Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koje drzave bi trebale da sacinjavaju Balkansku (Regionalnu) ligu?
EX SFRJ
40.8%  (29)
Srbija, Madjarska, Rumunija i Bugarska
11.3%  (8)
Srbija, Hrvatska, Bugarska i Madjarska
2.8%  (2)
Srbija i neke druge drzave...
8.5%  (6)
Protiv sam Regionalne lige
36.6%  (26)
Ukupno glasova: 71
Idi dole
Stranice:
1 ... 51 52 54 55 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Balkanska (Regionalna) Fudbalska Liga?  (Pročitano 140480 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Maminjo show...

Mamić: Ja bio za regionalnu ligu!?

"Nikad nisam rekao da Dinamo želi igrati u regionalnoj ligi! Ne, Dinamo nije za regionalnu ligu!", tvrdi izvršni potpredsednik Dinama Zdravko Mamić, koji je još ovog meseca bio zagovarač formiranja regionalnog takmičenja.

Izvršni potpredsednik Dinama Zdravko Mamić pokrenuo je lavinu događaja i izjava 3. februara ove godine  kada je zagrebačkim "Sportskim novostima" izjavio:

"Mene su zbog želje da se formira regionalna liga nazivali protivnikom Hrvatske. To su ekstremi. Mislim da klubovi sami ne razmišljaju dovoljno o toj ideji. Tebalo bi mi da se dogovorimo i države dovedemo pred svršen čin. Smatram da su klubovi jedini krivci što ona nije zaživela. Naše države već odavno sarađuju na mnogim poljima, samo u fudbalu ne. On propada i zbog toga mislim da smo glupi, nesposobni i primitivni", rekao je tada.

Nedugo zatim, na seminaru UEFA na slovenačkom jezeru Bled, predstavnici fudbalskih saveza Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Slovačke razgovarali su o mogućnosti da se zaista i formira regionalno fudbalsko takmičenje, a govora je bilo i o formatu takmičenja.

Za početak zamišljeno je da bude održan turnir šampiona zemalja iz sastava nekadašnje SFRJ, a iz UEFA je nezvanično stigao odgovor da "nema niko ništa protiv, ali da se prvo pošalje projekat u Nion".

Prvi su potom reagovali navijači Dinama, koji su poručili da "nikada neće prihvatiti bilo kakvu ligu u kojoj će Dinamo igrati protiv klubova iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske". Istog dana, predomislio se i Mamić.

"Nikad nisam rekao da Dinamo želi igrati u regionalnoj ligi! Ne, Dinamo nije za regionalnu ligu! Nismo ni za slovenački predlog (o turniru šampiona), više nismo ni za što. Mi trebamo čuvati Hrvatsku ligu! Ako će liga brojati deset ili 12 klubova, onda je to - to. Mi smo za nacionalni program izgradnje stadiona, uređenje zakonskih propisa. Dinamu nije potrebna regionalna liga, mi proizvodimo sjajne mlade igrače, naši igrači su temelj hrvatske nacionalne ekipe, svake godine igramo evropske utakmice. Nama, dakle, nije potrebna nikakva regionalna liga", oglasio se ponovo u "Sportskim novostima" Zdravko Mamić.

http://www.mondo.rs/s161232/Sport/Fudbal/Mamic-_Ja_bio_za_regionalnu_ligu.html

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Patriotski u SFRJ ligu

Direktor Napretka Dragiša Binić jedini spas za srpski fudbal vidi u obnavljanju zajedničkog takmičenja na prostorima bivše Jugoslavije

Dokle će srpski fudbalski timovi biti džakovi za sparingovanje prosečnim evropskim ekipama? Odgovor na ovo pitanje nudi legendarni fudbaler Zvezdinog trofejnog tima Dragiša Binić, danas sportski direktor kruševačkog Napretka.

Popularni Bina jedini izlaz iz sadašnjeg stanja vidi u obnavljanju takmičenja na eks-ju prostorima, jer pod krovom iste lige nekadašnji giganti mogu da dobiju novac od sponzora, TV prava, poprave kvalitet igre i infrastrukture. U suprotnom, ako ostane po starom, nastaviće se proces eutanazije fudbalske igre.

- Ja sam za formiranje zajedničke lige sa onima koji su živeli s nama u SFRJ! Tako treba da razmišlja svaki srpski patriota koji voli fudbal. Drugačije ne ide - kaže Binić i nastavlja:

- Konkurencija sa komšijama brzo bi podigla kvalitet utakmica i igrača, a klubovi bi zaradili od sponzora, TV prava i prodaje ulaznica. Više ne bismo prodavali igrače za siću kako bismo preživeli, već bismo došli u situaciju da čuvamo timove, ugovoramo transfere za konkretan novac, od kojeg bismo kasnije popravljali infrastrukturu i pojačavali rad sa mlađim kategorijama.

Da li vidite Napredak u Jadranskoj ligi?
- Napredak je igrao tu ligu kada za mnoge koji danas igraju u takozvanim elitnim rangovima nismo ni znali da postoje. Pa, neka nas i nema od starta nove lige, ali barem ćemo dobiti motiv da stvorimo jači tim kako bismo postali članovi takvog takmičenja. Siguran sam da bi i formiranje Druge lige bila prava stvar, jer ne bi bilo problema da se pronađu sponzori.

Kako vam se čini stav predsednika Crvene zvezde Vladana Lukića, koji se izjasnio protiv lige SFRJ ekipa?
- Ako je Lukić to izjavio, pitao bih ga da li je Zvezda postala ono što je danas igrajući srpsku ligu ili onu drugu? Pitao bih ga da li smo postali prvaci sveta kao šampioni Srbije ili Jugoslavije? Ovo kako se danas radi nema smisla. Mali klubovi prodaju igrače Zvezdi ili Partizanu, pa onda čekamo da ih oni dalje prodaju u inostranstvo, titule pripadaju samo njima, ali kad izađu u Evropu, postaju bokserski džak za prosečne klubove.

Mamić se predomislio

Iako je upravo on bio prvi zagovornik ideje o regionalnoj ligi, potpredsednik Dinama Zdravko Mamić kaže kako on nikada nije podržavao taj predlog i da zagrebački klub neće učestvovati u tom takmičenju.
- Nikad nisam rekao da Dinamo želi da igra u regionalnoj ligi, jer mi nismo za to. Nismo ni za predlog Slovenaca o turniru šampiona, više nismo ni za šta. Mi treba da sredimo hrvatsku ligu. Nema potrebe da Dinamo nastupa u regionalnoj ligi, mi stvaramo sjajne mlade igrače koji su temelj hrvatske reprezentacije, svake godine igramo evropske utakmice... Prema tome, nama takva liga nije potrebna - rekao je Mamić.

Ne plašim se huligana

Da li će pitanje bezbednosti biti glavna prepreka za novu ligu?
- Više se plašim tučnjava između navijača Zvezde i Partizana nego što bih se plašio kada bi igrali naši klubovi sa Hajdukom. Pričamo non-stop o Evropskoj uniji, a brinemo kako da zaustavimo huligane. Mi smo u Kruševcu skinuli ograde oko terena, tako da ko hoće na teren, nek izvoli. Za takvog navijača više nije nadležan klub, već policajac i sudija.

http://kurir-info.rs/clanak/sport/kurir-20-02-2010/patriotski-u-sfrj-ligu

Karadžić poručio Zajednici superligaša da ''pripazi na ponašanje''

Nedelju dana pre nastavka sezone u domaćem šampionatu, prilično su se uzburkale strasti na relaciji FSS - Zajednica superligaša. Predsednik Saveza Tomislav Karadžić zapretio čak i oduzimanjem nadležnosti Zajednici u rukovođenju takmičenjem.

Sve je počelo na sastanku Izvršnog odbora Zajednice superligaša u četvrtak, kada se prvi čovek kruševačkog Napretka Dragiša Binić jasno  založio za formiranje regionalne lige i zapitao se zbog čega se predsednik FSS tome protivi, pominjući uzgred i Karadžićeve godine.

Reakcija prozvanog predsednika Fudbalskog saveza Srbije usledila je vrlo brzo i deluje prilično oštro.

''Dobio sam obaveštenje da je sednica protekla u lošoj atmosferi, kao i da su pojedinci pravili gluposti. Ako zajednica nastavi sa problemima u svom radu, Odbor za hitna pitanja će im oduzeti takmičenje. Nekima izgleda ne odgovara renesansa srpskog fudbala i ne želim da se obazirem na razne intrige. A, što se tiče moje 72 godine, pošteno i dostojanstveno ih nosim. Najgore je kad neko svoje godine uludo provede'', poručio je Karadžić.

Naravno, Dragiši Biniću  nije dugo trebalo da se ponovo oglasi.

''Za srpski fudbal je spas samo jako takmičenje. Dolazak Dinama iz Zagreba napunio bi stadione u Srbiji, a ovako utakmice protiv manjih ekipa donose samo troškove. Meni je isto da li ćemo putovati u Zagreb, ili Beograd. Dodatni trošak bi bio samo 100 litara nafte, a to je mizerno u odnosu na zaradu. Kad je bezbednost u pitanju, i to bi bilo rešivo, samo ako postoji volja i inicijativa.

A, što se tiče Karadžićevih izjava, oni mogu da nam oduzmu takmičenje, ali mislim da im taj vruć krompir nije potreban'', izjavio je Binić.

http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/karadzic-porucio-zajednici-superligasa-da-pripazi-na-ponasanje-15595.html

« Poslednja izmena: 20. Feb 2010, 11:55:11 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Zvezda protiv regionalne lige...

Vladan Lukić smatra da takvo takmičenje ne bi doneli ništa, i da je jedini pravi put oživljavanje fudbalskih centara u Srbiji...

Vladan Lukić se čudi zbog činjenice da je savez razgovarao o regionalnoj ligi bez stava klubova.

„Nije mi jasno o čemu da razgovaraju kad nemaju naš stav. Valjda se pitaju klubovi koji bi to igrali, a ne funkcioneri“, smatra prvi čovek Zvezde.

On je ponovio stav da je rano za tako nešto.

„Ako krenemo od sportskih razloga oni ne postoje. Izuzev Dinama I Hajduka, ostali klubovi sa teritorije bivše SFRJ su slabiji od klubova Jelen Superlige. Ima mnogo boljih i jačih timova u Rumuniji i Bugarskoj, ako govorimo o kvalitetu u regionu“, smatra Lukić.

On ponavlja da ne postoje bezbednosni uslovi za takvo takmičenje, a da nema ni finansijskog dobitka.

„U čemu bi bio dobitak? Trošili bi više na putovanja, niko ne garantuje interesovanje sponzora, niti TV prava. Svelo bi se na ligu bez briga. Ni UEFA neće reagovari na ovaj predlog jer se njime ne podiže kvalitet“, dodao je predsednik Zvezde.

On predlaže oživiljavanje fudbalskih centara širom Srbije i poboljšanje infrastrukture.

„To je put, da Zvezda gostuje u većim gradovima, da puni stadione širom Srbije, da se igra pod reflektorima, nedeljom uveče u zaštićenom terminu“, predlaže Vladan Lukić.

http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/zvezda-protiv-regionalne-lige-15596.html

...Partizan "za"

U Partizanu sebe vide u takvom takmičenju, ali upozoravaju da se mora zauzeti zajednički stav. Crno - beli bi mogli da iniciraju sastanak klubova iz regiona.

U Partizanu su otvoreni za ideju regionalne lige.

“Dug je to i trnovit put, ali mi smo svakako za jednu takvu ligu, i vidimo sebe u tom takmičenju. Ali, pre svega, treba nam zajednički stav klubova iz Srbije koji bi igrali. To je važno, da znamo šta je naš interes“, kažu u Humskoj.

Oni dodaju da je to ideja koja tek treba da dobije obrise.

„Mi bi mogli i da budemo incijatori sastanka klubova iz regiona. To bi bila polazna osnova, posle koje bi mogli da se preduzmu dalji koraci“, smatra gensek crno – belih Darko Grubor.

http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/partizan-za-15597.html

U neku ruku se slazem sa Lukicem sto se tice ovoga dela da nema mnogo kvalitetnih timova tamo i da je bolje da mozda jurimo Rumune i Bugare(ukoliko je to hteo izokola da potencira, a ukoliko nije onda se slazem sa onim delom da su slabi klubovi)...

Ali sve to protivljenje pada u vodu u situaciji u kojoj Partizan planira da organizuje okupljanja klubova oko pregovara i gura se da bude organizator i sl., to Zvezda ne sme dozvoliti, tj. moze da se desi da grobari uspostave neki lobi ukoliko dodje do organizovanja lige, pa pouceni iskustvom iz basketa, trebali bi da reagujemo i ukoliko vec bude dolazilo do pregovora da se postavimo ispravno, u smislu da ukoliko se budu organizovali pregovori, to ne bude samo pod pokroviteljstvom partizana...

« Poslednja izmena: 20. Feb 2010, 12:03:58 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Novi nindža kolo vodi.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 872
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Потписујем ово што је Лукић рекао. Јакша, нек праве Балканску лигу без Звезде, баш да видим.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7001
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
HTC One M8
Ma,ovde se ne zna ko pije,a ko placa... Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

MAC MAC

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2249
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson w200i
Lepo rekao Lukic puno troskova na putovanja i da nema finansijskog gubitka...
A i bice mnogo nereda izmedju navijaca... tako da se neisplati
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7001
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
HTC One M8
Lepo rekao Lukic puno troskova na putovanja i da nema finansijskog gubitka...
A i bice mnogo nereda izmedju navijaca... tako da se neisplati

A,Binic kaze da su mali troskovi putovanja,a velika zarada,pa ko koga ovde zajebava? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
pa binic ponekad nema bas najbolji odnos sa realnoscu
« Poslednja izmena: 20. Feb 2010, 15:50:18 od fredikruger »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

SD-Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 7417
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia N95

Zna se veoma dobro.
Ipak se bolje krade u ovakvim ligama.. Smile
IP sačuvana
social share
Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri, životu... Teško mi je iz jednog, jedinog razloga: Ja Crvenu zvezdu vodim sa emocijama. To je moj klub - rekao je Robert Prosinečki.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7001
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
HTC One M8

Zna se veoma dobro.
Ipak se bolje krade u ovakvim ligama.. Smile
To si u pravu...necemo mi jos dugo mrdnuti sa ovog mesta gde smo sad...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 51 52 54 55 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.