aj ti nama objasni šta je to homofobija, koji su simptomi i čime se leči ?
Homofobija je bolest nastala uslijed straha od necega sto je nepoznato a to je u ovom slucaju seksualna orijentacija ka istom polu. Homofob osjeca anksioznost i paranoju. Najcesce je to strah da ce osoba i sama postati Gay, da ce dijete postati Gay ili da ce biti seksualno uznemiravana od strane osoba istoga pola. Strah nije nicim opravdan.
Kako se moze homofobija lijeciti? Najbolji je kroz razgovor sa homoseksualnom osobom kojoj homofob vjeruje. Da se uvjeri iz njenih iskustava o cemu se radi. Tu padne u vodu najvise strahova i predrasuda. Najlakse se lijeci ako homofobna osoba sama pokusa da sagleda probleme homoseksualaca iz drugog ugla i da se stavi u njihov polozaj.
gde je objavljena ova definicija ?
Zamolila si me da ti objasnim i nisam to copy/pastao sa drugih sajtova. Mozda ce ti zvucati paradoksalno, ali i homoseksualac moze biti homofob, ako se recimo boji da ce biti seksualno zlostavljan ako udje u Gay kafic.
значи они што неће да се праве којекаве параде па још их и називају поноса,су болесни тј.хомофоби,а ови гологузи што би да парадирају мимо света су другачијег сексуалног опредељења тј. нису болесни
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti. A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost, ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Ja stvarno ne razumem cemu to insistiranje na paradi. Tu postoje samo dva ishoda. Prvi je da parada prodje mirno, da niko nema nista protiv te populacije (kao na zapadu) sto znaci da su oni prihvaceni i tu nema ni potrebe za odrzavanjem parade(Kao sto i nema potrebe da paradiramo mi heteroseksualci). Drugi je da izbiju sranja (kao kod nas) koja inace ne bi izbila da oni ne paradiraju. Pored toga skrecu mnogo paznje na sebe pa verovatno dolazi i do veceg nasilja prema njima. Diskriminacija nece odjednom nestati samo zato sto se proestate okolo sa pratnjom od nekoliko stotina policajaca. Zapravo ce jos da se poveca. To nekako ide na ruku politicarima. Dok narod usmerava mrznju i energiju na nesto sto i nije mnogo bitno (Mislim, parada, jaka stvar. Radi kuci sta hoces, sta imas da pradisras okolo? ) umesto da tu energiju usmere na resavanje nekih pravih problema.
Pa ti uzivas u ovoj temetici. Znaci svestan si da homofobija nosi mrznju i ponosis se zlom. Zapitaj se koliko je to u stvari sick.
Klićo!!! Prekini više da stvaraš i pojačavaš mržnu prema pederima. Dobijaju ljudi batine na ulici, ni krivi ni dužni, zbog tebe.
Vlastimire sreco nisam Klico!
A drugo mene vise zanima otvaranje Gay kafica od parade koja je u sustini kao mamac za maloumne budale iako je mozda neophodna kao pokazatelj stepena homofobije!
Tako da mi nije jasno kako vezes te paralele da ja pojacavam mrznju prema pederima?
Mrzi me da citam vase komentare al cu reci sledece... ko hoce da se jebe, nek se jebe u 4ri zida.. ko hoce da paradira nek to radi pred svojim roditeljima (ako ih ima i ako se isti nisu odrekli od njih) isto u 4ri zida.. znaci nama se jebe za vas i vasu paradu, sta sad ja treba da paradiram ulicama zato sto volim muskarce, koga boli kurac sta ja volim? Dakle ne zelimo u EU da ulazimo ako treba da pardiramo pedercinama, ne zelim inace da ulazimo u EU Nisam homofobicna al jednostavno ko je kakve orjentacije me ne zanima i to treba da ostane u 4ri zida. Ovo je Srbija, konzervativna zemlja i ja sam konzervativna i primitivna i necu nikakvu paradu, hvala na razumevanju!!
Mrzi me da citam vase komentare al cu reci sledece... ko hoce da se jebe, nek se jebe u 4ri zida.. ko hoce da paradira nek to radi pred svojim roditeljima (ako ih ima i ako se isti nisu odrekli od njih) isto u 4ri zida.. znaci nama se jebe za vas i vasu paradu, sta sad ja treba da paradiram ulicama zato sto volim muskarce, koga boli kurac sta ja volim? Dakle ne zelimo u EU da ulazimo ako treba da pardiramo pedercinama, ne zelim inace da ulazimo u EU Nisam homofobicna al jednostavno ko je kakve orjentacije me ne zanima i to treba da ostane u 4ri zida. Ovo je Srbija, konzervativna zemlja i ja sam konzervativna i primitivna i necu nikakvu paradu, hvala na razumevanju!!
aj ti nama objasni šta je to homofobija, koji su simptomi i čime se leči ?
Homofobija je bolest nastala uslijed straha od necega sto je nepoznato a to je u ovom slucaju seksualna orijentacija ka istom polu. Homofob osjeca anksioznost i paranoju. Najcesce je to strah da ce osoba i sama postati Gay, da ce dijete postati Gay ili da ce biti seksualno uznemiravana od strane osoba istoga pola. Strah nije nicim opravdan.
Kako se moze homofobija lijeciti? Najbolji je kroz razgovor sa homoseksualnom osobom kojoj homofob vjeruje. Da se uvjeri iz njenih iskustava o cemu se radi. Tu padne u vodu najvise strahova i predrasuda. Najlakse se lijeci ako homofobna osoba sama pokusa da sagleda probleme homoseksualaca iz drugog ugla i da se stavi u njihov polozaj.
gde je objavljena ova definicija ?
Zamolila si me da ti objasnim i nisam to copy/pastao sa drugih sajtova. Mozda ce ti zvucati paradoksalno, ali i homoseksualac moze biti homofob, ako se recimo boji da ce biti seksualno zlostavljan ako udje u Gay kafic.
treba mi samo dokaz da je to tako. fobija označava ozbiljnu bolest, vi optužujete većinsko stanovništvo da su bolesni.