Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Banku zanima i imate li suprugu i vikendicu  (Pročitano 8533 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.63

Ok, ja povrsno gledam na stvari i hocu da "zagrizem" problem. Nego ja nikako da shvatim sta je problem?  Smile
Ja tu vec ne mogu da pomognem. Otvorio sam temu, koju mozes prelistati, ne bih o svemu ponovo da pisem : )

Citat
Koji dug raste? CIji dug raste? I Nemackoj je rastao dug pa je usla u rat i zamisli, odmah je postala svetski okupator.  Smile
Znaci, ti predlazes rat kao resenje? Cisto da ti skrenem paznju, u ratu ljudi ginu, "mi" ili "oni" : ) Da li znas koliki je dug Nemacke danas?

Citat
O cemu ti pricas i na sta si ti kivan? Na banku ne mozes, ona je ipak ozbiljna institucija, bez obzira sta kaze matematika.  Smile
Sto duze je banka (sa ovakvom politikom izdavanja novca) "ozbiljna institucija", to ce biti sve gore, na zalost, to je tako.

Citat
Ako ti imas 1 i banka ti da 1, onda ti imas 2 ali vracas 3. Skroz opravdano. Od razlike izmedju 2 i 3 zivi banka. Eto ti najprostije matematike  Smile
: ))  Da , da....kad bi se gadjali tramvajima.
Prvo nastaje kredit (dug) pa onda depozit  ; ) To su male, slatke tajne o kojima se ne prica, a ljudima se prodaju price za laku noc. Druga stvar, obrati paznju: Kako ces ikad vratiti glavnicu+kamatu, ako ta kamata nikad nije usla u opticaj? ; ) Ovo je pitanje i za tzv doktore ekonomije!! Hajde razmisli malo.

Citat
I da, ne uredjuje banka drustveni sitem, ona ga samo prati.  Smile
Stvarno? E pa onda da otpisemo dugove i stampamo nas novac...puj pike ne vazi! Grcka to zna iz iskustva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Mrzim citiranje na citirano pa cu te kratko pitati, da ne sirimo temu jer je ipak eksplicitna i tice se malih kredita, vikendice i tralalal - ti bi da ukines banku kao instituciju?

Citat
Kako ces ikad vratiti glavnicu+kamatu, ako ta kamata nikad nije usla u opticaj? ; ) Ovo je pitanje i za tzv doktore ekonomije!! Hajde razmisli malo.

Ovo nije kineska mudrost. Isto kao sto ti tvoj sa uskim celom da hiljadu evra a ocekuje da mu vratis hiljadu ipo. Gde je ovde kamata u opticaju?  Smile
« Poslednja izmena: 06. Jan 2014, 00:38:25 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Mrzim citiranje na citirano pa cu te kratko pitati, da ne sirimo temu jer je ipak eksplicitna i tice se malih kredita, vikendice i tralalal - ti bi da ukines banku kao instituciju?
Ne potoje mali i veliki krediti, ne mozes biti "malo narkoman", ili jesi li nisi.

Ne, ja nisam za ukidanje banaka, makar u ovom istorijskom trenutku. Ono za sta jesam je ukidanje novca opterecenog dugom, jer tu nema kraja rastu dugova. Putem dugova se vrsi ekonomsko porobljavanje i ucenjivanje. Mozes pitati "doktore ekonomije" vrlo jednoistavno pitanje "Da li je moguce vratiti dugove u sistemu novca u obliku duga?"
Citat
Ovo nije kineska mudrost. Isto kao sto ti tvoj sa uskim celom da hiljadu evra a ocekuje da mu vratis hiljadu ipo. Gde je ovde kamata u opticaju?
Zapravo "niskim celom" ; ) Nema problema, lapsus.

O cemu se radi? Ne znam koliko puta treba da ponovim da je sav novac u opticaju dug (kredit), na taj nacin novac ulazi u opticaj. Ako je potrebno na sav taj novac u opticaju vratiti kamatu, a kamate nema, jer se ne ubacuje kamata u opticaj, vec aktiva (kredit), na koji nacin doci do kamate? Samo ako nekog oteras u bankrot. Cak ni onda, neces vratiti dugove, jer pocinje novi ciklus zaduzivanja. Znaci, sistem je napravljen tako da je banka u win-win situaciji, a ostatak se bori ko ce da bankrotira, a ko da kupi malo dodatnog vremena.

Ti, kao pojedinac, mozes da vratis dug, samo ako ces nekog uskratiti za isnos kamate! Medjutim, i dalje si duzna sve vise preko dugova drzave.
« Poslednja izmena: 06. Jan 2014, 00:46:47 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Sem sto si rekao da je lapsus nisi obrazlozio zelenasku kamatu? Smile

Citat
Ne potoje mali i veliki krediti, ne mozes biti "malo narkoman", ili jesi li nisi.

Postoje, jos kako postoje razlike u kreditima.

Citat
Ne, ja nisam za ukidanje banaka, makar u ovom istorijskom trenutku.
Svaki trenutak je istorija za sutrasnjicu. Ne kapiram sta ovim mislis?

Citat
O cemu se radi? Ne znam koliko puta treba da ponovim da je sav novac u opticaju dug (kredit), na taj nacin novac ulazi u opticaj.

Novac je samo onaj novac koji je u opticaju. Kako dug moze biti u opticaju? Ne razumem.

Citat
. Znaci, sistem je napravljen tako da je banka u win-win situaciji, a ostatak se bori ko ce da bankrotira, a ko da kupi malo dodatnog vremena.

Pa u cemu je tu problem? Rekoh ti da banke ne uredjuju drustvo vec ga prate. Ako ces nekoga da krivis za bankrot onda je to samo drustvo ili pojedinac sa lose isplaniranom semom za vracanje duga. Banka sebe mora da pokrije, logicno.
Drugo, klijentela koja nije sposobna da se upusti u finansiranje od strane banke i treba da propadne. Nije banka moralna institucija. I ne vidim zasto bi bila?

Citat
Ti, kao pojedinac, mozes da vratis dug, samo ako ces nekog uskratiti za isnos kamate!

Ako ne vratis dug sa kamatom, tvoj zelenas sa "niskim' celom ce tebe (u)skratiti za glavu  Smile

Citat
Medjutim, i dalje si duzna sve vise preko dugova drzave.
Wrong. Nisam nikada vodila drzavu pa da budem odgovorna za dug. Sud u Strazburu ce u tom slucaju biti na mojoj strani  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
HTC One
не знам како иде са кредитима...никад их нисам узимао Smile  али та количина љубазности банкарске службенице која је хтела да ми ували дозвољени минус...невероватно Smile  ...10 минута сам јој објашњавао да ме то не интересује али не вреди...тек кад сам рекао да позове шефа јер сам само дошао да подигнем новац са свог рачуна и не желим да трпим малтретирање онда је одустала Smile

Smile Smile Smile

Znaci ima nas jos.  Smile Ni dan danas nisam podneo za dozvoljeni minus niti misli da cu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Ma to je nebitno. Udeo ilegalnog zelenasenja u drustvu je zanemarljiv.

Citat
Dobro, mozda ja imam drugacije informacije.

Citat
Ne mozes naprasno ukinuti banke...Ono sto mozes ukinuti preko noci je emisija novca putem kredita.

Citat
Novac je samo onaj novac koji je u opticaju. Kako dug moze biti u opticaju? Ne razumem.
Postoji novac koji je na stednji (depozit, slamarica itd) i onaj koji cirkulise. Novac u opticaju (novac pusten kroz kredite) zahteva da bude vracen bankama, uz kamatu. Naravno, ne odjednom, jer bi se automatski otkrila prevara, vec postepeno, ali je poenta da ne mozemo svi vratiti kredite!

Razmotri sledece: Izolovan sistem, ti i ja odemo u banku, uzmemo svako po 1000din kredita uz kamatu od 10%. Posle godinu dana nasih medjusobnih novcanih transakacija, moramo da vratimo ukupno 2200din (1100 din svako), zar ne? Kako, kada je ukupno novca u opticaju 2000din? Da li sada jasnije? Znaci, ili ces ti vratiti kredit ili cu ja, ne mozemo oboje vratiti.

Citat
Pa u cemu je tu problem? Rekoh ti da banke ne uredjuju drustvo vec ga prate. Ako ces nekoga da krivis za bankrot onda je to samo drustvo ili pojedinac sa lose isplaniranom semom za vracanje duga. Banka sebe mora da pokrije, logicno.
Ne, to nije pravilan rezon, jer je nemoguce da svako vrati kredit, ma koliko vredan i radan bio. Razmotri primer odozgo. Da bi neko novcano profitirao, neko mora da novcano izgubi.

Citat
Drugo, klijentela koja nije sposobna da se upusti u finansiranje od strane banke i treba da propadne. Nije banka moralna institucija. I ne vidim zasto bi bila?
Pa ne znam, pitaj ljude koji su na kori hleba dnevno o moralu? Ok, nije moralna, ali ne treba da bude ni nemoralna. Ako ne znas kako da pomognes, nemoj da odmazes.
Da li je tebe neko pitao za trenutni dug koji imas prema bankama u inostranstvu i koji iznosi nesto vise od 7000 dolara, a koji si duzna preko drzave srbije?

Citat
Wrong. Nisam nikada vodila drzavu pa da budem odgovorna za dug. Sud u Strazburu ce u tom slucaju biti na mojoj strani  Smile
Kako kada zivimo od kredita? : )
Trebala bi taj savet da das Grcima, Portuglacima, Spancima, Italijanima, Hrvatima, Slovencima, Srbima itd Ja mislim da ce "sud u Strazburu" da resi njihove probleme sa MMF-om i ECB-om : )
« Poslednja izmena: 06. Jan 2014, 01:42:20 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ma to je nebitno. Udeo ilegalnog zelenasenja u drustvu je zanemarljiv.

Citat
Dobro, mozda ja imam drugacije informacije.

Ocigledno.

Citat
Na ovo pitanje mi i dalje nisi valjano odgovorio. Zasto je bas sada istorijski trenutak?

Citat
Postoji novac koji je na stednji (depozit, slamarica itd) i onaj koji cirkulise. Novac u opticaju (novac pusten kroz kredite) zahteva da bude vracen bankama, uz kamatu. Naravno, ne odjednom, jer bi se automatski otkrila prevara, vec postepeno, ali je poenta da ne mozemo svi vratiti kredite!
Ja to sve vreme i pisem, ako primecujes, da nisu svi za kredit i da ne sme svako u tu igranku da se upusta. A nesto nisam primetila da banke vuku za rukav ljude sa ulice da udju u najblizu expozituru i uzmu kredit.

Citat
Razmotri sledece: Izolovan sistem, ti i ja odemo u banku, uzmemo svako po 1000din kredita uz kamatu od 10%. Posle godinu dana nasih medjusobnih novcanih transakacija, moramo da vratimo ukupno 2200din (1100 din svako), zar ne? Kako, kada je ukupno novca u opticaju 2000din? Da li sada jasnije? Znaci, ili ces ti vratiti kredit ili cu ja, ne mozemo oboje vratiti.
Moram ti priznati da mi je ova logika potpuno strana  Smile

Naravno da ces vratiti 1100 din. A sta si mislio? Da uzmes soma i soma da vratis posle godinu dana? Obrnes u medjuvremenu i kazes banci "hvala, bas ste ljubazni"?  Smile

Citat
Ne, to nije pravilan rezon, jer je nemoguce da svako vrati kredit, ma koliko vredan i radan bio. Razmotri primer odozgo. Da bi neko novcano profitirao, neko mora da novcano izgubi.
Ako od kredita pravis zimnicu i kupujes namestaj ili auto, moras logicno da otkidas od plate da bi vratio kredit pa ces umesto prsute jesti parizer ali ces dug otplatiti jer zelis nov namestaj ili nov auto.
Kredit se otplati, ostane ti krevet ili auto koji bez banke nikada ne bi imao jer nemas toliko kesa.
Ali ako od banke uzmes kredit za biznis, pa do dinara napravis dva, tvoja se investicija isplatila jer nemas caleta koji je stekovao pa ti dao za biznis, onako ocinski, nemas nikoga ko bi ti pozajmio a jbg ti bas imas sjajnu poslovnu ideju. Ili osmislis biznis, oslonis se na labavo trziste pa puknes. Ni u jednom slucaju ne vidim da banka snosi deo krivice.

Citat
Pa ne znam, pitaj ljude koji su na kori hleba dnevno o moralu?

Da li opet da ponovim da drzava kroji drustveno uredjenje a banke ga samo prate
???

Ne znam zasto mesas drustveno i politicko uredjenje jedne drzave sa bankom ali mi to samo pokazuje da lutas u mraku i da pricas neosnovane stvari. Teorije zavere oko ojadjivanja ljudi postoje ali je za teoriju zavere uvek odgovoran sistem. Da ti ponovim, banka nije sistem, banka je institucija.

Citat
Kako kada zivimo od kredita? : )
Trebala bi taj savet da das Grcima, Portuglacima, Spancima, Italijanima, Hrvatima, Slovencima, Srbima itd Ja mislim da ce "sud u Strazburu" da resi njihove probleme sa MMF-om i ECB-om : )

Opet wrong. Od kredita zivis jos od Jozinog doba. MMF je samo produzetak. I nije nama MMF kriv, vec sistem koji upravlja bankarskim sistemom tvoje zemlje, a to nije banka, to je drzava. I malo iznad drzave.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Citat
Na ovo pitanje mi i dalje nisi valjano odgovorio. Zasto je bas sada istorijski trenutak?
Vreme je relativno. Ne kazem da je sada, samo kazem da ce dug da raste do u beskonacnost, shodno tome, ljudi ce sve gore ziveti, i opet ce postojati ljudi koji ce stititi novac u obliku duga i banke koje ga zastupaju.

Citat
Ja to sve vreme i pisem, ako primecujes, da nisu svi za kredit i da ne sme svako u tu igranku da se upusta. A nesto nisam primetila da banke vuku za rukav ljude sa ulice da udju u najblizu expozituru i uzmu kredit.
Pa ne znam...mi svi zivimo u sistemu novca u obliku duga, kako to da nismo svi za kredit, kad ceo svet zivi od kredita? Neko se u nase ime zaduzuje i cini nas sve vise i vise duznima.

Citat
Moram ti priznati da mi je ova logika potpuno strana
Nije do mene, to je realnost.

Citat
Naravno da ces vratiti 1100 din. A sta si mislio? Da uzmes soma i soma da vratis posle godinu dana? Obrnes u medjuvremenu i kazes banci "hvala, bas ste ljubazni"?  
Sad mi je jasno zasto si rekla da "ti je ova logika potpuno strana".
Znaci, ti podrzavas to da neko u sistemu bankrotira zbog toga sto jednostavno nema novca da bi se dug vratio? Zanimjivo, moram priznati.

Citat
Ako od kredita pravis zimnicu i kupujes namestaj ili auto, moras logicno da otkidas od plate da bi vratio kredit pa ces umesto prsute jesti parizer ali ces dug otplatiti jer zelis nov namestaj ili nov auto.
Jos da objasnis kako ce ova logika da funkcionise kod svakog ko zeli da vrati kredit?

Citat
Kredit se otplati, ostane ti krevet ili auto koji bez banke nikada ne bi imao jer nemas toliko kesa.
Ma dobro, to sto Pera i njegova supruga vrate kredit ne menja bog zna sta...Da bi Pera otplatio kredit, neko mora uzeti nov kredit. Dug raste eksponencijalnom funkcijom.

Pojedinac uvek ima prihode "spolja", ne u svojoj kuci, a rashodi su mu uvek "spoljni". Tu je razlika izmedju pojedinca i drzave.

Citat
Ali ako od banke uzmes kredit za biznis, pa do dinara napravis dva, tvoja se investicija isplatila jer nemas caleta koji je stekovao pa ti dao za biznis, onako ocinski, nemas nikoga ko bi ti pozajmio a jbg ti bas imas sjajnu poslovnu ideju. Ili osmislis biznis, oslonis se na labavo trziste pa puknes. Ni u jednom slucaju ne vidim da banka snosi deo krivice.
Kazem, nije do mene sto ti ne vidis krivicu banke...ne znam sta rugo da ti kazem?

"Isplativost investicije" znaci da je neko drugi otisao u bankrot. Na globalno-drustvenom planu, napravio si vise stete po drzavu nego koristi. Jer, koliko god radnika da primaplatu, toliko ih je oterano u minu za istu sumu ili u nove kredite. Pricamo o drzavama kakva je srbija (veci uvoz od izvoza).

Citat
Da li opet da ponovim da drzava kroji drustveno uredjenje a banke ga samo prate???
Na pravnim skolama se uci da postoje tri nivoa vlasti, medjutim, niko ne spominje cetvrtu vlast, a to je monetarna vlast. Onaj ko poseduje monetarnu vlast - banke, poseduje i ostale tri. Drzavu kontrolise kapital, a ne drzava kapital.

Citat
Da ti ponovim, banka nije sistem, banka je institucija.
Banka je manifestacija sistema vrednosti. Ona mora da odigra svoju ulogu i ocuva sistem.

Citat
Opet wrong. Od kredita zivis jos od Jozinog doba. MMF je samo produzetak. I nije nama MMF kriv, vec sistem koji upravlja bankarskim sistemom tvoje zemlje, a to nije banka, to je drzava. I malo iznad drzave.
Kako kada po statutu ECB-a nije dozovljeno ubacivati novac u sistem koji nije dug (odnosno kredit)? : )) To nisam ja izmislio, imas statut ECB-a, pa potrazi. Svi zivimo na veresiju (dug). Cim se rodis, odmah postajes duzan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat
Opet wrong. Od kredita zivis jos od Jozinog doba. MMF je samo produzetak. I nije nama MMF kriv, vec sistem koji upravlja bankarskim sistemom tvoje zemlje, a to nije banka, to je drzava. I malo iznad drzave.
Kako kada po statutu ECB-a nije dozovljeno ubacivati novac u sistem koji nije dug (odnosno kredit)? : )) To nisam ja izmislio, imas statut ECB-a, pa potrazi. Svi zivimo na veresiju (dug). Cim se rodis, odmah postajes duzan.

Banka ima proizvode, znas li to? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.