Ucweb 2.0
mob
LG Frizider
Posred tog pravca je dalekovod i romska skalamerija. Malo levo iliti zapadno su vec firme i fabrika (grand kafa i jos nesto pored toga).

Ova tunelcina je ok, u prvi mah mi je sve to delovalo jako blizu da bi se desetogodisnji plan spickao u 2 minuta razdaljine kolima.

Ali ima tu dobrih dva tri kilometara, sa novobeogradske strane i skoro dupla vise...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
mob
Samsung SGH-E590
Citat
planiran je i most na Savi, između Brankovog i Gazele,
Mene ovo interesuje, posto nisam siguran gde bi stavili ovaj most i sta bi povezao...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Verovatno se misli na proširenje Savskog mosta.

Posred tog pravca je dalekovod i romska skalamerija. Malo levo iliti zapadno su vec firme i fabrika (grand kafa i jos nesto pored toga).

Pa valjda će da smisle nešto, jeste to prepreka ali nije nerešiva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 03:40:08
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: ispod gradi tunel Ade

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.349 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.