Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 08:12:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bas ne obicno...  (Pročitano 34939 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
A gde je u svim tim situacijama bio SF koji je drzao ubizu na nisanu? Ili da malo manje banalizujem celu stvar, gde je bio bilo ko ko je mogao da spreci ubistvo tog deteta? Nije ga bilo, pa samim tim konkretna situacija koju SF toliko potencira nije bila moguca.

Ti opet ocigledno nisi shvatio poentu?
Hajde da zaboravimo na SF-a, on je totalno nebitan u konkretnom primjeru.
Zamisli mene, sebe, bilo koga da se nadjemo u situaciji da sticaj okolnosti bude takav da od nase akcije na prijetnju napadaca zavisi hoce li nase dijete prezivjeti ili ne.
Zamisli okolnosti u kojima nema drugih opcija osim da ti ubijes napadaca ili da ti napadac ubije dijete. Nema treceg.
Poenta konkretnog primjera je da kazemo sta bi svako od nas uradio u toj situaciji, da li bi koristio oruzje ili orudje (sta god bi mu se naslo pri ruci) da spasi zivot svog djeteta ili bi oklijevao i razmisljao o kazni na onom svijetu i tim oklijevanjem omogucio napadacu da mu usmrti dijete?
Ja znam da si ti rekao da se nadas da te bog (za potrebe ove diskusije cu pretpostaviti da postoji) nece staviti u takvu situaciju ali pretpostavi, samo za potrebe ove diskusije, da si stavljen u takvu situaciju.
Nadam se da sad konacno shvatas sta zelim da kazem?

Shvatio sam ja odmah sta si ti hteo da kazes. Ja samo pokusavam da objasnim apurdnost i verovatnocu da se takva situacija desi, ne kazem da je nemoguce. U takvoj situaciji sam odgoovrio vec ranije ako si citao da ne znam kako bih postupio. Iskusenje bi bilo OGROMNO i veoma verovatno da bih povukao oroz, ali se nadam da nikada necu biti u takvoj situaciji i da necu morati da se dvoumim sta cu da ucinim.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Dobro, znam da znas da koristis google, to je lepo. Znam i za majku Terezu, doduse ne bas sve sto je ovde napisano, ali znam neke generalije. Ona je koliko ja znam mrtva, a to i ovde pise, a google ne laze, zar ne? Ako je mrtva kako ti onda mozes kao neko ko ne veruje u zagrobni zivot da se stavljas u njenu poziciju sada? Ja mislim da je to posmatrano iz tvog materijalnog i zemaljskog pogleda na svet nemoguce? Jedino ako verujes u neku reinkranaciju ili nesto tome slicno.
Majka Tereza je metafora. Problem je ako neko toliko usko vidi da mu cak ni to nije jasno. Ona jeste mrtva, ali time sto je neko fizicki mrtav ne prestaje svako secanje na njega. Svi mi zivimo u secanjima onih koji nas vole. To nema veze sa zagrobnim zivotom to ima veze sa ljudskom prirodom.
Citat
Tacno. A sta sam ja pricao i kome u svim ovim postovima? Jesam ja branio te ljude ili sam rekao da su oni za mene kao iskrenog vernika neprihvaljtivi zato sto se bave politikom a ne svojim svetim zadatkom. Isto tako ima puno casnih i postenih svestenika koji iskreno i sa puno ljubavi obavljaju svoj zadatak pa i tumace Bibliju ako tako hoces, jer Biblija nije knjiga koju jedan prosecno inteligentan covek moze da razume, bar na onaj nacin na koji bi trebao.
Ne postoji nacin na koji bi trebao.
Kada je nesto dvosmisleno i vise smisleno ljudi tumace kako zele a ne kako ja ili ti mislimo da bi trebali.
Citat
Naravno da je takvih ljudi potrebno sto vise, ali oni su bili samo ljudi i ako se ugledas na bilo kog coveka pri cemu niko nije znao da ce Rastko postati Sveti Sava onda se ti ugledas na nekoga ko nije Bog, a samim tim krsis prve dve bozije zapovesti. Opet siguran sam da se na prste jedne ruke mogu nabrojati ljudi koji teze onome sto su ova dva coveka bila, tako da je bezpredmetno pricati o tome. Opet cisto sa svetovnog aspekta, ako neko vec mora da ima idola, onda je bolje u svakom slucaju da se ugleda na Rastka ili Dositeja nego na neke pedere poput Justin-a i njemu slicnih.
Dakle neko krsi 2 najvaznije zapovesti a u sustini radi dobru stvar?  Smile
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Shvatio sam ja odmah sta si ti hteo da kazes. Ja samo pokusavam da objasnim apurdnost i verovatnocu da se takva situacija desi, ne kazem da je nemoguce. U takvoj situaciji sam odgoovrio vec ranije ako si citao da ne znam kako bih postupio. Iskusenje bi bilo OGROMNO i veoma verovatno da bih povukao oroz, ali se nadam da nikada necu biti u takvoj situaciji i da necu morati da se dvoumim sta cu da ucinim.
Rekao si da to ne moze da se desi par postova iznad.
To je situacija u kojoj ti nemas vremena za iskusavanja i vaganja sta je vazno.. treba da ubijes prokletog skota a posle svedi racune kad ti je osoba koju si spasao na sigurnom. Ako mislis da si nacinio greh okaj ga.. ako ti to nesto znaci.. meni ne bi.. ne bih se verovatno ni javio porodici tog coveka... ne bih imao sta da im kazem tj nista sto bih im rekao ne bi im znacilo previse.
Na sudu bih rekao sta ima, ako treba odsluzio svoje i zavrsio sa time
A moje dete/kum/majka/otac bi bili na sigurnom.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95

Smile Smile Smile Bravo Ciklo...(nisam sad cinican ili nesto slicno vec ti od srca pljescem) jer si konacno rekao sta bi uradio.
Time sto si rekao da bi najvjerovatnije potegao okidac (nije mi bila namjera da te pitanjima navedem ili prisilim da to kazes) si pokazao da si covjek koji ipak zna prepoznati vrijednost ljudskog zivota (a pogotovo zivota onih najblizih).
Time nisi nista manji vjernik nego prije i niko od nas sada ne likuje nad time sto si ti jedva nekako (na jedvite jade) priznao da bi ipak pucao.
Poenta svega ovoga je samo da shvatis da se svako od nas (pa i ti) moze naci u situaciji kada nema izbora i kada MORA to uraditi AKO HOCE da zastiti svoje najmilije.
Znaci, niko od nas ne ide sa namjerom da ubije nekoga vec nas taj neko STAVLJA u takvu situaciju koju mi NE ZELIMO.
Vjerujem da cak i po Bibliji (ispravi me ako grijesim) ljudi imaju pravo da se brane (pravo na samoodbranu) i da nam u takvim okolnostima niko, pa cak ni bog nebi mogao bilo sta zamjeriti.
A sto se tice realnosti da se takva situacija desi, vjeruj mi, realnije je nego sto mozemo i da pretpostavimo (nazalost).

IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Citat: SF
Dakle neko krsi 2 najvaznije zapovesti a u sustini radi dobru stvar?  Smile

I ako trazis dlaku u jajetu, eov odgovoricu ti.

Citat: CP
Opet cisto sa svetovnog aspekta, ako neko vec mora da ima idola, onda je bolje u svakom slucaju da se ugleda na Rastka ili Dositeja nego na neke pedere poput Justin-a i njemu slicnih.

Obrati paznju na boldovane reci.

Rekao si da to ne moze da se desi par postova iznad.

Da li ti vidis da je meni propao ceo dan pisuci ovde po forumu nesto sto od pocetkanema smisla za vas, posto vi to u startu odibjate. Mrzi me cak i da gledam sta sam napisao, ali sta god da je, mislio sam da je malo verovatno, skoro u domenu teorije da se bas takva situacija dogodi. Moguce je da se desi citav niz raznih losih stvari po tvoje dete, ali bas takva, moguce, ali kao sto je moguce i da dobijes sedmicu na lotou. I OPET i OPET i OPET i OPET ponavljam, i MOLIM TE, NEMOJ ME VISE TO PITATI, rekao sam da se nadam da nikada necu ibit u situaciji koju si naveo i rekao sam da ne znam kako bih se tada ponasao, zato sto bi iskusenje bilo izuzetno veliko i da ne znam da li bi ispeo da se oduprem tom nagonu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
@malaj

Ja sam rekao ono sto sam rekao, a to je upravo ovo

Citat
U takvoj situaciji sam odgoovrio vec ranije ako si citao da ne znam kako bih postupio. Iskusenje bi bilo OGROMNO i veoma verovatno da bih povukao oroz, ali se nadam da nikada necu biti u takvoj situaciji i da necu morati da se dvoumim sta cu da ucinim.

Znaci upotrebio sam reci: ne znam, veoma verovatno, bih, necu morati. Znaci rekao sam da se nadam da nikada necu biti u situaciji da tako nesto ucinim i rekao sam da ne znam kako bih postupio, ali da pretpostavljam da bi iskusenje bilo preveliko i da bi verovatno povukao oroz. Znaci niti sam ucinio greh, niti sam rekao da bih ga sigurno ucinio, vec da bih bio na ogromnoj dilemi, to je sve. Znaci odgovor je neutralan, nisam rekao ni da ni ne i upravo tako i mislim, znaci nemam konkretan stav o tome, jer jedno je pricati ovako u prazno, a drugo je kada bi se covek nasao u bas toj relanoj situaciji, koja, opet ponavljam je gotovo nemoguce da se desi u relanom zivotu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Obratio sam ja paznju na nacin na koji si rekao, ali bilo kome pa cak i tebi je jasno da je to dobra stvar, samo ti tvoja religija ne dozvoljava da to tim recima kazes Smiley
Citat
Da li ti vidis da je meni propao ceo dan pisuci ovde po forumu nesto sto od pocetkanema smisla za vas, posto vi to u startu odibjate. Mrzi me cak i da gledam sta sam napisao, ali sta god da je, mislio sam da je malo verovatno, skoro u domenu teorije da se bas takva situacija dogodi. Moguce je da se desi citav niz raznih losih stvari po tvoje dete, ali bas takva, moguce, ali kao sto je moguce i da dobijes sedmicu na lotou. I OPET i OPET i OPET i OPET ponavljam, i MOLIM TE, NEMOJ ME VISE TO PITATI, rekao sam da se nadam da nikada necu ibit u situaciji koju si naveo i rekao sam da ne znam kako bih se tada ponasao, zato sto bi iskusenje bilo izuzetno veliko i da ne znam da li bi ispeo da se oduprem tom nagonu.
To sto ti je propao dan je samo tvoj problem
I ja sam izgubio mnogo vremena a ja ga imam daleko manje slobodnog nego ti pa se ne bunim.
Nije bre takva situacija iskusenje... ko kad ti devojka najboljeg druga rasiri noge i pokaze ti prstom da dodjes...
Ovo je borba za goli zivot tvog najblizeg.
To se svakodnevno desava desetinama ljudi, svakodnevno to imas i po novinama i po televiziji... to nije 1 : 1 000 000, to je mozda 1-2% ljudi koji to jednom u zivotu dozive.. i da.. svi se mi nadamo da se to ne desi.. ali.. ako ikad bude.. vecina nas se ne dvoumi ni momenta.. tu nema mesta razmisljanju..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Au koliko ste se ispostovali od sinoc, ovde se vodi pravi rat Smiley

@malaj

Onda kada si me komentarisao, samo cu se nadovezati. Nisam ja hteo izjednaciti osvetu sa trenutkom. Hteo sam da navedem primer kada je zaista besmisleno ubiti tj, kod osvete. A sto se tice trenutka, gde bi bilo ili moje dete ili neko drugi, naravno da bi pokusao sve da zastitim svoje dete. Ako bih dosao u tu situaciju, da u jednom trenutku ubistvom napadaca spasavam sebe, ili moju porodicu, onda bih svakao ucinio to. Jedino nikada ne bih se nekome svetio, niti bi mucio nekoga.
« Poslednja izmena: 05. Maj 2005, 16:30:36 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
@malaj

Onda kada si me komentarisao, samo cu se nadovezati. Nisam ja hteo izjednaciti osvetu sa trenutkom. Hteo sam da navedem primer kada je zaista besmisleno ubiti tj, kod osvete. A sto se tice trenutka, gde bi bilo ili moje dete ili neko drugi, naravno da bi pokusao sve da zastitim svoje dete. Ako bih dosao u tu situaciju, da u jednom trenutku ubistvom napadaca spasavam sebe, ili moju porodicu, onda bih svakao ucinio to. Jedino nikada ne bih se nekome svetio, niti bi mucio nekoga.

To sam i ja rekao i po pitanju ovoga se 100% slazem sa tobom.

Au koliko ste se ispostovali od sinoc, ovde se vodi pravi rat Smiley

Suti, nista nas ne pitaj, vidis i sam sta se desava. 
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Citat
Obratio sam ja paznju na nacin na koji si rekao, ali bilo kome pa cak i tebi je jasno da je to dobra stvar, samo ti tvoja religija ne dozvoljava da to tim recima kazes Smiley

Ok, red je da se ovo privodi kraju, bar za danas, pa da poksuam tako nesto da uradim. Ne znam vise sta i kako da upotrebim da bi shvatili sta pokusavam da vam kazem povodom ovog slucaj konkretno za koji se toliko vezujete. Znaci ako bi bio u takvoj situaciji, sto je i dalje tvrdim gotovo nemoce i izuzetno malo verovatno, sanse da to uradim ako bih za trenutak zaboravio da sam vernik bi bile 80:20% u korist povlacenja oroza, a ako bih ubacio i religijsku komponentu onda bi te sanse bile 60:40% u korist povlacenja oroza. Znaci verovatno da bih povukao oroz, ali to bih uradio izuzetno tesko i zato bih svesno obezbedio sebi kartu za pakao, ali bio bih spreman verovatno na tako nesto, ako bi zivot nekog meni toliko bitnog kao sto je dete bio u pitanju. Eto nadam se da sam sada konacno uspeo da objasnim svoju poziciju u ovoj krajnje teorijskoj situaciji.

Citat
To sto ti je propao dan je samo tvoj problem
I ja sam izgubio mnogo vremena a ja ga imam daleko manje slobodnog nego ti pa se ne bunim.

I opet znas vise o meni i komentarises moj zivot i ako ne znas nista o njemu. Kako znas da ja imam puno slobodnog vremena? Ja sam eto bas danas planirao da uradim nekoliko vaznih stvari, ali nisam uradio nista jer su me pojedini komentari izuzetno iznervirali jos od ranog jutra i evo ceo dan mi prodje objasnjavajuci svoje stavove.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 08:12:06
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.