Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Banke uzmu milijardu dinara mesečno samo za održavanje računa  (Pročitano 5503 puta)
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Niko ne brani centralnim bankama da imaju rezerve u zlatu umesto u devizama, to je stvar odluke guvernera.
Kojeg crnog guvernera? Pa i Ameri znaju da FED drzi 13 porodica....
Možeš li da mi navedeš relevantan link za tu činjenicu, a da nije treće oko ili nešto slično.
FED je izuzetno moćna institucija, predsednik se bira na dug period (preko 10 godina) i predstavlja po meni model kako jedna centralna banka treba da funkcioniše. Naravno predsednik FED-a je obično čovek u poznim pedesetim, sa bankarskim iskustvom od preko 20-30 godina. Kod nas je recimo guverneru Dinkiću, posao guvernera bio prvi u životu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
Citat
Možeš li da mi navedeš relevantan link za tu činjenicu, a da nije treće oko ili nešto slično.

http://www.imdb.com/title/tt1166827/

ово му је најрелевантније...питер џозеф,џорџ карлин,жак фреско и остала весела дружина...да не заборавим алекса џонса Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
E ako oni tako kažu, onda - to je to... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
Sta je "relevantan izvor"? Neki clanak teksta na netu? Ima toga koliko hoces. Ja se ne bavim time. Pise se tu sve i svasta.

Kako ti ocekujes da ti ja dokazem ko poseduje FED? Ili, slicno tome, kako ti meni da dokazes ko poseduje FED? Mudri ljudi kazu "prati izvor novca i naci ces istinu!" Ono sto se namece kao zakljucak, na osnovu stanja u realnosti, a vodeci se logikom je da je FED privatno vlasnistvo. Koji odnos je nad vlasnistvom FED-a i da li logika funkcionise u danasnjem svetu, to je druga stvar.

Naravno, niko ne zeli tu vrstu popularnosti, da na zvanicnom sajtu FED-a napise "ovo je vlasnistvo privatnih lica...." sa sve adresama i brojevima fiksnih telefona.

Recimo, vrlo je interesantno videti/procitati odnos koji je imao Tomas Dzeferson prema bankama i celoj toj ideji.

Centralna banka (u nasem slucaju, o kom raspravljamo-FED) je nista drugo do institucija koju su osnovali sami bankari! Koja im je uloga u sustini, pojasnicu drugom prilikom...to je duza prica. U principu, nije ni bitno ko kontrolise FED ili Evropsku Centalrnu Banku, bitne su posledice koje Centralna banka, po svojoj sustini ostavlja na drustvo danas.

Najmanji problem je taj da se navede izvor/e. Medjutim, namece se sledece pitanje "sta bi trebao da bude "relevantan izvor"?" Na stranici FED-a lepo stoji: "The Federal Reserve System fulfills its public mission as an independent entity within government.  It is not "owned" by anyone and is not a private, profit-making institution......Therefore, the Federal Reserve can be more accurately described as "independent within the government" rather than "independent of government."

Eto, procitamo to i prihvatimo zdravo za gotovo....a onda se vratimo u realnost!! Nije moje da ljude ubedjujem u nesto.

Dalje, mozes se pozabaviti istorijom FED-a, od njenog osnivanja, pa do danas. Nemoj verovati meni, to nije poenta! Sa druge strane mozemo raspravljati i dalje o ovoj temi, nije mi problem.

Citat
FED je izuzetno moćna institucija, predsednik se bira na dug period (preko 10 godina) i predstavlja po meni model kako jedna centralna banka treba da funkcioniše. Naravno predsednik FED-a je obično čovek u poznim pedesetim, sa bankarskim iskustvom od preko 20-30 godina. Kod nas je recimo guverneru Dinkiću, posao guvernera bio prvi u životu.
Ako je nekom FED "model kako jedna centralna banka treba da funkcioniše", onda je problem zaista mnogo dublji, jer, pokazuje svest osobe koja to misli, osoba koja to tvrdi nema blagog pojma sta je Centralna banka i kakav je njen smisao. Pojasnicu ako treba.

Takodje, velik problem je i taj sto malogradjani gaje mit i kapitalizmu, potrosnji bez granica.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

« Poslednja izmena: 23. Apr 2012, 12:51:41 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Apsolutno smatram da guverner centralne banke treba da bude najveći stručnjak iz oblasti bankarstva, sa bogatim iskustvom, kao na primer gospodin Bernanke. Da treba da se bira na duži period, kao što je slučaj u FEDu na 14 godina, zbog kontinuiteta i zaokruživanja jednog ciklusa. Mi smo za 10 godina promenili 4 guvernera, od kojih je jednom (Mlađo) to bio prvi posao u praksi, a pre toga je radio kao asistent-demonstrator na fakultetu.
Za to sam da se guverner bira na period od najmanje 8-10 godina i da ga bira tim najvećih stručnjaka iz oblasti ekonomije (profesori sa ekonomskog fakulteta, eminentni bankari, privrednici), a čiji bi izbor potvrđivala skupština. Sadašnji guverner je najstručniji od pomenute četvorke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
Apsolutno smatram da guverner centralne banke treba da bude najveći stručnjak iz oblasti bankarstva, sa bogatim iskustvom, kao na primer gospodin Bernanke. Da treba da se bira na duži period, kao što je slučaj u FEDu na 14 godina, zbog kontinuiteta i zaokruživanja jednog ciklusa. Mi smo za 10 godina promenili 4 guvernera, od kojih je jednom (Mlađo) to bio prvi posao u praksi, a pre toga je radio kao asistent-demonstrator na fakultetu.
Za to sam da se guverner bira na period od najmanje 8-10 godina i da ga bira tim najvećih stručnjaka iz oblasti ekonomije (profesori sa ekonomskog fakulteta, eminentni bankari, privrednici), a čiji bi izbor potvrđivala skupština. Sadašnji guverner je najstručniji od pomenute četvorke.
: ))) Ali....postojanje Centralne banke je samo po sebi problem : ) Postavljanje nekakvog "guvernera" je marionetska igra.

Velik problem je i taj sto ljudi misle da je sistem dobar, a da politicari (odnosno rukovodeci ljudi, neko je spomenu Dinkica....) ne valjaju, da ce sve biti ok, ako "dobri i casni" ljudi dodju na rukovodeca mesta. To je daleko od istine, jer bi se upotreba ove ideje, sustinski svela na kupovinu vremena.
« Poslednja izmena: 23. Apr 2012, 13:18:05 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Ja sam zadovoljan sa svojom bankom.

Imam ebank, prvih 5 transakcija za dž, posle 20 dinara po transakciji, em plaćam od kuće, em jeftinije od pošte i ostalih .....

Znam , ima i onih kod kojih je dž, ali ... uvek su tu negde neka sitna slova....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
: ))) Ali....postojanje Centralne banke je samo po sebi problem : ) Postavljanje nekakvog "guvernera" je marionetska igra.

To je već druga priča, verovatno imaš anarhistički pristup, pa ti smeta i država. Ja govorim o nekom standardnom državnom uređenju. NBS je nezavisna i predstavlja jedan od zdravijih stubova naše ekonomije. Guverneru po zakonu niko ne sme da se meša u posao, kao ni NBS kao instituciji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 18.0.1025.162

""1971. godine dolar gubi pokrice u zlatu (ne, to nije bio logican splet dogadjaja, vec dogovoren, planiran plan), od tada se stvari menjaju na gore. Ako moneti vise ne treba podloga u zlatu, to znaci da moze da se stampa "na divlje", bez ikakvog pokrica i ludilo moze da pocne. FED je postao privatno vlasnistvo.""

zar to nije bilo 1913. za vreme vudru vilsona
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
To je već druga priča, verovatno imaš anarhistički pristup, pa ti smeta i država.
: ) Sta je to "anarhisticki pristup"?
Nije bitno sta meni smeta, vec realnost.

Citat
Ja govorim o nekom standardnom državnom uređenju. NBS je nezavisna i predstavlja jedan od zdravijih stubova naše ekonomije. Guverneru po zakonu niko ne sme da se meša u posao, kao ni NBS kao instituciji.
Ok, to sto pricas o Centralnoj banci je odraz nepoznavanja situacija i posledica koje povlaci za sobom postojanje ove institucije, ali kada kazes "standardno drzavno uredjenje", to onda podrazumeva korupciju, kriminal, zlocin svake vrste, jer se odupire promenama, jedinoj konstanti Univerzuma (drzava i drustvo nije isto).

Ova logika dovodi do zakljucka da drustvo/civilizacija koja ne moze da prati promene mora propasti.
Kako rece Darvin "Ne prezivljavaju ni najinteligentniji, ni najjaci, vec najprilagodljiviji".

Citat
zar to nije bilo 1913.
Ako mislimo na isto, da FED je osnovan te godine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.039 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.