Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 06:46:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 97 98 100 101 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Barak Obama = predsednik  (Pročitano 65300 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.4
mob
HTC One
A da lepo i prosto napises Masacusets?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
 Smile ....

A da napises jednu slozenu recenicu ...  Smile .. i jedan smislen post .....
« Poslednja izmena: 20. Jan 2010, 13:42:37 od Lepi_Bora »
IP sačuvana
social share
Slaba Engleska - jaka Srbija !

Jaka Rusija - jaka Srbija !

Volimo Francusku , kao sto je ona volela nas !

Nemce moramo naterati da klece !

Najsladje se smije onaj koji prvi puca !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Победа републиканца у Масачусетсу тежак ударац Обами

БОСТОН, 20. јануара (Тањуг) - Победа републиканца Скота Брауна на изборима за амерички Сенат у држави Масачусетс представља тежак ударац за америчког председника Барака Обаму и Демократску партију, оцењују аналитичари.

Не само зато што је Републиканска партија победила у продемократском Масачусетсу, већ и зато што је освојила 41. глас у Сенату чиме угрожава усвајање закона, пре свега најспорнијег закона о здравственом осигурању, примећује Ројтерс.

"Мислили су да поседују ово место сенатора. Мислили су да не могу да изгубе. Ви сте им показали да нису у праву", рекао је Браун, док су његове присталице узвикивале "41".

Изборне власти Масачусетса су саопштиле да је излазност на јучерашњим изборима била велика, упркос поледици и снегу. Испред неких од изборних места били су дугачки редови гласача.

Кандидат Републиканске странке за место у Сенату последњи пут је изабран у Масачусетсу 1972. године.

Сара Палин, кандидат Републиканске партије за портпредседника на последњим председничким изборима која је сада коментатор телевизије Фокс, говорила је о историјском значају Браунове победе, пре свега у светлу победе републиканаца на изборима за гувернере у Њу Џерзију и Вирџинији.

Други аналитичари су истог мишљења и указују да демократима неће бити баш лако на изборима за Конгрес у новембру.

Браунов противкандидат из Демократске партије, државни тужилац Марта Кокли изгубила је упркос интервенцији Обаме током предизборне кампање. Чак ни помињање покојног сенатора Едварда Кенедија, заговорника здравствене реформе, кога би Коклијева требало да замени, није помогло.

У америчком Сенату има 100 сенатора од којих је до сада 60 било из Демократске партије. На основу те огромне већине демократе су се надале да ће непопуларан закон о здравственом осигурању бити усвојен.

Након Брауновог избора то се доводи у питање. Упркос томе, администрација Барака Обаме радиће на томе да закон буде усвојен у Конгресу, наводи Ројтерс.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
 Ko još nije shvatio onda jbg....

IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ko još nije shvatio onda jbg....

Ovo je nesto na moj racun .  Smile

Ja jesam kacio po Beogradu bilbordere sa parolom : ,, Barace Obama budi  sa nama ,, i ne stidim se toga . To sam radio kao aktivista LDPa .. i atlanskih integracija .. u najboljoj zelji da gradjanima Beograda priblizim njegov politicki program od 7 tacaka .

Zasad je ispunio sedmu tacku predizbornog programa - kupio je deci psa .  Smile

Ostale tacke su ionako bile zahebancija .  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
boro ti si lud Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Citat
Ja jesam kacio po Beogradu bilbordere sa parolom : ,, Barace Obama budi  sa nama ,, i ne stidim se toga . To sam radio kao aktivista LDPa .. i atlanskih integracija .. u najboljoj zelji da gradjanima Beograda priblizim njegov politicki program od 7 tacaka .

to je lepo  Smile

Citat
Zasad je ispunio sedmu tacku predizbornog programa - kupio je deci psa .  Smile

svaki početak je težak  Smile
« Poslednja izmena: 20. Jan 2010, 15:49:03 od Gale10 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Dokon pop i jarice krsti ... 

Naucio sam Obamin predizborni program napamet ( da bih mogao kompetentno objasniti zainteresovanim gradjanima Beograda o kakvom epohalnom programu je rec ) i spreman sam da ga analiziram zajedno sa vama :

1. Povlacenje trupa iz Iraka do juna ove godine ... jbg.  Smile

2. Stabilizacija stanja u Avganistanu .... jbg.....  Smile

3. Prvi dan  kako kroci u Belu kucu zatvorice ,,Gvantanamo ,, ... jbg ...  Smile

4. Povecace ugled Amerike u svetu ... jbg....  Smile

5. Smanjice budzeski deficit za pola ... jbg ...  Smile

6. Sprovesce reformu zdravstvenog sistema ..... jbg ....  Smile

7. Kupice deci psa ...  Smile .... Cestitamo  Smile

Znam ja i predizborni program ,, ZEZ ,, a .  Smile ... I njega sam naucio napamet .  Smile
« Poslednja izmena: 20. Jan 2010, 16:11:50 od Lepi_Bora »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
A mene bas briga sta Amerika radi, menjaju se predsednici a meni plata ista  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.4
mob
Alcatel 
Prva godina Obame: predsednik je samo čovek

Građani očekivali više, ali i dalje veruju Obami
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Građani očekivali više, ali i dalje veruju Obami
Pre tačno godinu dana Barak Obama je inaugurisan kao prvi crni predsednik SAD. Danas, mnogi njegov rad ocenjuju očajnim, ali mu većina priznaje da je radio u teškim uslovima. Ipak on nije nikakav mesija.

Ričard Vecel je razočaran. Vecel radi u nemačkom Institutu za istoriju. Iako je odrastao u Nemačkoj, od 1981. živeo je u SAD i ima oba državljanstva. Deklariše se kao levi liberal. Nadao se da će Barak Obama preispitati poteze Bušove administracije.

„Očekivao sam da će biti formirana Komisija za utvrđivanje istine, slično onoj u Južnoafričkoj republici. Komisija u kojoj bi bile zastupljene obe stranke i koja bi utvrdila ko je dao zeleno svetlo za mučenja, za Gvantanamo… Ko je odgovoran za prisluškivanje telefona, kontrolu elektronske pošte itd. Da se utvrdi sve ono što je osam godina bilo prikrivano“.

Ali takve komisije nema, a Gvantanamo još nije zatvoren. Obama je čak izjavio da će za neke od zatvorenika i bez optužbe biti produžen pritvor na neodređeno vreme.

Obama nije uspeo da „pobegne“ od Buša

Obama i Buš su sve sličniji, kaže Džek Džejns iz vašingtonskog Instituta za savremene nemačke studije. „Zbog razlike u stilu i karakteru, kao i zbog mnogo čega drugog, bilo je za očekivati da će predsedavanje ta dva čoveka biti sasvim različito. Ali to nije slučaj“.

Kao prvo, sadašnji predsednik nasledio je probleme prethodnika, kaže Džejns. Kao drugo, ni njegov prostor za delovanje nije toliko širok kao što se pretpostavljalo. Džejns je takođe glas dao Baraku Obami i smatra da je još rano za nekakvo svođenje računa. Predsednik se suočio sa previše problema odjednom. Njegove mogućnosti da bude most između dve partije su precenjene. Ljudi, i to ne samo u SAD, moraju da shvate da Obama nije nikakav mesija, kaže Džejns.

„To važi i za mnoge Nemce. Mora se razumeti: taj čovek je sasvim običan predsednik“.

„Videćemo posle reforme zdravstva“

Bezbednost, Avganistan, Gvantanamo, zdravstveni sistem, grip, klima, kriza... prva godina je bila teška za ObamuBildunterschrift: Bezbednost, Avganistan, Gvantanamo, zdravstveni sistem, grip, klima, kriza... prva godina je bila teška za Obamu

Predsednik koji se suočio sa jednom od najvećih ekonomskih kriza na svetu u poslednjih nekoliko decenija – i ipak je nešto uradio, smatra penzionerka Ingrid Mekenzi. Ona je, inače, prošle godine učestvovala kao volonter u Obaminoj predsedničkoj kampanji.

„Ljudi se žale, kažu oni bi uradili drugačije. Ne bi spasavali tolika preduzeća novcem od poreza. A da je uradio obrnuto opet bi ga kritikovali. Mislim da su ljudi očekivali da neko samo ušeta i da posle nekoliko meseci bude bolje. To se ne može očekivati…“

Ingrid se nada da će se stvari donekle popraviti kada bude uveden novi zdravstveni sistem. Istovremeno, ne dopada joj se preterano odluka o slanju dodatnih vojnika u Avganistan. Slično misli i Kerin Anderson, ali, kaže, poštuje odluke predsednika

„Verujem da je on pametniji od mene. Ja želim da moj vođa bude pametniji od mene. Uostalom, on ima informacije do kojih ja ne mogu da dođem“.

Uprkos svemu i Ričard i Džek i Ingrid i Kerin kažu da bi sutra ponovo dali glas Obami. I pored svih kritika, oni ni u kom slučaju ne žele da u Belu kuću ponovo uđe – republikanac.

Izvor : Beeeeeeeeeeeee92

« Poslednja izmena: 20. Jan 2010, 19:57:20 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 97 98 100 101 102
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 06:46:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.