Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Beba bačena kroz prozor stana na trećem spratu  (Pročitano 6586 puta)
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Citat
mislim da razlog njegovog ludila (jer ne znam kako bi ovo drugacije nazvao)uopste nije bitan....

i svi imamo kamare razloga da ispizdimo svaki dan..bar po jednom...
pa opet ne idemo ulicama i ne pucamo po ljudima..ne gazimo ih kolima...

Prva recenica i druga su ti konradiktorne. A sta nas sprecava da ne poubijamo ljude oko sebe i gazimo ih kolima? Pa zdrav razum. To je ono sto, ovome sto je bacio bebu, fali. Kod njega u glavi ne postoji, kao kod nas svih, ta psiholoska granica kod koje ce se zaustaviti i pomisliti, cekaj bre, pravim sranja, daj da se saberem.

To su psihoticne osobe koje moraju biti pod nadzorom konstantno, bilo medicinskog osoblja, bilo clanova porodice, i pod dejstvom lekova non stop. On je ostao sam sa decom, ono je verovatno plakalo, njemu glasovi u glavi prokljucali i desilo se sto se desilo. Citave grane psihologije se time bave, ne mozes reci da ludilo nije bitno. Zanemarivanje problema isti ne resava. Zanemarujemo ih previse pa se desavaju ovakve stvari.

Ne znam ni koga kriviti, sto neko rece socijalnoj sluzbi bi trebalo 10.000 radnika na terenu u svakoj smeni svaki dan da svaku disfunkcionalnu porodicu prati. Desava se to da je u samoj drzavi porodica kao stub drustva sto i jeste i mora biti, zanemarena i cusnuta u stranu zbog raznoraznih problema.
« Poslednja izmena: 10. Jan 2015, 15:01:29 od Aconja »
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
mob
Nokia 
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Ljudi, ubi mi dete

Upomoć, pomagajte! Ubi mi dete, zapomagala je Biljana Z. kada je juče oko 5.30 sati njen muž Borislav Z. (35) kroz prozor stana na drugom spratu zgrade bacio i ubio ćerku N. Z., staru 15 dana.

Komšije u Drinčićevoj ulici u Beogradu probudio je majčin vrisak nakon što je njen suprug Borislav Z. uzeo bebu i u trenutku nervnog rastrojstva bacio je kroz prozor. Očevici krvave drame, kojoj je prethodila žučna svađa, bila su njihova dva deteta - ćerka od tri i po godine i dvogodišnji sin.

Biljana je, pričaju komšije, zgrabila dvoje dece i izjurila iz stana u strahu da će Borislav i njih ubiti. Lupala je na okolna vrata tražeći spas, a decu je sakrila kod komšije koji je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Razjarenog Borislava, koji je lečeni psihijatrijski bolesnik, nekoliko patrola policije je jedva savladalo nakon 20 minuta borbe. Dati su mu lekovi za smirenje i odmah je odvezen u psihijatrijsku bolnicu „Dr Laza Lazarević“, odakle je prebačen na psihijatriju Centralnog zatvora.

- Nije tačno da smo se svađali pre tragedije. Dete je ubio u momentu nervnog rastrojstva - ispričala je Biljana Z. policajcima.

Komšije pričaju da je reč o veoma povučenoj porodici i da nisu kontaktirali sa drugim stanarima. Da je to tačno uverili su se i reporteri „Blica“, jer niko od komšija nije znao kako se zovu otac i majka nesrećne bebe. Borislav je vlasnik pržionice kafe na Bajlonijevoj pijaci, gde radi već nekoliko godina, a u tome mu je do poslednjeg dana trudnoće pomagala i supruga.

- Čuo sam vrisku i galamu. Izašao sam u hodnik, ali se ništa više nije čulo. Posle nekoliko minuta došli su policija i Hitna pomoć, a zatim još nekoliko vozila policije. Odjednom se začulo kako muškarac iz stana viče: „Beba, beba, beba“ - navodi očevidac.

Uznemiren, priča da su se supružnici često svađali.

- U svađama je muž vodio glavnu reč. On je grmalj od 120 kilograma - objašnjava komšija.

Dodaje i da mu se Borislav uvek ljubazno javljao na stepenicama, da mu je i čestitao Novu godinu, ali da je to bilo sve od njihove komunikacije.

- Viđali smo ga sa ogrebotinama na licu. Verovatno su se i tukli - dodaju stanari.
Biljanino i Borislavljevo treće dete rođeno je pre vremena. Termin za porođaj bio je 20. januar, ali je devojčica rođena 25. decembra.

Za razliku od komšija u zgradi koje čak kažu i da je Borislav imao „noćne seanse“ i da je bio šizofreničar, oni koji su ga poznavali sa Bajlonijeve pijace o njemu ne govore loše. Kažu da se radovao bebi.

- Ne mislite valjda na onog čoveka iz pržionice kafe? On je uvek ljubazan, nasmejan. Viđala sam ga kako vodi sina dok mu je ćerkica na ramenima - kaže vlasnica jedne radnje na pijaci.

Prijava Centru za socijalni rad

U Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu rekli su za „Blic“ da je dvoje dece s majkom zbrinuto kod rođaka.
- Porodica stradale bebe je na evidenciji Centra 2010, a po prijavi policije sa Starog grada zbog sukoba između supružnika i remećenja javnog reda i mira. Tada je procenjeno da nema potrebe za daljim angažovanjem Centra za socijalni rad - kažu u tom Centru i ističu da porodica nije bila korisnik usluga socijalne zaštite.

Žena povukla prijavu

Protiv Borislava Z. postoji prijava koju su policiji podnele komšije zbog remećenja javnog reda i mira. Protiv njega je 2010. prijavu podnela i supruga Biljana, ali ju je povukla.

Ukleti stan

Jedan od stanara Drinčićeve ulice nam je ispričao da je stan u kojem se dogodila tragedija u zgradi poznat kao „ukleti“.
- Zovemo ga tako jer je pre mnogo godina, po priči, deda bacio suprugu kroz prozor - kaže komšija.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/525432/NEZAPAMCENA-TRAGEDIJA-Ljudi-ubi-mi-dete
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
http://www.alo.rs/vesti/hronika/otac-bacio-bebu-od-15-dana-kroz-prozor/81043

Ako je ovo tacno, u kojoj je on to veri pa ne sme da ima troje dece?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.2.5
mob
Apple 15
Ne, on je lud. Tacka.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 34.0
Pa to je jasno, to se vidi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
NIJE SVESTAN DA JE ĆERKU BACIO KROZ PROZOR Otac ubica vezan za krevet na psihijatriji

Borislav Zornić (35) pod jakim je lekovima zbog šizofrenije, konstatovane na prvom pregledu, i nije svestan da je ubio dete.

- Borislav je vezan za krevet u psihijatrijskom odeljenju zatvorske bolnice u Beogradu. Veoma je krupan čovek, ima 120 kilograma, zbog čega dobija jaču dozu lekova, a zbog rizika je vezan za krevet. Od petka je u šoku, uglavnom spava i još nije svestan kakav je zločin počinio - kaže izvor „Blica“.

Dan nakon stravičnog zločina, u kojem je Borislav Z. sa drugog sprata zgrade u Drinčićevoj ulici u Beogradu kroz prozor bacio i ubio ćerku N. Z., staru 15 dana, komšije ove povučene porodice i dalje ne mogu da poveruju šta se dogodilo.

Čašćavao za ćerku

Bebi se, kažu prodavci na Bajloniju, radovao, pa su svi na pijaci znali da je treći put postao otac.
- Svima je rekao. Bio je zaista presrećan. Častio je kad mu se žena porodila - kaže prodavac s tezge u blizini pržionice.

Među sobom prepričavaju jezivo jutro, kada su ih probudili krici Biljane K., koja je spas sa dvoje dece K. Z. (3) i P. Z. (2) potražila u susednom stanu, odakle je alarmirana policija. U njihovom stanu juče nije bilo nikoga iako je svetlo sve vreme bilo upaljeno, baš kao i na dan tragedije.

- Imaju divnu decu. Lepo vaspitanu. Kad se sretnemo na ulazu, iako su mali, ljubazno pitaju da li želim da mi drže i otvore vrata. Išli su u vrtić, a kad god smo ih viđali, bili su s majkom. Svuda ih je vodila sa sobom. Dobra i mirna žena. Šta se desilo, niko ne zna, ali bio je grub prema njoj. Svađali su se, vika se često čula iz njihovog stana - kaže jedna komšinica.

Pržionica kafe na pijaci čiji je vlasnik bio Borislav Z. juče je nakratko bila otvorena. Prijateljica koja povremeno radi u njoj, kada zbog bolesti ili odmora to nisu u mogućnosti Borislav i Biljana, oko podne je zatvorila. Prodavci na Bajlonijevoj pijaci ne mogu da se načude da je Borislav K. mogao da počini takav zločin, jer ga znaju kao „normalnog“ čoveka.

- Kuvao nam je kafu, pričali smo, nikada nije pominjao da ima problema. Viđali smo i njegovu žena, koja je povremeno radila u prodavnici, dovodili su i decu. Delovao je kao brižan otac i nije pravio probleme. Čuli smo da su se svađali, ali i da žena to nikada nije prijavljivala policiji - kaže jedan od prodavaca.

U Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu kažu za „Blic“ da je dvoje dece s majkom zbrinuto kod rođaka.

- Porodica je nakratko bila na evidenciji centra 2010, posle prijave policije sa Starog grada da je bilo sukoba u kući. Tada je procenjeno da nema potrebe da se angažuje Centar za socijalni rad - kažu u tom centru.

Protiv Borislava Z., žena je 2010. podnela policiji prijavu, ali ju je povukla.

Izvor: Blic
« Poslednja izmena: 11. Jan 2015, 09:51:41 od cg_ac »
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.2.5
mob
Apple 15
Samarati ga dok se ne osvesti... Dve godine, dve godine... svaki dan.. samo cap.. cap... cap...

A majku, takodje, kod psihijatra dok se ne osvesti...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1516
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.95
Citat
Pa to je jasno, to se vidi.

Smile

Šta se vidi, na osnovu fotografije? Daj bre...

Citat
Citat
A šta je trebalo, kastrirati ga odmah nakon što mu je dijagnostikovana psihoza?

Pa, ono... ako nisi sposoban sam da uzimas lekove, onda je prva stvar koja treba da se uradi oduzimanje poslovne sposobnosti.

Nije mi baš jasno kakve veze ovo ima sa poslovnom sposobnošću, osim što ne bi imao pravo na stupanje u brak i priznavanje očinstva, ali to ga ne može sprečiti da nekome napravi dete (ili oduzme nečiji život) jer se radi o pravnom postupku, a ne o intervenciji koja bi ga lišila fizičke mogućnosti da postane otac, odnosno koja bi mu oduzela biološko pravo, a o čemu se radilo u mojoj rečenici. (ispravi me ako grešim)

Mene je zbunila ova rečenica:

Citat
treba kriviti onoga sto je dozvolio takvima da prave decu.
ne znam kako da je protumačim, prilično je nebulozna, prvo mi je na pamet pala kastracija kao nešto... radikalno, nehumano i besmisleno, a jedino uklopljivo sa spomenutom izjavom  Smile I ne može se nikako koristiti kao mera prevencije za ovakve tragedije, koje ma koliko bile strašne i potresne, nisu čest slučaj, češće je čedomorstvo uzrokovano postpartalnom psihozom (nakon porođaja, od strane majki).
Ukoliko je kod osobe uočen težak psihički poremećaj i ocenjena je od strane stručnog lica kao nepodoban član društva, odnosno potencijalno opasan, smešta se u adekvatnu ustanovu i dobija terapiju, i to je ovde problem, ako je on ocenjen kao takav, zašto nije izolovan na odgovarajući način, ali o njegovoj dijagnozi i mišljenju lekara koji je dao još uvek nema preciznih informacija. (možda ih neće ni biti, naravno Smile) Ali, kao što rekoh ranije, ovo je mogla da uradi i osoba koja nikad nije zavedena kao psih. slučaj, nije lečena i koja nikad nije imala ispade koji bi ukazivali na njenu unutrašnju nestabilnost.

I opet, moje mišljenje je da se na ovakve zločine u velikoj meri, ne može uticati.
Pokušavam da posmatram slučaj sa malo manje gorčine... tužno mi je što je dete nastradalo, ali mi je tužno i što je on lud i što je ostalo dvoje dece ostalo bez oca, ali bolje i bez nego životno ugroženi.

On će svakako biti kažnjen i crći će u zatvoru, ali ne mogu da navijam da mu treba iseckati džigericu na živo.
« Poslednja izmena: 11. Jan 2015, 14:13:03 od Miss Who »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 39.0.2171.93
Hoces da zasnivas porodicu? Saznaj sve o naslednim bolestima pogotovo sizofreniji. Ako postoji u familiji dooooobro razmislis o potencijalnim rizicima, a da ne pricam ako ti je potencijalni izabranik oboleo, najbolje je da se povuces iz cele price.
Sizofrenija je posle narkomanije nesto najgore sto moze da zadesi onoga sa kim taj neko deli kvadrate.
Prema tome, zvuci surovo, ali ta zena je napravila problem svima kada je pristala da sa njim zasniva porodicu. Za ovaj uzas koji se desio ona snosi najvecu odgovornost na zalost  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.