Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 21:48:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BBC intervju: Mihail Gorbačov  (Pročitano 7000 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
te otuda tvrdim da vi uopšte i neznate šta je marksizam.

О не  Smile

Tvoje poimanje sveta je veoma uprošćeno: kapitalizam i komunizam (marksizam). Izgleda da ništa treće ne postoji, a četvrtom da i ne govorimo. Takv stav su isto imali i komunisti, ako ih kritikuješ , odmah si prljavi kapitalista. Znači isti ste, samo svako na svoju stranu, svako ima svoju etiketu. Pročitaj nešto od Antonia De Mela, biće ti jasniji pojam etiketiranja i mogućnost da se čovek ne priklanja u potpunosti ni jednoj ideologiji.
« Poslednja izmena: 23. Sep 2009, 21:11:37 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
da imaš u svom stanu ugrađene prislušne uređaje za koje znaš da postoje i ne smeš da ih takneš itd.
jel znas neki primer za to?  Smile
znaci,bas za ugradjivanje prisluskivaca u civilne stanove?(a za namerno-tanke zidove znam)

Naravno, sledeći put kad budeš u Rusiji, pitaj svoje domaćine da li su u stanovima imali ugrađene (u plafonu) zvučnike i radio prijemnike koje nisu mogli da isključe, i po ceo dan su slušali "govorit Maskva". E pa, pored zvučnika su bili i prisluškivači, pogotovo u stanovima u kojima su živeli rukovodioci i građani višeg statusa u društvu, na koje je KGB posebno obraćao pažnju da ne "zastrane".

Inače, sličan izum je bio u Rumuniji, SEKURITATEA je prisluškivače ugrađivala u televizore, to se radilo direktno u fabrici televizora, na traci, tako da bukvalno nije bilo čoveka u Rumuniji koji nije bio prisluškivan, osim Čaušeskua koji je imao SONY televizore, jedini u celoj Rumuniji.  Smile

IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Za vas ko je protiv kapitalizma je obavezno marksista
da.
naravno,ovo se ne odnosi na @Vladu i @Dukija,ali,ima par clanova ovde(ne samo na politici,nego i na drugim forumima) koji bukvalno patroliraju trazeci i sto je najgore-nalazeci komuniste(a neki i ultra-nacionaliste) u svima.
Совјети га нису користили,то сам мислио.
ok.  Smile zurio sam,pa sam na brzaka odgovorio.
Citat
Фанатизам има разне видове.Једни се дижу у ваздух,други се боре до задњег метка,а онда и бајонетом итд итд.
Iako i ja smatram Sovjetski rat u Afganu bespotrebnim,ipak mislim da su oni bili u tezoj situaciji nego ameri u Vijetnamu.
ALI,posto su oba rata bila bespotrebna i dovoljno strasna,a i posto necu u off,nije bitno.
Naravno, sledeći put kad budeš u Rusiji, pitaj svoje domaćine da li su u stanovima imali ugrađene (u plafonu) zvučnike i radio prijemnike koje nisu mogli da isključe, i po ceo dan su slušali "govorit Maskva". E pa, pored zvučnika su bili i prisluškivači, pogotovo u stanovima u kojima su živeli rukovodioci i građani višeg statusa u društvu, na koje je KGB posebno obraćao pažnju da ne "zastrane".
1.ja sam mislio na SFRJ.  Smile Smile ja kolko znam,kod nas toga nije bilo(bar kad se radi o civilnim objektima),pa sam te zato i pitao.
2.zvuci mi malo preterano,ala Severna Koreja,i sumnjam da je bilo tako za vreme svih Sovjetskih rezima(naravno,ne racunamo period pre rata) i da se to ubacivalo u svaku zgradu,ali,aj,verujem ti.
« Poslednja izmena: 24. Sep 2009, 01:17:30 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

1.ja sam mislio na SFRJ.  Smile Smile ja kolko znam,kod nas toga nije bilo(bar kad se radi o civilnim objektima),pa sam te zato i pitao.
2.zvuci mi malo preterano,ala Severna Koreja,i sumnjam da je bilo tako za vreme svih Sovjetskih rezima(naravno,ne racunamo period pre rata) i da se to ubacivalo u svaku zgradu,ali,aj,verujem ti.

Nisam ni ja pričao o SFRJ, sistem u SFRJ je bio "ultraliberalan" u odnosu na rigidni komunizam na istoku. Od svih komunističkih zemalja (osim SFRJ) jedino je Čehoslovačka bila malo opuštenija i donekle slobodnija, a sve ostalo strava i užaš. Čoveče, u SSSR i istočnoj Nemačkoj pogotovo, ljudi su se plašili sopstvene senke, šta su im sve KGB i ŠTAZI radili.

Btw. Šta misliš odakle Kastru i Kim il Sungu ideje, misliš da su oni dovoljno pametni da sami smisle da ugrađuju prisluškivače u radio aparate i televizore???
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung 
Па и у Чехословачкој је ваљда било прилично лоше, након што су им угушили Прашко пролеће.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Btw. Šta misliš odakle Kastru i Kim il Sungu ideje, misliš da su oni dovoljno pametni da sami smisle da ugrađuju prisluškivače u radio aparate i televizore???
paa...ne bi bili izuzetak. Smile
Mao je,na primer bio sam svoj  pronalazac i inspiracija.  Smile
sam je dolazio do svojih ideja...  Smile poput ubijanja vrabaca  Smile,ali,bogme i inzenjera,doktora,profesora,i svih koji nose naocare...  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Па и у Чехословачкој је ваљда било прилично лоше, након што су им угушили Прашко пролеће.

Pa bilo im je mnogo snošljivije nego u ostalim zemljama soc. lagera. Recimo, tamo nije bilo bonova za sve i svašta, već samo za deficitarne proizvode. Prodavnice su bile solidno popunjene robom, i nije bilo ograničenja u količini koju možeš da kupiš. Drugo, oni su mogli da putuju van zemlje, čak i na zapad uz posebnu dozvolu vlasti, što je za ostale bila misaona imenica. Jadran je bio pun čehoslovačkih građana na letovanju, a svi znamo da Rusi nisu mogli da putuju ni po svojoj zemlji bez izlaznih viza.

Ako Rus hoće da putuje privatno iz Moskve u Lenjingrad, mora prvo da u Moskvi dobije izlaznu vizu i čim stigne u Lenjingrad mora  da se prijavi tamošnjoj miliciji, i da tačno navede zašto i kod koga je došao i koliko će ostati. Naravno, milicija je proveravala i goste i domaćine kod kojih borave. Ako gost slučajno nešto zasere, najebe i on i njegov domaćin. Takav je to režim bio.

Sa druge strane, Čeh se prilično slobodno kretao, kako po svojoj zemlji, tako i u inostranstvu. Standard im je bio visok (za komunističke prilike), realne plate u Čehoslovačkoj su bile oko 100-120 maraka mesečno, dok je u Rumuniji realna plata bila 2 dolara mesečno.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Rusi nisu imali lična dokumenta , tako da nisu mogli putovati.Stranac koji boravi u Moskvi, nije smeo izaći van Moskve , jer bi bio uhapšen. Sve turističke ture imale su tačno određenu maršrutu, sa koje se nije smelo skretati. Uglavnom su se posećivali: Kujev, Moskva i Sankt Peterburg(tadašnji Lenjngrad).Ako prodaš jedne farmerke mogao si da luduješ po Moskvi nedelju dana, da jedeš kavijar i piješ šampanjac po najluksuznijim hotelima .U to vreme u Jugoslaviji su farmerke mogle da se kupe po komisionima, a i Varteks se kupio licencu za šivenje farmerki.Jedna interesantna priča , da su im u školama predavali pogrešno geografiju. Naime učili su decu na pogrešnim geografskim kartama , kako bi , navodno zavarali unutrašnje neprijatelje. Taka da ni Rusi sami nisu znali gde im se koje naselje začno nalazi, niti kroz koje krajeve prolatiču reke, učili su pogršno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.21
mob
Ericsson T28
У периоду од 25 година су избацили Французе,Амере и Кинезе из своје земље,и скокали Црвене Кмере.

Ja se izvinjavam zbog skretanja sa teme, ali me zanima zbog čega je došlo do sukoba između Vijetkonga i Crvenih Kmera. Čuo sam za zločine ogromnih razmjera Crvenih Kmera, ali i jedni i drugi su bili komunisti pa mi nije jasan taj rat između njih, s obzirom da su bili saveznici u borbi protiv američkog imperijalizma.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
SonyEricsson k530i
У периоду од 25 година су избацили Французе,Амере и Кинезе из своје земље,и скокали Црвене Кмере.

Ja se izvinjavam zbog skretanja sa teme, ali me zanima zbog čega je došlo do sukoba između Vijetkonga i Crvenih Kmera. Čuo sam za zločine ogromnih razmjera Crvenih Kmera, ali i jedni i drugi su bili komunisti pa mi nije jasan taj rat između njih, s obzirom da su bili saveznici u borbi protiv američkog imperijalizma.

Кмере су подржавали Кинези,а Вијетнамце Совјети.У то време Кинези и Руси су имали јако заоштрене односе,пограничне сукобе,у једном моменту је претио рат.Пошто су Вијетнамци били за Совјете,Кинези су били у лошим односима са њима,плус су и Кмери упадали преко границе,и убијали и по Вијетнаму.

У принципу фрка је била ко ће бити вођа комунистичког света,Кинези су хтели примат у односу на СССР.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 21:48:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.