Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Beočin: Mali Romi odvojeni od neromskih vršnjaka u vrtiću  (Pročitano 2841 puta)
08. Sep 2016, 00:48:39
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 48.0
Beočin: Mali Romi odvojeni od neromskih vršnjaka u vrtiću

Romska deca u predškolskoj ustanovi "Ljuba Stanković" u Beočinu odvojena su od svojih neromskih vršnjaka.

Kako tvrde roditelji, oko 25 romske dece u ovu ustanovu ide isključivo popodne i nema nikakav kontakt sa ostalom decu. To predstavlja problem zato što mališani u vrtiću sa vršnjacima razgovaraju samo na romskom, a cilj bi trebalo da bude integracija sa neromskim društvom i savladavanje srpskog jezika.

"Moraju da znaju srpski kako bi pohađali osnovnu školu, ali ništa od toga. Našu decu niko ne uči srpski, oni se tamo samo igraju. Ovo je diskriminacija, niko nema razumevanja za nas. Tražili smo reakciju nadležnih, ali bezuspešno", ističe jedan od roditelja.

Da je u pitanju diskriminacija slaže se i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković. Prema njenim rečima bilo kakva segregacija dece na osnovu nacionalne ili etničke pripadnosti je nedopustiva. Ona je pozvala roditelje dece i organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava da ispitaju navode i da podnesu pritužbu, kako bi mogla da postupi u ovom slučaju.

Sa druge strane, direktorka vrtića Ljubica Lazarević kaže za "Kurir" da sve navedeno nije diskriminacija, a odvajanje romske dece opravdava manjkom prostora.

"Romska deca idu u poludnevni boravak, a grupu za to imamo samo popodne. Jako bih volela da i oni budu sa ostalom decom tokom prepodneva, ali trenutno nemamo uslova za to jer nam nedostaje prostor. Radimo na tome i za dva-tri meseca očekujem da ćemo rešiti pitanje proširenja smeštajnih kapaciteta", objašnjava Lazarević.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Samsung SGH-E590
Ovime su samo ujebali vaspitace.
Stavis dete koje ne zna srpski u grupu od 30-oro dece i ocekujes da jedan vaspitac brine o svima njima.
To jedno dete(a nigde nije samo jedno) sa kojim ne mozes da se sporazumes je kao jos deset sa kojima mozes.

IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.7.8
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
kod nas ces tesko naci roma koji zna romski  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.82
Citat
Moraju da znaju srpski kako bi pohađali osnovnu školu, ali ništa od toga. Našu decu niko ne uči srpski
Mozda  ste vi trebali kuci da ga naucite a ne da ocekujete da ga vrtic uci jezik zemlje u kojoj je? U vrtic u koji si ga poslao da se druzi sa decom ciji jezik ne zna. Smile

Inace ako je do smestaja i da ce to da im srede ne vidim problem. Al i da su im sredili oni bi se opet zalili na neku diskriminaciju.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
a inace nisu  uopste diskriminisani ...ni po jednom osnovu  Smile
...

najgore je od svega sto su ih te neke kurceve organizacije... koje se satro brinu za manjine - uzjebali..
a njima je sasvim bilo 'dobro' i tako kako im je bilo...
tj tako zive vjekovima unazad.... Smile

i primjetio sam da daleko bolje i kvalitetnije danas zive... nego pre poslednjih ratova...
ima ono... naselja njihovih... gdje bas lose zive...u barakama i sl....

ali kod nas su   ( u republici) uglavnom... mnogi uspjeli da se ubace jos 96/97me ...u neke programe
za obnovu kuca itd...sa povratniicima drugih manjina.
.i sa muslimanima i hrvatima.... Smile Smile Smile

mnogi su rasprodali materijal i vratili se u nje'acku...a mnogi su izgradili i kuce....pokupovali kombije..
i prze po sekundarnim sirovinama..i zaradjuju poprilicno i zive  lijepo za rome..djecu salju u skole itd....

ali kako rekoh... ima ih... koji su bas bas ispod svakog nivoa ...prosjecnog socijalnog slucaja....
« Poslednja izmena: 08. Sep 2016, 11:15:23 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.117
Al i da su im sredili oni bi se opet zalili na neku diskriminaciju.  Smile

Normalno.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
 Smile

ja i ovaj jedan moj drug...i iz tog vremena a i danas....
kad smo bili klinci-balavci.. Smile
svaki dan je jedan od nas marnuo po jednu cigaru od nekog
i pusili smo  Smile Smile Smile

sine kad nas cigara poizvrce u bandak...teturamo po 5 minuta ko pijani  Smile

i onda smo bili ufaceni na djelu  Smile Smile Smile i morali smo prestat pusiti... Smile

i ja nisam zapalio sigurno do 13 -14...g...i nisam ni tada dugo pusio...mozda 5-6 mjeseci
i nisam je zapalio do 21 g...i to samo kad pijem...

a tek u 30tim sam poceo malo aktivnije duvaniti  Smile
« Poslednja izmena: 08. Sep 2016, 11:29:26 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Qtek 小米
Увек је аустроугарски део Србије био напреднији од овог остатка и пуна подршка општини Беочин !
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.7.8
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.