Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 22:10:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Aztech ruter -problem sa firmware-om  (Pročitano 2515 puta)
13. Sep 2010, 20:56:20
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Imam jedna problem.Naime update-ovao sam firmware na Aztech DSL 605EW i sada ne mogu da uspostavim konekciju.Na njemu je bila fabricka verzija firmware-a 120.83.2 ali sam sa sajta proizodjaca skinuo nov firmware za pomenuti ruter i od tada ne mogu da se konektujem tj. nece da udje na 192.168.1.1 za podesavanje rutera.Uvek mi izbacuje poruku da server nije pronadjen ( server is not found ).U donjem desnom uglu monitora pojavi se ikonica za trazenje mreze a potom se pojavi ikonica "mali monitor za snakom uzvika". Isao sam u okviru te ikonice na opciju repair,ali nista.Kucao sam i staticku adresu: 192.168.1.1 i 192.168.1.2 i opet nece da udje na maticni stanicu za podesavanje ( na 192.168.1.1 iz browsera).Sa starim firmware-om sve je to radilo bez problema, a sada nece.Pokusao sam i sa resetovanjem rutera na dugmence ali nista se ne dobija.
Interesuje me da li postoji neki program sa kojim mogu da obrisem postojeci ( novi) i vratim fabricki (stari) firmware ili ako je neko imao isti ili slicni problem sa resenjem.
Unapred hvala!

Unapred hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1662
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
HTC Desire
A jel racunar sa kog pokusavas da pristupis ruteru, povezan bezicno ili preko kabla?
IP sačuvana
social share
Ko uci znace, ko se snadje imace.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Povezan je preko mreznog kabla
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.0
Imam jedna problem.Naime update-ovao sam firmware na Aztech DSL 605EW i sada ne mogu da uspostavim konekciju.Na njemu je bila fabricka verzija firmware-a 120.83.2 ali sam sa sajta proizodjaca skinuo nov firmware za pomenuti ruter i od tada ne mogu da se konektujem tj. nece da udje na 192.168.1.1 za podesavanje rutera.Uvek mi izbacuje poruku da server nije pronadjen ( server is not found ).U donjem desnom uglu monitora pojavi se ikonica za trazenje mreze a potom se pojavi ikonica "mali monitor za snakom uzvika". Isao sam u okviru te ikonice na opciju repair,ali nista.Kucao sam i staticku adresu: 192.168.1.1 i 192.168.1.2 i opet nece da udje na maticni stanicu za podesavanje ( na 192.168.1.1 iz browsera).Sa starim firmware-om sve je to radilo bez problema, a sada nece.Pokusao sam i sa resetovanjem rutera na dugmence ali nista se ne dobija.
Interesuje me da li postoji neki program sa kojim mogu da obrisem postojeci ( novi) i vratim fabricki (stari) firmware ili ako je neko imao isti ili slicni problem sa resenjem.
Unapred hvala!

Unapred hvala
Ne postoji program te namene...to se jednostavno radi tako, preko browser-a...
Proveri da li novi firmware donosi i novu pristupnu IP adresu (sto je malo moguce), proveri da li ti je kabl ispravan, mrezna kartica takodje...
Probaj nekim drugim browserom da pristupis, probaj preko drugog kompa...
Ako nista od toga ne pomogne i sve je ispravno, onda si najverovatnije unistio router, jer update firmware-a nosi taj rizik, moguce je da nije odradio do kraja, doslo do nekog prekida u toku rada ili si pak odabrao pogresan firmware....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1662
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
HTC Desire
Jel ti se posle upgrade-a ruter restartovao? Da li si ispratio uputstvo koje stoji u User manual-u? Probaj ovo sto je Bazuka Jo predlozio, drugo nema sta. A kad ti se pojavi ta ikonica sa znakom uzvika, da li stoji i neka poruka?
IP sačuvana
social share
Ko uci znace, ko se snadje imace.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Evo sve ovo sam probao i nista.Probao sa i preko laptop-a i opet nista.Sto se tice novig firmware-a skinuo sam ga sa sajta proizvodjaca za taj model. Sto se tice samog procesa update-ovanja sve je proslo bez ikakvih prekida.Tokom update-ovanja firmware-a isla je ona crtica kao sa procentima.Na kraju kada je sve poplavelo ( crta stigla do kraja ) pisalo je update done!.Posto se ruter nije sam resetovao,izasao sam iz browser-a da bi ponovo usao na 192.168.1.1 i resetovao ga iz njegovog prozora za podesavanje ali nisam mogao da udjem na 192.168.1.1.
Inace pre update-ovanja na ruteru su svetlele zelene lampice za: power, ethernet1( mesto na kome se nalazi udenut mrezni kabl), dsl i internet.
Sada posle update-ovanja na ruteru svetle: power, ethernet1 i dsl.
Znaci u poredjenju od pre update-ovanja sada ne svetli lampica za "internet".

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.0
Cek, cek...
Kako ti je povezan router sa ADSL-om, jel je prikacen preko nekog modema ili direktno na telefonski kabl?
I probaj da router-u pristupis tako sto ces ga prikaciti samo na napajanje i spojiti ga sa kompom preko lan kabla. i obrati paznju da taj kabl ide u lan portove, nikako u wan...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Ovako.To je u pitanju bezicni ruter.Na njegovoj zadnjoj stani ima: dugmence on/off, prikljucak za napajanje, reset dugmence, 4x ehternet prikljucka i prikljucak DSL. Sto se tice povezivanja ,on je povezan preko splitera tj. kabl sto ide na zadnjoj stani rutera ( mesto DSL) polazi iz splitera na kome su takodje prikaceni kabl iz zida i kabl iz telefona.Tu nema WAN-a.Probao sam i tako za ruter bude prikacen na napajanje ( ukljucen u struju ) i na mrezni kabl sto ide iz kompjutera u ruter, znaci bez utaknutog kabla iz splitera, i opet nista.Pri takvom povezivanju pokusao sam da mu pridodam staticku adresu: 192.168.1.1,192.168.1.2,...,ali bez uspeha. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.0
Jedino ti jos preostaje da probas to isto sa drugim kablom, neki koji sigurno radi...ako ni tako nece...
  moje saucesce...  router is dead... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Nije do kabla posto je sa istom pratecom opremom ( mrezni kabl, telefonski kabl, spliter, ispravljac) radio bez problema , a sada posle update-ovanja ( sa istom pratecom opremom) nece da radi, tj. niko nikakav kabl nije menjao od pre update-ovanja ( stanja ispravnosti ).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 22:10:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.