Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Бестијализација друштва (путем медија)  (Pročitano 5852 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Citat
Све те брзе слике(научна студија) утичу на рад мозга драстично му мењајући начин на који ради. Ако неко има укућане који готиве тв нека их посматра док гледају нешто са брзим сликама па ће установити да изгледају као хипнотисани јер, оно што мозак не може да проради-складишти-у подсвест, одакле те слике раде свој посао даље, односно утичу на мисли, жеље, ставове и сл.

и стигли смо на терен чика алекса џонса Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
Zivot je nemoguc bez malo kica i bez malo patetike, demagogije...Medjutim, ove stvari danas su nacin zivljenja.

Pa ne zele ljudi da gledaju Pink TV i sve druge TV stanice, koje su slicne kao jaje jajetu i Grand Paradu, ne zele da gledaju Veliku Bracu i slicne emisije. Ne. Te emisije i takvi oblici zabave i okupacije mozga su polsedica, a ne uzrok. Ne moze covek, koji 16 sati dnevno mesa beton ili kuje gvozdje ili radi na najbesmislenijem mogucem radnom mestu danas, koga pritiskaju dugovi i krediti i porezi sa svih strana, da se posveti dijalektickom materijalzmu ili slobodnom trzistu ili komponovanju opere ili problemu gladi su svetu (ne zato sto mozda nema umne kapacitete za tako nesto, vec jednostavno nema vremena). Mozak trazi ono sto u realnosti nema-instant zabavu, nedogovornost, zivi brzo, hrani se lako. Otuda nasilje, otuda turbo folk, otuda kic, otuda kritike koje to nisu itd

Kritika bez nudjenja mogucih resenja je besmislena. Kritika radi kritike je apsurd.

Sta znaci to, kada neko kaze "ja ne gledam TV"? Jos jedna u nizu lazi, kojima definisemo jedan nacin i stil zivljenja na planeti danas... Da li je moguce da osoba, na pocetku 21. veka, koja zivi u "savremenom svetu", ne gleda TV, barem 5 minuta dnevno? Hajde da se ne lazemo....Pa kako smo postali ovakvi kakvi smo, ako ne gledamo TV, ne slusamo pop muziku, ne gledamo pop filmove i slicno??

Danas u svetu dominira poremecen sistem vrednosti, antizivotvorni i antiodrziv stil zivljenja. Nemam nameru da bilo kome drzim lekcije o "sistemu vrednosti", moralu i slicne stvari. Kada kazem "poremecen sistem vrednosti", ne kazem u onom smilu dosadnih klisea i trivijaliziacije, bla bla bla, za koji vec i vrapci na grani znaju, ne mislim na izlizane fraze. Ono na sta mislim je da je (konkretno) TV program (i svi drugi delovi medija, pa i drustva uopste) takav kakav je, jer predstavlja ne ono sto ljudima treba, vec ono sto reflektuje njihov nacin zivljenja, usled, opet da se vratim- poremecenog sistema vrednosti.

Najbolji oblik kritike, po sistem, je onaj koji potice od strane meinstrima i onaj koji "ne vidi" dalje od zidova kutije, onaj vid kritike koji "daje" lazna resenja. To se najbolje vidi na primeru danasnjeg popularnog ekonomskog sistema (tv "slobodno trziste"). Mnogo, ali zaista mnogo sam "kritika" (koje poticu od strane popularne ekonomije i njihovih marioneta) procitao, a i odslusao, vezanih za ekonomiju danas i, kao po pravilu niti jedna ne daje resenja. To ne kazem ja, vec matematika!

Ali problem je tu sto mnogi ljudi nemaju razvijenu selekciju da razluce sta je dobro, a sta lose... sta je istina, a sta laz.. tako da imamo razne pseudo-naucne teme i fanaticne pokrete kao odlican balans pop kulturi, ali isto tako predstavljaju krajnost i blazeno neznaje i glupost. Smiley

Izvini, ali ovakvih izjava ima na svakom koraku. Sad ja mogu tebe da pitam "sta je istina?", "sta je dobro, a sta lose?", "sta je glupost, a sta ne/znanje?", naravno necu te to pitati, jer se plasim da cujem odgovor! Samo cu konstatovati da kritika radi kritike ne vodi nikuda i da parola "znam sta necu, ali ne znam sta hocu" ne pije vodu.

Ovo je kao kada bi danasnjem, popularnom ekonomisti objasnjavao da odrziv ekonomski model mora biti zasnovan na zakonima koji vaze u prirodi, a ne na zakonima koji vaze na papiru i da ce postovanjem ovog pravila sasvim sigurno biti mnogo manje potrebe, sve manje i manje i za pisanim zakonima i da su problemi koje covek danas ima, pre svega tehnicke prirode, a ne politicki!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
"Sad ja mogu tebe da pitam "sta je istina?", "sta je dobro, a sta lose?", "sta je glupost, a sta ne/znanje?", "

pa svako to sebi odredjuje individualno...onako po svojim kriterijima...
svako normalan...gleda ili radi ono sto mu se svidja i sto ga veseli...

nacin zivota..i tvoja zivotna okolina..."drustveni milje" u kojem se kreces.... su tu presudni....
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.64
Prica od sinoc nije zavrsena...pomislih mozda pronadje dodirnu tacku sa ovom,jer ipak u pitanju su mediji.

Neko obozava dramu od filma,neko od sporta samo boks,a neko najradije sa knjigom druguje...mozda covjek ima pravo i odgovor lezi u svijesti covjeka.Vecina ljudi ne zeli koristiti mozak i zato prepustaju taj iscrpljujuci umni rad nekom drugom,dok oni se zadovoljavaju radnim mjestom na kojem rade jedno te isto godinama.Rutina,ili spas dok mozak uziva onako glupo i lijeno se izlezava cekajuci kraj radnog vremena i opet opustanje.
Ljudi biraju sta njima godi i nije dovoljno pokazati kako hit-decko udara glupim tijelom po ledu.Mozda bi bilo dobro objasniti zasto ne trebaju to gledati,sta im se nudi bolje,cime zamijeniti medije? Opozicija je stvorena da pronalazi propuste kod vladajucih,ali isto tako treba ponuditi plan kako te propuste zaustaviti
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
Ne gledam TV već godinama. Nekad kad uhvatim koju epizodu Prijatelja na B92 i to je to. Kod mene je TV ili ugašen ili na nekom sportskom kanalu (momak, jbg Smile). Grozim se televizije, nezamislivo mi je da, u doba interneta i "kupovine" raznih sadržaja preko njega, meni neko uzme da nameće kad ću i šta da gledam, pa onda sve to ispreseca idiotskim reklamama.

Imam plan da izbacim TV u potpunosti iz kuće, jer u većini domaćinstava on bukvalno predstavlja oltar ka kome se svi okreću i sav nameštaj i raspored u prostoriji ravna se prema toj prokletinji. Na njegovo mesto ću da ubacim dve fotelje, veliku lampu a iznad ogromne police sa knjigama i tek onda ću to mesto da prihvatim kao oltar. Smile

Što se tiče kvaliteta TV programa, mislim da o njemu više ne vredi ni raspravljati. Ta kakofonija slika, informacija, besmisla može samo da me nadraži. Ne pravim nikakvu razliku između kanala kao što su Pink, B92, Prva, sva ta domaća smeća sa sramno idiotskim programima, te emisije, "humor", "poznate" ličnosti, patetika, licemerje, idiotizam. Nemam želudac za to. Ostale kablovske kanale i ne pratim jer, kao što rekoh, ako me nešto zanima naći ću na netu pa gledati kad ja hoću.

Jedino za šta je TV kao uređaj odličan je da se poveže sa kompom preko HDMI kabla pa mogu Dekstera da gledam na vel'kom ekranu. Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Citat
Izvini, ali ovakvih izjava ima na svakom koraku. Sad ja mogu tebe da pitam "sta je istina?", "sta je dobro, a sta lose?", "sta je glupost, a sta ne/znanje?", naravno necu te to pitati, jer se plasim da cujem odgovor! Samo cu konstatovati da kritika radi kritike ne vodi nikuda i da parola "znam sta necu, ali ne znam sta hocu" ne pije vodu.

Evo ti odgovor.. i garant ti se nece dopasti - Ne postoji jedna istina... Smiley

I zato ne treba slepo verovati ni u sta...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.64
mob
Nokia krntija
Postoji jednostavno resenje za ovaj problem - prestanite da budete TV konzumenti.

Ja vec godinama ne gledam televiziju. Ako je ukljucena, ukljucena je na nekom muzickom kanalu.
Ne znam ko su voditelji, ne znam koje se serije daju, ne znam koje emisije idu, cak ni neke vesti i sta se desava u svetu...

Sve informacije mogu da se nadju na interentu, casopisima, onim gadinm knjigama kojih se svi groze (pu, pu, pu... puj papirna knjiga, moze da se drzi u rukama, a nema ni slika!!), u komunikaciji sa ljudima...

Ali problem je tu sto mnogi ljudi nemaju razvijenu selekciju da razluce sta je dobro, a sta lose... sta je istina, a sta laz.. tako da imamo razne pseudo-naucne teme i fanaticne pokrete kao odlican balans pop kulturi, ali isto tako predstavljaju krajnost i blazeno neznaje i glupost. Smiley

Inace, za razumnu osobu.. kic i popkultura su zdravi i pozeljni, jer predstavljaju granicu dokle treba ici...
Zato se ja zalazem za to da Grand parada i treba da postoji, kao i razne price o hemijskim tragovima, jer mi daju granicu moje ispravnosti... treci put.. za mene i mnoge ispravan... Smiley

Od unitarizma u misljenju se nista ne dobija. Samo jedan vrlo novi programirani svet.

Kritika je zdrava i kreativna. Kritika i preispitivanje je pokretacka snaga civilizacije.

U prevodu... mozete vi da pricate sta hocete, ali svet ne sme da bude sacinjen po vasem kalupu.

Тако је.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Citat
Sta znaci to, kada neko kaze "ja ne gledam TV"? Jos jedna u nizu lazi,

ја не гледам тв...кратко и јасно Smile

ако то не можеш да прихватиш...шта да ти кажем...одиграј руски рулет са 6 метака Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.10

Kritika je zdrava i kreativna. Kritika i preispitivanje je pokretacka snaga civilizacije.

Konstruktivna kritika, destruktivna je neki put veoma nezdrava kako po osobu koja je izrice tako i po sve druge...

Ali slazem se, bez neke kritike nema nista...

Inace, vec rekoh na pocetku, jednostavno ne gledas i to je to.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
Citat
Evo ti odgovor.. i garant ti se nece dopasti - Ne postoji jedna istina... 
Slazem se.

Citat
I zato ne treba slepo verovati ni u sta...
Potpisujem.
Da razmotrimo sledecu situaciju: Cesto cujemo kako se kaze "ako ti se nesto ne svidja na TV-u, prebaci na drugi program". Da, ali time se ne resava problem. Kao sto se i smece baceno u reku, a ne ispred nase kuce/zgrade, tehnicki ne racuna u smece, ali ono je i dalje tu.

Citat
ја не гледам тв...кратко и јасно
Dobro care, ne gledas TV, kapiram ; ) Ne moras meni da se pravdas.

Citat
ако то не можеш да прихватиш...
Da prihvatim? : )) Zanimljivo

Citat
шта да ти кажем...одиграј руски рулет са 6 метака

Ti nisi legenda foruma, ti si fenomen foruma...cudo : ) Trebalo bi da se vozis u kolima sa rotacijom.
Ziv ti nama i radasan bio jos 100 ljeta! Svako dobro. ; )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.