Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koje drzave bi trebale da sacinjavaju Balkansku (Regionalnu) ligu?
EX SFRJ
40.8%  (29)
Srbija, Madjarska, Rumunija i Bugarska
11.3%  (8)
Srbija, Hrvatska, Bugarska i Madjarska
2.8%  (2)
Srbija i neke druge drzave...
8.5%  (6)
Protiv sam Regionalne lige
36.6%  (26)
Ukupno glasova: 71
Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Balkanska (Regionalna) Fudbalska Liga?  (Pročitano 140254 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Il_Padrino moram prvo da te ispravim...  Smile
Da gostuju Partizan ili Zvezda u Kragujevcu i igraju protiv Radnickog bio bi sigurno pun stadion... Pre samo desetak godina bilo je na tim utakmicama po 20-30 000 ljudi... Ali to je ja bih rekao izolovan slucaj, i po tome se Kragujevac razlikuje od vecine drugih mesta, ali ima jos par takvih mesta naravno...

Ali da vratimo pricu na onaj potreban i bitan nivo... Moze da ojaca nasa liga, jos puno, mogu da udju svi veliki gradovi u ligu, na ustrb Hajduka iz Kule, Cukarickog i ostalih, ali opet to nece biti dovoljno...
Zasto... Zbog NOVCA!

Jednostavno budzet domacih klubova nece biti u dovoljnoj meri veliki u narednih 25 godina, ubedjen sam u to... Jednostavno za takve stvari drzava mora da bude bogata i da privreda ima para za ulaganje u sport...

I cemu npr. vredi Partizanu budzet od 12-14 miliona evra kada vecina lige verovatno tj. gotovo sigurno nema ni milion evra(sem Zvezde i Vojvodine)... Ma koliko ti da platis igrace, oni ne mogu da napreduju kada igraju protiv slabih protivnika... Sve sto poseduje iole kvalitet iz nase lige je otislo, ostalo je mozda jos par usamljenih slucajeva i ta ce se praksa nastaviti sigurno...

Dakle ja sam potpuno i za ligu, a pisao sam u kom formatu i kako da se igra i mislim da bi se time dobilo i domace prvenstvo i ta regionalna liga... Moze da se pronadje taj post...

Jednostavno nasi klubovi bi dobili priliku da igraju protiv klubova sa istim budzetima a samim tim i klubovima sa igracima slicnih kvaliteta pa bi iz toga mogli svi da napreduju... A vrlo je moguce da ce sa povecanjem trzista doci do dodatnog povecanja budzeta...
Domaca liga bi ostala kao u basketu poligon za razvoj mladih igraca s'tim sto bi se trebala naci neka satisfakcija za igranje u tom prvom delu sezone(bez ovih klubova iz regionalne lige)...

Druga stvar...

Ja to kukanje na regionalnu ligu u basketu slusam vec par godina... A koliko vidim nasi klubovi od kako se igra ta jadranska liga sve bolji... Isto tako i momci koji su rasli i igrali u njoj su evo sada reprezentativci i posle duze vremena su doneli medalju sa evropskog prvenstva...
Sto se mene tice, meni je ovaj format u kome se igra sada jadranska liga, sasvrsen, 5 nasih klubova(naravno bilo bi bolje da je Hemofarm klub iz Novog Sada a ne iz Vrsca, ili da FMP igra u Nisu, ali...), samo sto je problem sto ce se to od sledece sezone promeniti, pa ce igrati manje klubova... Isto evo sada ta jadranska liga dobija mesto u kvalifikacijama za evroligu...
A sto se tice nase domace lige, ona je lep poligon bas za razvoj tih mladih igraca, evo Hemofarm, Partizan, a siguran sam i FMP, imaju gomilu klinaca koji igraju tu, i kada bude trebalo vratice se ili doci ce u klub... Da je bila pametna i Zvezda, poslala bi Radosavljevica, Rondovica i Nedovica da odigraju tu jednu sezonu, ali to je druga prica...

Jednostavno, zaboravlja se da u Zvezdi, Partizanu, Hemofarmu i FMP-u, a sada i u Radnickom, igraju sve klinci, koji su talentovani, a oni igraju protiv kvalitetnih igraca, jer su budzeti klubova u Sloveniji i Hrvatskoj veliki i dovode kvalitetne igrace... Pitanje je da li bi oni ikada stasali i postali oni pravi da su igrali protiv igraca slabijeg kvaliteta u nasoj ligi...

« Poslednja izmena: 03. Dec 2009, 12:34:34 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Dobro znaj da uvek tu sam ja...

Zodijak
Pol
Poruke 3997
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Slazemo se...
Jednostavno nema se para da se aktivirau centri po Srbiji...A i kada se aktiviraju,ljudi i dalje gledaju Beogradske klubove  Smile Kada bi svako iz svog grada ili mesta navijao za svoj klub,mislim da bi se ti centri aktivirali i u ovako raspadnutom fudbalu,ali sve dok provincija bude gledala ka Beogradu dok se klubovi koji su na 300 m od njih raspadaju,aktiviranje centara je smesna prica...Stadioni su puni samo i eventualno kada dolaze Zvezda i Partizan,a to je jednom godisenje,e tada se onda pricaju price kako "eto moze da se aktiviraju" a sledece subote taj isti stadion je bukvalno prazan,a zasto,pa zato sto provincija navija za Beogradske klubove...I to je problem naseg mentaliteta...A da ne govorim o parama koji nema nigde,o profitu kojine postoji...Sve nam se raspada...
A posto se sve raspada i posto su gradovi u kojima su se klubovi raspali i ljudi to dozvolili,svojim pogledima ka glavnom gradu i navijanju za Beogradke ekipe,dajte onda da te Beogradkse ekipe malo izdignemo iz situacije,pa da barem oni igraju za budzetki jednakim timovima i timovima sa kojima zaista mogu da se nadigravaju...
A onda ce samim tim i igraci ostajati,i sponzori bi dosli,neke stvari bi se na bolje promenile...
« Poslednja izmena: 03. Dec 2009, 12:43:45 od Il_Padrino »
IP sačuvana
social share
Ceo zivot u svom srcu nosim boje te, grad Beograd, zemlju svoju, Zvezdo volim te !

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
E za tu pricu se ne slazemo...

Zasto je onda Zvezdi stadion svako kolo prazan, pun eventualno protiv Partizana...

Ista prica, kao sto ti kazes za klubove iz unutrasnjosti...

Jednostavno ako se uzme i pogleda nivo posete po utakmici u odnosu na broj stanovnika, moze se zakljuciti da je to taj isti broj...

Isto tako je i bila prica u staroj Jugoslaviji, svi su navijali za Zvezdu ili Partizan, ali naravno da su voleli i klub iz svog grada(kao sto je i sada slucaj)... Samo sto se tada islo na utakmice zato sto je imalo sta da se vidi, uz naravno drugaciju materijalnu i drustvenu situaciju... Pa je zato i Zvezdin stadion bio puniji, a i stadioni ostalih klubova...

Dakle nema ta prica veze sa Beogradom, sto se mene tice, u toj ligi bi trebala da igra bar i Vojvodina, a bilo bi idealno ako bi se naslo jos jedno mesto, ali sada vec je to neko drugo pitanje...

« Poslednja izmena: 03. Dec 2009, 12:54:06 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Citat
Ista prica, kao sto ti kazes za klubove iz unutrasnjosti...

Jednostavno ako se uzme i pogleda nivo posete po utakmici u odnosu na broj stanovnika, moze se zakljuciti da je to taj isti broj...
Beograd ima 2 miliona stanovnika i 20 hiljada ljudi na svim utakmicama za Vikend Uzice ima 80 hiljada i ima po 3 hiljade na utakmicama u trecoj ligi.... Vranje ima tu negde stanovnika kao Uzice i ima 5,6 hiljada i vise po utakmici nisam siguran, novi pazar ima isto tako .... Poseta je nema apsolutno nikakve veze sa kvalitetom fudbala Smile ima delom veze sa ligom u kojoj se igra (osim partizana i zvezde) i najvise do svesti ljudi iz nekog grada Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3997
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
Evo iskopao sam nesto sto je ove godine bilo na HRTu,napravili su emisiju o ovoj ideji o Regionalnoj ligi...

Mozda je to vec neko gledao,mozda postavio,uglavnom posto je bilo u 2009toj godini,pa reko,ako neko zeli da pogleda jednu emisiju,postavicu...

Nista posebno o ovoj emisiji ne mislim,niti mislim da su nesto vise rekli od nas ovde  Smile  ,ali eto...

6 delova po 10ak minuta...izvor youtube

deo br 1 :  http://www.youtube.com/watch?v=8Soty9sXQWw&feature=related

deo br. 2 : http://www.youtube.com/watch?v=x9oBhOFtx8A&feature=related

deo br. 3 : http://www.youtube.com/watch?v=VF8qiUQiKko&feature=related

deo br. 4 : http://www.youtube.com/watch?v=wVir7gCqdQI&feature=related

deo br. 5 : http://www.youtube.com/watch?v=K8aVRQE3B34&feature=related

deo br. 6 : http://www.youtube.com/watch?v=zTpZLQoTSI8&feature=related
IP sačuvana
social share
Ceo zivot u svom srcu nosim boje te, grad Beograd, zemlju svoju, Zvezdo volim te !

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Il_Padrino svaka cast!  Smile Smile Smile Smile Smile

Inace gledalo par ljudi sa foruma tu emisiju, posebno je interesantan bio Milojko Pantic u njoj...  Smile Smile

Lepo sto si se proangazovao oko ove teme...  Smile Smile

Sto vise gledam ovaj cemer od nase lige, sve mi se vise svidja ideja o nekoj regionalnoj(sad sa kime...).  Smile

« Poslednja izmena: 17. Dec 2009, 23:46:14 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3997
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
Milojko je sou program  Smile

Lepo sto si se proangazovao oko ove teme...  Smile Smile

uvek brate,to mi je jedna od omiljenih  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Mamić želi regionalnu ligu: Prigovara li netko Todoriću što ima trgovine u Srbiji?

TURSKA u Zdravku Mamiću očito budi jugonostalgiju. Prošle godine, dok su Modri bili tamo na pripremama, za Partizanovu stranicu je do neba nahvalio bivšu državu. Priznao je tada Maminjo da je veliki jugonostalgičar i da žali za državom u kojoj su ljudi bili veseliji i nasmijaniji nego danas.

"Volim Hrvatsku, ali mi često kažu da sam jugonostalgičar. Kad god želim ispričati nešto lijepo, pričam o vremenu bivše Jugoslavije. Europa je nama Jugoslavenima stavila granice među sobom. Obožavam narodnu glazbu, napamet znam 80 posto tekstova Šaulića i Lepe Lukić. Što ću ja klimati glavom uz stranu glazbu, ovo je moj jezik i to razumijem. Zato govorim Ciganima: 'Daj za dušu!', pričao je tada Mamića.

Osjećaji prema propaloj državi proradili su i ovaj put. Izvršni dopredsjednik bi ujedinio klubove iz bivše Jugoslavije u jednu ligu koja je, po njemu, spas za nogomet.

"Osam hrvatskih prvoligaša neće dobiti licencu za sljedeću sezonu. Neće je dobiti ni da im je gospodin Bog brat, i to je stvarnost Prve HNL. Regionalna liga bi bila najbolje rješenje jer je adrenalin i neizvjesnost pokretač onih koji dolaze na utakmicu. Mislite li da bi se hokejaško čudo u Zagrebu dogodilo da Medveščak igra hrvatsku, a ne EBEL ligu", rekao je Mamić za Sportske novosti.

Mamić je iznio argumente za regionalnu ligu koju igraju, primjerice, košarkaši i vaterpolisti.

"Regionalna liga bi donijela više gledatelja i sponzora. Je li netko prigovorio Todoriću ili Krašu što imaju trgovine u Srbiji?"

Mamić je očito okrenuo ploču i zaboravio vremena kad je po Maksimiru novinarima urlao: "Jugoslavenčine i jugounitaristi žele srušiti Hrvatsku i Dinamo! A rušenje Dinama je rušenje Hrvatske!" Boysi su mu nakon Amsterdama bili isfrustrirani Srbi i Muslimani koji žele srušiti Dinamo i Hrvatsku, no kad je lova u pitanju Maminjo ne poznaje granice.

index

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Армија са Севера !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2767
Zastava Звездин Север
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
SonyEricsson Т280i
Što se tiče regionalne lige zaista zvuči primamljivo,puni stadioni, velika rivalstva, ali liga zasnovana na mržnji je veoma opasna. Regionalna liga u basketu nije uopšte za poređenje jer fudbal je ipak fudbal. Ja lično bih mnogo više voleo da se ožive neki fudbalski centri u Srbiji (tipa Niš,Kragujevac . . .) ali od toga izgleda nema ništa,nema se para i vrlo je malo zainteresovanih za ulaganje u ovakav raspali naš fudbal.Infrastruktura stadiona je generalno katastrofalna, poseta isto tako, jedino mi malo tu odskačemo ali i to je ništa s obzirom na broj navijača koji Zvezda ima, Partizanu je prosečna poseta nešto malo preko 3 000  Smiley 1 a ostalim klubovima u ligi mnogo manje. Rezultati naših klubova u Evropi u poslednjih par sezona su užas i katastrofa  Smile Kvalitet naše lige je izuzetno slab,igrači sve mlađi beže odavde glavom bez obzira. Naš fudbal je zaista ozbiljno bolestan, e sad da li je jedino moguće rešenje ta regionalna liga, ne znam, ja mislim da nije samo kada bi imali normalan fudbalski savez koji bi radio u interesu srpskog fudbala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

SD-Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 7417
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Nokia N95
Regionalna liga.

Ideja sjajna-ali,kako ce to da izgleda u praksi? Smile

Prvo i osnovno-emancipovanje navijaca(inace predsednik Partizana,je krenuo u taj projekat  Smile  Smile ).
Da li bi bilo dovoljno zabraniti gostovanja?Da li bi bilo zanimljivo bez gostovanja?Kako spreciti incidente na gostovanjima?To su neka pitanja,na koja mora da se donese,pravi,konkretan odgovor.

Ta liga bi svakako donjela mnogo toga dobrog.
Fudbaleri bi napredovali,klubovi bi vise zaradjivali,lakse bi se doslo do sponzora,i mozda bi sve to dalo rezultata u Evropi,kroz par godina.

Ali opet,i to ima mana.
Kakva bi funkcija bila,igras "balkansku" ligu,skoro godinu dana,na kraju se boris i za domace prvenstvo?  :weirdface:Jednostavno,onda bi mnoge ekipe nazadovale.Kao sto je primjer sa jadranskom ligom u kosarci.
Momentalno se tim sistemom ogranicavaju sve drzave na po par klubova.

Jedini nacin da sve dodje na svoje mjesto i da se stvarno stvori jaka-snazna liga,koja bi izbacila mnogo jake klubove,je sistem lige kao u bivsoj Jugoslaviji.

Prva,druga,treca...liga.Postavlja se pitanje-da li je to moguce,pa,u teoriji da,ali koje su to mudonje koje ce krenuti u taj projekat? Smile

E,sad.
Da Srbija ima dovoljno srestava,da ozivi neke centre kao sto su Nis,Kragujevac i td.
Druga bi prica bila,ali,ni to ne bi dovelo kvalitet,kao vjerovatno ta "balkanska" liga.

Mnogo toga moze ona da donese.Ali,niko se ne usudjuje,da krene u taj projekat.
IP sačuvana
social share
Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri, životu... Teško mi je iz jednog, jedinog razloga: Ja Crvenu zvezdu vodim sa emocijama. To je moj klub - rekao je Robert Prosinečki.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.