Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koje drzave bi trebale da sacinjavaju Balkansku (Regionalnu) ligu?
EX SFRJ
40.8%  (29)
Srbija, Madjarska, Rumunija i Bugarska
11.3%  (8)
Srbija, Hrvatska, Bugarska i Madjarska
2.8%  (2)
Srbija i neke druge drzave...
8.5%  (6)
Protiv sam Regionalne lige
36.6%  (26)
Ukupno glasova: 71
Idi dole
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Balkanska (Regionalna) Fudbalska Liga?  (Pročitano 139343 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
http://www.alo.rs/sport/34106/EVRO_tek_posle_regionalne_lige

- Znači niš od Makedonije, Slovenije i CG.

Da se mene pita ja bi i BiH izbacio jer nam ne trebaju.
- Možda je Marković na tragu moje ideje jer ne vidim da najavljuje sastanak sa predstavnicima BiH nogometa nego sam sa Srpskim predstavnikom.

- Znamo kak bi se ponašal navijačii. Kad su Delije došle  na tekmu Inter Zaprešić- Zvezda nikakvog problema nije bilo jer je policija dobro odradila svoj posao.
Pa i sad nedavni povratak društva srpskog nindže iz Genoe kroz HR je prošao mirno.
Bilo bi vatreno prve 3-4 sezone, ali bi se kasnije smirilo na neku razumnu mjeru vjerujem / nadam se.

Idealno bi ustvari bilo da Delije/BBB/Grobari i Torcida počnu bojkotirat tu ligu pa da  normalni napune stadione  i da vojska ne mora osiguravat te utakmice.

- i najvažnije ovo "UEFA podrži projekt" nadam se znači da će se iz te lige ić u pretkola ili direkt u LP. To je najvažnije jer liga iz koje se neide u Lp nije liga već prijateljski turnir.

Pre svega, drago mi je sto se neko nov i ozbiljan ukljucio u raspravu o ovoj temi, a i neko ko nije iz Srbije, da ne bude da postoji samo jedno misljenje...

Kao neko ko je pokrenuo ovu temu ovde, i kao neko ko je ozbiljno razmisljao i reci cak proucavao koje su mogucnosti i sl. licno mislim da nije resenje da Srbija i Hrvatska igraju neku ligu zajedno...

Previse se ljudi mrze... Ne bih da sada pricam i o politici i o svemu, ali jednostavno, tako je...

Ali opet, mislim da bi moglo u skorijoj buducnosti da bude realno da se naprave ovde npr. 2 regionalne lige...

Pa u jednoj da igraju npr. Hrvatska, Slovenija, Austrija i Bosna ili Madjarska, a sa druge strane da igraju Rumunija, Srbija, Bugarska i opet Madjarska ili ne znam ni ja, Kipar... Mozda cak i Grcka...

Opet, kada bi igrali ligu Srbija, Hrvatska, Madjarska, Rumunija, Bugarska itd. to bi zaista kroz 5-10 godina mogla postati jedna od jacih liga u Evropi, u prvih 10.... Ali opet, previse se ljudi ovde mrze i to je to...

To je dakle prva dilema...

Druga dilema je kako bi to trebalo biti organizovano i koliko bi klubova trebalo biti u Ligi i sl.

Pre svega, misljenja sam da bi morala da postoje i nacionalna prvenstva i regionalna liga... I da bi i regionalna liga ali i nacionalna prvenstva trebala da imaju prohod ka evropi. Nacionalna prvenstva nesto kao sto i sada imaju, samo sa mozda manjim brojem predstavnika u LE...

E sada kako to podeliti i koliko bi trebalo igrati klubova u kojoj ligi... Pisalo se o tome dosta, ali ajde ukratko da ispricam...

Dakle ono sto se zna, vise od 36 utakmica po sezoni za klubove sa ovih prostora je previse... Cak je i tih 36 mozda mnogo, al ajde da kazemo da je to neka maksimalna brojka...

Sto nam ostavlja 2 varijante da se te utakmice raspodele...

Prva varijanta je u kojoj regionalna liga ima 12 klubova, a posle nacionalna prvenstva 8...
Druga varijanta je, ona u kojoj regionalna liga ima 10 klubova, a posle nacionalna prvenstva 10...

E sta se desava... Ova prva varijanta je svakako izvodljivija, jer je moguce uklopiti i klubove koji ce igrati pre toga nacionalnu ligu, tj. pre ukrstanja sa timovima iz regionalne lige i formiranja nove nacionalne lige...

U ovoj drugoj varijanti se javlja mnogo problema, iako je na prvi pogled mnogo bolja...

Dakle nesto slicno kao u basketu...

Ajde da kazemo samo, da npr. se igra liga, u kojoj Rumuni imaju 4 kluba, Madjari i Srbi po 3 i Bugari 2 npr(drzave, broj ucesnika i sl. krajnje nebitan, ovo je samo primer).

ukupno 12 klubova...

Svaki klub ima ukupno 22 utakmice u toj ligi.

Na drugoj strani za to vreme igra se nacionalna liga, u kojoj igraju klubovi koji se nisu plasirali u regionalnu ligu, isto tako njih 12. E sada sta bi sve mogla biti nagrada za te klubove koji to igraju, i sl. necu sada o tome pricati, ali svakako je bitno da se toj lgii da i veci kompetativni znacaj, jer ako mogu Brazilci da igraju razlicite federalne lige ili kako vec, i to bude relativno bitna stvar(bar kolko ja znam, mozda gresim), pa tek onda sveukupno nacionalno prvenstvo, ne vidim sto to ovde ne bi mogao biti slucaj, i zasto se ucesnicima te lige ne bi mogao dati veci znacaj, i to u vidu finansijske naknade, i trofeja, priznanja itd. Necu sada detaljnije o tome, imao sam par ideja koje dobih u razgovoru ovde na forumu(naravno nesto se i ja setih), pre svega sa Malkinom(dao je jako dobre predloge), napisao sam u nekom dokumentu koji pisah o svemu ovome, ali taj 'elaborat' nisam nikada zavrsio...  Smile

E po zavrsetku svega toga, dolazi do ukrstanja u sveukupne nacionalne lige, pa cemo imati situaciju, da kada drzava daje 4 predstavnika u regionalnu ligu, prvih 4 iz nacionalnog prvenstva se plasira u tu ligu, a preostalih 8 igraju neki plej-aut... I dobija se brojka da svi imaju po 36 utakmica!

Druga situacija je kada daje 3 predstavnika u regionalnu ligu, onda 5 prvoplasiranih iz oni ranijih nacionalnih prvenstava igra novu nacionalnu ligu, a ostalih 7 igraju plej-aut, i tu ce oni imati 34 utakmice, a dok ovi iz nove nacionalne lige imaju 36...

I treca varijanta da drzava daje 2 predstavnika u rl, onda 6 prvoplasiranih iz nacionalnih prvenstava igra u toj novoj nacionalnoj ligi(tj. sveukupnoj), a ostalih 6 igraju plej-aut, i oni ce imati 32 utakmice, a ovi iz nove nacionalne lige 36...

Ne bi valjalo kada bi drzava davala manje od 2 predstavnika...

Isto tako, prohodnost ka evropi treba da ide iz regionalne lige, i iz te sveukupne nacionalne lige koja se igra sa timovima iz regionalne lige...

Ovaj drugi model sa 10-10 klubova, ima vise problema, ali ako hocete o tome da se raspravlja, to moze kasnije, ne mogu o tome pisati u ovom postu...

I na kraju treca dilema je UEFA i ta prohodnost ka takmicenjima...

Tu bi bilo najvise problema, i nisam siguran kako to resiti, ali to iz UEFA-e mogu da rese...

Ono sto je sigurno, jeste da pobednici nacionalnih prvenstava moraju da imaju plasman u LS ili kvalifikacije za LS, a i da pobednik kupa mora da ima prohodnost ka LE... ISto kao sto i pobednik RL mora da ima plasman u LS, e sada za dalje ne znam...  Smile

Eto, nadam se da ce biti voljnih za diskusiju, pa se moze podrobnije pricati o nekim temama i stvarima...  Smile

« Poslednja izmena: 30. Dec 2010, 15:05:09 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 305
Zastava Kroejša
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Sagem jeftini
Ove fore da mi igramo sa Austrijom i Mađarskom zaboravite oni nisu zainteresirani za takvo nešto to su već dali do znanja. Uostalom boli briga Austrijance za nogomet, kod njih zimski sportovi vladaju.

Isto vrijedi za vas i Rumunjsku, Bugarsku, Grčku itd. Šta ste njima potrebni vi? Niste.

Realno su slabe šanse da ta regionalna liga zaživi u nekom funkcionalnom obliku. Ovo kaj ste nabrajali o nekakvom mix natjecanju gdje bi se paralelno igrale domaće lige i ta regionalna nikad ne bi funkcioniralo jer koji je smisao regionalne lige ako samo prek domaće lige ideš u LP?

Kak sam i prije napisao u tom slučaju bi regionalna liga bila gledana kao sekundarno natjecanje bez ikakvog sportskog motiva. I kao takvo brzo bi propala.

Što se navijača i mržnje tiče, da tu leži najveći problem i stvarno ne znam kakvo je i moje mišljenje o tome uzimajuči to u obzir bitli RL bila dobra ideja.
Kad vidim kakav je Dinamo jad odma poželim RL, a onda kad vidim ikonografiju koja vlada na sjeveru marakane me prođe volja i tak naizmjenično.

Možda imate pravo bolje da se ne upuštamo u takve ekzibicije kao RL.
Neka sport ostane sport pa i pod cijenu da propadnemo nogometno kao recimo Mađarska.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Vidim da se nismo u nekim stvarima razumeli, pa da pocnem redom...

Kad rekoh da trebaju i nacionalni sampionati da zadrze prohodnost ka evropskim takmicenjima, nisam mislio da regionalna liga ne treba imati prohodnost!

Treba i te kako da ima! Treba da ima vise prohodnosti nego nacionalni sampionati, ali oni bi ipak trebali zadrzati neki minimum... Najmanje za prvaka drzave i pobednika kupa...

Sto se tice Bugarske i Madjarske... Nisam bas siguran da oni ne bi bili zainteresovani za ideju, posebno Bugari, nije ni njima u najboljem stanju fudbal, i svaki kvalitet bi im mnogo znacio...
Uostalom, kao i svuda i tu se gleda novac, a ta liga bi imala vise sponzora, veci bi bili transferi iz nje itd...

E sto se Rumuna tice, tu je pitanje, tu i tamo... Rumunija je ipak velika zemlja, koja ima 20 miliona stanovnika, i koja je imala i prvaka Evrope, koji je igrao samo njihovu ligu... Ali mozda bi i sa njima moglo doci do dogovora... Realno ni oni ne bi mogli da imaju taj kvalitet u ligi kao kada bi igrali regionalnu ligu...

Sto se Austrijanaca tice, za to vec ne znam, to je neki drugi narod, ali opet, sta znam, mozda se i moglo iskombinovati sa njima...

I nema razloga da mi se persira.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8154
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Samsung 
Podrzavam takvu ligu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
I ja sam za da se napravi neka vrsta "Regionalane Lige" ali bez Makedonske i Crnogorske jer smatram da su one najmanje kvalitetne lige trenutno. Smile E sad,bilo bi izuzetno dobro da u tu ligu bude ukljucena,recimo i Grcka,Austrija,Rumunija moze i Bugarska.Samo ne znam kako bi to funkcionisalo da klubovi igraju i u RL i u domacem prvenstvu,jer mislim da je to previse utakmica. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Cane nisi procitao ocigledno onaj kilometarski post(prvi na strani), jer da jesi, video bi to oko broja utakmica...  Smile

Inace pominjalo se mnogo drzava koje su tu bile zainteresovane, poput Kipra, pa i Ceske ili Slovacke, a oni su u medjuvremenu izrazili zelju da igraju zajedno regionalnu ligu(svoju, tj. bivsa Cehoslovacka)...
« Poslednja izmena: 30. Dec 2010, 23:16:42 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Cane nisi procitao ocigledno onaj kilometarski post(prvi na strani), jer da jesi, video bi to oko broja utakmica...  Smile

Inace pominjalo se mnogo drzava koje su tu bile zainteresovane, poput Kipra, pa i Ceske ili Slovacke, a oni su u medjuvremenu izrazili zelju da igraju zajedno regionalnu ligu(svoju, tj. bivsa Cehoslovacka)...
Ma brate mnogo si bre napisao ko ce to da cita. Smile
Salim se procitao sam....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

много пре других 1923

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 14288
Zastava Аеродром, Крагујевац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
За све вас, заговорнике регионалне лиге, једно питање.

Шта ће се десити са центрима као што су Ниш, Крагујевац, Ужице, Крушевац, Чачак, Шабац ?
IP sačuvana
social share
ТОДОРОВИЋ ДУШАН
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 

Шта ће се десити са центрима као што су Ниш, Крагујевац, Ужице, Крушевац, Чачак, Шабац ?
A sta je sa njima sada?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

много пре других 1923

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 14288
Zastava Аеродром, Крагујевац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224

A sta je sa njima sada?

Па полако један по један улазе у прву лигу, враћају се на своја места. Уколико дође до регионалне лиге, профитираће близанци, а и то је велико питање. Остали клубови ће да нестану. Зашто да побољшавамо друге око себе, а да гасимо центре у нашој држави ?

Ужице је у првој лиги, Крагујевац ће следеће године бити, Ниш такође улази у другу лигу следеће године, чини ми се да креће нека здрава прича што се тиче клубова ван Београда.

Тврдим да би ОФК и Воша, као 2 озбиљнија клуба поред близанаца, нестали. Воша можда и не, док има Бату, али ОФК би потонуо скроз. А чему то ? Да би вама било боље ?

Или се ложимо на неко братство, јединство, курац палац ?

Не капирам....
IP sačuvana
social share
ТОДОРОВИЋ ДУШАН
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.