Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koje drzave bi trebale da sacinjavaju Balkansku (Regionalnu) ligu?
EX SFRJ
40.8%  (29)
Srbija, Madjarska, Rumunija i Bugarska
11.3%  (8)
Srbija, Hrvatska, Bugarska i Madjarska
2.8%  (2)
Srbija i neke druge drzave...
8.5%  (6)
Protiv sam Regionalne lige
36.6%  (26)
Ukupno glasova: 71
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Balkanska (Regionalna) Fudbalska Liga?  (Pročitano 139409 puta)
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Samsung 
Jos ce i kiprani da odbiju zajednicku ligu Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Vlatko neće ni da čuje za Srbe
Predsednik HNS odbacio mogućnost formiranja regionalne lige na prostoru bivše Jugoslavije

Čelnici Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) nisu raspoloženi za zajedničku regionalnu ligu sa Srbima. To je stav predsednika Vlatka Markovića, iako je potpredsednik HNS Pero Vićan u Beogradu izjavio da je bivša liga SFRJ realnost za pet do deset godina.

Očigledno je da kod Hrvata nema jedinstvenog stava povodom regionalne lige, a Vićan je po povratku u Hrvatsku morao da izjavi da je on u Srbiji izneo samo lični stav.

Vlatko Marković, predsednik HNS, ne želi ni da čuje za eventualno zajedničko fudbalsko prvenstvo sa srpskim, bosanskim, makedonskim i bugarskim klubovima. On je više za ideju o ligi s Austrijancima, Slovencima i Mađarima.

- Naš stav o regionalnoj ligi je poznat. Ukratko, nismo za. Ne izbegavamo razgovore, ali i ne pristajemo na kopiju onoga što imaju košarkaši i vaterpolisti. Ni govora, makar se uključili i Bugari, koje nagovara Karadžić. Tajni nema. Mi nismo ni za kakvu balkansku, nego za srednjoevropsku ligu. U toj ligi bi prvak dobio pet miliona evra, drugi četiri, treći tri. Sve to podrazumeva bogat odziv sponzora i TV kuća. Iz svake države igrala bi po dva kluba, a sigurnost na stadionima i oko njih morala bi biti apsolutno zagarantovana - poručio je Vlatko Marković.

Ukupan zaključak je da je predsednik FSS Tomislav Karadžić naleteo na još jednu hrvatsku minu. Zapadni susedi su jasni u svom stavu, ne žele sa Srbima, tako da bi ljudima iz FSS bilo pametnije da ne gaje lažne iluzije i da se okrenu svom nacionalnom prvenstvu i eventualnom povezivanju u budućnosti s Bosancima, Makedoncima, Crnogorcima i Bugarima.

ŠTIMAC HOĆE

Predsednik Udruženja prvoligaša Hrvatske i potpredsednik HNS Igor Štimac ne odbacuje regionalnu ligu sa Srbima.
- O tome bi moralo da se razgovara dugo i detaljno. Takav projekat mora biti elaboriran i razrađen do najsitnijih detalja. Pitanje je, šta sa ostalim klubovima. Regionalna liga o kojoj se priča donosi boljitak samo najvećim klubovima u državama, ali šta bi takva liga značila za ostale klubove i za našu ligu - izjavio je Igor Štimac.

Izvor: Kurir

« Poslednja izmena: 17. Feb 2009, 09:15:13 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung SGH-E590
Mi necemo sa rvatima, oni nece sa nama...meni super! Smile

Rumuni i Bugari su nama najbolja opcija!
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Radmori Antić, selektor fudbalske reprezentacije
Balkanska liga nije spas

Klupski fudbal u svim zemljama nastalim raspadom SFRJ na niskim je granama, a Antić je izneo svoje mišljenje o stvaranju regionalne lige o kojoj se sve više govori.
Ne mislim da je regionalna liga izlaz iz sadašnje situacije, ali sigurno treba uraditi podobnu analizu o tome šta bi ona mogla da donese u nekom narednom periodu. Dobro je što se ta kompletna priča pokrenula i što se o njoj govori, međutim, da bi se išlo napred i bilo uz rame jakim fudbalskim zemljama u Evropi, potrebno je sadašnje stanje u fudbalu sagledati realno i tražiti izlaz iz njega.

Kompletan tekst(ovde postavih samo deo koji se odnosi na ovu temu) na linku: Blic

Ili ista izjava sa Mondo-a...

"Ja ne bih rekao da je to izlaz, ali kada vidimo ukupno stanje u tim ligama navodi na analizu. Kako sam čovek koji svaku situaciju analizira iz svih uglova mislim da je dobro što se o tome priča, a da li će doći do nekog rešenja zavisi od interesa. Da bi bio konkurentan sa ostalim zemljama fudbal na ovom prostoru definitivno mora da traži izlaz iz ove situacije“, smatra Antić.

Izvor: Mondo

Ako neko nije gledao emisiju(na HRT-u) o kojoj se govorilo, evo linka ka tekstu u kome su prepricani njeni najzanimljiviji detalji...

LINK

« Poslednja izmena: 18. Feb 2009, 07:58:34 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
E ovako iako neki ovde tvrde da je tema prezvakana, cinjenica je da ova tema(ne mislim na temu na forumu nego inace, mada i na forum moze da se odnosi) nije bila nikada u ovoj meri aktuelna(mozda pre par godina, mada mislim da nije bilo istog intenziteta)...

Zasto sam ja za ovu ligu, tj. zasto sam za nasu inicijativu... Iskustvo iz nekih drugih sportova uci(vaterpolo npr.) da postoji mogucnost da nas neke druge drzave, da se tako izrazim, zajebu i da formiraju ligu bez nas...
Zasto je ova liga dobra stvar, vec sam govorio, veci novac, vece trziste, veci kvalitet...

Ja sam mozda preveliki optimista bio, ali stvarno nije realno da igramo ligu sa hrvatima, tu iako bi se resio problem sa navijacima, niko tim fudbalerima ne bi mogao da garantuje sigurnost, i mozda je i bolje bez njih, iako smo po kvalitetu slicni, pa bi sigurno doprineli, ali koga nema bez njega se moze....

Sada moj predlog kako bi trebalo to sve da izgleda... Ja jesam predlagao nesto na prethodnim stranama ali posle malo vise razmisljanja dosao sam do nekih novijih zakljucaka...

Dakle po mom misljenju eventualna liga bi imala 12 timova... Vise od toga ne bi trebalo, a kasnije cu navesti i zasto...
Po nekom modelu isprva (ko bi tu realno hteo i mogao da igra) Srbija 4 + Bugarska 4 + Madjarska 2 + Makedonija 2... (*Da napomenem, drzave i broj predstavnika se mogu menjati.) 
Dakle ukupno bude 22 utakmice u tom takmicenju...
Dok traje ta liga(u jesenjem delu prvenstva) u domacoj ligi igra takodje 12 klubova od kojih prvih 6 ulaze u Super Ligu sa jos 4 predstavnika iz regionalne lige... Ostalih 6 igra plej-aut...

U toj Super Ligi se igra ukupno jos 18 utakmica + 22 utakmice iz prethodnih takmicenja(bilo regionalna ili za domace timove domaca liga) nas dovodi do cifre od 40 utakmica po timu, sto je neki optimalan a i maksimalan broj, pa eto odgovora zasto ne bi trebalo da regionalna liga ima vise od 12 timova.
Timovi koji igraju plej-aut ce imati ukupno 32 utakmice(tj. svaki tim po toliko) , sto i nije tako lose, poredjenja radi trenutno nasa liga ima 33 utakmice...
Takodje domaci kup bi mogao da se igra...

E sada pobednik Regionalne lige bi mogao da dobije neke solidne pare(nadju se sponzori) i neko mesto u evropskim kupovima, sada oko toga bi jos trebalo da se razradjuje sta i kako, to zavisi od UEFA-e, ali moglo bi da dodje do nekog dogovora sa njima, pa taj deo necu razradjivati...  Smile

Sta bi se ovim postiglo, svakako bi se dobio odredjeni kvalitet, a pritom domaca liga ne bi ispastala...

Sto se tice tog Kup takmicenja, to je sasvim druga prica, to je svakako mnogo lakse organizovati, ali mozda manje delotvorno, a o tome u nekom drugom postu.  Smile

Bilo bi lepo da napisete neke svoje predloge, ali budite i realni, npr. Grci i Rumuni tesko da ce zeleti ista da menjaju, njima je domaci fudbal sasvim solidan...
Takodje nadam se da vas nece mrzeti da citate post, jeste malo duzi, ali moralo je...  Smile Smile

« Poslednja izmena: 18. Feb 2009, 10:39:08 od jaksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Svaka liga u kojoj ne igraju Hrvati i Bosnjaci za mene kao navijaca Zvezde je prihvatljiva. Ne iz neke mrznje prema tim narodima, naprotiv.....najbolji drug mi je Hrvat, vec iz razloga sto mislim da bi ta liga bila atraktivna iz potpuno pogresnih razloga. Uz svo postovanje  liga iz regiona, ne mislim da bi mnogo podigle kvalitet i konkurenciju.  Razumeo bih nas interes da su te lige u odnosu na nasu ono sto je nasa u kosarci u odnosu na njihove, ovako  zaista nema potrebe za udruzivanje sa istim ili gorim od nas.   

Sve pohvale autoru teme Smile
« Poslednja izmena: 18. Feb 2009, 11:10:23 od sarmagedon7 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

NHL MAN

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8290
Zastava Panama
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
LG L9
ne razumem zasto necete sa hrvatima!!!!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Samsung 
PA procitaj postove napisane nekoliko strana unazad
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

NHL MAN

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8290
Zastava Panama
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
LG L9
pa sta me briga za postove unazad,mene politika ne zanima!!!!!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6484
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia N95
Ce da se bijemo,i ce da nas kazni UEFA... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 110
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.